mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 16:21:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 575011 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #975 : sreda, 26.04.2006 : 11:05:20 »

Hvala za čudovito novico !!!! Ko jo še kaj vidiš jo počohaj še malo zame !!!
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #976 : sreda, 26.04.2006 : 11:30:06 »

Nanda, a boš nam firbcem (no, vsaj jaz sem) sporočila, ko bo kaj novičk? Lahko tudi na ZS.

Naja, ki pravkar ureduje na balkonu (v tem času je to njej najbolj zabavno opravilo-vse mora biti tako kot se njen zdi prav in na vsa odstopanja opozori z "bufanjem") vsem pošilja sončne pozdravčke.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #977 : sreda, 26.04.2006 : 11:38:37 »

Jaz bi tudi novice ko bojo?!

No, metha sedaj si pa našla pravi izraz. Sem že sama tuhtala, čemu je podobno Tisino oglašanje. "bufanje", to bo to! Saj zna tudi lajati, pa še kako, a ko želi opozoriti na kakšno stvar, ali ko se ji zdi kaj nerazumljivo se oglaša s tem prijetno zamolklim bufom. Pri drugih kužkih tega še nisem slišala.
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #978 : sreda, 26.04.2006 : 11:51:11 »

Ja, res je tole oglašanje prav luštno. Seveda pa znamo spustiti tudi pravo salvo. Med vikendom so jo tako razjezili naši sosedje, ki so delali na svojem vrtu, da je morala za pomiritev kar nazaj v stanovanje  Grin. Bela Tisa, za v soboto (čeprav nekaj napovedujejo slabše vreme) planiram obisk na vašem koncu, da vidim mala šolarčka Tiso in Noxa.   
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #979 : sreda, 26.04.2006 : 12:03:05 »

Super, dobrododošli!
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #980 : sreda, 26.04.2006 : 12:07:57 »

Imata novičko na ZS !!! Cheesy
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #981 : sreda, 26.04.2006 : 15:09:55 »

ŠE MENI  Wink

LP

 Smiley
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #982 : četrtek, 27.04.2006 : 21:27:27 »

Marko preglej malo e-maile....mislim, da te nisem izpustila...če mi je pa kaj ušlo pa me opomni.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #983 : petek, 28.04.2006 : 00:30:36 »

Dobil sem slikce in mladički so res fletni. Objavi jih tudi na tvoji www strani in verjetno jih lahko tudi na forumu ? ? ?

lp

M

ps
danes je že petek - ura je manreč že 0:28 ko tole pišem in le še 5 dni pa bomo imeli črno kepco tud pri nas doma
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #984 : petek, 28.04.2006 : 17:46:34 »

Uau Nanda, sem našel veliko lepih slik tvojih zverinic na straneh foto natečaja. Upam, da bo kakšna slika izbrana in bodo nagrade deležni vsi trije kosmatinci.

Moja "tamala" je slikala Čivavo Kaly s posebnih "nahrbtnikom" in zadeva je zrela za na foto natečaj. Sliko moram še mal obdelat in kmalu bo na forumu. Bomo pa skušali ujeti naš prvi trenutek z Indio in bomo videli kako bo izgeladalo.

Kako mularija in mamica?

lp

Smileyhttp:// 
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #985 : sobota, 29.04.2006 : 09:34:40 »

Marko
 me veseli, da so ti fotke všeč  Smiley !!!

Na tvoje vprašanje pa ti bom odgovorla na ZS  Cheesy, ker bi sicer kršiva pravila in tudi tebe prosim, da me v bodoče sprašuješ te stvari na ZS ali e-mail  Wink!!!
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #986 : četrtek, 04.05.2006 : 13:32:01 »

Kdo pa potrebuje sonce na nebu, če ga spremlja tibetanček ima vsak dan svoje sonce s seboj. Kljub dežju in lenobnemu vzdušju so bili prazniki super. Midve s Tiso sva se veliko crklali, se sprehajali, divjali po dežju in blatu.

Kako se to naučiva vsak dan kaj novega? Sem že pisala da imam probleme z Tisinim umivanjem tačkin tuširanjem! celo pivezovati sem jo morala nekaj časa, saj sem imela najmanj še dve roki premalo, da sem jo lovila po kopalnici. Ni več! Prvič sem v kad položila podest narejen iz plastične gajbice tako, da damica ne stoji v luži in lastni umazani vodi (imam slab odtok in v kadi ostaja kakšna 2 cm vode saj ne odteka najbolje), a to še ni bilo dobro. Sedaj sem pa ugotovila, da ji ustreza zelo topla voda, skoraj vroča. Sedaj lepo stoji in dviguje tačko za tačko. Nič ne sili iz banje in tudi počaka, da jo obrišem. Svašta. Od začetka sem jo namreč sprirala s precej bolj mlačno vodo, ker sem mislila (misliti se očitno res pravi nič vedeti), da ji bolj paše, ker tudi zunaj ni toplo in hodi po mrzi rosi, travi, zemlji, poteh,.... in bi bila razlika preveč očitna, a ne ona obožuje vročo vodo. Ravno tako fen. Trudila sem se, da sem jo sušila s čim manj temperature, da jo nebi peklo, pa se mi je zvijajal v klopčič in komaj sva se prepričali, da mi je dala tačko po tačko in sem jo nekako počasi posušila. Sedaj sem uporabila bolj vroč fen in princeska se je zleknila na hrbet in vse štiri v zrak, da jo je bilo veselje sušit in še bolj gledat. Brigita me bo za ušesa, vendar sem bila skoraj prepričana, da mi je svetovala toplo vodo (pozimi pa mlačno za tajanje snežnih kepic) in topel fen. Ali pa je moja Tisa posebna na tem področju in le ona obožuje vroče. Pa saj bo kmalu poletje in ne bo pretirana uporaba fena več potrebna, drugače bi me še začelo skrbeti za njeno dlako.

Lepo je, če si lahko cel dan s svojim kosmatincem, vendar je lepo tudi, ko pridem domov in me je nekdo tako neizmirno vesel, da mi skoči kar v naročje. Vsak dan me preseneti njena milina in vsak prihotd je doživetje zase. Sedaj Tisa že ve kaj je njeno. Stanovanje in ranč z vrtičkom sta njen dom in to bo tudi povedala vsekemu štirinožcu, ki bi si upal priti blizu. Pozna že glas budilke, hišnega zvonca. Le to ji še ni jasno od kje prihaja glas iz telefona.





Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337


« Odgovor #987 : četrtek, 04.05.2006 : 14:08:20 »

Bela Tisa: Potem ima pa Tisa to po očku, da se noče umivati. Brik namreč če bi lahko, se sploh nebi umival. Voda mu ni preveč pri srcu. Huh
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #988 : četrtek, 04.05.2006 : 14:29:56 »

Tisa se ne more odločiti ali ji je voda všeč ali ne. Ko greva ven lulat privihne smrček, ko mora izpod napušča na dež. Tudi med sprehodom išče streho ob hišah ali pod drevjem. Potem, ko pa je rahlo mokra (tudi takrat ko pride iz kopalnice) se ji pa dobesedno zmeša. Če je zunaj šiba kot raketa notri mi pa povsem razmeče sedežno. Prav posrečena je. Tudi v lužo noče stopiti pa je lahko v njej še kako čista voda. Stopi pa v takšno lužu kjer vode skoraj ni je pa zato več blata. In potem je moja Tisika vsa navdušena, da ima čokoladne tačke in spet norimo. Tekoče vode se še rahlo boji ( ne upa stopiti vanjo) kako bi bilo v naravnem ali umetnem bazenu pa še nisem poskusila. Če se bo pa rada kopala, ji bom pa za čez poletje pripravila kakšno osvežitev tudi na ranču. Najbolj všeč ji je še voda za pitje v posodici. S tisto bi se pa umivala in tuširala in hkrati še meni pomila tla. Vse z nekaj mililitri.
ATsa Rja, kakšne so mere Brika? Teža, plečna dolžina in dolžina od vratu do repka? A potem Brik tudi nad plavanjem ni navdušen? Tisa ima očitno res kar nekaj njegovih značilnosti. Tako po obnašanju kot po velikosti. Kakšna dama je že. Kako je zrasla od takrat ko smo bili na klubskem dnevu! V šoli so vsakič presenečeni, saj pridem vsak teden z večjim kužkom. Razlika je očitna. Še sama jo opažam, pa sem vsak dan z njo.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #989 : petek, 05.05.2006 : 13:12:32 »

Živjo  Smiley

Mal mi ne znese vse skupaj - novo stanovanje, nova zverinica, veliko dela v plesni šoli , ... ampak po dveh dneh pisanja sem končno rodil tale sestavek ... upam da ni predolg  Wink.

V sredo 4.5.2006  smo ob 6.30h odšli najprej v Garz in potem smo že od 17h dalje čakali na letališču na Dunaju.

Letalo je bilo planirano šele ob 18:35 – ja zamudit pa res nismo hoteli. Mislim da je šlo skozi vrata med 18:35 in 18:45 vsaj 1000 ljudi s kovčki in končno sta prišla gospod in gospa, ki sta nam prinesla INDIO. Takoj sem jo opazil v naročju, se približal, pozdravil in dobil lupčka. Seveda smo vse skupaj tudi mal poslikal (slike so že na www.ple.si/tt), nato klepet, spoznavanje, uradne zadeve glede dokumentov in hopla v avto in na dlogo pot do doma. INDIA je bila na začetku poti malo zmedena, saj je razumljivo že drugič v enem dnevu jo crkljajo drugi ljudje ... ampak ob igri s Čivavo Kaly je kmalu omagala in po cca 4. urah smo bili doma.

V Ljubljano smo prispeli okrog polnoči, šli mal na sprehod, raziskali stanovanje in odšli vsi skupaj prilično utrujeni spat. Seveda je bilo na izbiro kar nekaj ležišč; tisto za v dnevno sobo, ki je še v delu, nato tisto, ki ga bo imela pred vrati spalnice v hodniku (na njem sta včasih spali Barby in Kali) in seveda ležišče na katerem sedaj spi Kali. Jasno izbrala je tisto največje, ki bo ko bo v dnevni sobi. Zaenkrat pa smo ležišče postavili kar v škatlo od hladilnika, zraven pa seveda še nekaj igrač in pa dekco, ki jo je imela že doma na Finskem. Mal sem jo pocrkljal, hitro je zaprla učke in pebegnil sem v spalnico, Potem je mal zajokala, potolažit jo je šla še mal Romana in potem smo spali do zgodnjega jutra.

V četrtek 4.5.2006 ob 5:30h je bila budnica, takoj sva šla na špancir, naredila lužico in takole se je začel prvi dan v Sloveniji. Jaz sem dopoldan urejal nekaj pri notarju (smo se namreč selili), India pa je mal prekontrolirala po Romaninem lokalu. Med drugim je IDNIA srečala zjutraj tudi g. Vidica, ki jo je na hitro pogledal in meni, da je INDIA lep mladiček in glede na to, da imajo Finci zelo urejeno kinologijo je zelo dobro, da sem se odločil, da tam izberem psičko. Romani je povedal še veliko lepega tudi o Finskih TT-jih in seveda njihovih vzrediteljih. Kasneje sva obiskala veterinarja, no točneje veterinarko, ki je rekla, da je vse OK in dala „pik” - sedaj jo seveda mal boli, ampak zaenkrat ni sile.

Popoldan sva malcala kuhano zelenjavo, ki je seveda 100x boljša od briketov. Ti so ACANA, ki jih pri nas ni za dobit – je pa zato Paula – vzrediteljica iz Finske poskrbela za 7kg paket, ki naju je že čakal na pošti. Zraven pa je glavnik, 2. krtače, sliker, 3. različni šampon, navodila za nego dlake, prehrana, ... Kasneje pa bomo verjetno ubogali našo kar  vzrediteljico in bomo papal Pro plan Purina. Če ji Pro plan ne bo dišal pa bi bil jaz čisto zadovoljen, če ji bodo ustrezali Hill's-ovi briketi, ker jih je Barby jedla bolj ali manj brez težav 10 let in sedaj jih je tudi Kali.

V stanovanju prvi dan ne lulalmo - zaenkrat je ratala le ena lužica po nesreči in po včerajšnjem sprehodu je bilo skoraj „treba kakat” ravno ko smo prišli nazaj. Marko pa „akcija” in „kakali smo zunaj”.

Prvi dan v Sloveniji smo zaključili s sprehodom, kljub temi je bil rep ves čas gor, „napadli” smo gospoda in gospo, ki sta se nam zdela sumljiva, ko smo prišli bliže smo se povohali in spoznali ter malo pocrkljali. Kuža, ki si je dovolil da nas je nalajal je dobil nazaj neka „buf-bufanja” in INDIA je prav skočila vanj – še dobr, da je bil za ograjo. Doma smo še mal noreli po hiši in spat smo šli na veliko blazino, ki je tokrat nismo več dali v škatlo. Torej INDIA je spala v predsobi pri odprtih vratih spalnice in sploh ni tišala v sobo. Seveda smo najprej mal „pojokcal” (2 do 3x) in potem sladke sanje do jutra.

Danes 5.5.2005 smo bili pokonci ob 6:00 ... ampak to je že druga zgodba.

Čez nekaj dni se spet oglasim do takrat pa vsem skupaj želim en lep vikend.

Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines