mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 12.08.2024 : 15:27:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Mops
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mops  (Prebrano 159760 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
pea
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #165 : sobota, 18.03.2006 : 23:35:18 »

Ja, spisek, nisem vedela za to, da je šola ob sobotah. Sicer pa (kot si opazila) nisva doma čisto vsak vikend, tako da... Huh
Oskar gre lahko že na daljši sprehod. Tako počasi. Na trenutke ga prime, da bi na veliko dirjal in jaz vložim ogromno energije, da ga preusmerim v kakšno bolj umirjeno dejavnost Wink.
Kar se učenja tiče pa imam občutek, da so mopsi takšna bolj svojevrstna klasa. Sabina, kot praviš, se mi zdi, da res veliko razmišljajo in premlevajo. Kliker je pa zakon! Ko ga zagleda poizkuša v trenutku pokazati vse kar zna: se vrti v krogu, se vmes useda, se uleže, se rine med nogami in daje tačko naenkrat. Blazno je hecen Grin.
Velikokrat pa, kar se mi zdi nepojasnjeno in rahlo srhljivo, se usede pred mano in me nepremično gleda kakšne pol minute. Potem zavzdihne in gre spat. Kaj mi poskuša povedat? Počutim se kot v psihološkem trilerju Shocked! Samo čakam, da bo spregovoril kakšno življenjsko modrost ali rešil problem tople grede.
Sem že mislila, da se hoče igrat, učit, it ven, se crkljat...Ampak ne!
Se vam kdaj zgodi to?
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #166 : nedelja, 19.03.2006 : 11:48:42 »

Najino učenje pa izgleda nekako takole: Trenutno mu je blazno všeč vrtenje Cheesy, se mi zdi, da je prav ponosen nase, da je osvojil to vajo. Za priboljšek bi naredil vse po vrsti, po glavi mu roji samo to, kako bi prišel do hrane Grin. Zato želi prav tako kot Oskar v momentu pokazati vse, kar zna. Tako mu ni treba razmišljati kaj določen ukaz pomeni. Po moje si misli: enkrat bom že uganil, kaj želi od mene. Vedno ni tako, včasih tudi razmišlja  ???in se trudi, da bi me razveselil s svojim znanjem. Je pa zelo samosvoj, ko ima učenja dosti ga nikakor ne morem prepičati, da bi izvedel še kak ukaz, sploh pa takrat ne, ko v roki nimam priboljška. Izvajanje ukazov je odvisno od njegove volje. Bomo videli, kako bo ubogal v šoli. Nox me tudi velikokrat milo sram gleda kot, da mi poskuša nekaj povedat. Prav srhljivo bi bilo, če bi enkrat res spregovoril.

Imam eno vprašanje za vaju. Ali sta članici kluba za pritlikave pasme in če imata Oskar in Facko opravljeno vzrejno dovoljenje?

Zdaj gremo pa malo v naravo, ko je pa tako lepo vreme.
Logiran
pea
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #167 : nedelja, 19.03.2006 : 14:04:32 »

Ne, naš Oskar nima vzrejnega dovoljenja. Ga niti ne poskušamo pridobiti. Bo kar mamin fantek Roll Eyes!
Jaz sicer navijam še za psičko, ampak za to sem se zaklela, da jo vzamem iz zavetišča. Ko gledam te obrazke v Gmajnicah, se mi srce trga Cry. Upam, da bom kmalu imela pogoje za dva psa. Čeprav me je strah, da se niti pri tem ne bi znala ustaviti... Wink
Vreme je res lepo, gremo na lov za zvončke!
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #168 : nedelja, 02.04.2006 : 20:05:32 »

Oj Sabina!

Ne vem, če ti je oseba, ki je danes sprehajala Fackota za Bežigradom povedala, da sta srečala nekega mopsa. No tisti mops je bil Nox. Tako, da sta se s Fackotom že spoznala in sta bila, kar navdušena drug nad drugim Smiley. Ali med vikendi večkrat pridete za Bežigrad? Lp Wink
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #169 : torek, 04.04.2006 : 08:35:02 »

Živjo, Spisek,
ja, mi je povedal, da sta srečala enega mladega ful simpatičnega mopska in da sta bila s Fackotom kar prilepljena drug na drugega (to so pač mopsi, ko se srečajo  Grin ). med vikendi smo pa kar redno za bežigradom, ker pridemo k mojim na sobotno ali pa na nedeljsko kosilo. Noxa poznajo tudi moji starši, samo niso vedeli, kako mu je ime.

