mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 24.06.2024 : 14:31:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Rodovniški ali nerodovniški?  |  Tema: nerodovniški mladički?
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 68   Dol
Natisni
Avtor Tema: nerodovniški mladički?  (Prebrano 178023 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #315 : torek, 27.09.2005 : 14:19:02 »

Angelina Jolie je posvojila otrocka, meni je to zelo lepo, tebi ni?

Ena  naša  sokrajanka  tudi.  In to  iz Makedonije(  cigančka).  Res ima  otroček  topel in ljubeč  dom.....  kaj bo  pa ko bo odrastel.  Namreč  pripeljala ga je v zelo konzervativno ksenofobično okolje.
Si predstavljate,  kakšne možnosti   bo imel   ta  otrok , ko bo odrastel  ?  Že sedaj namreč  močno  izstopa  od  svojih  vrstnikov . Undecided
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #316 : torek, 27.09.2005 : 14:27:24 »

Drugiè, psi niso ljudje, zato nimajo teh sekundarnih nagibov za otroke. Poleg tega jim je kot vrsti normalno, da se množi samo vodlini del populacije- kar je ene 10 %, se pravi veèina je programirana za NEimet mladièe.

primernih otrok sploh primanjkuje.

leta in leta sem gledal svojo psico kako je nosila naokoli igracko(kao mladicka) delala gnezdo itd. in ceprav ni bila med zgornjih 10% si je zelela mladicke in mi ne mores reci da je bila programirana za neimeti oz. ze sama uporaba besede programirana za psa pokaze kako zelo podcenjujete pse(jih imate za butasta bitja brez misli, zelj, samozavedanja itd.)

aja tisti stradajoci malcki iz afrike pac niso primerni, naj pomrejo, ker neprimernih otrok mi nocemo a ne?
damayanti a je bolje da umrejo od lakote kot pa da izstopa iz nase popolne bele druzbe?
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #317 : torek, 27.09.2005 : 14:27:57 »

Jaz sem zato, da se pse primerja z ljudmi. In zato bi jih tudi večino kastrirala.
Ni slab ideja  Wink.
tako bi vsajmalo zajezili pretirano naraščanje prebivalstva v nekaterih delih sveta in morda preprečili ekološko katastrofo,ki se nam nezadržno bliža  sram.

Ampak tudi če primerjamo ljudi in pse ,bi glede odnosa do naraščaja opozorila na eno dejstvo,ki ga spregledajo vsi tisti,ki mislijo, da psica čuti neko potrebo po ramnoževanju. Namreč, če bi šlo za to ,da imajo psi res vprogramirano ljubezen do mladičkov greste lahko z lahkoto v zavetiče in ji prinesete nekaj že narejenih zavrženčkov.
Pri tem boste spoznali,da se 99% psic nagon sproži šele z brejostjo.
Mnogim pa še potem ne in z gnusom strmijo v lastno leglo , ter seveda pičakujejo, da bo večino dela opravil njihov vodnik.

V primerjavi s psicami, ki mladičke brez spodbude pravih hormovov največ tolerirajo  ,še raje pa napadejo je večina samic homo sapiensa čisto raznežena nad tujimi dojenčki.

Torej čeprav neradi priznamo , neka minimalna razlika v vedenju  med canis domestica in homo sapiensom vendarle obstaja. Ko bom jaz naslednjič začutila nezadržno željo,da sosedu namesto hladnega "živjo", obvoham spolovilo in anus  Roll Eyes , bom verjela da so te razlike izginile   Wink.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.332


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #318 : torek, 27.09.2005 : 14:30:06 »

daj, ddb, nehaj tupiti primerjave med psmi in ljudmi. To dvoje ni primerljivo.

Pes je stvar, ki jo kupis na trgu. Poskusi preko oglasnika kupiti otroka! Izberi barvo, starost... O psih odlocamo izkljucno njihovi lastniki. O otrocih sicer odlocajo njihovi starsi, vendar le do njihove polnoletnosti.

Otrok ne parimo po nasih zeljah. Verjetno jih se nimas, sem pa sigurna, da bi ti tvoji otroci zelo hitro povedali, da so casi, ko so starsi izbirali "paritvene kombinacije" za zdavnaj mimo. Pri ljudeh gre tudi za "zivljenje v skupnosti", ne le za to, da se dva sparita, ker sta ravno tisti trenutek najhujse potrebe dovolj blizu - beri: v nagonu. Psi se ne porocijo iz ljubezni in tudi potem ne zivijo skupaj do smrti, ne vzgajajo otrok do njihovega odhoda v sluzbo, ne pazijo na vnuke... Psica zivi v skupnosti s svojimi gospodarji, pes pa s svojimi. Kje vidis ti kaksno povezavo med psi in ljudmi? Se ti zdi, da samo zato, ker imamo lahko potomce tako psi kot ljudje, lahko potegnes crto med obojimi? Da bi ti clovek razlagal o "globljih" smislih cloveka ali psa, je skoda casa.

Le se ogovor na neumnost, ki kaze, kako si v resnici ozkogled in kako nimas pojma o zivljenju na tem svetu, pa vseeno si pridrzujes pravico trositi neumnosti tukaj.
Sprasujes me, zakaj nisem sla v zavetisce po otroka (imam dva odrasla otroka, zato se me tvoje vprasanje zagotovo tice). Zato, ker sem se zaljubila v moza, s katerim zivim skupaj ze 25 let, ker sva si oba zelela ustvariti druzino (uh, noben moj pes se ni izrazil te zelje, temvec vsi so kazali le zeljo, ziveti z mano, ne pa z mimoidocimi pasjimi prijatelji) in ker je point druzine tudi otrok, sta se rodila dva. Oba imata razciscene pojme o tem, kaj je to pes, kaj so otroci, kaj smo odrasli in kako poteka produktivna veriga pri psih in pri ljudeh. Lahko pa ti zagotovim, da sem imela vse pogoje za oskrbo in vzgojo svojih dveh otrok, pa tudi veliko zeljo po znanju vsega moznega, kar k taki oskrbi in vzgoji spada. Tezko bi rekla, da je imel kateri od psov zeljo po novih znanjih s podrocja skrbi za svoje potomstvo. Prav tako nisem pri nobenem zasledila pretirane zelje po mladicih, razen pri psicah v obdobju gonitve.
Kot je videti, ti niso jasne razlike med zensko in psico, prav tako ne med moskim in psom. Zalostno.
Logiran

deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #319 : torek, 27.09.2005 : 14:31:27 »

aja tisti stradajoci malcki iz afrike pac niso primerni, naj pomrejo, ker neprimernih otrok mi nocemo a ne?
damayanti a je bolje da umrejo od lakote kot pa da izstopa iz nase popolne bele druzbe?

Nisi dojel. Zelo radi bi jih posvojili, a zaradi administrativnih ovir jih ne morejo.
Kar prijavi se za posvojitev, pa boš videl, da boš otrok ahitreje in mnogo enostavneje naredil po naravni poti, kakor prišel med prvih 100 čakajočih za posvojitev.
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #320 : torek, 27.09.2005 : 14:37:14 »

DDB: Tvoja psica je bila namišljeno breja ko je nosila okoli igračke in to potrjuje da je zadeve nagonska ker je to počela tudi moja in zdaj ko je sterilizirana tega ne počne več ker nima več tega nagona. Zakaj pol ženske po menstruaciji ne zibamno plastične punčke??!!
Ala, ala razmisli malo!!!

Glede Angeline Jolie je zadeva zelo lepa, zdaj je posvojila se punčko ki je baje okužena z HIVom, ampak ona ima denar in je slavna zato je za njo in njene otroke to malo lažje.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #321 : torek, 27.09.2005 : 14:40:19 »

deteljica ti imas samo zeljo polizati sosedovo splovilo a ne?Smiley Nikoli nisem napisal da imajo psi enako kulturo kot ljudje. Vecina psic zelo rada sreca tuje mladicke(vsaj moje dve psice) in so ob njih resnicno materiske in prijaze niti tace ne polozi na njih ne pa da bi jih napadla. To da cist vesela z repom miga pa da mi skor roko utrga samo da bi ga lahko povohala ne pomeni da ga tolerira ampak da uziva ob njem in se kot zenske cisto raznezi.
Jana zakaj pes in psica ne zivita skupaj? ker jih mi locimo. Po cem sklepas da med sabo ne moreta imeti ljubezni? pes je enako socijalno bitje kot clovek in mislim, da si enako zeli mladice, vnuke in da tudi samca za skupno zivljenje. Strinjam se s tabo samo pod pogojem da mi lahko zagotovis da ti je psica rekla da nima zelje po mladicih, ker kolikor vem misli ne znas brati.
Tara zakaj pa potem puncke tako rade nosijo plasticne dojencke naokoli?
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #322 : torek, 27.09.2005 : 14:41:27 »

Pa oprosti da dodajam se eno sporocilo. Jana tudi ljudje nimajo zelje iti z vsakim clovekom ki ga srecajo in tako tudi psi nimajo te zelje.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #323 : torek, 27.09.2005 : 14:46:35 »

damayanti a je bolje da umrejo od lakote kot pa da izstopa iz nase popolne bele druzbe?

