o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 16:50:05
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]
18
19
20
21
22
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 189869 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vicio
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
Re:Dobermani
«
Odgovor #240 :
petek, 24.09.2004 : 20:10:33 »
xerox, imas zelo dobro leglo kar blizu. V Lendavi ima psarna Esporai odlično leglo. Tudi cena je kar ugodna in ni nekaj švercano. Oče je Eko Royal bell, oče letošnje svet. IDC mladinske prvakinje, evropskega prvaka, Euro trophy zmagovalca in zmagovalke. Genetsko zelo dominanten samec. eno psičko sem videl v MB na razstavi in kaze dober karakter in anatomsko perspektivo. Prvič je bila med 500 psi (ima dva meseca) in kaže lepo socializacijo. Ima še dve ali tri. odloči se sam.
Logiran
xerox
novinec
Spol:
Sporočil: 33
«
Odgovor #241 :
petek, 24.09.2004 : 21:50:55 »
rotvailer.... hm.... nevem no ne da bi se bal samo se mi zdi da to ni pasma za mene pa še mama je odločno proti pitt bulom pa rotom! res doberman je zame fantastičen pes! kaj pa nemški bokser?
so to tudi "zahtevni" psi? (kot dobermani)
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #242 :
petek, 24.09.2004 : 21:59:59 »
vicio a to je to leglo ki ima slike na njihovi internetni strani? joj kar ne morem jih gledat ker sem 99% da jih nebom nikoli imel! aja pa kako je z tem? kdaj je najbolje kupiti psa? malo se mi zdi nerodna reč da bi si ga ravno pred zimo kupil ker ko se bo moral največ učiti bo tu zima in kam ga potem naj vozi? (dobermani relativno slabo prenašajo mraz) in bo res problem kje ga šolati!
Logiran
Teja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.854
«
Odgovor #243 :
petek, 24.09.2004 : 23:28:25 »
Citat: xerox , petek, 24.09.2004 : 21:59:59
vicio a to je to leglo ki ima slike na njihovi internetni strani? joj kar ne morem jih gledat ker sem 99% da jih nebom nikoli imel! aja pa kako je z tem? kdaj je najbolje kupiti psa? malo se mi zdi nerodna reč da bi si ga ravno pred zimo kupil ker ko se bo moral največ učiti bo tu zima in kam ga potem naj vozi? (dobermani relativno slabo prenašajo mraz) in bo res problem kje ga šolati!
najprej štal'ca, šele nato krav'ca
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.633
«
Odgovor #244 :
sobota, 25.09.2004 : 09:27:07 »
Bokser prav tako potrebuje veliko gibanja kot doberman. Zima res ni najboljši čas za kupovanje mladiča, sploh prvega psa. Tečaji v šolah se ti začnejo šele spomladi, takrat pa je obdobje socializacije že kar mimo. Sej bodo tudi spomladi kakšna legla dobermanov.
Najprej se zares odloči kaj hočeš. Če misliš, da starši ne bodo kos takemu psu, ga raje ne vzemi.
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #245 :
četrtek, 30.09.2004 : 15:41:44 »
V Celju v azilu Zonzani (tel.st. 03 749-06-02 ) se nahaja krasen mlad doberman-samcek, crne barve, z nekupiranimi usesi, ce bi ga slucajno kdo hotel vzet in mu nudit dom!
Logiran
masy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 498
«
Odgovor #246 :
sobota, 02.10.2004 : 16:46:46 »
Danes sem malo gledala oglase in sem zasledila da se
TUKAJ
podarja dobermanka! Najbrž zaradi pomanjkanja časa. Res, da je stara 5 let ampak, če bi ji kdo ponudil topel dom bi bila psička zelo vesela - vsaj jaz tako mislim!
Lep pozdrav, Mašy
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #247 :
sobota, 02.10.2004 : 18:00:45 »
Citat: andi , sobota, 25.09.2004 : 09:27:07
Najprej se zares odloči kaj hočeš. Če misliš, da starši ne bodo kos takemu psu, ga raje ne vzemi.
Se strinjam tako s prvo kot drugo trditvijo. Če starši niso za, potem ti svetujem, da počakaš do takrat, ko boš 'na svojem', ker če ne boš imel same probleme. Pa Doberman je kar zahtevna pasma, če nameravaš oditi študirat in psa pustiti doma.... ne vem no, če bi bil doma še kdo zaljubljen v pse in bi se znjimi zelo zelo rad ukvarjal potem ni takšne sile, če ne je pa kakršen koli pes res nesmisel. Lp
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #248 :
nedelja, 03.10.2004 : 20:45:07 »
Lastniki Dobermanov, komentarji?
1.
http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=1785
2. Oglas oddal: Mitja (18 ogledov)
kupim: Kupim dobermana
Samičko ali samca. Do 4 mesecev. Cena mora biti primerna mojemu žepu, ker sem študent. Rad bi ga imel, ker je pes, ki se najbolj prilega mojemu vsakdanu in sem ga že imel, pa ga zelo pogrešam. Čistokrvnega, rodovnik ni pomemben, lahko ima tudi napakice, saj ne bo tekmovalen pes. Cepljen.
Kontakt: email
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #249 :
nedelja, 03.10.2004 : 21:22:53 »
Ja in kakšne komentarje naj damo? Upam, da bo kužica našla boljše lastnike. Sicer soditi po enem stavku, ki je napisan v oglasu je malo hudo.
Drugi oglas je pač oglas človeka, ki ne pozna pasme. Težko pa bo dobil nerodovniškega dobija.
Logiran
corsair
novinec
Sporočil: 2
«
Odgovor #250 :
nedelja, 03.10.2004 : 21:59:15 »
Oddan oglas za dobermanko je moj. In ker ne poznate ozadja, ki je pripeljala lastnico do take stiske, da se mora odpovedati svoji kužki, ni fer, da to komentirate. Raje pomagajte, da pride v dobre roke. Zato jo podarja in ne prodaja ...
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #251 :
nedelja, 03.10.2004 : 23:51:27 »
Pač tukaj so lastniki Dobermanov in sem želel, da se o tem, o rodovniških Dobermanih tudi govori. Tudi meni je zelo všeč ta pasma. In tudi moje mnenje je, da nerodovniškega Dobermana ta fant ne bo dobil oz. misel mi je tukaj padla na preprodajalca. Takoj sem posumil, kam se bo ta mladenič mogoče odpravil.... tam ga bo dobil. Samo v tem primeru to ne bo ravno pravi doberman. Mogoče mu bo pa kdo, ki ga pozna znal svetovat in ga prepričati v nasprotno, v boljše....
Kar se pa tiče tistega oglasa od psičke, ki se oddaja, sem pa zato postavil sem, ker sem tudi hotel, da mogoče kdo ve ozadje in ga pove. Lepo, da si se oglasil corsair. Prav je, da se ve ozadje (in kakšno je, če smem vprašat?) in da se o tem govori tudi tukaj, kajti ne berejo vsi ljubitelji Dobermanov, za katerega je absolutno ta pes, ki se oddaja, vsakodnevne oglase. Upam, da bo čimveč ljudi bralo to in da se bo našel pravi.
Lp
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #252 :
ponedeljek, 04.10.2004 : 00:00:22 »
Prav zares ne vem , kaj lahko lastnika (co) dobermana pripravi do tega , da se svoji psici odpove. Sama sem 12 let lastnica te pasme pa me vseeno banalna stvar kot je selitev, pa četudi na bolivijsko-čilsko mejo ali pomanjkanje stanovanjske površine nebi pripravilo do tega, da se odpovem svoji psici!
Vseeno sem si privoščila izrazit svoje mnenje, saj psica na sliki ne zgleda ne zadovoljno , ne zdravo- Andi, ti gotovo veš, kakšen je srečen
pogled dobermana, kajne?
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #253 :
ponedeljek, 04.10.2004 : 09:35:11 »
Sem že v eni drugi temi napisala. Če bom kdaj koli, po kakšnem nesrečnem slučaju prišla v hudo finančno stisko ali zdravstveno(tok, tok) psa raje oddam, kakor da mu primanjkuje bodisi hrane, bodisi gibanja oz ukvarjanja z njim. Srce mi bo sicer pokalo po šivih, Brinu verjetno še bolj, vendar je pri takih stvareh potrebno biti nesebičen. Bi pa pretehtala vsako še tako najmanjšo možnost, da bi oba psa ostala pri meni.
Saj pravim, malo hudo je soditi če se zgodba ne pozna, me je pa malce zaskrbelo; namreč v zavetišču sta 2 dobermana, eden pa se oddaja tukaj.
Primavera, a misliš pobalinski pogled dobermanov
Ne boš verjela, Brin zna včasih tako gledati, da ljudje mislijo, da je popolnoma depresiven. Madonca, kako se smili sam sebi.
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #254 :
ponedeljek, 04.10.2004 : 14:57:06 »
Ja, ja , Andi, seveda tvoj Brin depresivno gleda, če pa ubožca ::)ne pelješ nič na sprehod in ga enkrat tedensko nahraniš :ohe, he, he.. Seveda ne mislim resno! Da mu ne bo še kakšna "kost" v možganih zrasla
. Po moje se to zgodi od ležanja na kavču (na hrbtu, se razume) ;)Tisti pogled pa zelo dobro poznam -to je pogled, ko se človeku para srce, čeprav si se z razvajencem vrnil z dvournega sprehoda-a kaj , ko je treba iti v službo
.in ubogo paro pustiti za nekaj ur samo ..... Pri nas smo se kar lepo privadili in ni bilo nič javkanja pa piskanja-pogoj je jasno vsaj enourni sprehod, preden žvau pustiš samo doma... Se strinjaš?
Logiran
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]