mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 11:47:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 190579 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 600

« Odgovor #435 : četrtek, 13.01.2005 : 18:27:05 »

Kaj je zdaj, dobermandžije? kdo pride v soboto na razstavo pokazat svojo živalco? baje je prijavljenih čez 2000 psov Cheesy Tongue
Logiran
jacks
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #436 : petek, 14.01.2005 : 03:02:37 »

A kdo ve kdaj se bo dalo videti dobermane na raztavi v soboto?Kdaj se sploh vse skupaj zacne?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #437 : petek, 14.01.2005 : 10:55:47 »

Mislim, da se začne ob 10-ih ocenjevanje. Kdaj pa so dobermani pa se ne ve. Odvisno koliko pasem je spredaj.
Logiran
jacks
novinec
*

« Odgovor #438 : petek, 21.01.2005 : 01:42:13 »

Kje ste zdaj vsi doberman fan-i?
Nobenega komentarja ni na sobotno razstavo. Undecided
Sam prej nisem bil na nobeni razstavi in sem sel tja v upanju da bi videl cimvec dobermanov ker imam v prihodnosti namen nuditi ljubezen in prostor enemu od predstavnikov te pasme. Smiley Zal sem v soboto prisel malo pozno (13h) tako da sem imel cast videti samo enega- Feres Royal-bell. Super pes mimogrede-lepotec.
No v nedeljo sem bil tam ze 9.30 tako da sem jih videl malo vec. Bila je prava pasa za oci (vsaj zame). Sedaj sploh ne dvomim da bi mi druzbo delal kaksen drug pes (pasma). V glavnem se zakurjen sem do konca.
Zanima me par stvari:
A je bil na razstavi kaksen slovenski predstavnik. Sprasujem zato ker so vsi imeli kupirane usesa. Tudi slisat ni bilo kaksnih Slovencev.Vem da so bili iz Italije, Hrvaske, Srbije. Pricakoval sem kaksnega dobermana s celimi uhlji.
Druga stvar ki me zanima je prav tako kupiranje. Prebral sem vse strani na tem forumu in vem da so bile debate o tem ampak me vseeno zanima ce bi npr.  ce bi kupil psa od Aegide in bi hotel da ima kupiran rep in uhlja. Ali obstaja kaksen trik da bi se vseeno kupiral rep in uhlja tudi ce je kupljen v Sloveniji?

Logiran
jacks
novinec
*

« Odgovor #439 : petek, 21.01.2005 : 02:33:50 »

Ninci, uhlje naši kupirajo v Italiji, Madžarski, Hrvaški ali Avstriji. Kjer jim je pač bližje. Pa tudi kakišen domači ti naredi. Denar je pač denar.
Sem sel se enkrat brat pa vidim odgovor na moje vprasanje.
A ima to da Aegida ne razstavlja vec v Sloveniji kaksno povezavo s kupiranjem? Nekje sem namrec zasledil da ne hodijo vec na Slo. razstave.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #440 : petek, 21.01.2005 : 17:50:10 »

Kje ste zdaj vsi doberman fan-i?
Nobenega komentarja ni na sobotno razstavo. Undecided
Sam prej nisem bil na nobeni razstavi in sem sel tja v upanju da bi videl cimvec dobermanov ker imam v prihodnosti namen nuditi ljubezen in prostor enemu od predstavnikov te pasme. Smiley Zal sem v soboto prisel malo pozno (13h) tako da sem imel cast videti samo enega- Feres Royal-bell. Super pes mimogrede-lepotec.
No v nedeljo sem bil tam ze 9.30 tako da sem jih videl malo vec. Bila je prava pasa za oci (vsaj zame). Sedaj sploh ne dvomim da bi mi druzbo delal kaksen drug pes (pasma). V glavnem se zakurjen sem do konca.
Zanima me par stvari:
A je bil na razstavi kaksen slovenski predstavnik. Sprasujem zato ker so vsi imeli kupirane usesa. Tudi slisat ni bilo kaksnih Slovencev.Vem da so bili iz Italije, Hrvaske, Srbije. Pricakoval sem kaksnega dobermana s celimi uhlji.
Druga stvar ki me zanima je prav tako kupiranje. Prebral sem vse strani na tem forumu in vem da so bile debate o tem ampak me vseeno zanima ce bi npr.  ce bi kupil psa od Aegide in bi hotel da ima kupiran rep in uhlja. Ali obstaja kaksen trik da bi se vseeno kupiral rep in uhlja tudi ce je kupljen v Sloveniji?

V nedeljo je bilo kar nekaj Slovencev prijavljenih med dobiji. Kaj zelo posebnega po mojem ni bilo za videti. Best of island so številčno prevladovali in na koncu celo zmagali s psico Rito ali romo (whatever). Srbi so pogoreli (se ve zakaj) in feresa Royall Bella v nedeljo nismo videli.V soboto me pa ni bilo tam.  Kar se mene tiče, ni bilo nič takega, da bi se človek ravno na zobe metal.... Smo videli že kaj boljšega.
Aegida v Sloveniji ne razstavlja, ker je v konfliktu z vsemi in je prepričan, da gre povsod, kjer se ne uvrsti na stopničke , za kuhinjo. Obiskuje naklonjene sodnike na italijanskih razstavah. Če pa bi že ravno rad dobermana s kupiranimi uhlji, pa seveda pri nobenem vzreditelju v Sloveniji niti drugod to ne bo problem. Žal. Povedati pa moraš, če želiš nekupiranega. Izberi pa kvalitetno psarno, kjer bo vzreditelju mar za pse, ne samo za denar.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #441 : sreda, 26.01.2005 : 14:51:48 »

Jacks, veliko vzrediteljev ti uhlje že kupira, poznajo dobre veterinarje in zadevo uredijo. Sam sem še vedno malo frustriran glede kupiranja. Po eni strani bi imel kupiranja, po drugi strani pa je to veliko dela in muk, saj se uhlji visoko kupirajo in potrebujejo nekaj časa da stojijo kot treba. Zadeva se ve zavlečt do starosti 10 mesecev, kar pa je po moje preveč. Jaz trenutno imam nekupirano psico in je čisto vredu. Najbolj dosledni glede kupiranja so Nizozemci, kjer domačin sploh ne more razstavljati kupiranega psa, tujci iz držav, kjer je kupiranje dovoljeno pa lahko. Pa tudi diskriminacije ni. Nekupiran pes ima manj možnosti za zmago. Najboljši primer je Russkaja Mechta Andor Absolut, prelep samec iz Nizozemske, ki si zasluži naziv IDC prvak, pa vedno pristane na drugem mestu. poglej samo geštel
http://www.dobermannreview.co.yu/males/RusskajaMechtaAbsolut/Andor_main.jpg 47.28 KB
Če pa si želiš kakega psa, trenutno vem za enega samčka in le piši. Pes je kupiran.

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
jacks
novinec
*

« Odgovor #442 : četrtek, 27.01.2005 : 19:19:16 »

Nekje sem bral da je v Sloveniji isto kot npr. na Nizozemskem prepovedano razstavljat ce je pes kupiran. Zato sem tudi predvideval da ni bilo nobenega Slovenca na razstavi v Lj.
Vicio: Hvala za ponudbo. Ampak da povem moj plan. Do konca letosnega leta opremim stanovanje do konca, se vselim in potem pride na vrsto pes-nekje v zacetku januarja. Tako da bi konec letosnjega leta z veseljem videl da mi kdo da nasvet kje pa kako do zdravega dobija.
Imam pac tako sluzbo da delam od konca marca do nekje oktobra redno "skoraj" vsak dan od 9-10  tja do 6-7 zvecer. Potem pa od oktobra do januarja samo 1-2krat na teden po par uric.Potem pa spet prost do konca marca. To je cel moj urnik  Smiley Hocem da sva na zacetku non-stop skupaj oz. da pride ko imam 100% casa za njega.
Glede vzrediteljev imam v bljizni prihodnosti namen obiskat Aegido-izlet na morje sem imel v planu ze ta vikend.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #443 : nedelja, 30.01.2005 : 17:56:55 »

Nekje sem bral da je v Sloveniji isto kot npr. na Nizozemskem prepovedano razstavljat ce je pes kupiran. Zato sem tudi predvideval da ni bilo nobenega Slovenca na razstavi v Lj.
Vicio: Hvala za ponudbo. Ampak da povem moj plan. Do konca letosnega leta opremim stanovanje do konca, se vselim in potem pride na vrsto pes-nekje v zacetku januarja. Tako da bi konec letosnjega leta z veseljem videl da mi kdo da nasvet kje pa kako do zdravega dobija.
Imam pac tako sluzbo da delam od konca marca do nekje oktobra redno "skoraj" vsak dan od 9-10  tja do 6-7 zvecer. Potem pa od oktobra do januarja samo 1-2krat na teden po par uric.Potem pa spet prost do konca marca. To je cel moj urnik  Smiley Hocem da sva na zacetku non-stop skupaj oz. da pride ko imam 100% casa za njega.
Glede vzrediteljev imam v bljizni prihodnosti namen obiskat Aegido-izlet na morje sem imel v planu ze ta vikend.

Morda ni pametno, da si stanovanje v detajle spedenaš, preden dobiš dvomesečega dobermana Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Wink S kakšno usnjeno sedežno bi jaz kar počakala ali pa s podobnimi dražjimi stvarmi. Mladič dobermana je namreč silno živahna živalca, ki deluje tako, kot da je ves čas priklopljena na visoko napetost. Zelo ti pripopročam psarno Esporai, sama imam njihove pse in lahko rečem, da so super značaji. Mislim, da bodo imeli letos spomladi spet eno leglo. Ponavadi imajo leglo le enkrat letno, čeprav imajo več psic.Veliko sreče pri izbiri, za kakšen nasvet smo pa vedno tu...
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #444 : nedelja, 30.01.2005 : 20:19:32 »

Primavera, kdaj nas boš očarala s kakšno slikico tvoje psičke?
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #445 : ponedeljek, 31.01.2005 : 15:32:21 »

..... ko si bom končno že enkrat omislila digitalen fotoaparat. Potem bo še kar trajalo, saj slik ne znam spraviti gor. Vsekakor bom morala "komu zatežit".LP Smiley
Logiran
jacks
novinec
*

« Odgovor #446 : ponedeljek, 31.01.2005 : 19:37:33 »

Primavera, verjamem ja da bo kaj skode. Se bo pac treba sprijaznit. Hvala za opozorilo. Sem malo bral nazaj na tem forumu in je mislim da ena punca imela ta problem z dobermanom. Je napisala da je nevzdrzno pa da ji je vse pojedel na koncu se je pa se pohecala "en dan bo se mene pojedu",kmalu zatem je pa res kar izginila iz foruma. A mogoce kdo ve kaj je z njo?  Grin Grin Grin
Tudi jaz imam ze eno izkusnjo s tem. Imeli smo mesanko, ki je bila pozimi v garazi, kjer je bila samo ona, dva kolesa in moj moped. Skoda da nisem slikal kaj je ostalo od mojega mopeda. Aja bila je mesanka med ovcarko in pomoje tigrom.  Grin Grin Grin
Drugace pa v stanovanju imam na sredini dolg hodnik in se v bistvu v vse prostore v stanovanju vstopa iz hodnika tako da mislim da ne bo problema. Ce bo sam doma lahko zaprem prostore v katere nocem da gre pa bo.
Glede vzrediteljev sem imel namen obiskat Aegido, Esporai in Del Nasi. Za Aegido in Esporai vem da so v redu kako pa je kaj Del Nasi? Baje so imeli neko prepoved? A to za razstavljat ??
Za druge pa v Sloveniji ne vem. Baje je se veliko manjsih psarn, ki so tudi kvalitetne. A ima mogoce kdo kaksne predloge in informacije glede manjsih psarn?
Iz tujine ga ne bi ceprav so mi vizualno (slike na internetu) najbolj vsec psi od CAYA.  
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #447 : ponedeljek, 31.01.2005 : 21:08:00 »

Del Nasi svoje pse registrira v Srbiji. Prepoved je že potekla, pa vendarle ni nič registriral v Sloveniji. Mogoče zadnje leglo z Filo je, pojma nimam, File na vzrejnega ni bilo, tako, da verjetno ne. Jaz sem tudi imel probleme z uničevanjem, razen pri Abi tega ni bilo. Niti ene stvari. Pa je daleč najbolj žleht kot mladič od vseh psic kar sem jih imel. Glede CAYA psov moram reč, da so tudi v realnosti lepi in zelo cenjeni po vsem svetu. Legla imajo redno, trenutno pa nič. Kar piši Danieli. Mladiča mislim, da ni problem dobit.
Logiran
jacks
novinec
*

« Odgovor #448 : ponedeljek, 31.01.2005 : 21:09:45 »

Vlomilec psu odgriznil jezik
Kijev | 24.5.2002 | STA

V vasi Rijasna Ruska na zahodu Ukrajine je neki pes čuvaj v boju z vlomilcem ostal brez jezika. Kot je poročal kijevski časnik Fakti, je pes napadel prebivalca te podeželske vasice, ko je ta domnevno poskušal vlomiti v sosedovo hišo.

V borbi med zvestim psom in sosedom je doberman ostal brez jezika, medtem ko je 31-letni vlomilec dobil več ugrizov po rokah, preden mu je uspelo pobegniti. Časnik sicer ni poročal, ali je pes poškodbo preživel, policijska preiskava pa še poteka.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Logiran
WildAngel
odvisnež
Sporočil: 754

« Odgovor #449 : torek, 01.02.2005 : 11:35:47 »

Moja psica tudi ni uničevala stvari. Ko je bila še majhna je bila ponoči zaprta v tisti kletki, potem pa smo jo počasi imeli spuščeno. Škode ni nikdar delala. Pomoje tudi odvisno na kakšnega psa naletiš. No enkrat mi je nalašč (ker smo jo pustili doma, in vsi odšli) zgrizla nove maturantske čevlje.... Angry

A je kdo od vas doberman-fanov iz okolice Kranja?
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.