Ne razumeš  kaj sem hotela povedat.

Ona je zadovoljila  svoj materinski nagon.  V  kakšno  družbo  bo pa  pahnila  tega ubogega otroka  pa ni pomislila.  Zame je to  egoizem.
Jaz bi  najprej pomislila, kaj je dobro za otroka.  Sploh če  bo otrok odraščal  v konzervativno ksenofobičnem  okolju.  Koliko  pozitivno  bo  to  uplivalo na njegov  psihični razvoj.  (  dobro  je vsem znana    splošno slovenska  problematika in  obširni pogled na rome.....)  In ta otrok je rom.....  in  se  ne  bo  pisal  Jolie(  nič ne ciljam na tvoj  post  nuki Wink)...

Pri  produciranju nerodovniških mladičev gre pa prav tako  za  egoizem  in to lastnikov.  Pa  še za nečimrnost  zraven.
Vsi  samo  razmišljajo  kakšni lepi  majhni kužki....  ja  vsak  maldiček je  fletkan,  ko pa odraste  je  pa    zmiksano  ščene  in  fuj- fej  smrdljiv  pes Angry...  potem  pa     v avto  in nekje  na samem  "  marš  napolje"
Pa  imamo  vsako  leto  probleme z  prepolnimi  zavetišči  itd.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #324 : torek, 27.09.2005 : 14:49:01 »

Vecina psic zelo rada sreca tuje mladicke(vsaj moje dve psice) in so ob njih resnicno materiske in prijaze niti tace ne polozi na njih ne pa da bi jih napadla. To da cist vesela z repom miga pa da mi skor roko utrga samo da bi ga lahko povohala ne pomeni da ga tolerira ampak da uziva ob njem in se kot zenske cisto raznezi.

Nekater tvoje izjave kažejo, da je tvoje poznavanje naravnega vedenja psov zelo pomanjlkjivo.
vedneje tvojih psic do tujih mladičkov pa ne kaže nič drugega kot to, da sta stabilni in dobro socializirani.

O tem da res verjameš v podobnost med človečkim in pasjim spolnim vedenjem pa me boš prepričal šele takrat ,ko bo tvoja partnerica potrdila, da se zanjo zanimaš le ob plodnih dneh  Wink.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #325 : torek, 27.09.2005 : 14:52:23 »

DDB.
Prosim  nehaj  take  pokat Grin Grin Grin
Moja psica  (5  mesecev)  je  tudi  še  včeraj prenašala  enega  gumijastega  psička.... Roll Eyes  Potem  sta  se pa  z  Damčem  nekaj lizala  po  gobcih Roll Eyes.......  mogoče ga je nagovarjala , da si želi  otroke Huh
Danes  ima  pa  tisti  gumjasti psiček  odtrgano glavo Shocked Shocked Shocked
   Grin Grin Grin Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #326 : torek, 27.09.2005 : 14:53:46 »

Hehehe, mogoce je pa z odtrgano glavo eden od njiju zelel povedati, da se ni pripravljen/a imeti druzino... Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #327 : torek, 27.09.2005 : 14:59:10 »

Hehehe, mogoce je pa z odtrgano glavo eden od njiju zelel povedati, da se ni pripravljen/a imeti druzino... Wink

neee, on je hotel imeti avtoček, ona pa dojenčka! Očitno gre za dva še zelo nezrela psa...
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #328 : torek, 27.09.2005 : 14:59:26 »

ja to je nekakšen imaginarni splav.
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #329 : torek, 27.09.2005 : 14:59:52 »

DDB: zakaj se pa fantki igrajo z avtki? a zato ker hočejo avto za otroka? Grin Grin
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 68   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Rodovniški ali nerodovniški?  |  Tema: nerodovniški mladički?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines