mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 26.06.2024 : 04:29:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 56289 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #135 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:15:29 »

Sammy tole je zelo ekstremno. Pravilno se vzame iz gobca tako, da z eno z eno roko primes gobec in z dvema prstoma rahlo pritisnes na tocko med spodnjo in zgornjo celjustjo in z drugo roko potegnete predmet ven. Sammy a ves, da ko to naredis, da mu v pasjem jeziku grozis z smrtjo?: "spusti ali te pa ubijem"
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #136 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:21:44 »

vem ja ... meni so tak pokazali.
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #137 : ponedeljek, 22.08.2005 : 13:38:33 »

Psica v leglu mladica zagrabi za gobcek in ga na ta nacin posvari, da nekaj ne dela pravilno.Tudi mi mu lahko na ta nacin, da ga primemo cez zgorni del gobcka pokazemo, da nekaj ni vredu.Stisk je pa kahko bolj nezen ali  mocanejsi odvisno od napake, ki jo je storil.Ali pa na zacetku bolj nezen, ce ne pomaga pa mocnejsi.Psica v leglu vcasih mladika toliko stisne, da zacvili in vcasih  lahko pritece tudi kri. Slisi se grobo ampak tako je.

Torej za napake mladicka ali odraslega psa ne kaznujemo s strasanjem za vratno gubo, temvec ga stisnemo za gobec in ostro recemo ne ali fuj.


Lp, Samo
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #138 : ponedeljek, 22.08.2005 : 14:21:13 »

Ja, Samo, to sem jaz že na začetku napisala in to je oblika kazni, ki jo najpogosteje uporabljam. Ampak ni ravno priročno, če ima pes nekaj v gobcu.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #139 : ponedeljek, 22.08.2005 : 18:03:03 »

Samo- kolikokrat psica kaznuje mladica(samo za najvecje napake) kolikokrat pa mi(grizenje, lulanje, neubogljivost, v glavnem zaradi vsake male malenkosti). sploh pa psica ni na takem nivoju kot mi in ne vem, zakaj bi psa fizicno kaznoval, ce ga pa lahko odlicno vzgojis brez tega.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #140 : ponedeljek, 22.08.2005 : 19:22:58 »

Psa kaznovati za neubogljivost se mi zdi čisto brez veze. Enostavno ignoriraš napako in poskusiš znova. In poskušaš tako dolgo, dokler ne obvelja tvoja (beseda). Tako se pes nauči, da misliš resno in bo čez čas rajši prej ubogal (da se te prej reši  Tongue).
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #141 : ponedeljek, 22.08.2005 : 20:37:12 »


čau!

Spet jst:) Zanimivo. Včeraj sem se pogovarjala z enim družinskim prijateljem, že dolgoletnim lastnikom nemških ovčarjev (ima že tretjega po vrsti, prejšnja oba dočakala visoko starost). Vse psi so (bili) odlično vzgojeni, ampak vzgaja jih zelo strogo, tudi fizično jih kaznuje, če je treba, sem bila celo priča. Pravi, da ostri psi, posebej samci potrebujejo ostro vzgojo. S prosjačenjem da ne prideš nikamor. Skratka, mnenja so očitno zelo različna.
J
az se trudim z vzojo svojega Toya ampak sem zmedena zaradi tako različnih nasvetov kot sem že enkrat napisala v enem izmed postov. Če ga pregrobo vzgajam mi je potem žal, ko berem npr. razburjanje od Dogue de bordeaux v zvezi s pozitivno motivacijo, ki se sliši tko promising, če ga pa prenežno sm pa tudi v dvomih da sem preveč popustljiva z mojo zverino. Jao, jao:)

Pozdravček vsem, Annie
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #142 : ponedeljek, 22.08.2005 : 21:03:31 »

annie saj stroga vzgoja in fizicno kaznovanje delujeta zelo dobro. drugace pa 1.ni potrebno(imam bordojsko dogo, ki je 100x zahtevnejsa pri vzgoji kot NO in je lepo vzgojena) 2. z lepo vzgojo bolje naucis 3. mislim, do to ni moralno( ni zivega bitja na svetu, ki bi si zasluzil nasilno vzgojo(razen kaksen clovek) 4. pes je bolj zanesljiv, ce uboga iz ljubezni in veselja kot pa iz straha(nevarnost- da to bo pobegnu ali pa te ugriznu). Ce se bos odlocila za pozitivno vzgojo ti ne bo zal, ce se ne bos, pa ne pol pisat v revije o psih kar sem ze velikokrat videl: "kaj naj storim? pes je nemogoc. Nic me ne uboga. Bolj kot se derem in bolj kot ga tepem manj me uboga. Prosim pomagajte!" mislim halo, ze v vprasanju se najde odgovor na vprasanje.
Logiran
samo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 302


« Odgovor #143 : ponedeljek, 22.08.2005 : 21:41:45 »

Tudi sam sem mnenja, da za vzgojo ni potrebna fizicna sila in da se psa da vzgojiti brez prisile. Jaz sem le odgovoril na stresanje za vratno gubo.Ce ze uporabimo fizicno silo je ta, ki sem jo opisal bolj pravsnja.
Kajti tudi tisti, ki  so goreci zagovorniki vzgoje brez fizicne sile jo kdaj uporabijo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #144 : torek, 23.08.2005 : 09:19:40 »

