HARD DOG RACE - šest nog, dve srci, ena zmaga, Bovec, april 2019

Datum 24.6.2018 9:30:26 | Rubrika: Šport, veselje in delo



Obvestilo, 18. 8. 2018: Prvi Hard Dog Race Slovenija je prestavljen na april 2019.
vir klik

HARD DOG RACE
Šest nog, dve srci, ena zmaga

Datum: 6. 10. 2018 april 2019
Kraj: Bovec
Prijave: www.harddograce.si (odprtje v juliju)

Hard Dog Race je oviratlonska preizkušnja, namenjena tistim, ki radi aktivno preživljajo prosti čas s svojim psom. Šest kilometrov dolga proga, posejana s šestnajstimi ovirami, preizkusi vzdržljivost, agilnost ter vez med psom in vodnikom. Tekmovanje je zastavljeno tako, da se lahko na njem pomerijo prav vsi, vendar je lažje, če sta pes in vodnik kondicijsko vsaj malo pripravljena in imata dober delovni odnos.


Dogodek sam ni le športne narave, njegov cilj je ozaveščati ljudi o odgovornem pasjem lastništvu, razvijanje kinološke kulture in druženje podobno mislečih posameznikov. S tem namenom bodo v spremljevalnem programu tekmovanja obiskovalcem za brezlačen posvet na voljo strokovnjaki z različnih kinoloških področij; od vzgoje in šolanja do pasje masaže in fizioterapije.



V Sloveniji bo tekmovanje v Bovcu, kjer pokrajina sama po sebi nudi marsikatero "oviro" ter prelepe razglede in prijeten ambient za tek. Tekmovanja Hard Dog Race pa organizirajo še na Madžarskem, Poljskem in Češkem, v dolžinah 6 km (HDR Base) in 12 km (HDR Wild), leta 2019 pa prvič tudi 22 km (HDR Brutal).

Več informacij o tej edinstveni preizkušnji lahko najdete na www.harddograce.si ali www.facebook.com/harddograceslovenia/.

Besedilo in vse fotografije © ekipa HDR Slovenska regija









Objava dogodka na mojpesForumu ...



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2607