mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 21:38:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189941 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #495 : sobota, 05.03.2005 : 20:19:12 »

Hm, kaj pa vem, Primavera. Chico je v rodovniku skoraj vsakega dobermana ali pa Bryan v. Forell. Sigurno pa je več kriv človek in ne psi s svojim načinom vzrejanja (incest). Prišlo je do tega, da so se te hibe vedno bolj utrjevale. Danes je doberman, zahvaljujoč Italijanom, vedno bolj zožen pri genetski raznovrstnosti. Še zdaj ne vem, s kom bom paril. Aja, vpliv Chicota je še vedno viden, ker ima večina dobijev rahlo dvignjen nosnik. Samo to danes več ni napaka, ampak je kar tipična glava.  
Logiran
bregi01
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #496 : sreda, 09.03.2005 : 02:50:18 »

Lep pozdrav vsem!

Pošiljam vam eno fotko mojega dobermana ki je star 12mesecev,prihaja pa od vzrediteljov COBRA KENNEL

PRAXIN COBRA KENNEL

http://http://www.moj-album.com/uredi/breg01/222787/?os=222789
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205

« Odgovor #497 : sreda, 09.03.2005 : 08:31:18 »

živjo!

Prava povezava je tukaj

lp,
Nina
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #498 : sreda, 09.03.2005 : 09:27:42 »

Fleten pesek Cheesy
Se vidimo na kakšni razstavi?
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #499 : sreda, 09.03.2005 : 13:43:24 »

Kdo sta pa starša tega tvojega luštnega dobija? Smiley
Logiran
bregi01
novinec
*

« Odgovor #500 : sreda, 09.03.2005 : 13:45:12 »

Niana hvala za povezavo.

Drugače se pa še nisem odločil a bi šel na kakšno razstavo z njim čeprav mi vsi govorijo naj grem pa še njegovi starši so vrhunski in prvaki.
Zdaj nadaljujema šolanje poslušnost obrambo in napad.
Nevem pa kako se naj obnaša na razstavi in kako ga vodiš na povodcu verjetno je kako drugače.
Lep pozdrav!
Davor
Logiran
bregi01
novinec
*

« Odgovor #501 : sreda, 09.03.2005 : 13:46:08 »

Nina hvala za povezavo.

Drugače se pa še nisem odločil a bi šel na kakšno razstavo z njim čeprav mi vsi govorijo naj grem pa še njegovi starši so vrhunski in prvaki.
Zdaj nadaljujema šolanje poslušnost obrambo in napad.
Nevem pa kako se naj obnaša na razstavi in kako ga vodiš na povodcu verjetno je kako drugače.
Lep pozdrav!
Davor
Logiran
bregi01
novinec
*

« Odgovor #502 : sreda, 09.03.2005 : 23:08:08 »

Starša sta pes je RENSDORFF ELISEY psica pa QUEEN V.COBRA
Prihaja pa iz Srbije
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #503 : četrtek, 10.03.2005 : 16:20:38 »

Prihaja pa iz Srbije

Vemo. Wink
Logiran
bregi01
novinec
*

« Odgovor #504 : četrtek, 10.03.2005 : 19:19:11 »

Nekaj me zanima kolk dober imate šolane dobermane in kolk se jih da do kere meje. Ker jaz zdaj hodim z njim v šolo in sma med sami nemškimi ovčarji  in nimam nobene primerjave.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #505 : sobota, 12.03.2005 : 19:52:03 »

Doberman je pasma, ki ji klasičen način šolanja kot je pri nas v navadi in je najbolj dovzeten za malinoise in NO, ni pisan na kožo. Kaj lahko namreč dosežeš, da psa "ubiješ" z nešetetimi potegi z ovratnico na zateg, sovraži, če ga siliš na prostor v mokro travo (ali bog ne daj celo sneg!!!) in sila se ponavadi ne obnese, če pa ga npr. udariš, ko noče hoditi ob nogi, zgubljaš njegovo zaupanje in se te začenja bati. Seveda obstajajo izjeme v podobi izjemno dominantnih samcev, kjer je trda roka vsekakor potrebna, sicer je kmalu jasno, kdo je gospodar položaja. A taki primerki so v današnji (recimo slovenski vzreji) redki. Pasma je postala silno prijazna in od nekdanje ostrine ni ostalo nič. Zato je večina dobermanov danes vzrejena za razstave, za delo na poligonu (obramba ) pa so postali neprimerni in premalo plenski, zato "ščipajo" v rokav. Seveda pa se plenski nagod lahko ob primernem vodji tečaja dobro razvije in zato vseh ne gre metati v isti koš. zanimiv je tudi vpogled v rodovnik, kjer se vidi, kdo od prednikov ima opravljen IPO 3, IPO 2, ali pa samo ScH 1, opravljen bogve kje po sili razmer , da je samec dobil vzrejno. Pomembno je, iz katere linije pes izhaja , za tvojega pa mislim, da je glede na prednike kar obetaven za delo. Vsekakor življenje z živahnim , radovednim dobermanom, ki ga kar razganja od želje po psihičnem delu , ni enostavno, zato je to pasma, ki poleg dnevnega divjanja potrebuje tudi delo - šolanje, kjer mu z nagrado in pohvalo vsakič višamo veselje do dela. Pogoj je, da si TI tisti , ki ga hraniš, TI tisti, ki ga vodiš na sprehod in da NIKOLI ne hodiš na poligon s psom potem, ko je prej eno uro tekal na sprehodu in se igral z drugimi psi. To naj celo nebi bilo zaželjeno ( kar mi ni všeč), saj doberman hitro skuži, da je tekanje po travniku prijetneje kot hoja poleg ali vaja naprej. Ugotovi, na kaj se tvoj pes bolj "pali": na hrano ali na igračo. To uporabi za nagrado. Iz izkušnje pa ti lahko povem, da je na dan , ko je delo sprehod skorajda prepovedan Angry. Pes je nabit z energijo in delal ti bo z veseljem. Težava je le pri nečem: pasma se tako zelo naveže na eno osebo, da zanjo ne obstaja nihče drug. to pa ni lahko kadar hočeš iti kam pa psa ne moreš vzet s seboj. Potem ure in ure strmi na cesto, ne je in je kup nesreče. meni se je kar srce trgalo, ko sem to doživljala.

Znana slovenska tekmovalka in sodnica je svojega psa zaprla pod mizo, ki je bila okoli ograjena z mrežo. pes je moral 3 dni pred tekmo gledati dogajanje okoli sebe , smel je le na potrebo in bil je lačen! Pes je jasno delal kot mašinca, saj mu je to bilo edino zadovoljstvo in način, da sprosti nakopičeno energijo.  Undecided Cry To pa so dejanja, ki jih jaz osebno ne odobravam (imam premehko srce). Z mojimi psi smo prišli do izpita C (90-94-89), dnevno naredimo vaje za poslušnost, da jih ne pozabi, sicer pa ne vzrejam in ne mislim, zato je nekje za naše potrebe čisto dovolj. sicer pa ostajam pri svojih 8-10 km na dan in skušam psici omogočiti najbolj prijetno življenje brez stresa, kajti, ko psa izgubimo, nam je žal za vsa maltretiranja na poligonih in sopihanja na vročih razstavah. Moje vodilo je :dolgo in lepo življenje vsakega psa, ki ga bom imela.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #506 : sobota, 12.03.2005 : 21:53:47 »

http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=3073
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #507 : sobota, 12.03.2005 : 22:08:19 »

Le kje je zdaj XEROX Huh??!!!! Odlična priložnost. Sicer sem vedno malo skeptična, KO ZARADI SELTVE PODARIJO PSA.  Tu se takoj vidi realna slika in dejanska vrednost psa v neki družini... Undecided

Andi, ali ima rodovnik?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #508 : nedelja, 13.03.2005 : 11:33:23 »

Primavera, nimam pojma, sem samo kopirala, če bo kdo klical.
Logiran
bregi01
novinec
*

« Odgovor #509 : nedelja, 13.03.2005 : 22:18:07 »

Ja hvala za odgovor.
Drugače pa je to moj drugi doberman in prvega nisem nič učil in nič šole. Za tega sem pa se odločil da hočem mal več z njim naredit da bo vsaj vedel za kaj se gre in je zelo zavzet za delo in tudi pameten. Edino kar je potrebuje pa trdo roko in mislim da bova kar dost dosegla. Na razstave pa ga ne mislim vozit ker ga nisem za te namene kupil amapk za sebe.

Lepo se imejte.
Logiran
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.