mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 26.09.2024 : 06:49:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  nega mačk  |  Tema: Kremplji
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kremplji  (Prebrano 44986 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #90 : ponedeljek, 05.10.2009 : 22:31:43 »

Rada bi videla heroja, ki bi tole Mili namontiral - in preživel Grin Grin Grin
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #91 : ponedeljek, 05.10.2009 : 22:35:41 »

Saj tudi meni ni jasno kako bi to svojemu nataknila, ampak ...
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #92 : ponedeljek, 05.10.2009 : 23:51:26 »

Rada bi videla heroja, ki bi tole Mili namontiral - in preživel Grin Grin Grin
Cats, tule je en citat iz "testimonialsov" zadovoljnih uporabnikov tegale neverjetnega produkta:
"Received the Soft Paws today, after ordering on Friday! Wow! They only took about 5 minutes to apply, and our Milo doesn’t mind them at all."
...pa še eden  Grin:
"Not only do the purple nails look funky with his white coat it stops him from pulling at the furniture and carpet, they are easy to put on and he doesn’t even know he has them!!
Thank you so much for all your help and great service!!"

 Grin Mogoče bi morala pa Mili dat prebrat tele komentarje  Tongue
Logiran

Unikatne tablice in portretki
LooNee
odvisnež
*****
Sporočil: 916


« Odgovor #93 : torek, 06.10.2009 : 09:37:22 »

No, sama ideja je sicer krasna...stanovanje brez prask Smiley samo če pomislim, da bi morala jaz to naštimati vsem mojim, od katerih je kar nekaj takih, da no way da jih lahko na hrbet daš, se to sliši bolj kot mission impossible  Grin

Mi je pa bolj vprašljivo to, da jim to nalimaš gor z nekim lepilom in da jim lahko celo poškoduješ koži, če preveč "pritisneš" gor...ni to potem v kombinaciji z lepilom malo "nezdravo"?  Undecided

Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #94 : sreda, 07.10.2009 : 01:20:47 »

Zato pa sprasujem, ce ima kdo izkusnje, vsaj iz "druge ali tretje roke", ce ne osebno. Kot receno, nocem ogrozati mackovega zdravja ... Nic, bom pac morala na tujih forumih pobrskat za izkusnjami ali pa stuhtat kaj drugega. Ni pa v igri stanovanje, v tem primeru pac ne bi razmisljala o cem takem, ampak ze druga poskodba oci.
m.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #95 : četrtek, 08.10.2009 : 09:37:08 »

Naj kdo naroči in po uporabi poroča! (Pri našem številu mačk, je verjetno ceneje kupiti nov kavč?) Grin
Logiran
LooNee
odvisnež
*****
Sporočil: 916


« Odgovor #96 : četrtek, 08.10.2009 : 10:40:45 »

Jaz se moram pa pohvalitit (da ne bom tega potem obžalovala Smiley), da moji kavče pustijo na miru Grin

Imam pa čisto popraskana tla  Angry

Si pa ne znam niti predstavljati, da bi vsem mojim morala tole zadevo gor natikati  Shocked
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #97 : četrtek, 08.10.2009 : 10:58:20 »

Mili sem že prvi dan, ko je prišla, pokazala kavč in ji povedala, da mi ni všeč in, da ga komot spraska. Ampak  Angry Niti slučajno ji na misel pride, da bi to počela. Kar izogiba se mu. In jaz sem, kokoš naivna, upala, da bom kmalu imela dober razlog za zamenjavo  Grin
Logiran
Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #98 : četrtek, 08.10.2009 : 11:00:47 »

Pri nas tudi zaenkrat kavč pri miru pustimo.  Cheesy
Za nakup novega imam pa dovolj tehten razlog ... je preozek in se ne moremo vsi stiskat gor.  Wink Roll Eyes
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #99 : četrtek, 29.10.2009 : 02:27:32 »

Maja01, v tvojem primeru bi se jaz komot odločila za te nakrempeljnike. Izgledajo sicer skrajno butasto; pa zdi se mi, da mačka ne more v celoti pospraviti krempljev... ampak če izbiraš manjše zlo, je to vsekakor to. Mislim, da so kremplji nekako bolj odporni in se hitreje obnavljajo kot oči  Roll Eyes tako da si ne bi delala nekih skrbi npr. zaradi lepila. Bo že "ven zraslo".

Si pa ne morem kaj, da ne bi stegnila jezika čez striženje krempljev. Striženje ja, če je nujno (starost, bolezen, možnost resnih poškodb...). V vseh ostalih primerih pa samo vprašanje: zakaj imate mačke, če jih ne prenašate; če vas pikajo v noge in delajo luknje v kavč? Mačka ni plišasto mečkalo. Je živo bitje z vsemi svojimi posebnostmi, navadami in potrebami. Pravzaprav... je kar en vrhunski izdelek matere narave. Je to tako težko sprejeti?

Evo, niti enega samega človeka ne poznam, ki bi psu populil ali obrusil zobe. In mi čisto ni jasno, od kje potem ta čudaška navada striženja krempljev.
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #100 : četrtek, 29.10.2009 : 09:15:33 »

Pri nas strižemo kremplje preventivno.  Roll Eyes
Pa ne zaradi mojih lukenj v stegnih, ne zaradi kavča, stolov (imajo itak rajši praskalnik) ampak zaradi "mačjih bojev".
Včasih se čisto preveč zaigrajo in pozabijo na to, da lahko s kremlji kar nekaj škode naredijo - drug drugemu.

Meni osebno se striženje kremljev ne zdi čisto nič groznega (saj jih tudi sebi).
In nikakor ne bi tega primerjala s puljenjem ali brušenjem pasjih zob...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #101 : četrtek, 29.10.2009 : 10:53:04 »

Jaz strižem zaradi kavča in pri tem nimam prav dosti slabe vesti.
Ne razumem, zakaj bi nekdo kupil kavč za več kot en stari miljon in si ga v najkrajšem času prostovoljno pustil spraskat. Moji sicer sedežne namenoma ne praskata, ker imata površine, kjer je to dovoljeno delat ne da bi morali prenašat moje opomine in jezne poglede, zato pa že en ornk skok ali odriv na svetlem usnju pusti zelo vidno grdo sled.

Sem prepričana, da sreča mačk od (ne)striženja ni odvisna. Imajo možnost igranja, podijo take in drugačne žogice, lovijo 'miši', pa lasersko lučko, ki beži pred njimi... igramo se z nami, skrivajo se v škatlah, plezajo in tekajo gor in dol po hiši... dovolj možnosti torej, da se zadovolji nagon po lovu in potreba po gibanju. Praskanje se dovoli ponekod v stanovanju, ni pa nujno da povsod. Tudi s postriženimi špičkami še praskajo toliko, da jim ravno vsega užitka ne vzameš, le efekta je bistveno manj.

Sicer pa nohte strižemo tudi sebi, pa psom, da do konca ne uničijo parketa, pa ptičem, ker večinoma tudi nimajo možnosti zbrusit si jih tako kot je treba...

Seveda s samim striženjem nisi naredil dovolj, treba je najt nadomestilo za plezanje in praskanje v drugih vrstah zabave - tako kot moramo najt nadomestila za zunanje življenje in divje aktivnosti. Mačka je kljub vsemu 'domača' in ne 'divja' - tako se pač mora nekoliko prilagodit življenju ob nas. Dokler ob tem ne trpi in je zadovoljna, ni s tem nič narobe. Tako kot s sterilizacijo (ki je tudi grob poseg vanjo), kopanjem, umivanjem zob in še čem ne.
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #102 : četrtek, 29.10.2009 : 16:20:51 »

Primerjati mačje kremplje s človeškimi nohti je pa na žalost čisto en plehek izgovor sodobnih mačjih lastnikov in pranje vesti pred samim sabo. Enako smešna bi bila primerjava mačjih vibris s človeškimi brki. In enako neugodne posledice bi imelo striženje vibris, čeprav se brki pri človeku brez škode strižejo ali celo brijejo v nulo.

Zakaj primerjava s pasjimi zobmi ni na mestu? Saj bi tudi pes z okroglimi zobmi lahko živel čisto srečno življenje: na izbiro je dovolj mehke hrane, hodili bi na sprehode, igrali bi se z njim... Pa vendar tega s psi nihče ne počne.

Ja, živali preživijo in lahko celo čisto kvalitetno živijo tudi s kakim hendikepom. Enako kot ljudje. Ampak... zakaj ga namerno povzročati? Na milijonsko sedežno daš pač tri pliškote, pa je tudi čisto kul.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #103 : četrtek, 29.10.2009 : 19:33:35 »

No, jaz sem se odlocila, da bomo pac kremplje krajsali bolj pogosto.

Sicer jaz ne vidim prav nic spornega pri krajsanju krempljev (ne govorimo o amputaciji krempljev kot je to splosna praksa v npr. ZDA, ampak strizenju mrtvega dela kremplja). Tako kot se krajsajo kremplji psom, ki si jih ne obrabijo dovolj, tako kot se krajsajo pticem, tako kot se krajsajo morskim pujsom, kuncem, dihurjem, konjem kopita, ovcam parklje, ... tako jih - ker si jih ne obrabita, dovolj jaz krajsam tudi svojima mackoma. Zakaj? Zagotovo ne zaradi zaves in kavcev, ampak ker predolgi kremplji (tudi pri mackih) lahko vodijo v deformacije stopal, poskodbe krempljev in posledicno prstov, stranski pozitiven ucinek je pa tudi to, da je moznost poskodb ostalih zivali manjsa in da mene manj boli, ko mi kdo zapikuje kremplje v nogo.
Primerjava s krajsanjem brk in brusenjem zob se mi zdi popolnoma nesmiselna, saj tako kot zob ne brusim psici, jih tudi mackoma in dihurjem ne (ceprav, ja, se najdejo taki znalci, ki to storijo).
Pristrizeni kremplji se meni ne zdijo prav nikakrsen hendikep, prej obratno (zmanjsana verjetnost poskodbe). Macje sape so tudi s pristrizenimi konicami krempljev enako funkcionalne - macka povsem normalno plezata tako po macjem drevesu, kot sta po pravih drevesih dokler smo hodili ven, ravno tako si kremplje brusita.
m.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #104 : četrtek, 29.10.2009 : 19:38:17 »

Mimogrede, nisem se videla zivali, ki bi kazala kakrsno koli neudobje (razen za casa trizenja, ker nekatere tega pac enostavno ne marajo) ali nefunkcionalnost zaradi pristrizenih krempljev, jih pa redno videvam z deformacijami tac in tezav pri hoji/stanju zaradi predolgih krempljev, pa tudi kar nekaj poskodb (izpuljenih krempljev, zataknjenih krempljev, zatrganih krempljev, pocenih krempljev) zaradi neredne nege krempljev sem zal ze imela priliko videti.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  nega mačk  |  Tema: Kremplji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines