o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 19:29:13
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
11
12
13
14
15
[
16
]
17
18
19
20
21
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 190293 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Eva3
rad pišem
Spol:
Sporočil: 254
Re:Dobermani
«
Odgovor #225 :
petek, 17.09.2004 : 22:36:15 »
Ce seveda tega se niste napisali vas obvescam o tem, da v Italiji dobermani ne spadajo vec pod listo "nevarni psi". Meni se zdi to super novica.
Logiran
xerox
novinec
Spol:
Sporočil: 33
«
Odgovor #226 :
sreda, 22.09.2004 : 21:50:18 »
lep pozdrav!
najprej bi se opravičil če to sporočilo ne spada pod to temo ampak kot boste kasneje brali se moja vprašanja navezujejo na dobermane!
že nekaj dni berem vaš forum in moram povedat da ste res super ker ne pišete nekaj kar v 3 dni... ravno zato sem prepričan da mi bose (tudi meni) dali pravi odgovor!
čeprav je še kar nekaj časa preden imam namen kupiti psa pa se mi zdi pametno prej pozanimati o psu in njegovih navadah značaju... toraj.... želim kupiti psa! amapak tu se zatakne. nekaj izkušenj z psom že imam saj smo imeli 12 let škotskega ovčarja (nastjo) sedaj pa bi rad svojega psa... saj verjetno vsi poznate ta občutek ko hočeš nekaj kar bi bilo tvoje nekaj kar bi te imelo rado.... za otroka sem še premlad pa mislim da je najbolša rešitev pes!
(upam da me ne razumete narobe)! sam sem razmišljal o nakupu dobermana, ampak nevem če je to ravno primerna pasma za (pol)začetnika kot sem jaz. amapk pri branju opisov tega psa sem se zaljubil v njih pa še jih iskreno povedano skoraj nisem videl v živo.... toraj kaj mi svetujete je to prava odločitev ali mi predlagate drugo pasmo?
že v naprej hvala za odgovor in lep pozdrav
nejc
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #227 :
sreda, 22.09.2004 : 23:41:03 »
Če morda koga zanima: V Zonzaniju in novomeškem zavetišču imajo Dobermana.
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.633
«
Odgovor #228 :
četrtek, 23.09.2004 : 10:10:16 »
xerox, v tej temi sva aktivna samo 2 lastnika dobermanov in več ali manj je bilo že vse napisano.
Odločitev je v tvojih rokah. Pri nas smo od nekdaj imeli pse, vendar se nikoli jaz nisem ukvarjala z njimi oz jih vzgajala. Brin je moj prvi pes, ki je samo na moji skrbi.
Mislim, da so stereotipi, da doberman ni primeren za začetnike, veliki nesmisel. Ti psi niso primerni za nekoga, ki je preveč labilen, ki nima dosti prostega časa oz močne volje.
Popolnoma odvisno je na kakšnega psa naletiš oz je izjemno pomembna izbira mladiča v leglu. Ko si boš izbral vzreditelja, opazuj leglo odkar psički odprejo oči in tja do oddaje. Vzemi si čas, prebrskaj vse linke, ki so bili dani na teh straneh, prepričaj se o zdravstvenem stanju prednikov od A do Ž. Preveri če imajo starši opravljen kardio!!! Obišči čim več razstav, kontaktiraj lastnike dobermanov, da boš videl karakterne razlike oz razlike v temperamentu. Želiš imeti psa izključno za ljubljenčka, čuvaja, delovnega psa ali razstavnega?
Veliko se da napisati o tej pasmi, sama bi lahko govorila o Brinu dneve in noči in še vedno ne bi zmanjkalo besed. Pa vseeno ne bi rada pospološevala karakter te pasme, saj je to le moj prvi predstavnik le- te. Lahko pišem le o svojem pobalinu.
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #229 :
četrtek, 23.09.2004 : 18:28:25 »
Citat: andi , četrtek, 23.09.2004 : 10:10:16
Vzemi si čas, prebrskaj vse linke, ki so bili dani na teh straneh, prepričaj se o zdravstvenem stanju prednikov od A do Ž. Preveri če imajo starši opravljen kardio!!! Obišči čim več razstav, kontaktiraj lastnike dobermanov, da boš videl karakterne razlike oz razlike v temperamentu. Želiš imeti psa izključno za ljubljenčka, čuvaja, delovnega psa ali razstavnega?
hvala za ta pojasnila! tudi sam sem bil mnenja da noben pes nemore biti pretežek zalogaj za nekoga če se sam odloči da ga bo ukrotil in vzgojil! dobermani so mi idealna pasma po temperamentu in videzu amapk tu se mi poraja še eno vprašanje! (res da je bilo dosti napisanega o vsem tem ampak povsod mi še vse ni jasno) lepo vas prosim če bi se eden izmed vas potrudil in mi še enkrat povedal kako je z tem kupiranjem! je možno v sloveniji kupiti psa ki ima kupirane uhlje in rep? (ne zamerite mi lastniki tistih dobermanov ki imajo uhlje in rep ampak meni osebno se pri dobermanih to res ne dopade! vem da psički zelo trpijo ko jim "odrežejo" to dvoje amapk nemorem si kaj da nebi rekel da so mi kupirani lepši!)želim psa ki nebo preveč agresiven amak tudi prevelika "carta" nesme biti toraj po kakšnem kriteriju naj izbiram mladička? (saj se pri psih ne vidi že od malih nog kakšen značaj majo! ali pač?) ko si omenil naj leglo spremljam od malih nog.... nevem če bi vsak teden imel možnost priti do najbližjega vzreditelja ki pa je če se ne motim v lendavi! kako toraj naj opazujem in vem kateri psiček je najbol primeren? se pri tem lahko zanesem na vzreditelja in na njegov predlog? (kakšne so vaše izkušnje) aja pa če mi lahko še nekdo 1x napiše nekaj linkov kjer si lahko preberem stvari o dobermanih, vzrediteljih.... (ker jih večina ki so že na forumu ne dela več)
oprostite če sprašujem že nevem kolikokrat vprašano ampak raje morim vas kot pa potem psa oz. on mene!
v upanju na čim hitrejši odgovor vas lepo pozdravljam!
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #230 :
četrtek, 23.09.2004 : 18:37:14 »
Kaj pa če na recmo najdi.si ali v kak drug brskalnik napišeš "Doberman" ipd..
Dajmo, potrudi se malo
Pa pokliči kakega vzreditelja, se dogovori za obisk..
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #231 :
četrtek, 23.09.2004 : 19:26:55 »
hehe
saj sem pa si sploh ne moreš mislit koliko prebiram o dobermanih na netu! samo literatura je eno izkušeni ljudje in vaše informacije pa ste drugo! res vas lepo prosim da mi odgovorite na zgoraj zastavljena vprašanja!
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #232 :
četrtek, 23.09.2004 : 19:40:04 »
Xerox, kupiranje uhljev v Sloveniji ni več dovoljeno in se kaznuje.
Vzreditelji dobermanov hodijo več ali manj kupirati na Hrvaško. Repke je še vedno dovoljeno rezati.
Glede obiskov ti pač ne morem pomagati. Jaz sem svojo drugo psičko Bejbo obiskovala vsak vikend, pa še se je nisem mogla nagledati. Zato pa, če imaš začrtan cilj kakšnega psa hočeš, boš najlažje presodil sam. Obstajajo tudi puppy testi, ki pa ga mora narediti oseba, katero vidi mladič prvič. Sama imam en tak test doma in če želiš ti ga lahko pošljem.
Samci so velikokrat nestrpni do ostalih samcev, vendar se ob pravilni vzgoji lahko to kanalizira. Pri tej pasmi moraš posebaj paziti, da pes nima slabih izkušenj z ostalimi psi. Doberman, ki je agresiven zaradi strahu je zelo težaven. Imam enega takega doma. Ko je bil mlad sta ga napadla skupaj 2 nemška ovčarja in od takrat se boji vseh velikih samcev čeprav jih gre vedno pozdravit. Dominanten pes ni agresiven pes ampak umirjen, stabilen pes. To so že finese, ki ti jih bo najlažje razložil vzreditelj.
He he, ko že omenjaš "carto". Moj pes je eden izmed najbolj crtljivih dobermanov kar jih je
, vendar zna presoditi kdaj je situacija nevarna. Nikoli in nikdar ni zarenčal na nobenega človeka le na enega. To je bil delavec, ki nam je polagal parket. Ta delavec me je poslal v trgovino po lepilo in ker je bilo zelo vroče nisem mogla Brina vzeti seboj. Zaprla sem ga v dnevno sobo in odšla. Ko sem se vrnila čez prbl 1 uro sem našla delavca v zgornjem nadstropju stisnjenega v kot, pes je sedel pred njim in kakor se je tip premaknila je začel renčat pred njegovo "moškostjo". Meni ni bilo nič jasno. Ko je delavec odšel smo ugotovili, da nam je pokradel vso srebrnino in zlatnino.
V leglu se še kako vidi kakšen karakter imajo posamezni psi, čeprav se ta pasma oblkuje do tretjega leta. Šele takrat veš točno kakšnega psa imaš. Moja Bejba je bil že v leglu mirna vendar zvedava, lahko bi rekla da je bila flegmatik. Zato sem jo tudi vzela. Taka je še danes.
Linki, uf toliko jih je. Sej je bolje, da vse napišemo na enem mestu.
Evropski portal o dobermanih z forumom:
**
Meni zelo ljuba stran ameriškega vzreditelja:
**
Še ena evropska stran:
**
Aegida dobermani:
**
Esporai dobermani:
**
Seveda ne pozabimo na vzrediteljico *, psarna Iz *, ki pa žal nima spletne strani.
Še en "balkanski" forum, na katerem je veliko lastnikov dobermanov:
**
Veliko so vredne strani vzrediteljev, ki jih najdeš na dobermannreview.
Zdaj imaš brskanja, branja za najmanj pol leta
PS: ne izberi si najbližjega vzreditelja zaradi kilometrine, izberi si najboljšega vzreditelja, ki ima psihično stabilne pse in pse dobrega fizičnega zdravja, ker ivljenje z labilnim dobermanom je včasih zelo zelo težavno
Začrtaj si kaj hočeš s psom doseči, če ga nameravaš razstavljati ali pariti, vedi da boš potreboval vsaj BBH oz delovni izpit, kar zahteva veliko, veliko časa. Morda je bolje, da vzameš psičko, ki so nekako bolj vodljive in manj pretepaške.
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #233 :
četrtek, 23.09.2004 : 19:41:54 »
Jooj, kako sem lahko pozabila svojo stran dodat he he.
http://www.agility-slo.net/strani/maja/
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #234 :
četrtek, 23.09.2004 : 19:57:49 »
ej andi najlepša ti hvala za te podatke! daj pošliji mi prosim ta puppy test prosim na moj e-mail! semnicki_nejc@yahoo.com! aja pa čist tak... prosim dopiši še zraven od kod je tvoja bejba pa katero psarno mi ti priporočaš da neboma tu neke reklame delala!
hvala
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #235 :
četrtek, 23.09.2004 : 20:58:21 »
aja pa še to! no če bo vse po sreči bom čez 3 leta študiral! (najverjetneja v ljubljani) zdaj pa sem doma na lepem vznožju slovenskih goric! (no v resnici je ena sam vlka ravnina z posameznim hribčki!
) no v glavnem.... kaj bo to pomenilo za psa? da ga pustim staršem... ni šans... verjetno bi ga vzel s sabo v lj. .... no tu naprej pa mi prosim povejte vi! kaj bi se zgodilo? je bolej da ga vseeno pustim doma ali naj gre z mano! no to je šele čez 3 leta ampak vsseno takrat je pes v zlati formi in ga bo razganjalo od energije.... toraj kaj, kako, kam....
hvala!
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #236 :
petek, 24.09.2004 : 18:43:02 »
no toraj... kaj narediti z psom ko grem študirat... pa še to... kakšne so cene mladičkov? (povprečnih strašev) ni nujno da sta starša vesolna prvaka!
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #237 :
petek, 24.09.2004 : 19:00:21 »
Ja a greš študirat v drugo mesto? Xerox, prepričaj se kakšen imaš urnik, ker na našem faksu imajo prvi letniki dobesedno od jutra do večera predavanja. v takem primeru boš težko imel psa, sploh dobermana, ki potrebuje veliko gibanja dnevno. Ta pes se ne bo zadovoljil z sprehodi na povodcu, ampak boš moral hoditi nekam, kjer je varno da ga izpustiš. Sploh pa pri samcih.
Če greš študirat v kakšno drugo mesto, se moraš zavedati, da boš kar nekaj časa iskati najemniško stanovanje kjer ti bodo sprejeli dobermana.
Nisem na tekočem s cenami, vendar mislim, da so prbl 800 evrov.
Pa prosim ne razmišljaj o dobiju brez rodovnika!
Logiran
xerox
novinec
Spol:
«
Odgovor #238 :
petek, 24.09.2004 : 19:17:13 »
walda da ne! čistokrvnost, rodovnik, pa vsi pregledi so osnova.... (to sem se že naučil) ja vidiš ko včasih pomislim kje je še fax.... ko kupuješ psa je pa to zlo hitro! in mislim da bo to ovira zaradi katere si nebom mogel kupiti psa! vsaj dobermana ne!
smrk,smrk.... ja kaj hočemo.... gotovo pa so še kake druge pasme ki so bol primerne za več ljudi! (to pa zato ker bo potem pes verjetno ostal doma pri starših) dobermani baje ubogajo samo enega in tapravega lastnika! se motim? no v glavnem kakšen je vaš oz. tvoj predlog andi? (ti si še edina ki mi odgovorš) kaj naj storim vsekakor nočem da bo pes trpel ko se bom jaz "šolal"! katere so potem pasme ki imajo podoben značaj kot dobermani ampak ne potrebujejo toliko vzgoje in časa za sprehode ipd.?
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #239 :
petek, 24.09.2004 : 19:28:10 »
He he xerox, pasem podobnih dobermanom je bolj malo oz jih ni. Vsaka pasma je razred zase, z vsemi karakternimi razlikami in zdravstvenimi težavami.
Me veseli, da se ne zaletiš z glavo v zid in tehtno premisliš, predno ukrepaš.
Doberman je pes, ki zahteva red in disciplino, seveda pa bi jo lahko vzpostavili tudi tvoji starši če se bodo le ukvarjali z njim. Je pa res, da bo nekomu iz družine bolj privržen in to bo tisti, ki se bo največ ubadal z njim(pravilno). Brin moje mame sploh ne upošteva, razen pri osnovnih komandah. Je pač taka nežna dušica, ki se hitro stopi ob pasjih izsiljevalski očeh
Veliko je pasem, ki ne potrebujejo tako intenzivnega šolanja. Med bolj lenimi pasmami so pa kakšni buldogi, mopsi, boston terierček, maltežani bla bla bla. Jaz bi razmišljala mogoče o kakšnem pšeničnem terierju, zlaten prinašalcem, mah kaj pa vem.
Nisem ravno na tekočem z ostalimi pasmami. Če pa bo pesek pri tvojih starših bi bilo še najbolje, da vprašaš tudi njih, saj bosta onadva več ali manj z njim. Pasme, ki imajo nekaj skupnih točk z dobermanom pa potrebujejo veliko gibanja.
Kaj pa rotvajler?
Logiran
Strani:
1
...
11
12
13
14
15
[
16