mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 26.09.2024 : 06:10:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 26   Dol
Natisni
Avtor Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA  (Prebrano 108984 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #150 : četrtek, 29.06.2006 : 16:40:37 »

Flosarka - Stella je stara 5 let in je večja od večine samcev, pa ma zdaj ravno prav kil ( tko pravjo veterinarji ). Sicer pa tud za mojo kdo še reče da je debela, sam to ponavad prjav kak tak, k sploh nima pojma kako naj bi rotiji zgledal Smiley . Stella jih je tud mela tok kot vaša, pa smo prec ukrepal. Men se niti ni zdel, da je debela, k jo vsak dan vidim, pol je pa tehtnica pri vetu svoje povedala Smiley . Probajte res uredit prehrano (ob uri in zmanjšat obroke). Jaz ji dajem kar pozno 20:30-21:00, sam gre pol ob 23h al pa še kasnej ven na sprehod.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #151 : petek, 30.06.2006 : 23:23:46 »

Tako je ravno pri meni.Meni se tudi ne zdi debela,ker jo vidim vsak dan,drugim pa vsem.
Vendar pa pes mora pač imeti določeno težo kolikor ima pač določena pasma predpisano kolikor sem razbral po forumu,ker je res to tudi njemu v dobro.Za prehrano že urejamo in tudi jaz ji dam hrano zjutraj potem pa ob 20.uri nato pa jo peljem ven na sprehod.Sedaj je res težko kajti po njenem sedanjem vedenju,ko smo uveljavili kot bi rekel malo več reda glede njene prehrane se mi zdi kot,da bi bila nonstop lačna vsaj tako se obnaša.Po drugi strani pa sem opazil tudi to,da je začela sedaj postajati malo manj izbirčna in je pričela jesti tudi zelje banane in razne stvari kakterih se prej sploh ni hotela dotakniti.Malo še bom počakal pa ji bom probal dati tudi piščanca katerega ne mara pa bom videl ali ga bo pričela jesti.Sicer ji tu pa tam še zaenkrat dam zraven kak priboljšek saj veste kako je,če te gleda in se ti smili,čeprav verjetno ne bi smel vendar jo moram počasi navajati,da se privadi na manj hrane.Po mojem je pa bilo tudi dosti krivo to,da ji je vsak dajal hrano dodatno pri kosilu in podobno pa tudi,če je gdo prišel na obisk.Tega pa sedaj ne dovolim več nikomur.
Počasi bom videl ali bo prišlo do kakih sprememb in takrat bom tudi najbolj videl kakšne količine hrane ji moram dajati, predvsem pa ji bom sedaj skušal dajati čimveč neredilne in dovolj kalorične hrane.
Lep pozdrav
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #152 : sobota, 01.07.2006 : 08:52:39 »

Sej se bo vse zrihtal. Pol ko boste dosegli željeno težo pa mal popazite da ne boste spet začel dajat preveč al pa da ne bo premal dobila. Takrat jo kar redno tehtajte. Men se zdi, da sm mela takrat še več dela Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #153 : sobota, 01.07.2006 : 11:59:42 »

Pa težo se ne določa po tem, kako pasmo mamo ali koliko je težek sosedov pes, ampak izključno glede na psa samega.
Najlažje se je držati nekega splošnega pravila (pri kratkodlakih psih se lahko prakticira), hrti izuzeti, da se psu ne smejo videt rebra, očutit jih pa moraš.
Pri tem ne mislim s posebnim pritiskanjem...

Količina hrane se tudi razlikuje po letnih časih...

Sigurno je pa napačno posploševat kile po pasmah... sej niso vsi psi enako veliki in čisto enake konstitucije in da ne zanemarimo mišične mase.

Sploh pa, če vet poda neko svojo oceno, se verjetno ni dosti zmotil.
Logiran
kokerspanjel
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #154 : sobota, 01.07.2006 : 12:16:31 »

olikor vem jaz, so skoraj vsi mladički (stari okoli enega leta), malo bolj suhi, ker tam najbolj rastejo, potem pr treh letah, pa začnejo normalno delovat in se navadno zredijo.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #155 : sobota, 01.07.2006 : 14:23:05 »

Vsi... niti ne... Roll Eyes
Moja, če bi mela priložnost bi imela po njeno idealno telesno težo nekje pri 200-tih kilah in ma eno leto.

Vsake toliko kaj narabuta sicer ji pa ne uspeva...  Wink

Kar se lakote tiče, se lahko volk skrije.  Sad
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #156 : sobota, 01.07.2006 : 21:30:04 »

AngSeter sej ne posplošujemo teže po pasmah. Samo izkušnje izmenjujemo Smiley . Sam pa ma od Flosarke psička pri dveh letih 49 kg kar je preveč, še za popolnoma odraslo rotico. Še moja jih ma manj pa je prevelika za psico. No sej si verjetno prebrala Smiley Sej veš da za vsako pasmo obstaja neka zgornja in spodnja meja kg, ki naj bi jih imeli.
Logiran
kokerspanjel
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #157 : sobota, 01.07.2006 : 23:19:10 »

Od mojega prijatla pes, pasme srednji šnavcar je imel veliko premalo kg, ko je bil star od 1-2 leti je bil zelo suh, jedo je pa preveč, vet je potem rekel da zelo hitro raste, sedaj ko ima 5 let, je treba pa ahtat, ker bi pojedu goro pa pov vsega.
Ista pri naši psički, ko je bila mala, je bila suha da je bilo joj, sedaj pa je (skoraj "žre"), tako da pazimo koliko. o pa res nekateri zelo suhi, v tistem letu, ki najbolj rastejo. Malo se mi zdi, da sem zašla s temo saj nima veze z doma pripravljen hrano. (ko govorite o tem, sem pač povedala svoje).
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #158 : ponedeljek, 03.07.2006 : 11:00:11 »

Stelka, sej nisem mislila nate  Wink
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #159 : ponedeljek, 03.07.2006 : 19:23:25 »

No kul AngSeter, sm se že sprašvala kje sm zgrešla Smiley
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #160 : sreda, 05.07.2006 : 14:11:48 »

Včeraj sem jo peljal k veterinarju na cepljenje ter zvagal.Sedaj ima celo 54kg še več kot prej
in mi res več ni nič jasno.Veterinar mi sedaj svetuje ogromno gibanja sastavil pa bo baje tudi nekakšen jedilnik.Pravi pa,da je to tako kot pri ljudeh eni so pač suhi eni debeli pa čeprav
naprimer debeli ljudje pojedo manj kot suhi so vseeno bolj debeli.Tak primer je dal tudi zase,ker je malo bolj debel pa pravi,da je zelo malo vendar mu vse koristi.Ne vem kaj bom sedaj delal vendar jo bom najprej peljal še na preiskavo krvi predvsem pa ne vem,če je ne bom moral res navaditi čimbolj na brikete ali podobno prehrano,če ne bo nič drugo pomagalo.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #161 : sreda, 05.07.2006 : 14:35:06 »

Ni samo prebava kriva. Debel pes dejansko potrebuje manj hrane, da shujša zato, ker se ne more toliko gibati kot suhi kolega!

Vso hrno je treba stehtat in nič na pamet dajat. Ko boste ugotovili koliko dejansko ji dajete, boste lahko začeli z manjšanjem obrokov. Pa da ne pozabite priboljške!

Če bo treba boste pa za tretino zmanjšali. A ni bolje, da je pes malo lačen ker je navajen na več pa zato živi bolj kakovostno in dlje in predvsem bolj zdravo!?

Sej se bo navadla na manjšo količino hrane.

In ne pozabite: hrana za ljudi NI PRIMERNA za pse.

Verjetno ne bo slabo malo z briketi kombinirat, ker jih je laže dozirat. Zmanjševat bo pa treba dokler se ne bo vidlo napredka pa če se vam zdi še tako kruto...

Pes se ne redi od zraka, razen, če ma probleme s ščitnico pa mogoče še s čim... Ampak to so izjeme!
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #162 : sobota, 08.07.2006 : 00:06:07 »

To imate prav vendar smo ji zadnji čas zmanjšali obroke in ji dajali hrano samo dvakrat na dan
pa ni nič pomagalo tako,da res več nimam pojma za kaj se gre.Sedaj bomo še nekoliko bolj kontrolirali doziranje hrane poskusili z več briketne hrane rib itd.Že sedaj pa seveda samo hodi naokoli ter išče če je kje kaj za jest tako,da ne vem ali iz navade ali je res lačna.Kakorkoli nekaj bo treba glede tega ukrenit,da bo vsaj izgubila nekaj odvečnih kilogramov.Poskusil bom nekaj časa in,če ne bo rezultata jo bom moral dati pregledati malo bolj temeljito.Glede prebave nisem opazil,da bi imela kake težave ne vem morali bomo poskusiti z zmanjševanjem obrokov in se nekaj časa tega trdno držati pa bomo videli,če bo prišlo do kakšnih sprememb.
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #163 : sobota, 08.07.2006 : 10:04:31 »

Moja Stella bi tud kar jedla in jedla flosarka. kadarkoli kaj jemo, stoji zraven in tako gleda, kod da ne bi dobila za jest že cel mesec Smiley - boga revčka. Da ne govorim o tem, da kadar se za njo pripravlja hrana, zraven skor premete dela od veselja. Nekateri psi so pač bolj požrešni in bi pojedli trikrat več kot dejansko potrebujejo. Vem da je grozno, ko te gledajo s tistimi očkami takoooo proseče, kot da bodo umrli od lakote, ampak jim ni hudega. Imejte v glavi, da je to za pasje dobro Smiley

Glede tega da išče hrano, je pa pomoje krivo oboje po malem. Malo je že lačna, glede na to, da je prej dobila več za jest. Malo pa verjetno tudi iz navade, ker je prej dobila vsake toliko tudi kak priboljšek z mize. Pred Stello smo morali še mačjo hrano skrit, ker je počistila za mačko kadar ni vsega pojedla. Potem pa je še pohvalo pričakovala, ker je vse lepo počistila Smiley
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #164 : četrtek, 13.07.2006 : 23:04:36 »

Ja to dela tudi moja Neli tako je psici ime.Večkrat gre in mački poje hrano,če je ta takoj ne pospravi,ko ji damo.Glede obnašanja pa je tako.Mislim,da se tako le obnaša iz navade,ker sem
ji sedaj nekajkrat nastavil po kako pest briketov dodatno,ker sem mislil,da vidim če je slučajno lačna in se jih ni dotaknila.Zato sem mnenja da če bi bila lačna bi jih sigurno pojedla.Ona je takoj lačna,če gdo kaj je drugače pa ne torej iz navade.Sedaj ji več ne dajamo od mize damo ji pa namesto tega kakšen pasji keks in podobne pasje zadeve toliko da se pomiri in je potem v redu.Ne vem pa kako vi naprimer dajete psu doma pripravljeno hrano mislim kako jo zvagate,da potem lahko določite koliko na dan mora dobiti.Glede briketov to ni teško vendar pa ostala hrana,če vzamemo za primer meso ali kašo ali jetrca in podobno tehta vsaka hrana drugače.Torej bi potem moral obstajati za vsako zvrst hrane določen spisek koliko take zvagane hrane dati psu.Ali obstaja ali pa se to dolučuje na kak drugačen način ali pa se mera hrane doliči približno nekje od oka?.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 26   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines