o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 13:39:35
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
Kajin kotiček
|
zavetišče Horjul
(Moderatorji:
kaja
,
Smetka
,
Zavetišče Horjul
,
Sine
) | Tema:
Zavetišče HORJUL
Strani:
1
...
31
32
33
34
35
[
36
]
37
38
39
40
41
...
779
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Zavetišče HORJUL (Prebrano 1846644 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
Sporočil: 7.968
Re: Zavetišče HORJUL
«
Odgovor #525 :
nedelja, 20.08.2006 : 02:13:34 »
Citat: kaja , sobota, 19.08.2006 : 14:27:00
Kaj ces osvescati "navadne" ljudi, ce imamo v Sloveniji taksne veterinarje.
Aha, bo držalo. Osebno sem bila prisotna (beri=prisluškovala sem v čakalnici
) pogovoru med veterinarjem (šefom klinike) in nekim mlajšim moškim, ki se je prišel zmenit, kdaj naj pripelje psa na kastracijo. Ne ČE ga naj pripelje, ampak KDAJ. Po 10 minutnem razgovoru z omenjenim veterinarjem je resno podvomil v svojo odločitev, saj ni dobil niti ene potrditve za to svojo odločitev, prej nasprotno.....
Zgodilo se je tudi, da je šel kak moj tečajnik pred posegom še na kako konzultacijo z veterinarji in valda, da je bil ponavadi moj dotedanji trud zaman...
lp, Katarina
Logiran
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348
«
Odgovor #526 :
nedelja, 20.08.2006 : 09:40:36 »
Pozdravljeni
ko tole prebiram, mi pa res ne gre v glavo zakaj takšno obnašanje veterinarjev, saj menda ja vsi vedo za ta pereč problem presežka psov in muc, vsaj naj bi vedeli in bi po mojem morali biti prvi na listi osveščanja nevednih lastnikov, za posel se jim po mojem tudi ni bati, saj če kastrirajo ali steralizirajo polovico psov in muc, bodo imeli še vedno dovojl dela, pa je ta polovica verjetno le utopična misel.Tako, da ne najdem prav nobenega razloga za njihovo početje ali pač.
Se pa popolnoma strinjam z Jano, zakon in kazni za neodgovorne imamo, samo kaj pomeni če je samo na papirju izvaja se pa ne, pa bi se moral in zato je odgovorna država, ne pa, da vsa skrb za te živali pade na pleča peščice ljudi, ki se trudijo po svojih najboljših močeh in niti ni čudno, da kdaj pa kdaj obupajo, ker se klub njihovemu trudu stvari ne izboljšujejo, ampak celo slabšajo.
Tudi ozaveščanje otrok, bo dolgoročno gledano nekoliko pomagalo k boljšemu odnosu do živali, toda problem je sedaj in tu in z njim se potrbno spopasti sedaj in ta trenutek, in ni časa čakati , da se naši otroci začnejo spopadati s to problematiko ob takih trenutkih me zapeče vest, ker osebno nisem sposobna narediti prav ničesar za izboljšanje sedajšnih razmir ali pač, pa se tega ne znam lotiti pravilno.
Tako mi zdajle ne pade na pamet čisto nič drugega, kod da izrečem podporo Poloni in njenim najožjim sodelovkam, ki se res trudijo že na meji mogočega.
LepDan vsem.
Logiran
ostrzek
odvisnež
Sporočil: 975
«
Odgovor #527 :
nedelja, 20.08.2006 : 09:58:32 »
Včeraj se mi je posvetilo, da vsi pozabljamo na nekaj, kar je pravzaprav živa reklama za pse iz zavetišča: bivše zavetiščarje... K meni je namreč prišel mlajši par, ki je pred odhodom na morje razmišljal o nakupu psa... dokler nista v kampu srečala dveh parov, s pesjani posvojenimi iz zavetišč. Kar naenkrat sta bila povsem navdušena nad idejo o posvojitvi... in kar naenkrat je bil razbit stereotip o tem, da so psi iz zavetišče prepoznavni že na 1 km... Meni pa nič jasno...
...in ko se spomnim še Filipa in prekrasnega setra na dnevu odprtih vrat... mi je jasno, da mogoče vsi, ki smo blizu azilom in vidimo kakšni pesjani lahko nastanjejo iz njih, pozabljamo, da je za »normalne« ljudi to še vedno nekaj neznanega... in da zanju tako ali tako nihče ne verjame da sta iz zavetišča! Prav tako je z mojim mačkoma! Ko pridejo ljudje k meni po mačkone so vedno fascinirani nad svetlečo dlako, njuno velikostjo, izgledom... pa jim vedno pokažem slike obeh razcapancev, ko sta prišla k meni... izgledala sta obupno..
Prvi korak, ki je sigurno naredil precej dobrega je Xenina šola azilašev... drugi pa naj bo ta, da vsi, ki ste posvojili pesjane to tudi ponosno poveste... drugače bo ostržka naštimala Xeno da vam naredi majice, an katerih bo pisalo: Prihajam iz azila! Mi verjamete?
mnogo pametna ostržka
Logiran
maja01
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.095
«
Odgovor #528 :
nedelja, 20.08.2006 : 11:55:56 »
ostrzka, jaz tako majico takoj oblecem ... Meni tudi ljudje ne verjamejo, da je Spela iz zavetisca. Skoraj vedno na tak odgovor pokasiram se vprasanje - "a taki so tudi tam?"
m.
Logiran
poli99
še malo sramežljiv
Sporočil: 77
«
Odgovor #529 :
nedelja, 20.08.2006 : 11:58:55 »
Meni se rola naprej ... tale ideja z majicami (ostržkinimi) sploh ni slaba! Kaj pa pravite na kakšna srečanja v stilu "CAC" za azilaše - pa kak fotosešn v stilu popolne preobrazbe (fotka ob prihodu in odhodu iz zavetišča) pa lokalni mediji ...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #530 :
nedelja, 20.08.2006 : 12:07:08 »
Citat: poli99 , nedelja, 20.08.2006 : 11:58:55
Kaj pa pravite na kakšna srečanja v stilu "CAC" za azilaše ...
Bilo je srecanje "horjulcanov" na
2. mojpes.net pikniku
in prislo jih je kar 8
,
naslednja priloznost pa bo ze septembra, na 3. mojpes.netovem pikniku
Citat: poli99 , nedelja, 20.08.2006 : 11:58:55
... pa kak fotosešn v stilu popolne preobrazbe (fotka ob prihodu in odhodu iz zavetišča) ...
Na horjulski spletni strani je rubrika
preobrazbe
, je pa treba najti cas in zgodbice spisat, pa fotke pripravit..., kar mora storiti nekdo, ki "zgodbe" pozna.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
ostrzek
odvisnež
Sporočil: 975
«
Odgovor #531 :
nedelja, 20.08.2006 : 14:34:29 »
Citat: maja01 , nedelja, 20.08.2006 : 11:55:56
"a taki so tudi tam?"
m.
maja01 točno to sem imela v mislih... kuža v novem okolju, pri svojem lastniku, izgleda povsem drugače kot v zavetišču...
p.s. he he tudi jaz nisem vedela da je Špela bivša brezdomka
(resno!)
Citat: Jana , nedelja, 20.08.2006 : 12:07:08
Na horjulski spletni strani je rubrika
preobrazbe
, je pa treba najti cas in zgodbice spisat, pa fotke pripravit..., kar mora storiti nekdo, ki "zgodbe" pozna.
Evo priložnost da povabim tiste lastnike iz "arhiva"
da pomagajo še drugim s svojimi zgodbami. Če za primer vzamemo samo Žiži, Zvezdico, Filipa, Kimija,... (bom kar odnehala, saj jih je toliko, da bom sigurno koga izpustila...)
Jana! Kaj pa če bi za začetek poskusili samo dodati fotke "prej" in "potem". Zgodbe pa se bodo dodale naknadno -ali pa tudi ne? Ko sem včasih brskala po tujih živalovarstvenih straneh, je bila to sigurno moja najljubša rubrika.
Pa še ena ideja: glede na to, da v moje ideje o azilaših niso všteti samo Horjulčki ampak vsi brezdomčki bi bilo mogoče pametno predstaviti tudi živali posvojene od drugod... naslov rubrike: Tudi jaz sem bil brezdomec... (joj, valjda se bo kdo spomnil kak boljši naslov
)
iz glave se kadeča ostržka
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #532 :
nedelja, 20.08.2006 : 14:57:40 »
Hehe, ostrzka, bo treba naredit en brainstorming session
Resno, na voljo vam je celotna rubrika "pomagajmo" in tale Kajin koticek. Lahko se naredi karkoli, torej zgodbice, fotoreportaze... Lahko se doda posebna rubrika "preobrazbe" psov in muck iz zavetisc" ali "prej in potem" ali ... Kar ideje na plan, pravzaprav ne samo to, kar napisite in bo objavljeno, pa se na prvi strani mojpes.neta bomo promovirali. Jaz se obvezem za vso tehnicno pomoc, pisati in fotke spravljati skupaj boste morali pa drugi.
Prostor ni omejen, torej lahko napisete zgodbe prav vsi tisti, ki imate kakorkoli posvojene pse in dodate toliko fotk, kot se vam zdi potrebno.
Ok, natecaj za zgodbe je se nekoliko dalec in takole na hitro se ne da spraviti skupaj nagrad, zato bomo rekli:
- vse zgodbe posvojenckov, ki pridejo od danes pa do preklica na mojpes.net (mail
jana@mojpes.net
), sodelujejo na posebnem natecaju, za katerega bomo nagrade objavili kasneje. Pogoji za pisanje zgodb so enaki, kot pri zgodbah
"kako je ziveti s/z..."
(torej mora biti "malo vec vsebine", ne samo kdaj in kje je bil pes ali mackon posvojen), razlike so le v tem, da ni avtorske zascite na zgodbah, torej so lahko objavljene tudi drugje in da lahko sodelujejo vsi, ne samo midiji in ne samo clani mojpes.neta.
A bo ok?
Zgodbe o preobrazbah horjulskih mackonov in pesjanov gredo seveda tudi med horjulske preobrazbe
Se bom potrudila do konca avgusta spraviti skupaj nekaj nagrad, da bo zadeva tako, kot mora biti.
Ajd, ideje za naslov natecaja!
Pa ideje za naslov nove rubrike!
Aja, tudi mackoni lahko imajo svojo rubriko
, dokler ne spravimo skupaj macjega portala
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #533 :
nedelja, 20.08.2006 : 15:02:02 »
Aha, kdor nima v glavi...
Zgodbe so lahko potem objavljene vsaka v svoji temi tudi v rubriki
Srečne zgodbe
in potem vsak avtor dodaja sproti novosti, fotke...
Nekaj zgodb tam ze imamo
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
poli99
še malo sramežljiv
Sporočil: 77
«
Odgovor #534 :
ponedeljek, 21.08.2006 : 10:59:56 »
Hja, sem še bolj nova tukaj, pa ni težko 'biti pametna' ... in ven metati kao nove ideje!
OK, zdaj pa zares ... Smetka, jaz bi se oglasila v četrtek, verjetno popoldne (točno še ne vem, ker moram uskladiti še z enim obiskom). Zdaj pa pot - tam nakje okrog Vrhnike je tabla za Horjul - kako naprej? Vas je težko najti?
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.073
«
Odgovor #535 :
ponedeljek, 21.08.2006 : 11:11:19 »
Citat: poli99 , ponedeljek, 21.08.2006 : 10:59:56
Hja, sem še bolj nova tukaj, pa ni težko 'biti pametna' ... in ven metati kao nove ideje!
OK, zdaj pa zares ... Smetka, jaz bi se oglasila v četrtek, verjetno popoldne (točno še ne vem, ker moram uskladiti še z enim obiskom). Zdaj pa pot - tam nakje okrog Vrhnike je tabla za Horjul - kako naprej? Vas je težko najti?
Ko boš v Horjulu, jo pokliči, pa ti bo dala napotke. Je kar projekt priti tja, sploh za prvi obisk
Midve s Tyro sva se kar lovili naokoli :-)
LP
Logiran
Smetka
Moderator
Sporočil: 20.189
«
Odgovor #536 :
ponedeljek, 21.08.2006 : 11:15:53 »
O pa ja, sploh ni panike
. Jaz sem prvič tudi sicer malo iskala lokacijo, ampak sile pa ni
. Se slišimo.
Logiran
http://www.zavetisce-horjul.net
http://www.facebook.com/zavetisce
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348
«
Odgovor #537 :
ponedeljek, 21.08.2006 : 11:44:28 »
ostržka, dobra ideja, če z našimi zgodbicami pomagamo najti dom samo parim zavetišnikom, se res izplača poizkusiti.
Jana seveda bo ok., pa tudi če ne bo natečaja oziroma nagrad, če pa že bo, pa imam predlog, da gredo nagrade v zavetišče Horjul ali morda še kam.Upam, da bo odziv zeloooo velik in bomo lahko brali veliko srečnih zgodb.
evo še par idej za nalov nove rubrike;
sreča v dvoje,
moj posvojenček,
sreča brez vrvice,
srečni v novem domu,
nasmeh v pasjih očeh,
zgodbe o novem začetku,
joj, pa še se bom česa domislila, posvojitelji z predlogi na plano, potem pa svinčnik v roko in pisanje vaših zgodb, jaz že hitim, da se kdo slučajno ne premisli, ha, ha, ha.
LepDan
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #538 :
ponedeljek, 21.08.2006 : 12:24:27 »
Glede debate o tem, da imajo ljudje predsodke o zavetiscih:
res je to. In jaz kar verjeti ne morem. Moja sestricna je pred kratkim dobila mladega mucka. In ko sem jo vprasala, kje ga je dobila, je rekla, da pri eni familiji. Ko sem jo vprasala, zakaj ga ni sla iskat v Horjul, je odgovorila, da je to zavetisce, pa bolne zivali, pa nekateri imajo neznano preteklost, ona ima pa majhne otroke doma. Ce bi jaz prej vedela, da bo vzela mackona, bi jo peljala v Horjul pogledat. In ji kaj razlozila (da so testirane in nekatere celo cepljenje in sterilizirane). Njo pa vse to se caka. Vsaj na sterilizacijo jo bo peljala.
Tako da bi bilo treba narest nekaj v tej smeri, da ljudje besede zavetisce ne bi povezovali s slabim. Spremenit ime? Ozavescanje? Ne vem...
Logiran
arončka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 615
«
Odgovor #539 :
ponedeljek, 21.08.2006 : 12:32:07 »
O, grdo. Upam, da ne bo tvoja sestrična (oz. vsi tako misleči) kdaj bolna in osamljena zaradi tega. Naj pomisli, zakaj so nekatere živali bolne in poškodovane pristale v zavetišču...
Logiran
Strani:
1
...
31
32
33
34
35
[
36
]