mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 19.06.2024 : 21:30:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 330205 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #45 : petek, 06.01.2006 : 13:20:32 »

No, no saj je naša mačkinka tudi vesela, robavsta pa ne bo nikoli, kljub temu da sem skoz upala da bo vsaj ene 6 kg dosegla. Je pa lažja za prenašat naokoli, sploh ker je gospodična včasih trmoglava in noče domov (da nebi hotela na sprehod še nisem doživela) pa jo popokam v naročje in brez problema nesem, če bi imela 8 kg ali več (tako kot bratci) bi jo pa jaz že s težavo naokoli prenašala.

Drugače pa ko vas človek bere pa gleda slikice si kar zaželi še eno majhno kepico. Gremlin sem si pogledala nove slikice in so full kjutkani, Kalsang tvoje deklice so prekrasne in komaj čakam še več slikic.

LPK
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #46 : petek, 06.01.2006 : 15:43:48 »

Kimi kaj te pa zanima v zvezi s hrano oz. briketi?

Meni so tudi veliko bolj všeč robustni Shih Tuji; mi je pa prav smešno, ko kdo robustnost zamenjuje  z debelostjo. Saj se že takoj vidi razlika.

Enkrat je moja vzrediteljica (ki je obdržala Lunino sestro) vzela Lunco v naročje, pa je rekla: O je težka, to je pa ornk punca, se je zredila. Jaz sem bila pa modro tiho. No, potem, ko jo je pretipala, se je takoj opravičila - je videla, da so jo same mišice in kako širok prsni koš ima.

Takšna konstitucija je pri psih angleških ali skandinavskih linij še posebej značilna. Luna je bolj pri "ta majhnih" in ima trenutno 6,2 kg (ko bo "sezona športa" bo imela 6,5), Rozi je pa malo večja in ima 7,2 kg.

Ja gremlin - najbolj grozno je, ko na razstavi vidiš kakšnega ogromnega St, s še bolj ogromnim čopom, potem ima pa vsega skupaj 5kg.
Kori in Sonči sta pa "ta pravi" punci; tako, kot je treba. Cheesy Tara je pa itak naš lepi tankec. Wink

Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #47 : petek, 06.01.2006 : 16:13:00 »


Npr. kaj jima kuhaš (a si recepte dobila na forumu oz. katero literaturo si prebrala), katere briket, konzerve ste preizkusili in vam npr. niso ustrezali (za Nutro se mi zdi da si rekla da jima ne ustreza) in kateri so vam. Kot sem že omenila imamo mi trenutno Nutro Lamb & Rice (že par mesecev), sedaj pa se je gospodična odločila da to ni več to, jaz pa pojma nimam s čim naj ji zamenjam (imeli smo že Hills in RC – nobeni ji niso ravno teknili) če sploh menjam. U bistvu bi rada dobila malo več občutka kaj drugim šicujčkom ustreza? Če se še karkoli takšnega spomniš (zanimiva se mi je zdela tudi tvoja pripomba da nebi dala vsakih kvalitetnih briketov – pa me zanima kateri s ti ne zdijo primerni). Priznam da jih še nisem preštudirala čeprav sem se spravila, ampak nekako mi te zadeve ne ležijo ravno.

Je pa itak res da ima vsak za svojega ljubljenčka prirejen jedilnik, tako da sprašujem bolj za smernice.

lpk
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #48 : petek, 06.01.2006 : 18:01:51 »

Hihihi!!!  Grin

Gremlin, sem si predstavljala, kako dviguješ Sončo za vrvico in rep, potem pa še, kako bi to izgledalo s Taro...  Grin  Grin  Grin

Ne, ne... Raje imam naše robavse!  Wink

Sploh pa, če bi me kdaj zamikalo, da bi hot'la na tak način frizuro šparat, me naj prisotni po tacah in betici mahnejo!  Angry

Spoštovat jih je treba in crkljat, ne pa obešat na špage!  Shocked

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #49 : petek, 06.01.2006 : 18:07:50 »

Kimi, če dovoliš, še ena moja prehrambena finta...  Wink

Naši Tari med brikete pogosto narežem kakšno svežo zelenjavo (korenček - nariban ali še bolje na majhne koščke narezana paprika) ali trdo kuhan jajček. Tako ji briketi veliko bolj dišijo, pa še popestrim ji enoličen jedilnik.

Doslej sva sprobale Nutro, ene bio brikete - Tia, a so bli Belcando??? in Royal Canin. Še najbolj všeč so mi bili tisti bio, tudi Tari, dokler ji nisem dala tester nekega novega okusa te hrane in je celo noč bruhala, potem pa čisto nobenih Belcando briketov ni več marala.

Royal Canin Shih Tzu rada je, ampak niso tako kvalitetni kot Nutro, zato bom verjetno spet šla na na Nutro. Enostavno se ji je poznalo na dlaki, da Royal Canin niso tako v redu.

Mislim, da smo probale tudi Canido, ampak ne kaj dosti. Se ne spomnim dobro, verjetno ni bila navdušena nad okusom. Tia, a pri tebi jih je?

Gremlin, kaj jedo tvoji?

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #50 : petek, 06.01.2006 : 18:15:49 »

Aja, Kimi, pa ne se preveč sekirat, če je tvoja lubica kakšno kilo lažja... Pač so pri njej prevladali geni lažjih prednikov, pri njenih bratih pa tistih težjih.

Še vedno je tvoja edina, najlepša in najdražja!!!

Vsekakor pa manjša kilaža prav pride, če moraš princesko nesti... Jaz svojo težje nesem dlje...

No, zato smo pa kupili pasji nahrbtnik! Smiley

Počohaj svojo srčico!!!

Nove slikice bom pa v album dala te dni...
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #51 : petek, 06.01.2006 : 19:12:50 »

Nase so pred leti jedle Eukanubo ovcetino, odkar je na trziscu Nutro,pa jedo tega in to ovcetino za male pasme.
Smo proucili sestavo in ima optimalno beljakovin in proteinov.
Nasim mocnejsa hrana kot je Royal Canin ne odgovarja. Se jim zacne takoj polniti zleza.
Nase so bolj kavc psice.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #52 : petek, 06.01.2006 : 19:30:52 »

Ja, men se tud Nutro zdi najboljsa varianta, se posebno ovcetina.

Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #53 : sobota, 07.01.2006 : 03:52:07 »

Pri nas se Nutro briketi niso obnesli - dlaka je bila lepa, druge stvari so pa zatajile. Pri tem podjetju obstajatjo tri vrste oz. kvalitete hrane Nutro Max, Nutro natural choice in Nutro ultra (holistična); pri nas se dobi le najnižji cenovni razred Natural Choice, ki se meni ne zdi več zanimiv, sploh  v primerjavi z ostalo ponudbo briketov. Jaz pač prisegam na Canidea brikete, ki so na vrhu svetovnih lestvic; ko sem jih začela dajati Rozi, se ji je prebava tako uredila, da smo lahko prenehali dajati tablete, ki nadomeščajo encime pankreasa ...
Tudi AG se mi zdijo ok, jih pa še sprobavamo (lamb&rice) ...
Pri izbiri podrobne preverem deklaracije, preverim, če je notri kaj konzervansov, barvil, kakšna je kvaliteta mesa, izvor, kakšna žita so notri ...

Kot sem že napisala, jima pa itak veliko kuham (vsak dan dobita doma pripravljen obrok), se mi zdi pa fino, lažje in pravilno, da so psi navajeni jesti tudi samo brikete (npr. med počitnicami). Največ znanja sem pridobila na tem in tujih forumih, naročila sem si dve knjigi ...
Vsak pes je res poglavje zase in temu primerno je treba prilagotiti način prehrane in dodatkov.
Naši pasji jedilniki so pretežno taki:

1/3 žitaric; ajdova kaša, prosena kaša, polnozrnat riž, ovseni ali ječmenovi kosmiči (včasih testenine ali polenta)
1/3 mesa - trenutno (Kalsang prosim ne beri!!!!!!) konjsko ali jagnjetina; sicer pa tudi puran.
1/3 zelenjave (no, zelenjave je v primerjavi z žitaricami malo manj) naribano korenje, jabolko, kuhana blitva, brokoli, cvetača ...
Vedno dodam še žličko olja (ali sončnično, sezamovo, svetlinovo, olivno ali olje pčeničnih kalčkov (tega le nekaj kapljic) in pa dodatke po potrebi (npr. Pfeizerjeve vitamine, pivski kvas, biotin, Missing link, spirulino ...)).
Vsake toliko časa dobita ribe ali pa jajček, pa npr. kosmiče s kozjo skuto ...

Glede na potrebe včasih prilagodim razmerja; Rozi je morala nekaj mesecev jesti veliko beljakovin, Luna jih dobi več, ko je zelo aktivna. Je pa tudi razlika v njuni starosti in temu primerno prilagodim dodatke (Rozi občasno Q10), Luna je pa približno 2 uri na dan na intenzivnem sprehodu, tako da to upoštevam ...

Evo to je to. Ni tako komplicirano, kot se mogoče zdi. Pa tudi hrano se lahko pripravi za kakšne tri dni v naprej; le zelenjavo se dodaja sproti. Glede na to, da sem jaz zaprisežena vegetarijanka, je bilo to preučevanje mesa zame na začetku kar obsežno, nisem ga znala niti prav kupit, težko mi je ga bilo rezat ... ampak sem se navadila.
Mislim pač, da si naši kužki zaslužijo tudi sveže pripravljene obroke; sveže encime, vitamine in minerale, ki jih organizem čisto drugače absorbira, kot mrtve, pa čeprav naj bi bili v pravilnih razmerjih, kar pa jaz ne verjamem.

lp Cheesy
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #54 : sobota, 07.01.2006 : 11:07:51 »

 Se mi zdi, da so vsi naši peskoti malo zmrdujejo in kot je rekla gremlin nas vrtijo okoli prsta, če se le da oz. če se mi pustimo! No tudi mi smo imeli težavo  no bolj zmrdovanje pri hrani! Ko sem dobila Zena je bil na RC, ker ga je že vzrediteljica uporabljala.Ni bilo nobenih problemov. No vsaj prva dva meseca. Potem se je gospod odločil, da mu ne dišijo več. Nekaj časa sem se še trudila,samo sem obupala. In smo probali AG. Sem mu jih dala v skledo jih je samo  povohal,se je  odmaknil od sklede,  se je  u sedel na rit pred mano in me gledal. Kot češ kaj zaboga si mi pa to dala! Smiley Sem se tudi neki časa mučila pa nič! Tako da smo trenutno Na Hillsu, no gospodu sicer ni najbolj po godu, ampak ko ga lakota premami so tut briketi dobri!
Sicer pa tut jst svojmu sončku dajem kuhano hrano . Hvala bogu ,da imam Tio,ker sem se res veliko naučila od nje!! Zato hvala Tia! Smiley
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #55 : sobota, 07.01.2006 : 17:27:25 »

Hvala, hvala. Se je pa zadnje dva dni pri nas stanje izboljšalo, očitno sem mogla malo pojamrati in pupa spet lepo papa  Cheesy, no pa dvakrat sem ji umaknila posodo in zgleda da ji je postalo jasno, da nima več  harane na razpolago cel dan in je treba jesti ko je čas za to  Wink
Drugače tudi jaz prakticiram dodajanje zelenjave (papriko, korenček - kaj drugega ji pa ne gre ravno), pa kdaj malo tune, tudi druge vrste rib - kuhane, pa kakšno govedino (perutnine zaenkrat ne več, da izločimo alergijo) ali konzervo ipd. ampak potem mi pa včasih zmanjka idej, tako da sem zelo vesela da kaj napišete in malo preplonkamo še v našo skledo Smiley Veterinarka mi je pa svetovala da vsaj do 1 leta ali pa raje še malo dlje ne prakticiram kuhane hrane (ni pa vedela da smo včasih že bile na kuhani hrani)?

Ja Klasang itak je zame moja princeska najlepša, najboljša, najbolj pametna in oh in sploh srčica. Itak je pa za vsako mamo njen otrok najlepši Smiley



LPK
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #56 : sobota, 07.01.2006 : 17:45:48 »

Da ne bo pomote in boste mislili, kako lepo imam vzgojene psice!
Naše princeske še zdaleč ne jedo samo briketov. Suhih pa niti pod razno !
Brikete jim vedno namočimo, dodamo malo Cezarča, govedine, piščanca itd..
Vsak dan dobijo Kory kislo smetano, Sonča navadni jogur ampak je samo Šparov. Obožujejo tudi palačinke.
Evo tako. In ko se kateri dan najejo preveč govedine imamo potem sračko in pranje tazadne.
Ja Kimi potem sem pač jaz grozna mama, saj sem ravno do svojih psov posebno kritična. Vsaka ima ene stvari boljše kot druga in obratno. Sem se včasih pohecala in rekla če bi združila skupaj Kory in Sončo pa bi imela popolno psico tako po videzu kot po značaju.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #57 : sobota, 07.01.2006 : 17:50:01 »

gremlin, jaz pa mislim, da vas poznam.  Grin sem bila poleti na praksi na kliniki, pa pridem znova konec januarja-ko malo izpite porihtam  Grin. me je zdaj moja annie preveč okupirala ( hehe, dober izgovor ).
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #58 : sobota, 07.01.2006 : 18:10:09 »

No, gremlin sm vesela, da si tudi ti izdala svojo "skrivnost"! Ker tvoje kužike  res delujejo popolno! No pa zdaj vidim da so tudi razvajene in trmaste Wink.
Na razstavo v Ljubljano pripelješ svoje lepotice  in lepotce?
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #59 : sobota, 07.01.2006 : 19:39:20 »

Hvala laguna - z veseljem pomagam. Cheesy Cheesy Cheesy Saj meni so na začetku tudi dajale nasvete vzrediteljica, Darja Skok-Lamut in Kalsang; način prehranjevanja sem pa "naštudirala" sama. No, še zdaj mi pride prav kakšno mnenje, pomoč - vseh informacij sem vesela ...

Ja prej, ko sem pisala jedilnike za kuhano hrano, sem pozabila omenit priboljške. Totalno sem zadovoljna z "greenis" kostmi za glodanje; ful jih imata radi, Luni je pa iz dveh zobkov popolnoma zginil zobni kamen (prej ga nisem mogla odpravit kljub ščetkanju zob), pa tudi pri Rozi se pozna, da ga je manj.

Ja zame sta tudi moji dve punci najlepši in najbolj krasni; a hkrati točno vem, kaj jima kinološko gledano manjka do popolnosti. No, tudi o karakterju bi se dalo razpravljati; ampak dobro vem, da je k Lunini trmi (ki je največkrat tako simpatična) veliko pripomogla moja popustljivost. Ah, ampak ravno v tem je največji čar te pasme, da vse točno vejo in jih je nemogoče pretentat. Wink Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines