mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 18.06.2024 : 13:14:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 608 609 610 611 612 [613] 614 615 616 617 618 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1764471 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #9180 : torek, 21.06.2011 : 20:19:52 »

Mene pa zanima samo nekaj: kako je lahko nekdo, ki pravi, da ima rad svoje živali, eno samo sekundo miren in zadovoljen, če ne ve, kje je v tistem trenutku njegova žival, kaj počne in kaj se ji dogaja? Ljubezen, nujno povezana s skrbjo, ter tisto drugo pač ne gre skupaj in pika. Ena sama hipokrizija.
In kako strašno so nesreče, ker ne skačejo čez balkon, lahko vidiš v številnih temah posvojenih horjulčkov. Tudi v moji. Prav v očeh se jim bere.
Sori, ampak do takih imam ničelno toleranco. Prav tako kot  do tistih, ki vsak dan spustijo psa samega na svobodo, da res lahko uživa v naravi brez mučnega teženja lastnika.
Logiran
lama
novinec
*
Sporočil: 17


WWW
« Odgovor #9181 : torek, 21.06.2011 : 20:27:15 »

Bom dala kar copy/paste ker "citirat" še ne znam  Wink "Imela sem sibirskega tigra, ki je bil skoraj dve leti skoz v hiši, dokler ni nekega dne skočil čez balkon...ne pretiravam, ko rečem, da sem mu videla v očeh, da je bil v tistem momentu najsrečnejši muc na celem svetu."    SIBIRSKEGA TIGRA?- srčno upam ,da si imela muca z vzorčkom/barvo podobno sibirskemu tigru in ne pravega tigra! glede pogleda pa ne verjamem niti malo in je vse preveč filmsko opisano. In bi bilo zelo fajn da ne prodajaš takih buč tu nam, ki imamo živali doma in vemo kaj je možno in kaj ne. in te hollywood scenarije zadrži zase. Bi blo zanimivo prebrat kak tvoj post (seveda v fimskem stilu tako kot zgoraj) kakšen pogled ti je muc namenil ko se je zvijal od bolečin zato ker ga je zbil avto, pes pogrizu, kosilnica ujela,....  Mislim da je bil tvoj post napisan samo z namenom pravociranja. No kakorkoli že - upam da tvoje muce dočakajo lepo starost.   Se pa 100% strinjam z binuljo. Zanimivo je videti že v pasji šoli(mali šoli) koliko lastnikov je imelo vrečkico za drekce sabo na prvem srečanju. Mislim da to veliko pove saj ti je kot odgovornemu lastniku ki pospravlja za "sabo" to obvezna oprema in imaš vrečkice zatlačene povsod (v vseh jaknah, puloverjih, avtu, pustiš jih tudi pri starših doma, prijateljih,...). in vsej neodgovornosti v največji meri botruje LENOBA!!! Žival in lenoba ne gresta skupaj in to je treba posredovati in naučiti že male otroke da se potem ne dogajajo zgoraj opevani filmski scenariji. en lep pozdravček pridnim tačkam in vsem želim mirno noč  Smiley
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #9182 : torek, 21.06.2011 : 20:41:42 »

Sama moram žal rečt, da se tule čist ne strinjam z vami...

Khm... A veš, Pylango, da se na začetku mojega mojpes.net-anja tudi jaz nisem strinjala Undecided, pa sem modro molčala Roll Eyes Roll Eyes Lips Sealed in brala, brala, brala... Danes se tolčem po glavi, kako sem lahko bila nekoč tako neumna in nevedna. veselje predaja Mogoče bi morala tudi ti kaj prebrati pred oddajo takšnega posta...
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #9183 : torek, 21.06.2011 : 20:47:47 »

Jaz bi, če bi živela nekje kilometere stran od vseh, brez cest in sosedov itd. še vedno ornk razmišljala o tem, če bi mačke ven spuščala. V taki divjini nanje resda ne bi prežali avtomobili, strupi in sosedje, še vedno pa so tu divje živali, ki lahko škodijo mojim mačkam moje mačke pa njim.

Tudi pri nas smo v moji mladosti imeli notranje-zunanje mačke in če bi sklepala potem je to "tisto pravo". Obe sta doživeli starost čez 15 let, nobena nikoli ni bila poškodovana, zastrupljena, še bolna ne, pa verjetno tista čisto prva niti cepljena ni bila (je imela 10 let ko se pojavi na prvih slikah z mano v plenicah). Pa še vseeno vidim, kaj se jim lahko zgodi. Ne rabim, da se to zgodi točno meni. Ne rabim. Vidim kako so po ulici in po preostalem mestu mačja trupelca ob cesti, pa trupelca ježev, veveric. Vidim, da je muc na zgornji sliki trpel, vidim, kako soseda nastavlja strup, da ji ne bi živali srale med solato. In mojim česa takšnega ne privoščim. Raje naredim vse kar je možno, da se bodo lepo notri na varnem dobro počutili pa tudi nokogar drugega ne nervirali s svojim sicer čisto naravnim početjem. Mi ni odveč in tudi kot ne nasedem prav rada pasjim prosečim pogledom, me tudi mačje trmoglavljenje ne spravlja ravno v obup. Mačke so po naravi radovedne. Seveda, da bi mnoge šle rade raziskovat tisto vedno spreminjajočo se zunanjo "sobo", logično, pa kaj? Mačka ne ve kaj vse jo zunaj čaka, jaz pa. Jaz sem tista, ki je odgovorna zanje in tista, ki mora poskrbeti, da se jim nič ne zgodi, ker same tega pač ne morejo in sem tudi po zakonu tista, ki jih mora imeti pod nadzorom.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #9184 : torek, 21.06.2011 : 20:54:46 »

Mene pa zanima, zakaj je tako logično, da se s strani zagovornikov "gibanja mačk zunaj" igranje mačk na soncu in travi tako zlahka enači z nenadzorovanim pohajkovanjem naokoli.

Imaš vrt in želiš svojim mačkam omogočiti plezanje po drevesih in prekopicavanje po travi?

Primerno ogradi ta vrt in jim to omogoči. Zgradi mačjak. Navadi jih na oprsnico in povodec. Pika.

Ker mačke spadajo na tvoj vrt, ne pa tudi na sosedovega, na cesto in pod kosilnico na travniku.
Tako kot psi in vse ostale hišne živali.
Logiran
an-ja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 255


« Odgovor #9185 : torek, 21.06.2011 : 21:28:22 »

Poznam gospoda, ki je imel zelo ograjen vrt in nikoli spuščenih mačk. Ker je živel na območju, kjer so mu kure, zajce in mačke pobirali jastrebi.
( nikoli ne veš kje te čaka)
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #9186 : torek, 21.06.2011 : 21:59:07 »

Če smo že pri tej temi, zadnjič sem skozi okno svoje sobe videla žensko, ki je prijela mačka od mojih sosedov (velik črn dolgodlak z zelo košatim repom in zelo prijazen) in ga odnesla. Potem ga je sicer spustila eno dvorišče stran, ampak vseeno, lahko bi ga odnesla. Ne vem no, če že vse drugo pozabimo (res res res sem alergična, da ta isti maček hodi k nam na dvorišče in v dnevno sobo, kjer sta naši kunčici, da lovi ptiče na našem dvorišču, da se vozim z motorjem in me je na smrt strah, da mi mačka skoči pod motor,....) meni zelo ni vseeno kdo se mojih živali dotika. Pa naj je to pes, maček ali pa konj.

V Mariboru je bil pred leti en gospod, ki je svojo mačko sprehajal na povodcu na travi na trgu. takrat se mu je verjetno smejal ves Maribor, vključno z mano, ki se mi je še pred parimi leti zdelo normalno, da mačka živi povprečno 10 let in da je nekega dne ni domov. Zdaj se vsakič ko grem tam mimo spomnim, kako sta se sprehajala in se sama sebi zdim neumna za takratno razmišljanje in komentarje.
Logiran
tamcek
rad pišem
****
Sporočil: 367


WWW
« Odgovor #9187 : torek, 21.06.2011 : 22:13:56 »

Ne morem, da se ne bi vključila v to debato. Tudi jaz živim v ruralnem okolju, precej na samem (samo nekaj hiš je okrog). Sem imela prekrasnega muca, notranje - zunanjega in kastriranega. Ker smo bili nevedni in nepoučeni, ga danes ni več. Samo štiri leta je bil star. Nonstop ga je napadal sosedov maček, seveda nekastriran, bolan, ves garjast. Vsake tri tedne smo bili na veterini zaradi abscesov povzročenih z ugrizi. Nazadnje smo dobili diagnozo: levkoza. Nikoli, ampak res nikoli v življenju si tega ne bom odpustila. Po enem letu še vedno cela družina joka za njim. Ga ni denarja, da bi svoje muce še kdaj spustila ven. Kadar smo doma sta po želji na balkonu (pod nadzorom, seveda), pa nobeni niti pamet ne pade, da bi skakali na ograjo, kaj šele, da bi skočili čez. Zato, ker zunanjega življenja ne poznata in bi verjetno prej umrli od strahu kot od česa drugega. Vrata so stalno odprta, pa sta velikokrat kar noter. Toliko o tem, kako si strahotno želijo biti zunaj!
Logiran
all
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 216


WWW
« Odgovor #9188 : torek, 21.06.2011 : 22:21:03 »


V Mariboru je bil pred leti en gospod, ki je svojo mačko sprehajal na povodcu na travi na trgu.

Sem se spomnila na eno podobno zadevo in sicer tam nekje 15-18 let nazaj, ko je imel nek atek iz sosednjega bloka črno mačko/mačka in ga je vedno ven vodil na improviziranem povodcu narejenem iz bele vrvice. Pa je živel v prtličju in imel pred oknom manjši vrt, pa se mi zdi da je vedno mačka ven peljal privezanega ali pa vsaj večinoma.

No jaz sem in bom vedno imela mačke notr. Še danes me panika zagrabi, če se katera kam zabrska in potem ne vem kje iskat, čeprav vem da sta 100% nekje v stanovanju. Pomoje mi kar srce odpove, če bi morala mislit na to da sta pa mogoče kje zunaj.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #9189 : torek, 21.06.2011 : 22:22:22 »

Mene res čisto znervira to, da kdo misli, da so živali potrošna roba, v smislu - naj uživajo svobodo in se mečejo pod avte in čez balkone, do zadnjega "užijejo svobodo" tega lajfa...potem bomo drugega nabavli, ne?  Pylango, daleč je to od prave ljubezni in skrbi za žival. To je kar nekaj, mene še najbolj spominja na človeško frustracijo. So ti že drugi povedali, da je to skregano z zakonom ( pa tudi z zdravo pametjo, btw ). Pa kaj je to z enimi narobe? Svoj avto bolj čuvate, kot nekoga, ki vas ima rad in vas potrebuje?
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #9190 : torek, 21.06.2011 : 22:54:04 »

Meni se zdi vse blazno preprosto, ko primerjam tale dva posnetka. No, na katerm posnetku je maček bolj srečen?

http://www.youtube.com/watch?v=DgB41cDey6U&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=XyMh57rg_mE
Logiran
lama
novinec
*
Sporočil: 17


WWW
« Odgovor #9191 : torek, 21.06.2011 : 23:05:14 »

kratko in jedrnato! Upam da si bo Pylango tole pogledala in dojela o čem govorimo. Ker v bistvu nas samo skrbi za mala bitja in čutimo z njimi in jim želimo samo dobro. 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9192 : sobota, 25.06.2011 : 21:43:34 »

Ene par naših mulčkov  ljubezen

http://www.youtube.com/watch?v=EMSpk_Cupmw
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9193 : sobota, 25.06.2011 : 21:45:51 »

http://www.youtube.com/watch?v=RFWfU-gfR4w
Logiran

Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #9194 : sobota, 25.06.2011 : 21:59:09 »

Kolk so luštni! Smetka, med prvim posnetkom sem opazil posodo za hrano znamke Curver. Ker se ravnokar odločam za njen nakup, me zanima, če stvar res tesni in če je res tako uporabna, kot trdijo. Hvala.  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 608 609 610 611 612 [613] 614 615 616 617 618 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines