Se opravicujem za pozen odgovor, zadnji dnevi so bili cisto zmesani.
Nanook, ti imas pa probleme z branjem ali pa razumevanjem napisanega. Kvalitetni briketi, sardele in olivno olje vsekakor niso odpadki.
O hranjenju opic in lovljenju kengurujev pa ne vem nič, saj živim v SLO.
Umiri se malo - skuliraj
Nisem napisala, da so odpadki, napisala sem, da prehrane ti. "divjih psov" svojemu psu ne privoscim, ker ni kos za odpadke. Sardele je zelo rad, popecene. Olivnega olja mu jaz ne dajem, vcasih ga mami malo presverca. Razlog so omega 5 MK, ki jih dobi dovolj ze tako s prehrano, kot vir omega 3 pa so meni ljubsa ribja olja, od rastlinskih pa laneno.
Kar se prehrane tice je po moje najboljsa doma pripravljena kuhana hrana, sledijo ji kvalitetni briketi (kateri so to, je tema zase), na tretjem mestu je doma pripravljena surova hrana, na cetrtem pa briketi slabse kvalitete in ze pripravljena surova hrana.
Prehrana opic in prehrana cloveka sta ena fletna primerjava, ce ze lahko skorajda enacimo volka in psa, ne... Simpanzi, recimo, lovijo gvereze, v skupinah, in jih potem popacajo. Zatorej bi bilo najbolj smiselno, da jih zacnemo se mi lovit, ne.
Kenguruji pa zivijo v Avstraliji, kjer zivi tudi dingo. Vsaj obcasno se na njihovem jedilniku znajde tudi kak poskocnez (ce kaj gledas dokumentarce).
Moj pes-pasma sicer izvira s Tibeta, ampak mu tudi slucajno ne mislim delat tsampe in iskat jakovega masla po nasih marketih.
Tako kot mu ne mislim futrat velikih kolicin mesa, ker naj bi tako papcali volkovi.
Ce pa se povrnem k odpadkom, bom kar AngSeter citirala:
Mi smo drugačni, naši psi tudi... Že, če se primerja psa danes in psa recimo 200 let nazaj. Tudi kar se prehranskih navad tiče.
Divji - podivjani psi, recimo v Rio de Janerju pa itak požejo vse kar najdejo v smeteh in mogoče še kako podgano ali miš...
Teorij o izvoru psa je mnogo, trenutno je meni najljubsa (in tudi najbolje argumentirana) tista, ki pravi, da se je pes razvil kot "odpadkojedec", smetar. (zelo) Na kratko-tisti volkovi, ki so si upali priti najblizje, so imeli na voljo odpadke in tako je slo naprej.
To pa pomeni, da razne primerjave z volkovi in tem, kaj oni jedo, nekak niso cisto na mestu.
Ja, pa se glede cokolina in cokolesnika, je to namrec zelo delikatna zadeva. Coko
lino je dober, odlicen, coko
lesnik pa samo v izjemnih primerih (beri: kadar ni cokolinota in res rabis en coko)! Aja, to velja za ljudi. Psi pa... ne eno ne drugo no, ceprav moj mora dobit eno zlicko, ko jaz jem in ce je mama zraven (ce ne dobi, potem jamra-mama-kako mu nic ne privoscim, pa se mi je ne ljubi vec poslusat
).
Nic se bat glede skuliranja, lahko mojo polovicko prasas, da se nic ne razburjam. Razen ce kdo napise, da je cokolesnik boljsi od cokolinota!
AngSeter, nisem falila faksa. Kje bi mi pa povedal vse o evoluciji!!!
Pa kaj ves, mogoce me pa pici pa grem zaporedno na veterino.