o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 04:28:48
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
5
6
7
8
9
[
10
]
11
12
13
14
15
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435457 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 65
Re: Beagle
«
Odgovor #135 :
ponedeljek, 16.06.2003 : 09:46:50 »
Beaglasi lep pozdrav!
Tema je ze kar malo poniknila
, verjetno vas je zdelala vrocina oziroma ste ze na dopustu.
Kako kaj beaglce?
Midva z Mozartom sva v soboto delala izpit poslusnosti po programu B. Sva ga uspesno naredila
. Sem ful zadovoljna, predvsem pa ponosna na njega, da se je skoncentriral in res pokazal kaj zna
.
lp, tina
Logiran
duncan
novinec
Spol:
Sporočil: 9
«
Odgovor #136 :
ponedeljek, 16.06.2003 : 12:19:33 »
Zivjo!
ze kar nekaj casa spremljam tale forum,zdaj sem se pa odlocila da se tudi kaj oglasim!
tudi mi imamo beagla Duncana,starega leto in pol!
Tinka,tudi mi smo iz LJ in bi bilo prav fino ce bi se dobili kdaj,nas duncan samo isce kje bo nasel kaksno zrtev da se bo igrala z njim!
a mi lahko malce razlozis glede tega testa poslusnosti,kje in kdaj ga lahko opravis?predvidevam da ne v poletnem casu!pri nas je ta problem da smo med letom v tujini,cez poletje pa doma,tako nas duncan tudi ni bil v soli,je pa kar ubogljiv,predvsem ce je hrana v vprasanju!
lp,andreja
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #137 :
ponedeljek, 16.06.2003 : 12:56:33 »
Andreja zivjo,
Mozart bi bil presrecen, ce bi se lahko igral z Duncan. Meni najbolj ustreza vikend, imam malo vec casa takrat. Sva iz Ljubljane, tako, da ni problem, kje se dobimo. Pisi mi na privat, kdaj in kje se vidimo.
Kar se tice poslusnosti je pa takole: glede na to, da pravis, da nimas casa med letom hoditi v pasjo solo, ker si v tujini, vzami ind.ure, da se pripravis za na izpit. Izpiti so se jeseni in potem spet zgodaj poleti.
Kar je pozitivno za beagle je, da so izredno ucljivi, hitro dojamejo, sploh,ce imas hrano. Bolj problem je ponavljanje oziroma piljenje vaj in postopno umikanje hrane - ta del je garanje. Ker ko jih zagrabi trma je groza
. Potem namrec dobijo srep pogled, ki pravi ne bom, pa ce me fentas. Se pa da, rabis vec trme, kot jo ima on, energijo in gre.
Mozart je bil se februarja pes, ki me je vlekel naokoli, stalno pobegnil na sprehodu, ni prisel na klicanje, vse ostalo je bilo bolj pomembno kot jaz (pa zivim s psi ze 20 let in znam z njimi delat) - v glavnem Mozart je bil sef, jaz pa njegova prileznica, ki je skakala naokoli
. S solo sva to odpravila, se vedno je neizmerno razvajen
, vendar me uposteva kot gazdo in ce nekaj recem, ve da mora to narest
.
Kar pisi mi na privat, da ne bom vseh ostalih z zgodbami od Mozarat in vzgoje mucila
.
lp, tina
Logiran
simi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.225
«
Odgovor #138 :
ponedeljek, 16.06.2003 : 15:14:33 »
Citat
Midva z Mozartom sva v soboto delala izpit poslusnosti po programu B. Sva ga uspesno naredila
. Sem ful zadovoljna, predvsem pa ponosna na njega, da se je skoncentriral in res pokazal kaj zna
.
lp, tina
Jaz pa sem predvsem ponosna na Mozarat, ki je navkljub ogromnim tezavam in velikokratnim narkozam zaradi napacno vrascenega zoba, uspel prinesti aport, ki je vecji od njega. Pa sele 14 dni nazaj je lahko aport sploh prijel in potem dobil briketek, ker prej od marca ni smel dobiti ne aporta ne briketka, ker je revcek imel aparat za aparatom.
Res obema cestitke, da sta vztrajala kljub taksni tragediji kot se je pokazala. Vsi drzimo pesti, da bo zobek le enkrat tako kot bi moral biti.
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #139 :
sreda, 18.06.2003 : 12:55:07 »
Yo, živjo!
Ja res se zaradi tega tudi nisva že dolgo videle
. Mozart se namreč ni smel igrati z drugimi psmi
. Pa zaradi aparata ni smel nič z gobčkom počet, kar pa je za mladega kužka totalna tragedija, da ne govorim za lastnika
. Tako je imel dober mesec nagobčnik gor, ker predno ga nisem dala gor, je uničil dva aparata in je bil dr. Pavlica nadvse nesrečen
.
Mimogrede, če bo imel še kdo kdaj probleme z zobmi mu priporočam dr. Pavlico iz Veterinarske fakultete v Lj., ki je odličen in nadvse prijazen pasji zobozdravnik. Najlepša mu hvala za ves trud in pozornost
.
Drugače pa je Mozart zdaj kar v redu, upam, da bo zob zdaj ostal tako kot more, drugače morava spet nazaj na veterino
.
Se pa zdaj lahko spet vidiva za kakšen skupen sprehod. Mozart je bil naadnje navdušen predvsem nad Thorom in njegovijm repom
, pa odkar je napol odrasel mu bo sigurno tudi Šia ustrezala
.
lp, tina
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #140 :
sreda, 18.06.2003 : 13:33:46 »
Citat
Pa saj sta na razstave hodila, pa ocene sta tudi imela dobre - kaj je zdaj
Lp, Yo
Ja zaradi zoba vendar. Dr. Pavlica mi je rekel, da bi njegovi mladici imeli ziher to isto napako ali pa bi jo prenesli naprej.
Bo pac ostal kavc kuza brez uradnega seksa
.
lp, tina
Logiran
yo
gost
«
Odgovor #141 :
sreda, 18.06.2003 : 13:35:08 »
Citat
Ja zaradi zoba vendar. Dr. Pavlica mi je rekel, da bi njegovi mladici imeli ziher to isto napako ali pa bi jo prenesli naprej.
A pol je to genska napaka? Kaj pa vzreditelj pravi na to?
Lp, Yo
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #142 :
sreda, 18.06.2003 : 13:41:58 »
Citat
A pol je to genska napaka? Kaj pa vzreditelj pravi na to?
Lp, Yo
Ja glede tega pa je takole: dr. Pavlica mi je rekel, da je po vsej verjetnosti to podedoval ali z materine ali ocetove strani. Da ni nujno, da imata to mama ali oce, je pa skoraj 100%, da imajo to eni od prednikov. Mi je pa rekel, da Mozart ni za vzrejo. Zato sem se pa tudi vrgla v solanje. Verjetno bova pri Simi nadaljevala individualno solanje in bova sla jeseni ali spomladi na kaksen visji izpit. Si predstavljas Mozart na obrambi
- to je za malo za hec.
Ja z vzrediteljem se pa nisem ze kar nekaj cas slisala - guzva pac.
Lp, tina
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 220
«
Odgovor #143 :
sreda, 18.06.2003 : 13:45:07 »
Citat
... Mozart se namreč ni smel igrati z drugimi psmi
. Pa zaradi aparata ni smel nič z gobčkom počet, kar pa je za mladega kužka totalna tragedija, da ne govorim za lastnika
. Tako je imel dober mesec nagobčnik gor, ker predno ga nisem dala gor, je uničil dva aparata in je bil dr. Pavlica nadvse nesrečen
.
Ja, bogi Mozo, ker se ni mogel igrati. No verjetno sta bila oba z Kinom zelo prizadeta
No ampak po zeeelllllooo dolgem času, sta tudi to dočakala, da zdaj zopet lahko uganjata svoje norčije
Držim pesti da bi zobek ostal, kjer mora ostat.
Lupčka Mozotu
lp M.
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #144 :
sreda, 18.06.2003 : 14:29:27 »
Citat
Nekaj me zanima, pa upam, da mi ne boš zamerila vprašanja. Moja mačka je imela kar nekaj "zobnih" problemov, ki po mojih izkušnjah pobirajo tisočake iz denarnice kar po tekočem traku. Koliko stane taka operacija kot jo je imel Mozart in aparat o katerem govoriš
?
Za vse operacije (kar pomeni narkoze in infuzije) in aparate sem dala nekaj cez 122.000 SIT. S tem, da mi dr.Pavlica nikoli ni racunal materiala za aparate in nobenega pregleda. Pa sva bila na Vetrinarski vsak teden na pregledu. Najlepsa hvala se enkrat
. Tako, da v dani situaciji ni bilo tako grozno veliko. Ce bi mi racunal pa materiale za aparate in preglede potem mislim, da bi bila stevilka blizu 200.000 SIT.
Citat
Koliko pa je cena rodovniškega beagla (gibljem se v krogu lastnikov in vzrediteljev rottweilerjev, zato ne vem kakšne so cene pri beaglih, me pa zanima, ker si oče želi psa, pa bomo kupili nekaj manjšega, kratkodlakega, ena od opcij je tudi beagle) ?
Mislim, da so cene za begle nekje od 500-750 EUR. Odvisno kaksno kvaliteto isces. Jaz sem dala za Mozarta 750 EUR.
Logiran
yo
gost
«
Odgovor #145 :
sreda, 18.06.2003 : 14:32:43 »
Citat
Mislim, da so cene za begle nekje od 500-750 EUR. Odvisno kaksno kvaliteto isces. Jaz sem dala za Mozarta 750 EUR.
No, glede na vse, kar sem prebrala in glede na tole zadnje, bi jaz vsekakor obvestila tudi vzreditelja. Konec koncev pes ni stvar, ki jo prodas in pozabis nanjo. Zato s(m)o zanj in za taksne stvari odgovorni tako lastniki kot vzreditelj.
Lp, Yo
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #146 :
sreda, 18.06.2003 : 14:36:50 »
Citat
No, glede na vse, kar sem prebrala in glede na tole zadnje, bi jaz vsekakor obvestila tudi vzreditelja. Konec koncev pes ni stvar, ki jo prodas in pozabis nanjo. Zato s(m)o zanj in za taksne stvari odgovorni tako lastniki kot vzreditelj.
Lp, Yo
Yo, on je s tem seznanjen od vsega zacetka.
lp, tina
Logiran
yo
gost
«
Odgovor #147 :
sreda, 18.06.2003 : 14:42:10 »
Citat
Yo, on je s tem seznanjen od vsega zacetka.
No, cudovito. Ne vem sicer, kaj in kako sta se zmenila, ampak po vsem napisanem se mi zdi, da ne kaj dosti
Morda se motim in v tem primeru jemljem "metanje oci iz jamic" nazaj.
Lp, Yo
Logiran
yo
gost
«
Odgovor #148 :
sreda, 18.06.2003 : 14:46:23 »
Oprosti, ce sem prevec radovedna ali pa ce je bilo ze kje napisano (se mi ne da vsega se enkrat brat) - iz katere psarne je Mozart in katera vzrejna kombinacija?
Lp, Yo
Logiran
duncan
novinec
Spol:
Sporočil: 9
«
Odgovor #149 :
sreda, 18.06.2003 : 16:34:12 »
Zivjo!
Tinka,na privat sem ti odgovorila predno sem prebrala vse tole!
A ni tvoj Mozart iz psarne Halicanum?In kaj so ti tam rekli,ko si ugotovila problem?Jaz tudi mislim,da bi tu moral vzreditelj kako "sodelovati"!
Kot sem ti ze napisala,je nas Duncan od gsp.Kurtele,od koder je tudi Coco,pa ima ona tri psice in kot mi je znano nima nobena kakega problema z zobmi!Kaj pa je bilo narobe z zobkom?Oh,revcek Mozart!Je bil pa res bogi!
Je pa imel Duncen zelo dolgo oba mlecna sekalca,tako da je imel kar 4,sele pri 14 mesecu sta mu izpadla.Smo ze mislili da bo moral na operacijo pa ker je imel pravilen griz,smo kar odlasali,pa se je nakoncu dobro koncalo!
Jaz upam,da se cimprej vidimo in da spoznam tegale cukrcka Mozarta
;
Lp
Logiran
Strani:
1
...
5
6
7
8
9