mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 8  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Razstavljanje : WDS Pariz 2011 - poročanje z razstave
Dodal/a jana 22.7.2011 20:34:07 (2009 prebrano)

WDS Pariz 2011
tekst: Nataša Tribušon černe
foto: Jan černe


Letošnja Svetovna razstava psov se je odvijala v Parizu ... domovini pudljev, katerih vzrediteljica sem. Veselila sem se obiska in razstavljanja tam. Prijavljenjih je bilo 21.678 psov. Sama razstava je potekala na zelo lepem prizorišču Parc des Expositions, ki se nahaja nekaj km iz Pariza in ima ogromno parkirišč in razstavnih površin.

No, bere se super, vendar se je začelo zapletati že ob prihodu na samo prizorišče. Totalen kaos povsod. Vse bi lahko bilo super, če bi organizatorji že na sam "prihod" dali ljudi, ki govorijo angleško.
Povsod so bili pasji iztrebki, če pa je že kdo pobral za svojim psom, pa vrečke ni imel kam vreči, saj nikjer ni bilo košev za smeti. čez dva dni so organizatorji ugotovili, da je "min" le preveč in so začeli čistiti ... no ... začeli, končali so verjetno šele zdaj, če so.


BIS
1. DE KANER'S WOLVERINE REVENGE - ameriški akita
2. TANGETOPPEN'S UNBREALBL'NEW'S - mops
3. AFTERALL PAINTING THE SKY - resasti foxterier

Sam rastavni prostor, kot rečeno, ogromen (ja, jaz blondi sem se izgubila kar nekajkrat), v največjih halah je bilo cca 40 ringov in ogromno prostora med ringi ter veliko prostora za nakupovaje. Štantov je bilo veliko, ponudba pa ni bila zelo raznolika. Cene ... previsoke.

Organizatorji so imeli žal zelo ignorantski odnos do nas razstavljalcev. Nihče ni govoril angleško in verjemite mi ... želim si, da je bila to razstava, ki se bo zelo hitro pozabila iz vidika organizacije.

Katalog je bil zelo pomanjkljiv. Zame je katalog "sveto pismo" razstave in v njem bi moralo pisati VSE. No, tukaj, tudi če je kaj pisalo, je vse pisalo v francoščini. Francozi imajo tudi svoj način ocenjevanja. Že sam pogled na katarog in razrede v posamezni pasmi je "govoril" o tem. Za CACS gredo pes/psica, ki dobi v razredu odprti, delovni (če je) in vmesni oceno odlično1, za rCACS pa poraženec/ca in drugo uvrščeni/a iz razreda zmagovalca/ke. Za CACIB pa potem zmagovalec CACS in zmagovalec razreda šampioni (odlično1). Marsikateri udeleženec se je obrisal "pod nosom" za šampionat Francije, saj je svojega psa prijavil v razred šampionov. Šampionat pa si na WDS lahko osvojil s CACS s "specialke" in CACS z WDS. Mladega šampionata Francije ne poznajo in v kolikor si osvojil na specialki in na WDS odlično1 v razredu mladi, nisi dobil nič. Pri določenih pasmah si na WDS z oceno odlično1 osvojil naziv JWW. Pri pudljih sem s tem rezultatom morala s psičko še enkrat v ring, saj gredo pri nas za JWW ali WW po 3 barve skupaj (črna, rjava, bela in apriko, siva, rdeča). V katalogu oz. niti kje drugje niso bili objavljeni sodniki BIS-a. Tudi samega programa (bil je približen) ni bilo objavljenega nikjer. Zame zopet zelo velik kiks organizatorjev.

Tudi sama organizacija v ringu je bila katastrofalna. Nihče ni govoril angleško, pet mestne številke razstavljalcev so klicali v francoščini. Pri nas so pozabili izbirat JWW ... Prav smešno je bilo, kako smo stali pred ringom in čakali, da bomo šli v ring, da ne bi zamudili. Zelo veliko razstavljalcev ni razstavljalo, predvsem domačih. Hodili so namreč okoli in iskali konkurenco. V kolikor so ugotovili, da je konkurenca boljša, enostavno niso šli v ring.

Vseeno pa smo slovenski razstavljalci doseglji zelo lepe rezultate.


BIS Puppy Championat du France in rBIS Puppy WDS Paris 2011
SPLASH DA CAPO - Željko Gajić


1 mesto pari WDS Paris 2011
RHAPSODY'S SMART REMARK - Anja Mali
SUN ISLE'S PERFECT PIECE OF THE PUZZLE - Anja Mali


odlično1 razred mladi
SALLY MON L'AMI - Nataša Tribušon černe

odlično1, CACS razred odprti
ATASTAR HARVEY NIC'S - Katarina Kocjan/Philip Langdom


odlično4, razred odprti
KHAOS D'ARAM - Katarina Kocjan/Christina Rosen


Junior BIS
1. FRICASSEE DE LAPIN DA TERRA QUENTE - arteško normandijski baset
2. FREISA DI VAL RAVANAGA - italijanski ptičar
3. EVAK'S SHALIMAR - pritlikavi koder siv








BIS
1. DE KANER'S WOLVERINE REVENGE - ameriški akita


BIS
2. TANGETOPPEN'S UNBREALBL'NEW'S - mops


BIS
3. AFTERALL PAINTING THE SKY - resasti foxterier

Tako, kot sem že napisala - dragi organizatorji WDS Paris 2011, pojdite se učit k našim ... EDS Celje 2010 je bil po organizaciji nekajkrat boljše organiziran kot tale kaos.


  • Psi iz Slovenije na WDS Pariz 2011

  • WDS Pariz 2011 - poročanje z razstave

  • Uspehi naših članov na WDS Pariz 2011

  • člani, javite rezultate z razstav v Parizu
  • Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
    domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

    2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
    Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
    splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.