Annie, tudi pri pozitivni metodi šolanja ne moreš biti popustljiva. Tisto, kar želiš od psa, mora tudi narediti! Doslednost je glavna. Če na koncu obvelja tvoja, nisi s tem, da nisi uporabila fizične sile, sploh nič popustljiva.
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #145 : torek, 23.08.2005 : 10:41:17 »

Psica v leglu mladica zagrabi za gobcek in ga na ta nacin posvari, da nekaj ne dela pravilno.Tudi mi mu lahko na ta nacin, da ga primemo cez zgorni del gobcka pokazemo, da nekaj ni vredu.Stisk je pa kahko bolj nezen ali mocanejsi odvisno od napake, ki jo je storil.Ali pa na zacetku bolj nezen, ce ne pomaga pa mocnejsi.Psica v leglu vcasih mladika toliko stisne, da zacvili in vcasih lahko pritece tudi kri. Slisi se grobo ampak tako je.

Torej za napake mladicka ali odraslega psa ne kaznujemo s strasanjem za vratno gubo, temvec ga stisnemo za gobec in ostro recemo ne ali fuj.


Lp, Samo

ne tako posploševati - v našem leglu ni niti psica niti pes nikoli niti nežno niti "bolj močno" prijel mladiča za gobček, ampak je bilo fizično discipliniranje vedno nakazan ali realen prijem za tilnik - brez stresanja (ne trdim pa, da vsi pasji starši delajo isto). in tudi nisem opazil, da bi bilo kake razlike v "intenziteti", če je mladiček bil trmast in isto "napako" naredil drugič. to gledanje je po moje bolj "človeško", da se morajo posegi stopnjevati - prvič "ne", drugič glasen "ne", tretjič še bolj.......petič mladiča ob zid.


Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #146 : torek, 23.08.2005 : 11:15:36 »

Tako delajo ljudje, ker jim popuscajo zivci, kar je najhujsa stvar pri vzgoji in tudi ce clovek hoce vedno enako rahlo stisnit se kar hitro naredi, da zaradi zivcnosti in drugih razlogov stisne prevec. Pac smo nesposobni.

Samo- moj pes se nikoli ni dobil take kazni in je nikoli ne bo. Resnicno goreci zagovorniki tega se drzimo tega kar govorimo oz. govorimo to zato, ker se tega drzimo.
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #147 : torek, 23.08.2005 : 12:20:20 »


Hey!

Ok, vse lepo in prav, ampak mene moj pes na lep način NE uboga. Kakšno povelje uboga predvsem, ko neposredno vidi priboljšek v mojih rokah in še to ne kak navaden briket, redno se odziva samo na (majhen) košček pasje čokolade, s katero pa seveda ne smem pretiravati. Da ne govorim o odpoklicu ki ne deluje na noben način. Imamo zelo velik vrt in ko najde kakšen privlačen kot za raziskovanje ga sploh ne moreš doklicati, niti s hrano ne, če grem pa po njega se mi pa izmika in beži oz. renči, karkoli že. Kadar lepo izpusti kakšno stvar iz gobčka ali pa pride k meni oz. se pusti prijeti ga zelo hvalim  in mu vedno pokažem, da dela prav, ampak že naslednjo sekundo bo naredil kontra, kot da bi mi hotel zanalašč nagajati.
Začenjam mislit da me ne mara. Ne vem, a je res on tako nemogoč mladiček ali sem pa jaz tako nesposobna.
Poleg tega, Dogue, mogoče imaš pa ti psičko? Sem slišala, da so dosti bolj ubogljive.

Pozdravček, Annie
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #148 : torek, 23.08.2005 : 12:54:00 »

Ja ampak to ravno ni res, ker moja prejsna psicka ni nic ubogala, ker ni bilo pravilne vzgoje. Sploh pa je zelo pomembna pasma in karakter, ki je pri moji zelo mocen sploh pa enako kot pes na zacetku ni nic ubogala in sma imela vsaj tisoc ur ucenja in prerekanja preden je postala ubogljiva. dokler ga ucis ga lahko klices samo takrat ko ves da bo 100%prisel in na zacetku vedno samo ce imas priboljsek, ce ga nimas ga ne klici oz. ce dela kaj bolj zanimivega. Potem pa pocasi zmanjsujes stevilo priboljskov(vsakic drugic, vsakic tretjic) tega jaz nisem mogel dopovedati starsom, da ne mores takoj pricakovati, da bo ubogal, ampak je vzgoja dolgotrajen proces. Vztrajaj pa bos vidla, da bo slo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #149 : torek, 23.08.2005 : 13:17:25 »

Annie, po mojem mnenju si si ti izbrala karakterno zelo težavno pasmo - to so izredno trmasti, samosvoji, neodvisni psi. Še bolj kot samojedi.

Po drugi strani pa ne smeš biti neučakana. Ko bosta končala s šolanjem, se bo stanje sigurno popravilo.
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines