mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 21.10.2024 : 05:20:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psa do smrti pogrizla otroka
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psa do smrti pogrizla otroka  (Prebrano 23715 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #45 : četrtek, 15.06.2006 : 09:33:15 »

Drobtinica, vzstrajnost je lepa čednost. POnovno nalepi slikice psov, ponovno prilepi hranilnik, ponovno postavi škatljo za deke, poleg - na plakat pa napiši, hvala ker me tokrat ne boste brezbrižno vrgli v smeti.  Testiraj kdo je bolj trmast.


Drugače pa se strinjam s predhodnicami - otroci in psi NIKOLI ne smejo biti brez nadzora. Poleg tega pa je potrebno od prvega dne otroke poučevati kako ravnati s psom.
Ni pa mi jasno, kako je psu uspelo umoriti dojenčka, ne da bi za to vedela mamica otroka Shocked Shocked. Kje je med tem bila mama? Če je pes napadel dojenčka je ta sigurno jokal.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #46 : četrtek, 15.06.2006 : 10:37:35 »


Ne samo da je potrebno otroka poučiti o odnosu do živali, sploh pa če je še poškodovana povrhu. Pomisliti je potrebno tudi na ljubosumje. Če sem dobro prebrala, gre v prvem primeru za psa, ki je bil pri hiši 9 let, otrok pa star dve leti. Še otroci včasih težko razumejo, ko dobijo mlajšega bratca ali sestrico, ko se jim zdi, da je potem vsa pozornost namenjena dojenčku. In kako bi potem psi ali mačke!!!

S pozdravi!
Drobtinica

Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #47 : petek, 16.06.2006 : 00:36:23 »

Citat
Ni pa mi jasno, kako je psu uspelo umoriti dojenčka, ne da bi za to vedela mamica otroka  . Kje je med tem bila mama? Če je pes napadel dojenčka je ta sigurno jokal.
Kot ocka,ki se je in se se zbudi ze ob prvem joku otroka in dojencka ti povem,da je v takem primeru ze prepozno,tudi ce bi se takoj zbudil ali takoj pritekel. Se posebej,ker si utrujen in izmucen od vseh aktivnosti,ki jih zahteva bebica  se ti pocitek prileze.Ne verjamem,da nekdo non stop bdi ob novorojencku.
Je pa res,da smo zaradi cistega miru in obcutka varnosti pred starejsim bratcem in nasim bombasem,sobo nasega Mihca nekaj casa enostavno zaklepali.Tako smo se lako oddaljili brez strahu in tudi spanec je bil spokojnejsi.
Mene bolj zanima,kako to ,da lastniki oz.skrbniki haskija niso poznali svojega psa.Recimo jaz nasega bombasa ze po legi uses vem kaj bo storil in kaj namerava.Opazujem usesa in ze vidim kaj se mu plete po glavi.Kako zanimiva in prepoznavna je govorica njegovih uses.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #48 : petek, 16.06.2006 : 09:02:09 »

Klaus imam tri majhne otroke, zato točno vem, kako je ko imaš bebico. Kljub temu pa utrujenost ni izgovor. Mi je hudo za mamo, da je tako precenila zaupanje svojega psa. Si sploh ne predstavljam, kako mora sedaj trpeti.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #49 : petek, 16.06.2006 : 09:11:18 »

saj to je največji problem, lastniki preveč zaupajo svojemu psu, ker ta tako nikomer nič noče in je najbolj nežna dušica pod soncem. Prav lahko, da je res tako, samo pes je še vedno žival, ki bo v danem trenutku reagerala tako kot najmanj pričakujemo. Zato previdnost nikoli ni odveč nasprotno zelo je potrebna.

LP
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #50 : petek, 16.06.2006 : 10:55:39 »

Res ne razumem ljudi... Saj je moja Theba tudi ultranežna dušica, samo so vedno čeji, zaradi katerih si ne upam pustiti otroka in psa samega. Lahko prileti čebela in piči psa, kaj pa vem kako bi reagirala, če bi jo ravno v tistem trenutku Tomaž crkljal. Ali pa ji ponesreči stopi na rep (sicer še ni, je pa velika verjetnost, ker otroci ne gledajo kje se gibljejo), ali pa .... No že en tak če je zame dovolj, si jih pa lahko zamislim vsaj 50, bolj ali manj verjetnih (imam pač bujno domišlijo). Še vedno velja star pregovor: pes ima kosmata ušesa.
lp
T.
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #51 : sobota, 17.06.2006 : 09:40:40 »

Osebno mnenje;ce imas ali nameravas imeti otroke,potem je zelo pomembna izbira pasme.Niso vsi za igrice ali neumnosti.Konkretno bokser prav isce igro,zabavo in neumnosti,tako,da imamo MI tezave z njim.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #52 : sobota, 17.06.2006 : 10:20:46 »

Klaus, povsem se strinjam s teboj, da so bokserji pripravni za igrice, vendar imam nekaj pripomb glede pogojev, pod katerimi to drzi.

Ce pes raste z otrokom, bo veliko manj problemov, kot ce dobimo otroka, ko je pes nekaj let ze pri hisi ali ce dobimo psa, ko je otrok v tisti starosti, ko mu tezko dopovemo, zakaj se psa ne sme cukati, vleci, meckati, scipati...
V nobenem primeru pa ne smeta biti pes in otrok sama.

Kaksne imam izkusnje?
Nasi otroci so bili majhni (beri: do 7-8 let), ko smo imeli nemskega ovcarja (pravzaprav dva). Ne eden in ne drugi nista bila navdusena nad meckanjem. Oba otroka smo od majhnega navajali ravnanja s psi - ni se jih pod nobenimi pogoji smelo vleci za rep, usesa..., ni se jih smelo scipati, plaziti se po njih... Bili so ves cas skupaj, saj smo vsi ziveli v isti hisi, vendar ves cas pod kontrolo. Ce sem bila v kuhinji, sta bila v kuhinji tudi otroka ali pa je bil pes v kuhinji in otroka v svojih sobah. Nikoli ni bilo nikakrsnih problemov, saj tudi psa nista nikoli silila v otroke.

Ko je prisel k hisi Maks (bokser), sta bila otroka ze tako velika, da se jima je dalo dopovedati vse, brez problema. Torej, vsi smo se prilagodili psu. Ce je bil on za norenje, smo vsi noreli, ce je spal, smo ga vsi pustili pri miru, ce je bil bolan, smo se mu vsi posvecali, kolikor je potreboval pozornosti. Ni pa bil navajen majhnih otrok, saj so nasi otroci imeli vecinoma druzbo iste starosti in pravila ravnanja s psom so bila dobro znana in upostevana pri vseh.

Imeli pa smo nekaj znancev, ki so k nam prihajali z 2-4 letnimi malcki.
Zgodila sta se dva incidenta, zaradi katerih sem v hisi in pri obiskovalcih uvedla stroge omejitve, kaj se s psom lahko pocne in kaj je prepovedano. Zato moj prejsnji post o izgubi "prijateljev".

Eni so hodili k nam s fantkom, ki mu ze sicer ni nihce razlozil, kaj je prav in kaj narobe. Velikokrat je sedel z nami pri mizi, Maks pa je lezal pod mizo (kot pri vecini obiskov). Mulc je ves cas bingljal z nogami, cesar pa nismo takoj opazili (ja, moja napaka). Nekega lepega dne so se spet pripeljali in vse je bilo v redu, dokler ni stopil iz avtomobila mulc. Maks je zarencal in takoj sem postala pozorna. Kot ponavadi smo sedli za mizo, z razliko, da sem ves cas opazovala dogajanje. Ko je mulc zacel bingljati z nogami, je pazil, da je zadel Maksa v glavo. Ne mocno. Samo pogled je bil dovolj, da smo razcistili z njegovima starsema, ki sta se seveda cudila, zakaj pes ne pusti njihovemu mulcu tako nedolzne igre. Se ene dvakrat so prisli in ker je bilo mulcu nezanimivo, so nehali hoditi na obiske.

Drug primer je bila deklica, ki je sicer letala okrog po bajti in pocela vse mogoce. Pes je obicajno lezal pod mizo, vendar obcasno tudi pogledal, kaj se v njegovem domovanju dogaja. Samo 2x sem smrkljo dobila, da ga je brcnila, ko je sel mimo, pa smo imeli rajtsolo z njeno mamo. Njej se seveda dogajanje ni zdelo nic nenavadnega, saj je bila deklica vajena vseh mogocih lumparij, med drugim je sina krepko vgriznila v hrbet... Ker sem zahtevala, da psa pusti povsem pri miru, je mama precenila, da pri nas obiski niso vec tako zabavni kot prej, ko ji ni bilo treba gledati, kaj pocne njen otrok.

Vedno sem pri obiskovalcih povedala, da je nas pes pri nas doma in ce ne morejo bdeti nad ravnanjem svojih otrok, psa ne bom umikala ali zapirala, zagotovo pa za njihove otroke ne bom jaz skrbela, ce so prisotni tudi oni. Nekateri so se strinjali in se prihajali, drugi so na igro odsli drugam.

Psu, ki ni navajen majhnih otrok, smo mi dolzni zagotoviti zascito pred njimi. Tudi psa, ki je majhnih otrok in igre z njimi vajen, ne smemo pustiti brez nadzora. Lahko ga kaj boli ali je kaj drugega z njim narobe, pa mu v danem trenutku ni za igro in nesreca je takoj tu.
Logiran

saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #53 : sobota, 17.06.2006 : 10:27:45 »

Lahko ga kaj boli ali je kaj drugega z njim narobe, pa mu v danem trenutku ni za igro in nesreca je takoj tu.
kriv je pa v očeh drugih vedno pes v takem primeru  Lips Sealed Undecided
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #54 : sobota, 17.06.2006 : 11:35:51 »

Jana, tako vsaj spoznamo kdo so naši pravi prijatelji  Wink . Moj dedek je, ko je slišal da imam psa, izjavil, da k meni ga že ne bo več. Pa sem mu samo rekla: zaradi tistih dveh obiskov letno, se že ne bom sekirala  Grin . Ga je šokiralo  Wink . Če imam "otroški" obisk, pa imam vedno eno oko na Thebi in dogajanju okoli nje, čeprav zaenkrat ni bilo nobenih težav. Mogoče imam to srečo, da so starši otrok, ki pridej k meni dovolj osveščeni.
lp
T.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #55 : torek, 20.06.2006 : 01:36:46 »

Seveda je zelo žalostna tragedija,če pes zgrize otroka do smrti.Vendar ima Jana in še nekoliko vas popolnoma prav.Otroka se ne pušča samega s psom ali pod nadzorom starejše osebe katera še komaj sama težko pazi nase.Tudi to,da treba psa zaščititi od otrok je še kako zelo res saj tudi jaz poznam zelo veliko takih primerov.In ne glede na to ali je pes mali ali velik,če je ogrožen se bo branil ali pa od bolečine ali strahu celo podivjal.Sem mnenja,da tako stori tudi človek vendar se on toliko kontrolira,da pač ne grize ljudi naokrog.Sprašujem pa kdo je potemtakem kriv za posledice.
Otrok kateri seveda ne ve kaj se sme in kaj ne, uboga žival katera je natazadnje tako ali tako vsega kriva čeprav se je samo branila, ker je bila ogrožena in tudi nima tolikšne pameti,da bi lahko premislila glede posledic, ali pa brezbrižni starši kateri dovolijo da se kaj takega sploh lahko zgodi in ali so to po vsej verjetnosti starši take sorte iz že zgoraj omenjenega Janinega članka.
Lep pozdrav
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #56 : torek, 20.06.2006 : 11:07:37 »

zdaj pa še moje izkušnje. imama kavalir španjela, stara je 9 mesecev. in skoraj vsi starši mislijo, da imam psa le zato, da se lahko njihov otrok igra z njo. tako je ravno zadnjič v parku tekal za njo fantek, ki po moji oceni ni bil ravno starejši kot 2 leti. seveda sva začeli hoditi stran, mamica pa se je krasno zabavala, ko je gledala, kako njen malček teka za mojim psom.
kaka 2 tedna nazaj greva s prijateljico na sprehod. pridruži se nama mamica s punčko, staro kake 4 leta. le-ta je ves čas grabila annie, jo vlačila k sebi in tolkla po njej. seveda tudi tu mamica ni razumela, da to ne gre tako.
sedim s prijateljico in znanko na kavi, annie počiva v naročju. sinček znanke, star 3 leta, vztrajno izziva annie. ko sem videla, da jo je že prav strah, fantku razložim, da naj tega ne počne in zakaj ne. seveda sem bila potem grozna, ker sem fantka užalila!
jaz nisem še niti 1x slišala, da bi me kdo vprašal, če lahko poboža psa! prej slišim, glej, kako luškan kuža, idi ga pobožat!!!  Angry  tudi majhen in ljubek kuža ima svoje meje, kar pa večini ne morem dopovedati.

enkrat so celo eno punčko silili,da boža annie. jaz se pa nisem smela vmešati. annie je skakala po njej, punčka je vreščala in krilila z rokami, kar je annie seveda grozno zanimalo. amapk ko sem pa annie dvignila da bi odšli, sem bila pa grozna.

sama nekako opažam, da sta 2 vrsti staršev, vsaj tam, kjer jaz živim. eni otroke že na daleč strašijo : glej, grozen kuža, pazi se, te bo vgriznil! drugi pa niti ne pomisijo, da nisem psa kupila zato,da ga bo njihov otrok mučil.
jaz bi sicer rada, da se annie navadi na otroke, ampak težko bo, če stršem sploh ne smem povedati, kako se naj s psom ravna.  Sad annie je sicer prijazna, ampak sigurno ima svoje meje. in nočem, da bi prišlo do kakih neljubih dogodkov.
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #57 : torek, 20.06.2006 : 21:12:06 »

Pri nas se ena psica itak ne pusti božat, ta druga toy pudljica pa se pusti in je prijazna, sam tud njej ne bi glih vsako ravnanje pasalo.

Mi to rešimo na tak način, da jo lahko božajo samo tisti, ki so že dovolj stari in vedo kako in kaj s psom, oziroma če so manjši, jo lahko božajo le tako, da jim mi rokico držimo in jo skupaj božamo. Kakim tujcem pa ponavadi kar povemo, da naj psičko raje pustijo pri miru. Raj vidim da so užaljeni, kot da se izživljajo nad mojim psom.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #58 : torek, 20.06.2006 : 22:32:02 »

moj problem je, da me nihče ravno resno ne  vzame. mislim, da izgledam premlado  Grin. ali pa bi morala biti še bolj "stroga".  Huh
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #59 : sreda, 21.06.2006 : 08:11:58 »

varja

ne, ne rabiš strogosti, samo odločen NE, pa se bodo tisti, ki te obkrožajo kmalu navadili, da tega ne samejo, če jim boš pa enkrat dovolila drugič pa ne, te bodo pa samo čudno gledali. Jaz svoje Žiži, ne dovolim mrcvariti majhnim otrokom, pobožajo jo lahko samo z mojim dovoljenjem, pa še takrat zelo pazim, kako jo božajo in sem vedno poleg. Kajti nikoli ne veš, kdaj bo imel pes dovolj in bo ugriznil, morda samo kot opozorilno ampak pri majhnih otrocih je tudi to dovolj, pa tudi če je majhen srčkan kuža. S tujimi otroci se pa sploh ne pogovarjam okoli božanja, enostavno prepovem, saj sem opazila, da se moja psička majhnim otrokom raje umakne, zato jo sploh ne silim v srečanja z njimi, z večjimi se pa strašansko rada igra.

LP
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psa do smrti pogrizla otroka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines