mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 22.09.2024 : 20:41:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kraljevski pudelj  (Prebrano 81720 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #135 : ponedeljek, 10.10.2005 : 08:49:07 »

Živjo!

Mislim, da bo prihajajoči vikend, kar se vremena tiče, lep. Zato bi se lahko dobili na zmenku.
Pošlite predloge za lokacijo in čas. Dobro bi bilo, da so kosmatinci nekje ograjeni ali pa vsaj bolj na samem, da se bodo lahko igrali.

Živeli KP-ji
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #136 : ponedeljek, 10.10.2005 : 09:01:16 »

Hoj,
jaz sem za! Še najbolj bi mi odgovarjala nedelja popoldan (do 12h imava še agility), če lahko zbiram in seveda kakšna ljubljanska lokacija - mogoče Zajčja Dobrava? Tam je pasji raj, nobene ceste zraven, veliko trave, prostora za dirkat, če bomo omagali, je pa bife tudi blizu  Grin Wink.

Še kakšen predlog?

Lp, Š&S
Logiran
VITAALDAM
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #137 : četrtek, 13.10.2005 : 20:30:27 »

HOJLA,
tu smo, končno, tudi s Kleo, ki je tudi za srečanje KP - jev, morda kje med Kranjem in Ljubljano, če bo, seveda možno, drugače pa se prilagajamo (kje je Zajčja Dobrava). Pozdav: Klea, Vita, Alenka, Damjan

Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #138 : petek, 14.10.2005 : 08:14:38 »

Kako lepo  Cheesy !!! Dobrodošli med forumskimi KPji  Kiss! Zdaj pa hitro digitalca v roke, pa fotke nalimat v album, da vidimo to lepotičko  Cool Roll Eyes. Pa vse napisat o njej, kaj počne, je že kakšno ušpičila, kaj zgrizla, kje spi (mislim, da na to ni potrebno pisat odgovora  Grin),... Vse napisat.

Zajčja Dobrava je v smeri Broda - če prideš iz Mednega, v 1. križišču v Lj pri semaforju zaviješ levo (smer Brod) in potem pelješ pod nadvozom in greš 1. ulico desno, potem pa že čez par 100m zagledaš bife, kjer pustiš avto in odpešačiš še nekaj 100m do travnikov. Upam, da sem prav napisala (za tisto z nadvozom nisem čisto sigurna, a greš levo ali desno, ampak tam nekje je to - vsaj del Lj je pravi  Undecided Wink). Že dolgo nisem bila tam in mi je malo ušlo iz glave.

Glede srečanja ta vikend bolj slabo kaže, saj se nihče ni oglasil in se prijavil zraven. Edino Jenny se mi je ravnokar oglasila z ZS, da ne utegneta ta vikend. Bo treba pač počakati naslednji lep vikend in se takrat vidimo. Do takrat pa se kraljevo mečkajte in crkljajte s svojimi podkožniki!!!

Pozdravček, Š&S
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #139 : petek, 14.10.2005 : 10:53:21 »

Ja, nama je žal, da se ta vikend ne moreva udeležiti srečanja! Žal imamo druge plane, pa še naša dama se je včeraj goniti začela. Tako da bomo imeli 3 tedne "veselice"... No ja, se tolažim, da bo hitro minil tudi ta, ne preveč prijeten čas.
Bi te pa popravila, Extreme, glede Zajčje dobrave. Ne vem - ali sem jaz kaj zabrkljala, ampak kolikor je meni znano, je Zajčja dobrava v Zadobrovi . Torej  če greš po Lj. obvoznici  v smeri MB; na izvoz Zadobrova (malce sem pozabila, tako da prosim, če me kdo popravi, če sem zašuštrala kaj) , po eni cestici, mislim da proti Polju?!? In nekje pri podvozu (pod železnico) zaviješ levo...
Uf, upam da nisem res kaj zabluzila!  Undecided
Logiran
VITAALDAM
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #140 : petek, 14.10.2005 : 14:01:42 »

Uau,
bojim se, da bo teba najt čist levo lokacijo. Ja, naša Klejči je stara dobrih sedem mesecev iz legla v Laškem (rodovniško je Ida). Dama imajo še samčka Inna (vsaj imeli so ga še tri tedne nazaj). Kar se tiče fotk, jih je malo morje samo treba jih je gor spravit. Drugač pa zgeda, da ma Jenny težave, no pri nas teh problemov ne bo nikol več, mladičkov ne bo. Pa še drugič kej o Klei. Čao.
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #141 : petek, 14.10.2005 : 14:23:13 »

Glede Zajčje... Ravno sem govorila z Igorjem (od Elona) in sva nekako ugotovila, da bo lokacija kar prava, le da sta opisani poti vsaka s svoje strani  Grin. Skratka, predlagam tako kot Vitaaldam, da najdemo kaj vsem poznanega in se čim prej srečamo, ker mene že razganja od radovednosti  Shocked. Že tako si želim še enega KPja, da jih bo pa pet na kupu, se mi bo pa kar zmešalo  Cheesy.

Skratka, Klea fotke (pa drugi tudiiii), predloge na dan, pa da se čim prej srečamo!!!

 Kiss od Š&S
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #142 : petek, 14.10.2005 : 14:44:38 »

Živ po dolgem času!

Špela te pa res ni bilo dolgo v Zajčji - le kaj se z Igorjem pogovarjata, da sta čisto zmedena?!  Grin Grin  Vidva sta na "gorenjsko-ljubljanskem koncu", Zajčja je pa na "štajersko-ljubljanskem koncu"!!  Cheesy

Moram pogledat kje je Urša zelo lepo in na dolgo in široko opisala pot do Zajčje! Mislim da celo v temi srečanja - Ljubljana.

No ko pa se boste dobili, bom pa jaz še Zika pripeljala, tako da bodo vaši lepi manekeni odšli domov umazani in slinasti, da se bo vedelo da ste imeli pasje srečanje in ne modno revijo!!  Grin Grin Grin Grin
SEJ SE HECAM!! Uživajte!!

LP, Irena
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #143 : torek, 18.10.2005 : 11:47:16 »

Res bi srečanje KPjev izgledalo kot modna revija in to kraljevska  Roll Eyes, a ne? Kar se Zajčje tiče - tista pot, ki sem jo opisala, pelje do prostora, kjer bi bilo ful lepo, pa če je to Zajčja ali ne  Grin Cheesy. Ko bomo tako daleč, da se bomo uskladili glede datuma, bo lokacijo še najlažje določiti  Wink.

Ta vikend smo bili mi trije na našem vikendu na Gorenjskem. Tam ima Sai pri sosedih lubico Megi (jo lahko vidite v albumu). Srčkana kratkonoga psička, črno-bele barve. Oba dneva sta se neumorno podila, Sai ji je kradel igračke in hotel, da teče potem za njim, damica pa se je raje usedla, pomežikala z lepimi očki in naš se je takoj stopil ter ji prinesel igračko. Ampak ni pa še osvojil osnov gentlemanstva, saj jo je takoj, ko je bil že čisto pri njej, zopet pocvirnal pred njenim nosom  Grin Grin Grin. Kaj morem, mladost-ludost  Cheesy. Taka igra je trajala čez cel dan in kar predstavljate si lahko, kakšen je bil zvečer. Aja, pozabila sem napisat, da je bila trava sveže pokošena na dvorišču in je ni nihče pograbil. Tako sem imela zvečer napol črnega in pol zelenega pudlja, pa še malce blatnih in slinastih dodatkov zraven... Groza  Shocked! Preden smo v nedeljo odšli domov, sem ga uro in četrt česala, da sem spravila vsaj približno pol dvorišča z njega. Tako je to, če imaš pudlja  Wink.
Koliko pa vi porabite za svoje kosmatince, da jih počešete, ali pa za kopanje? Se radi kopajo? Pa fen?

Zdaj grem pa prijavnico za Vrtojbo izpolnit, da jo plačam še po ta poceni tarifi - ja, proračun je bolj švoh, se bližajo prazniki, pa rojstni dnevi, pa garderobo bo treba obnovit,...  Wink Grin

Lp, Š&S
Logiran
VITAALDAM
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #144 : petek, 21.10.2005 : 22:12:22 »

HOJ,

modna revija gor al dol, KP- so naši, še zmeri ni to luksus raztava (natupirana), mamo  jih zato, da jih občudujemo (tud v njihovi trmi).
No, da povemo kaj o  Klei.Pred  njo smo imeli   samčka, potem pa samičko. Betka (beli pritlikavi koder) je bila naj, naj, naj pes na svetu - pridna, ubogljiva - nikoli v svojih 13 letih ni bila na povodcu -
skratka, takih psov ne delajo več. Ko smo se odločili za KP, smo prav zaradi tega hoteli psičko, da bo bolj pridna, ampak smo se krepko zmotili. Klea je pravi razbojnik. Zgrizla je 2 para Vitinih copat, igrače, moji čevlji imajo nov luknjičast vzorec, skratka obnaša se kot en podivjan mulc. S spanjem imamo probleme zaradi scrkljanosti Vite (to je naša 3,5 letna hči) in Klee. Vita namreč noče hodit spat brez Klee in obratno. Ko pa sta skupaj v postelji pa počneta vse drugo, samo spita ne, če pa vzameš Kleo iz spalnice,  potem ena tuli v postelji, ena pa pred vrati. Za zmešat !!! Spati pa Klea noče v postelji, ampak na tleh, ker ji je takoj vroče, tudi na svoji deki ne.
Imamo pa še 6 letno muco Mimi, ki pa je še vedno glavna v hiši. Klea bi se rada z njo igrala, ampak Mimi ni za to, tako, da včasih dobi tudi kakšno okli ušes, vendar nikoli s kremplji. Najlepše pa ju je videti zjutraj,  ko se Mimi še pusti Klei pocrkljat. Takrat jo pa lahko Klea celo malo umiva.
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #145 : nedelja, 23.10.2005 : 19:40:00 »

Vidim, da imate s Klejo kar nekaj težav. Moja Kana je tudi zelo živahna, vendar smo jo že kar umirili. Jaz ji včasih rečem kar hudoba.

Tu pa prilagam še eno slikco od včeraj. Sta najboljša prijatelja (Kana in Gusi).


[attachment deleted by admin]
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #146 : torek, 25.10.2005 : 09:17:49 »

Tudi meni je bilo rečeno, da so KPji bolj mirni in da jih v stanovanju sploh ne opaziš  Tongue. Naš je popolno nasprotje tega, saj ga je celo stanovanje polno  Cheesy, če pa njega ni doma, za njim ostanejo vse zdemolirane stvari - pogrizene zaključne letvice (predvsem vogali niso več na V, ampak so lepo zaobljeni - seveda naš Sai skrbi, da se ne bi kdo poškodoval  Tongue), pa ostružene noge in prečne letvice stola v predsobi, pa stoječi obešalnik mu tudi ni ušel,... in še in še...  Cheesy. Seveda so letvice prišle na vrsto, ko smo mu vse ostalo že umaknili s predsobe, kjer preživlja dopoldneve. Prišlo je tako daleč, da se spravi stvari glodat, tudi če smo doma - poskrbi edino za to, da je nekdo v kuhinji, drugi v sobi ali kopalnici, potem pa gremo frezat stol  Angry. Žal je prišlo tako daleč, da razmišljam, da bi dopoldneve začel preživljat v boksu/kletki, saj bova drugače oba letela skozi okno z 18. nadstropja  Undecided sram, mojemu očetu se namreč že sprehajava po koncu živčnih končičev  Wink. Ampak sedaj vidim, da ni moj edini tak primerek (hvala Klea  Wink). Zato pa se moramo čim prej dobit, da si izmenjamo te uničevalsko-podkupljivo-crkljivo-srčkane zgodbice, a ne? Glede imena, ki se ga je prijelo, ko kaj ušpiči, pa je pri našem najpogosteje Sajon ali pa krastača (slednje uporabljam tudi kot ljubkovalno  Wink). Dostikrat pa mu rečem tudi pondelk (mišljeno ponedeljek - ker so pač ti dnevi najdaljši), ker se ves čas, ko leži, razteguje z zadnjimi tacami nazaj, sprednje tudi že skoraj iz ram vrže, rep pa spravi pokonci, da je kot en periskop iz podmornice  Cheesy Grin.

Tele spalne dogodivščine z Vito in Kleo morajo biti pa kar naporne, ampak zelo zabavne, a ne? Lepo, da sta tako navezani ena na drugo! Tudi Sai ne mara spati na postelji ali dekci - mu je tudi prevroče. Najraje se stisne ob vrata in steno - seveda obvezno na hrbtu s tacami v zrak oz. jih nasloni na steno  Cheesy.
Je pa res, da tale pasma zleze pod kožo - tudi mi smo imeli prej pritlikavega kodra. Bil je čokoladne barve in je doživel 17 let in 3 mesece - legenda  Cool. Ni kaj, pravi podkožniki!

A je tale Gusi mogoče Gustav od gospe Hobič? Ju poznam le iz enega članka, ki je bil v Jani (se mi zdi)? No, saj se je zdaj že kar nekaj KPjev nabralo - definitivno potrebujemo "meeting"!!!

Pozdravčke, Š&S
Logiran
majamaja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #147 : torek, 25.10.2005 : 11:40:20 »

Res je sivi koder od Branke. Bil je namenjen za vodiča slepih, vendar je zaradi takih in drugačnih razlogov ostal pri njej. Hvala bogu, saj sem se zaradi njega ter njegovega temperamenta odločila za KP-ja. Res so ena prečudovita pasma. Ne vem, zakaj jih je tako malo.

Tale Gusi ima pa drugače zelo veliko imen (Gustav je original.): Gugi, Gu, Gugl in tako naprej.

Z mojo Kano sta veliko skupaj in sta res navezana drug na drugega. Po glavi jima roji samo preganjanje ter norenje.

Kar se pa tiče pasjega glodanja pohištva ter ostale opreme, imam pa jaz mir. V času, ko smo menjali zobe, so šle moje čisto nove Tevice ter nekaj zadrg na jopah. Stvar sem rešila z nadomestki. Vedno, ko je Kana sama, ji dam tisto kost za glodanje iz posušenih kož. Tako imam mir kar nekaj ur. S tem se zamoti, pa še rada jih ima. Kosti so cenejše kot pa obleke in čevlji. Res pa je tudi, da zdaj bolj pospravljamo za sabo.

Mene pri tej njeni živahnosti bolj moti, ker je po mestu težko hoditi z njo. Zmoti jo vsaka stvar (otroci, hitro premikajoči se ljudje, listje na tleh, kakšen drug pes,...). Tako da me stalno vleče in me včasih kar roka boli od neprestanega cukanja. Vendar se stvari zboljšujejo.

Spodaj pa prilagam še eno sliko (že malo starejšega tipa) male Hudobe v trenutku, preden kaj ušpiči.

Lep pozdrav Hov-hov


[attachment deleted by admin]
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #148 : torek, 25.10.2005 : 15:16:28 »

Kar se mesta tiče - kot bi brala opis Saia  Grin Grin Grin. Prav nič mu ne uide!!! Vlečenje pa smo rešili  z eno oprsnico proti vlečenju, naročeno preko interneta. Ni halti in ne neka easy walk, ampak izgleda kot skoraj navadna oprsnica. Ampak dela pa čudeže!!!Saia sem samo "oblekla" vanjo, ga pripela in je bil totalno 100% drug pes - neverjetno. Če ne bi sprobala na lastne roke  Wink, ne bi verjela. Pri nas se jih še ne dobi, se pa v našem klubu Krim, kamor hodiva v šolo, že nekaj menijo, da jih bo ena gospa delala in se jih bo dalo naročit. Moja je bila pa kar draga (7.000 sit), ampak je vredna vsakega tolarja. Res neverjetna stvarčica. Ko se vidimo, jo bosta lahko sprobali. Zdaj se je s Saiem užitek sprehajati (beri - ne srfam več za njim  Cheesy).

Je pa na fotki tak mali vražiček - se ji kar bere z obraza, da bo zdaj zdaj nekaj ušpičila  Cheesy - pravi cuker!

Jaz se bom pa danes spravila kopat našega. Že predprejšnji vikend se je podil z malo Megi, po čemer je bil umazan do trebuha, včeraj pa sva šla še na sprehod s kolegico, ki ima dve dogi in ga je eden od njiju celega ljubkovalno preslinil in povaljal v makedamu,... tako je na koncu izgledal kot kak paniran pudelj, ki ga samo še v fritezo vržem, pa bo  Grin Cheesy Grin. Danes mu tuš ne uide, meni pa bodo šle tri ure - najmanj  Undecided. Ampak nič zato - ni ga lepšega kot to, da vidiš svojega cukra, kako uživa v družbi drugih kosmatincev.

Lp, Š&S
Logiran
EXTREME
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 155


« Odgovor #149 : sreda, 02.11.2005 : 16:25:48 »

Vidim, da se že pripravljate na zimsko spanje  Undecided, saj ni nobenega glasu od vas. Bom pa jaz spet malo pisala. Vam moram povedat, da sem ta vikend ugotovila, da je Saiu blazno "anoying" hodit po suhem listju. Na vikendu sva se sprehajala po poteh, ki so bile polne listja in je kar poskakoval ter brcal z zadnjimi nogami kot en majhen razposajen žrebiček. Sploh mu ni bilo všeč, da se mu je listje prilepilo na dlako - totalno pudlovsko  Grin. Drugače pa je v ponedeljek končno spoznal svojo leto dni starejšo polsestrico Naomi. Zakaj končno - ker živi par sto metrov stran v bloku za nami, ampak se še nismo uspeli srečati na sprehodu  Huh. Saiu se je kar mešalo  Cheesy, kot bi vedel, da sta iste vrste, pa še v žlahti. Ona je bila sicer bolj zadržana, ker je naš tak gavnar, ampak se bosta kar "povohala" med sabo. Je bil z njo gospod na sprehodu in je kar rekel, da naj počakam, da ga bo še žena videla. Pa je pogledala čez balkon, zacvilila od navdušenja in rekla, da pride takoj dol. Potem smo seveda še dolgo čvekali, Naomi se je že malo omehčala, Sai je bil pa čisto divji. Skratka, bilo je lepo videti dva KPja na kupu. Kako lepo bo, ko jih bo enih pet ali več  Roll Eyes.

Kakšen predlog za datum in kraj srečanja???

Pozdravčke, Š&S
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kraljevski pudelj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines