o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 11:41:27
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]
30
31
32
33
34
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 190574 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
Re:Dobermani
«
Odgovor #420 :
petek, 31.12.2004 : 00:58:26 »
Daj kaki podatek več. Ali poznaš vsaj enega od lastnikov? Misliš na delo, lepoto IDC-razstavo? Ali vsaj del imena tega psa? Ali naj bi bil v solastnišzvu Slovenca? Bom malo pobrskala.
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #421 :
petek, 31.12.2004 : 01:19:49 »
Citat: mal1 , četrtek, 30.12.2004 : 23:32:04
A res nobeden ne pozna dobija,kateri naj bi bil svetovni prvak na specialki v Parizu 2-3 leta nazaj.Naj bi bil pa v solastništvu.
VSEM DOBERMANOM SREČNO LETO 2005
LpMall
seveda vsi poznamo tega dobija, Mal1 !! To je
Gemini Ginga Hause
(Gino Gomez del Citone& Ginga Sawages), ki je 11.novembra v 2002 v Parizu postal Champion d' Europe Meilleur de race CAC in CACIB.
Gemini je v lastništvu Simona Baranje, kdo je pa še v solastništvu ne vem. je pa Gemini zdaj v ZDA . Upam samo, da ga lastnik ni prodal, saj mu je pes prinesel res veliko slavo. Nenazadnje pa psi niso avtomobili, ki lahko kadarkoli menjajo lastnika in jih šibamo po svetu gor in dol
Nekdo je v nekem postu napisal, da se je potrebno le ozreti v oči dobermana in ti je takoj znana njegova vrednost. ta je tolikšna, DA PSA NE PRODAŠ Z NOBEN DENAR.
Logiran
mal1
nekaj malega že vem
Sporočil: 153
«
Odgovor #422 :
petek, 31.12.2004 : 08:31:12 »
Primavera-ja to bo ta pes.Prijatelj mi je skoz težil da moram videti tega psa(kolk je lep in oh in sploh...tako da mi je sedaj žal ker sem tako mečkal).
Ja ,prodan je pa bil za mastne denarce
Lp Mall
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #423 :
petek, 31.12.2004 : 17:30:11 »
Si lahko mislim, da je bil prodan!
In zares je lep-nenazadnje je Ginov sin! O dveh pojmih, ki se žal prepogosto prepletata : KEŠER in VZREDITELJ, pa raje nebi. Si prvo ali drugo. Oboje ne moreš biti.
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
«
Odgovor #424 :
petek, 31.12.2004 : 18:07:35 »
Vzreja je selekcija. Plemenjaki niso "navadni" kavčarji. Če se jih proda v Ameriko, pa magar za mastne denarje, so bili pač žrtvovani na piedestalu pasme. Za pasmo v Ameriki je ta pes verjetno koristen. In na tistega ki jim je psa prodal, gledajo kot na nekoga ki so mu hvaležni za prodano robo, ne gledajo nanj kot na enega cigana ki jim je krneki prodal. In ko bo npr. prišel v ZDA, ga bodo poznali kot vzreditelja tega psa, ne za kešerja od katerega so psa odkupili.
Prodat dobrega psa je pa za vzreditelja simpl. Pokrije si stroške za par legel (ker se leglo samo po sebi redkokdaj pokrije). Vzdrževat samca navkljub skokom, ki jih dela, je pa nesmiselno: za svoje psice skoke itaq plačaš in si opravil s samcem, ga ne rabiš več. Sam bom vedno kakega samčka zadržal v psarni prav s tem namenom. Da ga tituliranega prodam naprej. In si s KEŠIRANJEM, omogočim svoj hobi financirat- legla sem že omenil, da vemo kako se finančno pokrijejo.
Ne vem, no... Če na konji.com kdo po dveh letih proda vrhunskega konja za par miljonov, mu noben pod nos ne moli da je KEŠER. Jih pa zanima kako bi do teh miljonov prišli in si konja kupili. In tudi sam na nobenega vzreditelja ki mi je psa proddal, ne gledam kot na kešerja. Pa je najmanj eden že prodal psa za "mastne" pare naprej, potem ko ga je imel na kavču doma kar več kot leto dni. Sploh pa....kaj pa so za vas mastne pare? 3000, 5000, 10000 evrov, več?
Ampak ni bil moj namen to pisat, me je samo zaneslo. Hotel sem nekaj drugega povedat. Všeč mi je bil intervju s tistim nemškim vzrediteljem. Tough guy. Izumirajoča vrsta. Škoda. Če bi taki kot je on imeli škarje in platno v rokah, bi bilo v vzreji in kinologiji na splošno, veliko boljše stanje.
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
«
Odgovor #425 :
petek, 31.12.2004 : 18:10:13 »
p.s. če imaš srečo, se ti tak "BINGO"-kešersko potencijalni samec- rodi enkrat na deset legel. Če si navaden smrtnik, vzreditelj, pa enkrat v karijeri, ali pa nikoli.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
«
Odgovor #426 :
petek, 31.12.2004 : 19:37:50 »
Gemini ni bil nikoli IDC prvak, ampak IDC mladinski prvak. Isto leto je bil IDC prvak njegov oče. Je pa bil Gemini evropski prvak, na IDC-ju se nikoli ne deli CAC ali CACIB. Koliko sem se jaz pogovarjal z Simonom, Gemini ni prodan, ampak je šel v Ameriko samo oplojevat. Edini IDC prvak iz slovenske vzreje pa je Tai Taras Aegida. Njegov lastnik je psarna Sauli Grimaldi iz Italije. Iz njihove vzreje pa je tudi letos nepremagljivi (zasluženo ali pač ne
) Hangar di Sauli Grimaldi, pravzaprav je tudi v njihovi lasti. Glede prodaje plemenjakov: Še sanja se vam ne kakšne cene dosegajo nekateri, pa sploh niso veliki zmagovalci.
Logiran
marko006
rad pišem
Spol:
Sporočil: 285
«
Odgovor #427 :
petek, 31.12.2004 : 20:03:13 »
Citat: vicio , petek, 31.12.2004 : 19:37:50
... pa sploh niso veliki zmagovalci.
...ker je odličen pes pač odličen, tudi če nima potrdil s strani bolj ali manj "podkovanih" sodnikov. (kateri pes je res super večinoma vejo vzreditelji 9x bolje kot velika večina sodnikov).
marko
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #428 :
petek, 31.12.2004 : 21:25:54 »
Citat: vicio , petek, 31.12.2004 : 19:37:50
Gemini ni bil nikoli IDC prvak, ampak IDC mladinski prvak. Isto leto je bil IDC prvak njegov oče. Je pa bil Gemini evropski prvak, na IDC-ju se nikoli ne deli CAC ali CACIB. Koliko sem se jaz pogovarjal z Simonom, Gemini ni prodan, ampak je šel v Ameriko samo oplojevat. Edini IDC prvak iz slovenske vzreje pa je Tai Taras Aegida. Njegov lastnik je psarna Sauli Grimaldi iz Italije. Iz njihove vzreje pa je tudi letos nepremagljivi (zasluženo ali pač ne
) Hangar di Sauli Grimaldi, pravzaprav je tudi v njihovi lasti. Glede prodaje plemenjakov: Še sanja se vam ne kakšne cene dosegajo nekateri, pa sploh niso veliki zmagovalci.
Vicio, saj Geminija nismo omenjali kot IDC prvaka. V Parizu je takrat dobil Meilleur d' race, kar v prevodu pomeni najboljši pes pasme oz. BOB,zraven pa je dobil se cac in cacib. Mal je spraševal po tej razstavi, kaj vse je gemini še dosegel, si pa nisem šla gledat.
Vsekakor se strinjam, da večina vzrediteljev bolje ve, kaj je dober pes kot sodniki, ki ga imajoi tistih nekaj minut pred sabo. Kdor namerava pariti z določenim samcem, se pa presneto dobro pozanima o njem in ga spremlja daljše obdobje, še zlasti njegovo potomstvo in sorodstvo.
Ali morda veš, kdo sta starša Tai Tarasa Aegida?
Lepo, da je šel Gemini le oplojevat, vendar sem vseeno proti maltretiranju psa z letalskimi prevozi, saj je to stres. Če je kaj takega že ravno potrebno, naj bo lastnik oz. oseba, ki ji žival najbolj zaupa, ves čas z njim, ne pa da si ga podajajo sem in tja. Jaz svojemu psu nebi nikdar naredila česa takšnega, pa če je še tak vzrejni potencial. Denar, ki ga zaslužiš s psi se mi zdi zaslužen na umazan način in preziram ljudi, ki si z njim dvigujejo življenjski standar ali celo razdrapan ego.
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #429 :
ponedeljek, 03.01.2005 : 10:29:26 »
Mislim, tole bo zdaj čisti mimohod, ampak vseeno:
Citat: Primavera , petek, 31.12.2004 : 21:25:54
Vsekakor se strinjam, da večina vzrediteljev bolje ve, kaj je dober pes kot sodniki, ki ga imajoi tistih nekaj minut pred sabo. Kdor namerava pariti z določenim samcem, se pa presneto dobro pozanima o njem in ga spremlja daljše obdobje, še zlasti njegovo potomstvo in sorodstvo.
Sploh ni rečeno, da je dober razstavni pes tudi dober plemenjak in obratno. Na titule pri izbiri plemenjaka gledat, je metanje peska v oči.
Citat: Primavera , petek, 31.12.2004 : 21:25:54
Lepo, da je šel Gemini le oplojevat, vendar sem vseeno proti maltretiranju psa z letalskimi prevozi, saj je to stres. Če je kaj takega že ravno potrebno, naj bo lastnik oz. oseba, ki ji žival najbolj zaupa, ves čas z njim, ne pa da si ga podajajo sem in tja.
Tole je pa čisto mimo. Moja psa sta oba letela z letalom, pa sta bila čisto OK in nobenemu to ni pustilo nobenih posledic.
To pa, da naj bi bila neka oseba ves čas zraven, je pa neumno pričakovati, saj menda govorimo o odraslem dobermanu, ki nikakor ne sme biti v potniški kabini
(omejitve pri kilaži, menda...).
Yo
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #430 :
ponedeljek, 03.01.2005 : 20:06:40 »
Citat: Yo , ponedeljek, 03.01.2005 : 10:29:26
Mislim, tole bo zdaj čisti mimohod, ampak vseeno:Sploh ni rečeno, da je dober razstavni pes tudi dober plemenjak in obratno. Na titule pri izbiri plemenjaka gledat, je metanje peska v oči.Tole je pa čisto mimo. Moja psa sta oba letela z letalom, pa sta bila čisto OK in nobenemu to ni pustilo nobenih posledic.
To pa, da naj bi bila neka oseba ves čas zraven, je pa neumno pričakovati, saj menda govorimo o odraslem dobermanu, ki nikakor ne sme biti v potniški kabini
(omejitve pri kilaži, menda...).
Yo
Absolutno je res, da ni nujno, da je dober razstavni pes tudi dober plemenjak, je pa skoraj pravilo, da je dober plemenjak tudi dober razstavni pes pa še vse kaj drugega mora biti zraven. Sploh pa nisem mislila le sodnikov na razstavah , ampak vzrejne sodnike in tudi sodnike za delo.
Zaradi omejitev pri kilaži pa vse večje pse in tako tudi dobermane zaprejo v v prostor za prtljago , ki pa je v najslabšem možnem prostoru v letalu-to je v bližini motorjev. Verjetno ni treba pisati , kaj morajo občutljiva pasja ušesa prenašati med dolgim poletom , ko je pes zaprt v kletki med kufri. Yo, ko si ti svoja dva pripeljala z letalom , si ju gotovo imela zraven, saj sta bila verjetno še mladiča, a ne? Manjši psi (ne vem omejitve pri kilah), so pa lahko v potniškem prostoru, če so v primernem boksu.
Ravno zaradi zgoraj omenjenih stvari, menim, da je letalo za večjega psa stres in vsak ne preveč častihlepen in ljubeč pasji lastnik se trudi , da psu kaj takega prihrani. Gotovo se pa vsi ne bodo s tem strinjali, za kar mi je pa pravzaprav vseeno...
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #431 :
ponedeljek, 03.01.2005 : 23:11:21 »
Citat: Primavera , ponedeljek, 03.01.2005 : 20:06:40
Yo, ko si ti svoja dva pripeljala z letalom , si ju gotovo imela zraven, saj sta bila verjetno še mladiča, a ne?
Ja, bila sta mladiča, oba stara cca 5 mesecev, vendar sta pri tej starosti imela kar lepo kilažo (nekaj več kot 10kg), tako da sta morala kar lepo v prtljažni prostor.
Bi pa dodala, da je izredno pomembno, kateri letalski liniji zaupate prevoze živali. Jaz imam izkušnje z Iberio in KLM-om in se bi/bom v prihodnje definitivno odločala za slednjega.
Lp, Yo
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #432 :
ponedeljek, 03.01.2005 : 23:50:05 »
Verjetno ima vsaka letalska družba svoja pravila, ki določajo, kateri pes lahko gre s potniki in kateri mora v prostor za prtljago. Pri Adrii je bilo pred leti tako, da se je moja kolegica, ki je hotela potovati z 8 kg psičkom, ki ga je imela v torbi komaj uspela dogovoriti, da ga lahko ima pri sebi... Upam, da so se zdaj že kaj poboljšali, sicer pa veljajo nemški letalski prevozniki za ene najbolj prijaznih do živali.
Vem za vzreditelja dobermanov iz Nizozemske, ki svojega psa ni hotel prodati v Ameriko ravno iz razloga, da bi mu prihranil let v hrupnem prostoru s prtljago...
Zanima me, kakšne izkušnje z letali in prevozi psov imajo kaj ljudje na forumu. Morda bo kdo kaj več napisal na to temo.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #433 :
torek, 04.01.2005 : 00:02:24 »
-