Da odgovorim še na prejšnja vprašanja: ja, Facko ima vzrejno dovoljenje in tudi v klub smo včlanjeni. (moram pa še plačat letošnjo članarino - sem čisto pozabila  sram )

Kako napredujete z vzgojo? Nox in Oskar že ubogata? En nasvet - ne nasedajte, če se bosta delala, da ne razumeta, to je stara finta. če jima enkrat ne bo treba ubogat, si bosta začela pravila razlagati po svoje  Cool
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #170 : torek, 04.04.2006 : 10:39:42 »

Tudi mi tam pa tam med vikendi pridemo k fantovim staršem za Bežigrad, vendar sedaj, ko imamo ob sobotah šolo smo v Ljubljani bolj poredkoma.
O Fackotu smo že veliko slišali, sedaj pa smo ga spoznali tudi v živo Smiley. Prav smešen in prisrčen je bil tale tvoj Facko, ko mu je tvoj mož(?) rekel ''mami, oči'' in je nato veselo oddirjal domov Tongue.
Ko smo kupovali mopsa smo želeli kontaktirati s teboj, pa smo potem po spletu okoliščin prišli do našega Noxa, ki nam popestri vsak dan.
Pri učenju je zaenkrat priden in odlično sodeluje, bom pa upoštevala tvoj nasvet v primeru, da se bo naredil neumnega Huh. Doma pridno vadiva naloge, ki nam jih pokažejo na treningu in počasi napredujeva. Pot bo še dolga, saj šola traja do oktobra. Na koncu pa upam, da bomo obladali in utrdili vse veščine.
Glede na to, da ste včlanjeni v klub, boste prišli junija na srečanje v Trbovlje?
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #171 : nedelja, 09.04.2006 : 16:19:22 »

Spisek,
v Trbovlje nas verjetno ne bo, mogoče pa se kdaj vsi skupaj srečamo za Bežigradom  Smiley
Super, da ste se z Noxom tako lepo ujeli. A niso tile mopsi pravi klovnčki?

Spisek in Pea, mogoče bi bilo fino, da napišeta kak članek o obiskovanju šole, pa ga objavimo v klubskem glasilu?

Logiran
majaoko
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 54


« Odgovor #172 : sreda, 12.04.2006 : 16:22:13 »

Pozdravljeni!
Prosila bi, če mi nekdo lahko pove kaj vec o mopsih. Vedno bolj mi je všeč ta kuža, samo pred nakupom bi se rada dobro pozanimala o tej pasmi. Imam nekaj vprašanj: Ali je mops zahtevna pasma? Ima probleme z dihanjem? Nekje sem prebrala, da "smrči" ali je to moteče?

Hvala, Maja
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #173 : sreda, 12.04.2006 : 19:53:03 »

Mops ni zahtevna pasma in ne potrebuje kake posebne nege. Redno mu je treba čistiti nosno gubo, da se mu ne nabere kakšna svinjarija (nos namreč vtaknejo povsod), drugače pa je vse enako kot pri ostalih kratkodlakih psih. Kar se tiče gibanja, se prilagodi lastniku (poznam take, ki so večino časa na kavču, pa tudi take, ki grejo 3x dnevno na 1,5 urni sprehod) - odvisno, kako ga navadiš. Ga pa seveda sredi poletja v najhujši vročini ne pelješ ven (ampak kolikor vem, to pri večini psov ni ravno priporočljivo) Paziti je treba tudi, da ga ne zrediš, kar je precej naporno, saj so mopsi praviloma strašni požeruhi.

Z dihanjem nima problemov, je pa res, da hude vročine ne prenaša najbolje (hitreje se zasope kot pasme z daljšimi
gobčki). smrčijo pa vsi mopsi, ki jih poznam.
Logiran
majaoko
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 54


« Odgovor #174 : sreda, 12.04.2006 : 22:59:58 »

Hej,
Hvala za odgovore na vprašanja.
Na forumu sem prebrala, da je treba mopsom 2-3 x letno prazniti analne vrečke!? Kaj točno to pomeni in zakaj je to potrebno?
Pa še eno vprašanje? Moja prijateljica ima psička (ni pasme mops) in ima včasih zelo močan in neprijeten vonj. Sedaj nevem če je to pri vseh kužkih moškega spola enako? Prej sem imela psičko (pudljico), sedaj bi pa rada samčka (mopsa) in me to skrbi.
Imaš tudi ti mopsa?
Hvala
LP, Maja 
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #175 : četrtek, 13.04.2006 : 08:16:08 »

Praznjenje analnih vrečk ni obvezno. Ob pravilni prehrani se praznijo same. Mi smo nekaj časa prakticirali praznjenje, potem smo nehali in sploh ni nobenih problemov (že par let). Če boš želela to početi, je najbolje, da te nauči vzreditelj, ki ti to lahko praktično pokaže na katerem od psov.
Glede vonja ti ne bi vedela povedati - ima pač pasji vonj. Priznam pa, da je takrat, ko ga že dolgo nismo skopali, pravi dihurček (kopamo ga samo takrat, ko začne smrdeti).
Ja, jaz imam 6-letnega mopsa.
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #176 : četrtek, 13.04.2006 : 08:47:36 »

Sabina na žalost sem bolj slaba v sestavljanju tekstov Undecided. Če ima Pea kaj več teh spretnosti bi lahko s skupnimi močmi kaj sestavili. Upam, da se s Fackotom in tabo res še kdaj srečamo kjerkoli že.

Majaoko: kot je že Sabina povedala večina mopsov smrči. Nas prav nič ne moti in smo se na to, kar hitro navadili tako, da sedaj brez problema vsi skupaj hitro zaspimo. Ko začne smrčati vemo, da slatko spi in kaj lepega sanja Smiley.
Analne vrečke ni treba prazniti samo mopsom temveč vsem pasmam. Je pa to čisto odvisno od posameznega psa. Mi mu analnih vrečk še nismo praznili in tudi pri prejšnjem psu jih ni bilo potrebno prazniti.
Meni se zdi, da mopsi sploh ne smrdijo ampak imajo na nek način prav prijeten vonj, no vsaj zaenkrat. Če se bo pa zasmradil mu pa temeljito kopanje ne uide Cheesy. Jaz bi ga, kar naprej mečkala in crkljala, ko pa ima tako mehko dlako kot kakšna plišasta igračka. Naš se uvršča med lenuhe in mu to, kar prija.

Lep pozdrav vsem.
Logiran
majaoko
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 54


« Odgovor #177 : četrtek, 13.04.2006 : 09:50:17 »

Hvala za odgovore!
Niti približno nisem mislila, da pasma mops smrdi. To sem vprašala glede vseh samčkov, ker jih ne poznam, sem pa slišala (videla), da ko se samček goni, oddaja ta vonj. Lahko pa, da je to izjema in ga mogoče res niso skopali? Ali mi priporočate samčka? Ali je velika razlika v karakterju?
Za praznjenje analnih vrečk sem pa prvič slišala in me je zaskrbo. Če je pa to res, kar ste povedali, potem pa vredu! Smiley
Lp Maja
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #178 : četrtek, 13.04.2006 : 10:50:03 »

Mislim, da sta si tako samček kot samička po značaju podobna. Mi imamo samčka in je prav tako prikupen kot njegova mamica. Seveda pa obstajajo razlike med spoloma na splošno. Odločitev je odvisna od tvojih želj.
Logiran
majaoko
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 54


« Odgovor #179 : sobota, 15.04.2006 : 14:45:38 »

Katere vzreditelje (oz. psarno) mi najbolj priporočate? Res, da kužka nebi kupila še nekaj časa, ampak rada bi se pred nakupom o vsem pozanimala. Ali kdo ve koliko stane potni list za psičke?
LP, maja
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Mops
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines