mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 16:59:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189874 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
xerox
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 33

« Odgovor #300 : ponedeljek, 11.10.2004 : 16:01:38 »

Grin Grin Grin Grin Grin heh ja pa sem res nekaj zamešal! se mi je čudno zdelo četrtek... 14 novembra je! jaz pa sem površno prebral pa sem mislil da je 14 oktobra! (to pa je v četrtek!)  Roll Eyes no kaj hočemo tudi to se nam zgodi Smiley ....ravno danes sem bil v knjižnici in sem si sposodil dve fini knjigi o dobermanih ena izmed njih je njegovo veličanstvo doberman! (je že kdo slišal!) žal pa ni dosti literature o dobermanih če se ne motim sta to edini knjigi! bi mi lahko kdo posodil oz. svetoval kje dobiti kakšno knjigo!
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 600

« Odgovor #301 : ponedeljek, 11.10.2004 : 18:08:03 »

Xerox, a že požiraš knjigo Njegovo veličanstvo....  Grin? Kakšna se ti zdi? Tudi jaz sem jo kupila že pred kakimi 13 leti. Če hočeš še kakšno literaturo, se pri nas v knjigarnah dobi še Der Dobermann, ki jo je napisal Hans Wiblishauser , danes ključna oseba na področju "doberman" in vzreditelj stare psarne Bavaria, ki pa danes ne vzreja več. Zelo dobra je tudi knjiga 100 najlepših samcev in 100 najlepših psic te pasme avtor g.Zwan (izbor, rodovniki in fotke za 40 let nazaj)-ta se ne dobi več , ker je bila izdana v zelo majhnem številu izvodov- okoli 200 samo. Poskusi še na drugih linkih, povsod prodajajo tudi literaturo.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #302 : ponedeljek, 11.10.2004 : 19:47:15 »

A je kdo gledal tisti film, ki govori o Hitlerjevi mladosti, nekaj takega, ne vem sedaj natančno ali pa o fantku, ki naj bi bil njegov klon. Tam je nastopal en prekrasen doberman ali pa celo dva, kakšna znana vzreja mogoče?

Primavera, mogoče veš zakaj Bavaria ne vzreja več  Huh
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #303 : ponedeljek, 11.10.2004 : 20:48:59 »

Xerox, obstaja še ena knjiga v angleščini, ki se jo dobi v knjižnici. Naslov je  The Dobermann Pincher in je v tamali izvedbi. Sicer pa dobiš veliko na Amazonu. Predvsem pa linki na netu.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #304 : ponedeljek, 11.10.2004 : 22:35:53 »

Chris- naslov tistega filma, kjer si videl dobermane, je "Dečki iz Brazilije". Iz kje so psi bili pa ne vem. Bavaria pa ne vzreja več, odkar je g. Wiblishauserju umrla mama, ki je skrbela za pse. Tega je že zelo dolgo. Podatek sem zasledila v njegovi knjigi.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #305 : ponedeljek, 11.10.2004 : 22:46:43 »

Ja to je bil ta film!

Citat
Bavaria pa ne vzreja več, odkar je g. Wiblishauserju umrla mama, ki je skrbela za pse. Tega je že zelo dolgo. Podatek sem zasledila v njegovi knjigi.

Zanimivo, koliko pa je ta človek star? Mogoče se pa na stara leta, ko bo v penzjonu Wink in bo imel ogromno časa obeta ponovna otvoritev Bavarie  Wink , če le ni kakšen drug vzrok .... Baje, da so zaradi prepovedi kupiranja mnogi opustili vzrejo v Nemčiji. Uf to je pa potem bila ljubezen do psov. Lp
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #306 : ponedeljek, 11.10.2004 : 23:10:46 »

Chris  Zelo zanimivo je spremljati nemški doberman forum, ko potekajo besedni dvoboji med lastniki in, vzreditelji in bodočimi lastniki na temo kupiranje.. Sem ter tja kdo hoče nekupiranega psa pa išče vzreditelja, kjer bi se dalo to realizirati. (Ker da doberman z uhlji in repom ni pravi doberman!) Huh Angry Je pa res, da se nemška vzreja zmanjšuje ravno zaradi tega. Baje psi ne grejo v promet....... In na forumu je veliko povpraševanja po psih iz vzhodnoevropskih držav (kamor uvrščajo tudi Slovenijo), za katero velja , da se pri nas še vedno dovoljuje kupiranje. Sem si dovolila skromen prispevek in povedala , da to ni res. Dobila sem cel kup povratnih odgovorov, da kako, če imajo oni pse iz Slovenije od tega  in tega in so vsi kupirani.... Zanimivo , kajne?
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #307 : ponedeljek, 11.10.2004 : 23:44:42 »

Zanimivo ja. Očitno se vse da, če se hoče Angry Možno je tudi, da imajo psa še izpred let, ko je bilo kupiranje ušes še dovoljeno Huh Drugače pa, če npr. vprašaš mojo babi katere pse pozna, ti bo rekla ovčarja, pudla, španjela, dobermana, haskita pa še kakšnega šnavcerja mogoče. To so okvirno psi, ki jih pozna večina ljudi, ki se na pse ne spozna. Za ostale pasme pa še slišali niso, kaj šele, da bi jih videli! In če takšen človek vidi dobermana z nekupiranimi ušesi, ne bo niti sredi belega dneva vedel, da je to doberman. Kaj hočem povedati? Povedati hočem to, da je bil doberman pes, ki je imel vedno in striktno kupirana ušesa in po tem je bil znan. Kako naj si sedaj ljudje kar naenkrat zamislijo drugačnega dobermana. To ne gre, sčasoma se bodo privadili, deset, dvajset mogoče trideset let. Verjamem pa, da se mu bo čez leta, ko se ga bodo ljudje ponovno navadili, povrnila nekdanja priljubljenost. Žal mnogi zaradi teh visečih ušes raje nimajo psa, ker ga imajo očitno samo zaradi izgleda.

Lp
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Sporočil: 205

« Odgovor #308 : torek, 12.10.2004 : 14:44:29 »

Chris, Wiblishauser še samo sodi (najbolj cenjen sodnik na svetu za dobermane, nekateri mu rečejo dr. dobermann) in je tudi predsednik IDC in DV. Glavna avtoriteta na področju te pasme. Pa še star je cca 70 let.  
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #309 : torek, 12.10.2004 : 15:07:41 »

No no vicio in xerox, kako je šel vajin zmenek?
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #310 : torek, 12.10.2004 : 15:38:48 »

XeroX, da slučajno ne špricaš šole, ker tičiš v doberman-literaturi  Grin Grin Grin?! Prva konferenca se približuje..... Tongue
Logiran
xerox
novinec
*

« Odgovor #311 : torek, 12.10.2004 : 19:09:00 »

heh ste pa skrbni! nisma se še dobila ker mimam kaj dosti časa! no v glavnem literaturo dobesedno požiram... pa ne se bat da bi šprical šolo... lih ta teden sem dobil dve 4 pri slovenščini in matematiki! (ki sem ju lani imel 2) heh  Grin se mi zdi da se kar z veseljem učim če pomislim na to da če bo uspeh primeren dobim spomladi psičko... nikoli ne boste uganili kaero pasmo  Roll Eyes Tongue Cheesy Grin no upam da se bo čimprej našlo kaj časa da letima z viciom na pir in preštudirama vso zadevo! ja pa še to je problem: grdo vreme rad bi da je zraven njegova "pošast" ki pa je verjetno ne bo če bo zunaj dež in mraz kot zadnje dni! (ali pač vicio?!)
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #312 : sreda, 13.10.2004 : 09:43:06 »

Primavera, se vidimo na vzrejnem?
Logiran
xerox
novinec
*

« Odgovor #313 : sreda, 13.10.2004 : 16:08:34 »

če je to tista razstava ki bo 14 novembra potem ja! samo mi naj nekdo pove kaj več o tem...  Roll Eyes
Logiran
rina
rad pišem
Sporočil: 260

« Odgovor #314 : sreda, 13.10.2004 : 16:50:09 »

http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=27;action=display;threadid=2099;start=0

Če pa še nisi bil na nobeni razstavi:
Prideš v nedeljo ob 10 na gospodarsko razstavišče, plačaš vstopnino, greš v dvorano in gledaš, čohaš, božaš, občuduješ pse in se pogovarjaš z njihovimi lastniki. Wink

lp,rina
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.