Zoia, na tvoje vprašanje ne znam odgovoriti, in niti ni važno...
mj:
Z obnašanjem... ko so obiski, se izredno lepo vede in seveda tudi brez njih. Rada se zvečer uleže na kavč in pri nogah zaspi. Vse leto ji odpada dlaka na veliko, čeprav jo češemo enkrat tedensko, treba naj bi jo bilo pa 2× na leto. Res se izredno rada kaj novega in zelo hitro nauči. Ko ji na primer pokažem, da je treba igračko prinesi k meni, to takoj razume, brez kakršnega koli ponavljanja. Ko ješ, zelo rada ljubko nate nasloni glavico in te tako lepo pogleda, da bi ji kar cel krožnik dal
Ko nekaj časa ponavlja določen ukaz, ga zna narediti, tudi če to prikažeš s roko in to zelo hitro naredi, da sploh ne dojameš. Kot da bi nekako tekmovala, kdo se prvi usede
Odnosi do drugih živali so odvisni, kako jo na to navadiš in koliko je z njimi. Naša je imela zelo slabe izkušnje z mački, vsaj tako predvidevamo, ker kar znori, če jih vidi. Mislim, da ko je bila še mladiček, da jo je en muc poškodoval in se jih zdaj boji. Takoj, ko ga zagleda čisto znori in se zaleti v radiator, steno itd. Ker imamo pri hiši še dva odrasla psa, je na njih in tudi druge zelo navajena. Na sprehod gremo enkrat na pol leta, večinoma se vsak dan po pb. 6× na dan zleta, saj imamo velik vrt. In tudi dedek moj jo skoraj vsake pol ure pelje ven iz hiše, tako da ji to ne manjka. Ravnp sedaj smo šli na sprehod z njo, in je srečavala pse brez problema; nekaj časa ga je gledala in povohala, ko sem ji rekla "Daisy, greva" se je obrnila in sva šli.
V mladosti je grizla vse, kar je dobila pod nos, tudi vse igrače. Vendar smo ga polomili mi, ker je morala spati v kopalnici in je bila zelo žalostna, ker ni smela v dnevni sobi, ker bi bila bližje dedka in babice. Zato takoj, ko je prišla tja je vse pogrizla. Priporočam ti, da tvoj pes takoj spi nekje, kjer bo čim bližje tebe. Mi ji v spalnico ne pustimo, vendar to razume. Tudi če imamo odprta vrata ne gre tja.
Za opravljanje potrebe pa jih je naučila že vzrediteljica, da je navajena na besedi "kakat" in "lulat". V hiši tega ne dela in je zelo potrpežljiva.
Jaz sem nanjo skrajno ponosna in je nočem zamenjati z kakršnim koli psom, ker vem, da je ona najboljša. Tudi ti boš to začutila in se ti bo za vedno prirasla k srcu. Jaz si sploh ne predstavljam, kaj bo, ko je ne bo več. Ampak je do tega še zeloooooo dolga pot, NA SREČO!
Če boš tega psa imela, hitro daj slikice, in če si v okolice Lj, se komot kje dobiva in greva na sprehod, itd.
PS: Na sprehodih vleče, kar se je sploh ne da odvadit, vendar ko se utrudi, se špaga po tleh vleče
Lp, Daisy in Katja