mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 23:51:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku  (Prebrano 45551 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
maja22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56

« Odgovor #45 : sreda, 06.09.2006 : 13:35:38 »

Pozabljamo po mojem mnenju dejstvo, da so ponavadi za agresijo živali krivi ljudje. Niso vsi lastniki enako odgovorni in ne ravnajo vsi tako kot bi morali, to je žal dejstvo. pa saj slovenci še drug drugega ne tolerirajo (se ne štejem med netolerantneže), kako bodo šele živali!!!
 sram
 Cry
maja
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #46 : sreda, 06.09.2006 : 13:43:21 »

maja22, v tej temi ni govora o agresivnih pseh, ampak o agresivnih, nevrotičnih človečnjakih
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.477

« Odgovor #47 : sreda, 06.09.2006 : 14:02:36 »

Kalsang, nadaljujem tvoj stavek, nevrotičnih človečnjakih, ki po branju kakšne novice o napadu psa vse ostale pse zmečejo v isti koš, najbolj moteče pa je zame to, da nekateri prav izzivajo, da bi jih pes na kakršen koli način naskočil (ni potreben ugriz) dovolj je že umazana obleka, pa nato odvetnik, tožba zaradi strahu in psihičnih težav, pa nevarna pasma....
Sicer sem že danes veliko napisala, dovolite mi še naslednje: V moji soseski prebiva dečko, rad pogleda v kozarec, O.K. ampak potem vse tiste dodatne promile alkohola sprošča na svoji materi, v takšni ali drugačni obliki.
Včeraj zvečer sem "letela" po mojo drogo, dečko je bil tam. Ker vem kakšna je abstinenčna kriza brez nikotina, se mi je zasmilil in kupila sem mu škatlo cigaret. V zahvalo mi je rekel: Hojla, punca, maš lepega psa, pa vzgojena je tudi, se vidi, da se veliko ukvarjaš z njo.
Danes dopoldan sem do trgovine skočila s svojo rotiko. Pripela sem jo na najin že rezerviran hidrant, z nagobčnikom, ko iz trgovine pride isti dečko. Očitno je pozabil, da sem ga včeraj rešila abstinenčne krize, saj mi je namesto pozdrava namenil: Tale nagobčnik pa zagotovo ni ziher (očitno bi morala imeti jeklenega) in če mi kaj naredi, bom tebe in tvojega psa dobesedno pohodil.

Upam, da bo kdaj kdo za licitacijo namenil kakšen človeški nagobčnik ali pa lisice, z veseljem doniram, izdelek pa poklonim temu dečku, ko bo imel abstinenčno krizo. Takrat mu ga ne bo problem natakniti.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
Sporočil: 400

« Odgovor #48 : sreda, 06.09.2006 : 14:12:27 »

Torej, moja psica po zakonu ni nevarna in tudi bila je pod fizièno kontrolo, ker je bila na povelju poleg, ko je prišlo do dogodka.

Zal ti moram povedati,da nimas cisto razjasnjenih pojmov,kaj je fizicna in kaj psihicna kontrola.Ti si imela psa pod psihicno kontrolo,kar pomeni,ce bi tvoja psihicna kontrola odpovedala(torej ukaz poleg),bi obstajala moznost da pride pes do clioveka.Ce pa bi imela psa pod fizicno kontrolo,bi bil pes na vrvici,ter nikakor ne bi pes mogel do cloveka.
     Obenem mi je res iskreno zal da si jih fasala,ljudje so do konca zblazneli,vendar ne glede kako se kruto slisi sedaj vse skupaj,se to ne bi zgodilo,ce bi imela psa pod fizicno kontrolo.Kar se osebne iskaznice tice,jo moramo imeti venomer ob sebi,lahko si srecna,da te niso pridrzali,dokler te ne preverijo(imajo zakonsko podlago).Kar se policajev tice jih kar dobro poznam,sem prezivel ogromno casa na policijski postaji polje,polno znancev imam tam Smiley , ti bom pa tako povedal.Dejansko imajo v svoji sluzbi opravka z vsem mogocim sranj.... , tako da ko imajo oni opravka s teboj te ne vidijo kot zrtev,temvec kot nek dogodek,ki ga probajo raziskati ter kasneje tudi dati tozilcu,saj niso pristojni za obsojanje , obenem pa je resnica tudi dvomljiva stvar s katero se ne obremenjujejo.Vzamejo tvojo izjavo,najdejo napadalca in vzamejo njegovo izjavo ,ter posljejo stvar naprej. Kar se kazni za vrvico tice, si si zasluzila tistih 50 jurjev,sploh ce si sama sebe sla prijaviti Smiley ,vsaj pred policajem bi molcala,pa upala da dobijo tipa,kasneje bi pa magar povedala,sedaj pa obstaja moznost da ga ne bodo nasli,ti bos morala pa denar vseeno placat. Iskreno mi je zal za tvoje iskusnje,lahko mi verjames,meni so nekoc polomili rebra Smiley , vendar dolocene stvari si si pa po zakonu zasluzila.50 tisoc definitivno, se mi pa dozdeva,da bos naslednjic malo bolj pazljiva z svojo fizicno kontrolo.
  Lp upam da se cimprej pocajtas,pusti pomirjevala in se raje odpravi nekam ,kjer je res lepo.

Logiran
5rca
odvisnež
Sporočil: 687

« Odgovor #49 : sreda, 06.09.2006 : 14:38:12 »

To s fizično kontrolo mi je čisto jasno kako gre, vendar piše, da morajo biti nevarni psi pod fizično kontrolo. Potem je itak brez veze, da psico šolam, ker zgleda bodo vse njene šole in vsi njeni izpiti en kurc vredni. Potem je bolje, da denar, ki ga namenjam za njeno šolanje, dajem lepo na stran, da bom imela za vse kazni...  Roll Eyes Oprosti, tole je krepko zgrešeno, če mene vprašaš. In pes ni prišel do človeka. Po zakonu si 50 jurjev nisem prislužila, ker ne spadamo v kategorijo nevarnih psov (naj spremenijo zakon, da morajo biti vsi psi pod fizično kontrolo pa mi ne bo problema plačat, če bom spoznana za krivo - tudi v tem primeru bom plačala, če bo do tega prišlo).

Glede osebne je tudi malo čudno napisano, to moraš priznati. Pojdi pogledat zakon. Ker meni očitajo tole:

Citat
Z denarno kaznijo od 10.000 do 100.000 tolarjev se kaznuje za prekršek državljan:
1. ki nima osebne izkaznice ali veljavne javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ (drugi odstavek 2. člena);
2. člen: Državljan s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki dopolni 18 let starosti in nima veljavne javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ, mora imeti osebno izkaznico.
ZoIZK

Pa si razlagaj, kakor si hočeš.

Tisto, se ne bi zgodilo, če je ne bi imela pod kontrolo. Misliš, da se res ne bi? In res je najlažje reči: "Ti si kriva, da te je napadel in davil, kaj si jo imela pa odvezano.". Potem recimo, če te povozi avto, mu rečeš: "Ti si kriv, kaj pa hodiš po cesti...". Tvoje razmišljanje je popolnoma zgrešeno kar se tega tiče.

Tisto z osebno bi bilo bolj problematično, če se ne bi hotela predstaviti. Pa sem jim rekla, da grem lahko po osebno, ki sem jo imela pet minut stran pa niso hoteli poslušati.

Glede policistov se sploh ne mislim obremenjevati. Čeprav se mi zdi, da niso imeli prav s tistom: 2Prijavi njega za napad pa boš plačala 50 jurjev.".

Glede samoprijave pa ne vem, če gre tako. Menda te mora nekdo drug prijaviti, da lahko oni ukrepajo. Ne vem zakaj potem niso dali kazni enim petim ljudem, ki so tisti moment, ko so bili policaji tam, potalali kazni.

Tisto s previdnostjo bom pa samo tako bolj previdna, da jo bom privezala na razdalji 20 metrov od ljudi. To je to.

Edino, kar se strinjam je tisto, da naj se odpravim kam. Wink
Logiran
luka
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 906

« Odgovor #50 : sreda, 06.09.2006 : 14:45:47 »

Si ziher, da ne zna brat? Huh

Ja, na glas še ne bere..., za potiho pa nisem čist ziher.
Logiran
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348

« Odgovor #51 : sreda, 06.09.2006 : 15:41:21 »

mislim, da je bistvo te teme fizični napad človeka na človeka in ne psa na človeka ali človeka na psa, že res, da psička ni bila pripeta ampak v nobenem primeru se ta človek ne bi smel znesti(vsaj fizično ne, sploh pa na šipkejši spol)nad 5srca in jo pri tem še poškodovati, razumela bi če bi pes napadel njega ali njegovega otroka, takrat se človek v efektu strahu še morda lahko spozabi, tako pa res ne razumem, zakj je moški podivjal.
Kar se pa tiče nevrotičnosti, pa tudi jaz postanem malo nevrotična, ko zagledam lastnika psa z povedcem v roki, jaz pa svojega na vrvici in nemalokrat sem bila že primorana nesti svojo psičko zaradi tega, pes pa veselo skače po meni, lastnik pa nič in nemalokrat sem že komu nevrotično povedala, da naj spravi svojega psa na štrik in naj ne moti mimoidočih, sploh zato ker verjamem, da imajo nekateri strah pred psom močno vcepljen.
Nikoli in res nikoli pa še nisem pomislila na kakršno koli fizično obračunavanje z psom ali njegovim lastnikom vsaj za enkrat, če bi pa morala braniti sebe ali svojega psa pa ne vem kako bi reagirala v danem trenutku.

Vendar tu ni šlo za napad psa niti za približevanje le tega in res ne vem, kaj je tega človeka tako razjezilo.Čeprav sem sama zagovornik povodca, pa naj ima pes opravljenih še nevem koliko šol, pa naj bo velik ali majhen ima še vedno kosmata ušesa in lahko v danem trenutku odreagira posvoje.

LP.

Logiran
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #52 : sreda, 06.09.2006 : 15:45:04 »

5rca: vem, da si jezna in bi najraje preklela vse povprek, ampak svetujem ti, da raje ne pises prevec po forumu, zgolj zaradi tega, da nebi kasneje imela kaksnih problem ko bos vlozila tozbo. Torej za tvoje dobro je bolje, da se tukaj malo zadrzis, da nebi slucajno kdo potem na sodiscu izrabil in obracal tvoje besede oz. to kar si napisala tukaj. Kljub temu, da verjamem da je na forumu redko kdo, ki bi ti skodoval in te vecina ljudi podpira, se zmeraj dejansko ne ves kdo vse je tukaj, in prav lahko je kdo, ki to prebira prijatelj ali sosed cloveka, ki te je napadel.
To je samo moj nasvet. Drugace pa te podpiram in pravim DAJ JIM VETRA Smiley

Lp, Marko
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem

« Odgovor #53 : sreda, 06.09.2006 : 15:52:53 »

To s fizièno kontrolo mi je èisto jasno kako gre, vendar piše, da morajo biti nevarni psi pod fizièno kontrolo. Potem je itak brez veze, da psico šolam, ker zgleda bodo vse njene šole in vsi njeni izpiti en kurc vredni. Potem je bolje, da denar, ki ga namenjam za njeno šolanje, dajem lepo na stran, da bom imela za vse kazni... Roll Eyes  Po zakonu si 50 jurjev nisem prislužila, ker ne spadamo v kategorijo nevarnih psov (naj spremenijo zakon, da morajo biti vsi psi pod fizièno kontrolo pa mi ne bo problema plaèat, èe bom spoznana za krivo - tudi v tem primeru bom plaèala, èe bo do tega prišlo).

Glede osebne je tudi malo èudno napisano, to moraš priznati. Pojdi pogledat zakon. Ker meni oèitajo tole:
 ZoIZK

1)Po zakonu mora biti vsak pes na povodcu, ce  ne je rezultat tak kot si ga dozivela.( money honey)
2)Odlocitev glede solanja je stvar izbire
3)Po zakonu si si prisluzila 50 jurjev Smiley
4)Po zakonu ima policist pravico pridrzati osebo,za katero ne more ugotoviti identitete ,toliko casa dokler jo ne ugotovi,denarna kazen sledi(poslji jim zahvalno pismo,ker ti niso globe se za to nabili Smiley )

Se mi pa dozdeva,da imas veliko casa spuscenega psa,odgovornosti pa noces sprejeti,ce pa bi tvoj pes sel k psu za katerega bi ti po vizualnosti ali pa po pasemskih znacilnostih sklepala da gre za nevarnega psa ,bi pa takoj pristal na vrvici,seveda ce bi bila  tvoja psihicna komanda zadostna.Ce pa ne bi bila,bi pa bila vsa v skrbeh,ter bi zagovarjala tezo da mora tisti pes imeti se nagobcnik.Prevec tega sem ze videl.Imam dva psa,enega,ki je zelo prijaznega videza in so psi venomer spusceni ,ko ga imam jaz na povodcu in ga moram vedno iz sranja vleci ven,ter imam se drugega,ki je tudi vedno na povodcu,pa ponavadi pristanejo psi na vrvicah,ce jim pa komanda odpove,so pa vsi zaskrbljeni in imajo polno opravicil zase,da jim ni treba biti odgovore.Jaz pa naj se ukvarjam z raznimi psi,ki jih prvic v lifeu vidim,zato da mi nekdo rece da morajo biti nevarni psi na vrvici ,ostali pa ne.Od kje tebi pravica , da bremenis okolico z svojim psom?Jaz jo z dvema psoma ne,za tebe so pa ocitno pravila malo drugacna.Ti si dejansko mnenja,da lahko obremenis nekoga z svojim psom,pa ceprav si nekdo tega ne zeli.Se mi ne zdi fer.Ce bi se jaz ravnal po teh nacelih ,verjami da sigurno ne bi bila zadovoljna,pa za to da bo jasno, noben od mojih psov ne velja za nevarnega psa po zakonu,za katerega se tako rada obesas,cesa je pa kaksen pes sposoben je pa druga stvar.Sicer poznam osebo,ki se boji psov zaradi ugriza civave,ne mores verjeti,ampak pac tako je.Ti kar pogumno se naprej vadi poleg,saj jaz ga tudi,ampak da bos vedla,ce bom imel psa na vrvici in bo tvoj pes sel do mojega in bos zacela zganjati kraval,ti bom posteno povedal kar ti gre . Smiley

lp in pojdi malo na lepse Smiley
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem

« Odgovor #54 : sreda, 06.09.2006 : 15:53:56 »

Kar se pa fizicnega napada tice sem pa ze napisal da se folku trga in sem mnenja da so take stvari nedopustne Smiley
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #55 : sreda, 06.09.2006 : 15:55:59 »

SamSvojMojster, kje pise, v katerem zakonu, kater clen. Te ne provociram, res, ampak razen tistega glede stekline in privezovanja psov, tega delcka, da pes mora bit na povodcu, zal se nisem nasla. Zal pa zato, ker bi z najvecjim veseljem citirala to vsem, ki naokrog capljajo s spuscenimi psi.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
SamSvojMojster
rad pišem

« Odgovor #56 : sreda, 06.09.2006 : 16:01:04 »

moram doma najti kopijo uradnega lista Smiley, sem pa tudi jaz hotel kopirati in deliti,ce si iz ljubljane se sprehodi do drame,tam imas uradni list(na desni strani po stopnicah gres gor,skoraj pri baru semafor),kjer ti bodo fotokopirali  zastonj,no meni so,predvidevam da bodo tudi tebi . Smiley  Sicer ni veliko,samo ene par strani,ampak pise pa cisto ok.
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #57 : sreda, 06.09.2006 : 16:02:57 »

Nisem iz Ljubljane, zal. No, ko bos nasel, se priporocam, me res zanima.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
SamSvojMojster
rad pišem

« Odgovor #58 : sreda, 06.09.2006 : 16:09:26 »

Sej iscem ampak imam tak mess doma s temi papirji da je kar joj Smiley
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #59 : sreda, 06.09.2006 : 16:14:54 »

Uf, saj nisem mislila takoj zdaj! Smiley Brez panike, enkrat pac, ko bos najmanj iskal, ti bo pa prisel UL pod roke, bos videl, vsaj jaz najveckrat stvar najdem na tak nacin. Grin
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.