mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 26.09.2024 : 19:43:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 307150 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1500 : nedelja, 10.06.2007 : 16:18:25 »

Toliko se dogaja zadnje case, da sploh nimam casa sproti pisat...

Za zacetek je Sambo prejsnji vikend na Hrusici tako zelo ocaral sodnika S. Sinka, da mu je ta dodelil prvo mesto v prvi FCI skupini  Cheesy . Najlepsa hvala Petri, da ga je peljala v ring (kar 3x je morala noter, reva Smiley ), sama sem namrec delala (ravno pri Sinku) in ga nisem mogla razstavljat, ampak moram priznat, da je bilo prav lepo videt svojega psa v rokah druge osebe, sploh, ker sta se res lepo pokazala  Smiley. Se posebej me veseli, da so med mnozico psov v cvetu mladosti in na visku moci  Wink grupo osvojili 10-mesecna kratkodlaka skotinja na 2. mestu, Nadijina Ira pri skoraj 10ih letih na tretjem mestu in Crna Smrt pri skoraj 8ih na samem vrhu. In mislim, da zasluzeno  Smiley.

Ravno tako lep uspeh, predvsem pa mnogo bolj presenetljiv, je prisel v Zagrebu na evropski razstavi psov. Po mnenju nekaterih sem prav mazohisticno  Wink svojega (uradno) veterana prijavila v razred zrelih, kjer so mu druzbo delali se trije samci, od tega tudi stari znanec Obi Kenobi iz Madzarske, ki je do zdaj vedno slavil zmago pred nama. No, tokrat Sila ni bila z njim... Ocenjevanje je bilo zanimivo in pravzaprav cisto po mojem okusu - v ringu smo se razporedili po kataloskih stevilkah (midva tretja po vrsti), nakar smo tekli. In tekli, pa se malo tekli. Potem je sodnik vsakemu psu pregledal zobe, ga na hitro pretipal, nakar smo spet tekli. Potem smo tekli se posamicno, pa se malo skupaj, pa se malo. Nato nas je sodnik ustavil in nama pokazal, naj greva na celo kolone, pa smo ponovno tekli. In sva tekla, se bolj veselo kot prej, saj sva imela pred sabo prosto pot  Wink. In si pritekla prvo mesto!  Shocked Resnicno nisem mogla verjet, saj je do zdaj skoraj vedno zmagala kosatost, natupiranost, poznanstva itd, tokrat je pa po mojem mnenju zmagalo gibanje - ki je, kar se mene tice, tako ali tako najpomembnejse pri ocenjevanju psov. Zgodba se je, ravno tako presenetljivo, ponovila v izboru za CACIB, kjer smo se za prvo mesto borili vmesni, zreli in sampion. Res sem presrecna, da se je Sambo pokazal tak, kot je, in da je sodnik to znal cenit. Crna Smrt je tekla kot vlak, neprimerljivo boljse kot pol mlajsi psi in si vec kot zasluzila CACIB in s tem naslov evropskega prvaka. Se danes nisem cisto dojela, kaj vse je Sambo dosegel v enem tednu...

Pri izboru za BOB sva zal imela malo smole - ringi so bili precej majhni in tapecirani samo ob robovih, zato sem v kotih Sambota s kolenom nekajkrat butnila v desno nogo, s katero ima malo tezav (zamaknjena kost v komolcu), zaradi cesar je zacel po treh krogih zaostajat in rahlo sepat. BOB je tako zasluzeno pobrala zelo lepa psica z Madzarske, jaz pa sem vesela, da je Sambo do izbora za BOB tekel tako, kot tece samo on  Wink in tako zasluzeno postal uradno drugi najlepsi groenendael v Evropi.

Lepih uspehov tako ta mesec ne manjka, po Sambotovem mnenju pa je zadnji teden sploh mega - prejsnji vikend je lahko tekel v veliiiikem ringu na Hrusici in bil ves dan s pasjimi prijatelji, v petek je sel na roadtrip v ZG in bil precohan in precrkljan kot ze dolgo ne, v soboto je bil na pikniku (kjer se je izredno razveselil porcije pecenih buck  Cheesy Cool ) in popoldne sel na sled in na poligon poslusnost delat, danes pa je sel na svojo drugo RO tekmo, kjer je opravil se zadnji pogoj za prehod v RO II, ponovno bil precrkljan, za bonus pa je vskocil kot 'motnja' se v RO III ter na koncu se malo poslusnosti naredil. Kar se njega tice, je to dober zacetek dneva (28 stopinj gor ali dol  Cheesy ), jaz pa sem od teh dni fuc in rabim malo pocitka  Tongue .

Lep pozdrav iz Grenenlandije vsem ljubiteljem belgijcev,

(utrujena) Ursa in (naspidirana) Crna Smrt
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1501 : nedelja, 10.06.2007 : 16:25:48 »

Dark sicer pridno sprica razstave, a vseeno budno spremlja dosezke Crne smrti in meni, da so rezultati popolnoma pricakovani in zelo na mestu. Ker meni, da se tako spodobi in je pravicno, z veseljem cestita crnuhu in mu zeli se podobnih uspehov. Zivela Sambo in Ursa! Lp Neža in irska banda

P.S.: Ursakajpatorte Wink?
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #1502 : ponedeljek, 11.06.2007 : 09:26:50 »

Živjo,

še nekaj v zvezi z Euro Dog show Zagreb. V razredu mladih je naslov mladinskega evropskega prvaka osvojil VICE WESTERN CREEK - oče Starsky de la Cite des Foucault, mama Biscotte du Pres Amitte. Čista delovna linija torej. Če ste pozabili: Starsky je zastopal SLO na mondioring svetovnem prvenstvu (in bil 6.), mama pa je bila včasih last Mondioring kluba Cibyra Minor. Več:
http://www.dog-training-cro.com

Mejte, se Carine
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1503 : ponedeljek, 11.06.2007 : 17:35:48 »

SAMBO - čestitke za pošteno osvojen in prestižen naziv Europski prvak 2007!

Citat
Nadijina Ira pri skoraj 10ih letih na tretjem mestu
Grrrr... nekj več kot 10 letih Wink
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1504 : ponedeljek, 11.06.2007 : 17:45:24 »

Bambi, ČESTITKE!!!! SUPER!!! MEGA!!!! BRAVO!!!!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #1505 : sreda, 13.06.2007 : 15:04:28 »

Bambi cestitkeeee Cheesy Cheesy Cheesy Kiss Kiss Kiss
Vsi smo zelo ponosni na vajino (zasluzeno) zmago Wink!
Zdaj pa pocohaj Crno Smrt se v mojem imenu in mu privosci kaksen prigrizek Grin Smiley
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1506 : nedelja, 24.06.2007 : 11:47:18 »

Koncno spet malo casa...

Arieb, se zelo pardoniram, pri vec kot 10ih letih  Smiley. Racunam na to, da bomo tudi mi takrat se vedno tako poskocni. In hvala za cestitke.

Ivanhoe, skoda, da nisi prisla vsaj gledat, je bilo kar nekaj psov za videti, predvsem me je presenetilo stevilo laekenoisev (celih 5  Shocked ), med njimi seveda tudi hrvaska Frieda, ki se kar raste na milimeter proporcionalno.

Pia, tudi tebi hvala za cestitke  Smiley. Malo zaslug za najin uspeh si lahko stejes tudi sama, od najinih par pogovorov dalje se malo bolj posvecam tudi sami predstavitvi psa, ne pa, da samo 'strik drzim' Wink Grin . Brez lepega psa ni nic, ampak lepa predstavitev gotovo pripomore k in lepsemu vtisu in boljsim uspehom; in moram priznat, da tudi po ogledu filmckov (zal ne najboljse kvalitete, smo spet bili v najslabsi hali glede svetlobe za fotkat in snemat  Sad ) lahko recem, da sem ponosna na svojega nigra, saj se je predstavil vec kot odlicno (no, potem je pa prisla Barbka in vse pokvarila, a ne?  Wink ).

Sicer pa pri nas nic strasno novega; na vcerajsnji agi tekmi sva prvi tek opravila lepo, zal pa je Sambo bil mnenja, da je obakrat bila leva luknja tunela in ne desna, tako da ni bilo nic z zadnjim pogojem  Tongue. Drugi tek sva opravila odlicno in mislim, da tudi z enim najboljsih casov.  Na vecernem sprehodu je imel bliznje srecanje tretje vrste - malo prevec je firbcal okoli mlade krastace, kar se je koncalo z njegovim pospesenim korakom proti meni, penjenjem gobca in stresanjem z glavo... Mislim, da ga zabe ne bodo vec zanimale.  Tongue

Lep podaljsan vikend vsem ljubiteljem belgijskih nevrotikov, za konec pa se par slik:

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/Sambo%20razstave/2007-06-03042.jpg

Sambo in Petra, BOG I na Hrušici

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/Eurodogshow%20Zagreb/samboprvi.jpg

Edina priblizno normalna in uporabna fotka zelo vesele mene in vedno vesele Crne Smrti
Logiran
slick
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 85


« Odgovor #1507 : sobota, 30.06.2007 : 08:47:07 »

Vama prav privoščim tisto najvišjo stopničko! Wink
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1508 : ponedeljek, 09.07.2007 : 17:25:16 »

Nič se ne dogaja na forumu...kako žalostno! Se opazi, da je poletje in da ni nič razstav ali tekmovanj. Naša naslednja razstava je zdaj čez 13 dni v Oberwartu in potem še Szombathely. Upam, da bom imela kaj lepega za poročati!
Drugače Lir pridno pavzira v senci in se prav nič dosti ne premika - prav ima! Tudi jaz sem bolj ta-lene sorte. Jutri pa grem po mojo novo psičko mopsiko! Komaj čakam da jo vidim - v živo, ne samo po e-mail slikcah! Zdaj je 2 meseca in en teden stara in ima 1,5 kg. Kako bo to micano!!! Ime ji je paSploh si ne morem predstavljat! Samo upam, da jo bo Lir sprejel! Prav zanima me njegova reakcija ko bom prišla domov.
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #1509 : torek, 10.07.2007 : 10:13:20 »

Tina čestitke za novo članico  Cheesy, upam, da jo bo Lir lepo sprejel. Bo pa to vsekakor zanimiv par  Wink

Mi smo trenutno tudi malo manj mobilni (po mojem ponesrečenem drift-arskem podvigu na Tomačevem...) tako, da večinoma počivamo...pa preganjamo dolgčas s trikci...

Glede na to, da je ravno govora o razstavah. S Saio se odpravljamo konec avgusta na (po mojem) najbolj priznano in cenjeno specialko belgijskih ovčarjev - mi gremo zgolj iz firbca, pa, če bomo že tam, bomo tudi razstavljali.

Če se je še kdo navdušil prijavit se je možno do petka (13.7.) tukaj: http://cfcbb.free.fr/
Gre pa vse po klasičnih poteh (plačevanje, pošiljanje prijavnice...), zgleda, da internet francozov (vsaj nekaterih) še ni dosegel  Huh Wink.

Tako pa gre evolucija pri nas…od malega netopirja v psa .

Tukaj je nekaj slik:

http://www2.arnes.si/~urosa/net/saia1.jpg

http://www2.arnes.si/~urosa/net/sapke.jpg

http://www2.arnes.si/~urosa/net/sedivvodi.jpg

histeriramo za vodo v škafu
http://www2.arnes.si/~urosa/net/voda.jpg

flying belgian mogoče bi bilo boljše flying dutch  Grin
http://www2.arnes.si/~urosa/net/letiii.jpg
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1510 : sobota, 14.07.2007 : 10:49:14 »

Petra, ta tvojo Saja pa prav nima nič več dojenčka v sebi! Prava lepotička je postala in neverjetno zrasla! Super, da greš na takšno specialko. Če je res dober sodnik, potem se vsaj  res izve kakšne morebitne napake pes ima. To veliko prinese, da se lahko na drugih razstavah potem te napake malo skriva. Sicer bo pa tvojo sigurno brez napak in pridno vse pobrala kaj se da zmagati! Želim veliko uspeha!

Ja, moja malo mopsika je doma. Na prejšnem postu sem videla, da mi ni hotelo velike črke izpisati, zato se tudi njeno ime ni videlo: Nanami-Bria of Wanaby Bay ji je ime. Kličem jo Bria - to je super, če si lahko sam izbereš ime za rodovnik, potem je sigurno takšno ki si ga boš zapomnil in ki ti bo vedno všeč.
Pot do njenega doma je bila kar dolga - tja in nazaj sem rabila 14 ur in 1/2, 1.400 km  Tongue . Je bilo naporno, ampak v enem dnevu izvedljivo. Zdaj je doma in pridno nori okoli, se igra s mačkami in kurami, laja na Lira (in se kituri kako je velika) in po igri pade v globok spanec. Pravi mladiček pač! Lirčo se ji izogiba, ker je tako navita da kar po njemu skače, kaj pa ne dovolji nobebenu psu, tako da ji je že enkrat pokazal kaj pomeni imeti respekt pred starejšimi, od takrat ga tudi ona pusti na miru in je vse OK  Grin . Počasi pa tudi Lir pride jo malo pogledat  in povohat. Počasi bo, najkasneje ko bo dobila vonj po samici jo bo zljubil Kiss!
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1511 : petek, 20.07.2007 : 16:37:46 »

Ivanhoe - torej je mala doma Wink ČESTITAM in vam želim veliko lepih trenutkov (btw - v kar pa sploh ne dvomim). Uživaj ta vikend, pozdrave sem ti pa tako preko Karmen poslala Tongue
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1512 : petek, 20.07.2007 : 16:54:19 »

Petra - a veš da so nas v Fr. vrgli iz skupnega kluba  Cry. Sem kar  Shocked Še dobro leto nazaj sem bila njihova članica, in sedaj vidim da šiperk ni več (tudi na www je bila predstavljena pasma, standard, rezultati... in sedaj nič več...).
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #1513 : petek, 20.07.2007 : 17:43:16 »

A, sem drugje našla - da nas niso ven vrgli  Cheesy. Saj si, Petra, na to mislila?
http://www.schipperke-club-france.com/Calendrier/Feuilles/NEcfcbb07.pdf
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #1514 : petek, 20.07.2007 : 22:11:33 »

Arieb točno to sem mislila  Wink. Seveda vas ne morejo kr ven vržt, sej ste naši  Cool

Mi si bomo privoščili en tak roadtrip po Franciji...vmes bomo pa še na specialko skočili  Wink
A se je še kdo odločil, da bi šel?
Logiran
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines