mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 07:18:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189802 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #210 : četrtek, 29.07.2004 : 14:43:27 »

Ali so problemi če je pes v hiši? S tem mislim praskanje, grizenje in seveda opravljanje potrebe.
Še nikoli nismo imeli psa v hiši in nimam pojma kako ga je treba učiti za to.
Ali mora imeti dostop do vseh prostorov, ali se ga lahko navadi, da je npr. samo v pritljičju?
dobiji so zelo razični. Moj npr ni bil uničevalski, notri se je obnašal kot kos pohištva. Ko sem pa imela enega drugega en mesec na čuvanju je pa dan in noč nekaj cufal.
dostop ima do tolko prostorov , kot mu dovoliš, še bolj enostavno: namesti pasja vratca- kovinske rešetke kot za otroke, na prehode iz predsobe oz hodnika oz tja kjer je meja dostopa(stopnice): učinkovito od prvega dne, pes pa ima vizualni stik in je miren.
Ponoči ga lahko daš tudi v kletko v toplejš prostor pozimi.
Garaže ipd so neuporabne, celo slabše kot  pesjak z dobro izolirano hišo, saj pes ne more sgreti s svojo toploto toliko zraka. Torej je treba tudi v tak prostor namestiti izolirano uto.
Nekoč sem šolala pozimi enega dobija , ki je bil vedno v pesjaku. Pri meni j e imel doro izolirano hišo (tudi strešni del) in zagrnjen vhod, notri sem mu dala veliko sena in ni izgledalo , da ga zebe. Če bi se jaz odločila za tako bivanje za zmeraj bi mu mogoče dala pozimi še plašč- samo moraš pazit dase ne navlaži ker je v tem primeru nasproten učinek. Mislim , da ni problem dat ga vsaj ponoči v kletko notri na toplo.
Sicer pa kot sem že rekla tudi poleti so problemi s to dlako (komarji ipd), v glavnem mislim da dobiji niso ravno psi za pesjak.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #211 : četrtek, 29.07.2004 : 15:31:55 »

"Ponoči ga lahko daš tudi v kletko v toplejš prostor pozimi."

No kletka ravno ni primerno ležišče za tako velikega psa. Imam mislim da največji boks (nisem še zasledila večjega v nobeni trgovini) pa se pes niti slučajno ne more raztegnit notri. Lahko sicer leži, ampak pač v pozi sfinge ne more se prevalit na hrbet(tako najraje spi), ne more ležati na boku pa tudi vsesti se ne more in pretegniti.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #212 : četrtek, 29.07.2004 : 20:23:59 »

Ninci, uhlje naši kupirajo v Italiji, Madžarski, Hrvaški ali Avstriji. Kjer jim je pač bližje. Pa tudi kakišen domači ti naredi. Denar je pač denar.
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #213 : torek, 03.08.2004 : 23:09:32 »

Liss, ne ve se točno, koliko je pasem je bilo uporabljeno. Nekateri avtorji pišejo, da je temelj bila psica Schnuppe, ki je bila mešanka in je bila last g. Louisa Dobermanna. Zraven pa pridejo še rottweiller, greyhound, manchesterski terier, pinč, beauceron in nekaj lovskih pasem, ki pa niso popolnoma znane, predvidevajo pa, da so bili lokalni ptičarji. Posledice križanja so še danes vidne. Nekateri imajo terierske glave, plitke čeljusti, preozek prsni koš, ukrivljen hrbet, terierki karakter, lovski nagoni itd. Vse značilnosti, ki jih najdeš pri teh pasmeh, vendar nekatere po standardu niso zaželjene.

LP!
Trenutno imam doma en lep primerek manchesterskega terierja in moram reči, da  se mi zdi pomanjšani doberman. Ker ga imam že nekja časa lahko rečem, da nosi v sebi veliko karakterja terierjev. Osebno se bojim dobermanov kot potresa, ker me je eden prav fino ugriznil v najnežnejši del ženskega telesa. Škoda, da pravi dobermani nimajo njegovega karakterja. Sicer pa mi morate oprostiti, ker se na to pasmo prav nič ne spoznam, razen, da ima prav fin ugriz!
Lp,Miša
Logiran
dejan
novinec
*
Sporočil: 8

« Odgovor #214 : sreda, 04.08.2004 : 10:49:47 »

Po dobrem premisleku sem se odločil, da sedaj ni pravi trenutek za nakup dobermana.
Raje bom poiskal kakšnega manj zahtevenga psa, ki je lahko brez problemov v pesjaku. Bernski planšar zna biti kar dobra izibra.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #215 : sreda, 04.08.2004 : 11:06:46 »

Dejan, mislim, da si se prav odločil. Saj te nočem odvrniti od dobermana, ampak, če misliš, da mu ne moreš nuditi, kar doberman potrebuje, potem si človek pa pol. Trpela bi ti in pes. V bodoče pa še ti ga vedno priporočam, saj je odlična pasma, če je le dobro vzgojena.
Missa, takšni ugrizi v nežne dele so verjetno posledica križanja z manchesterskim terierjem. Ko so parili še tiste dolglodlake in težke dobermane (kot rotiji so bili na začetku, pa tudi beaucerona bi dal zraven) so gledali izgled in ne karakter. Manchesterski terier je popravjal dlako in ožige. Tak so si dobije pač zamislili. Za to obstaja živi dokaz. Če bi gledali nazaj naše rodovnike, bi vsi prišli do manchesterskega terieja, katerega ime pa sem nažalost pozabil. je pa ena slika z razstave, ki lepo dokaže to podobnost. No jaz bi prej rekel, da večji manchesterski terier.
http://www.dobermannreview.co.yu/show/2004/05-15%20%20Kromeriz%20CZ/GAJANA_ANTIS.JPG
Kaj ti praviš, Missa? je ali ni?

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #216 : sreda, 04.08.2004 : 21:21:45 »

LP!
Moram najprej pogledati, kaj se meni razteguje po naši sedežni...joj, joj, seveda je pravi. Točno tako kot si rekel, povečani manchester. Barabe! In to mi poveste šele sedaj!
In sedaj se sprašujem kaj na dobiju je terierskega?
Bom od danes dalje kolena skupaj držala! Ne glede na to, da je moj tukaj pomanjšani doberman, mu ne zaupam več.
LP,Miša
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #217 : četrtek, 05.08.2004 : 10:08:01 »

Ah Missa, valda da nisi ena izmed tistih oseb, ki je podvržena stereotipom. Lahko ti kdaj predstavim mojega Brinčka, da se prepričaš, da je strah pred dobijem marsikdaj popolnoma odveč. Edino kar ti bo naredil je to, da bo vsak tvoj prst na nogah prelizal v nulo. Sepravi imaš zastonj masažo in tuš Wink
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #218 : četrtek, 05.08.2004 : 11:19:32 »

LP!
Andi, na srečo nisem podvržena stereotipom in ko psa spoznam, sva lahko zaradi mene tudi prijatelja. Ker pa se ne bojim samo dobermanov in potresa  sem pri cuckih raje zelo previdna. Imam  doma eno (oz.  dve) staffordsko bulterierko. Tudi njena specialiteta je lizanje in tuširanje mojih prstov na nogi. Ker imam tudi njeno mamico ti lahko zaupam, da še nikoli v življenju nisem imela bolj čistih nog. Vsekakor bi bilo lepo, če bi spoznala tvojega Brinčka od blizu, da ti dokažem, da znam ravnati tudi z dobermani, ne glede na to, da sem zaradi njegovega ugriza imela nekaj časa okrnjeno sexualno življenje. In če se srečamo dovolj zgodaj boš imela čast primerjati Brinčka z manchesterjem v živo!
LP,Miša
Logiran
Sensor32
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #219 : četrtek, 05.08.2004 : 15:20:50 »

Javte se prosim poznavalci dobrih psarn ali legel dobermanov v sloveniji in mi dajte čimveč podatkov o vzrediteljih dobermanov. Sem lastnik dobermana, ki mi že 12 lat let dela družbo. Ne bom se hvalil... ampak v tem času sem spoznaval tudi druge pse te pasme in moram priznat da zame je in bo naj pes, seveda je pa vse odvisno od lasnika, kako in za kakšen namen ga bo vzgojil. Pri tem predvsem prisegam na vzgojo ne na trening. Poznana mi je korupcija pri izdijanju rodovniških dovoljenj... na lastne oči sem se prepričal kako je in še sedaj vzreja mladiče... čeprav je bilo potrebno kar nekaj mladičev iz njegovih legel zaradi tako zelo močne displazije uspavati... Res je pri dobermanih zaradi tega ker je to razmeroma mlada pasma edini garant rodovnik, da bo iz malega res zraslo to kar naj bi..., pa vseeno. Pri katerem od rejcev lahko zahtevam pred nakupom ( oziroma kdo ti bo pokazal ) slike hrbtenice, kolkov, srca... pa če ti jih že bo kako vedeti da je to res slika ravno od staršvem mladiča ki ga nameravaš kupiti. Zavedam se... da bo prišel čas.., ko bom tudi jaz izgubil svojega najzvestejšega prijatelja... in seveda razmišljam že o nakupu drugega, in rad bi da se mladiček čiveč nauči od mojega črnuha. Pa ob enem še... glede uhljev in repa. Dobermana je ustvaril človek z načrtno vzrejo... ne narava. V naravi skoraj ni živali z povešenimi uhlji (pri katerih zelo rado prihaja do vnetij srednjega ušesa in pes lahko zaradi tega tudi pogine), . Zato kakor komu paše. Moj črnuh ima kopirane... mladičku jih pa ne bom. Saj je dovolj..., da mu z masažo dvigneš ušesne korene... tolk da nima palačink čez obraz. Smiley Rep pa... po moje ga bolj boli ko si ga zlomi pri mahanju po vseh ostrih robovih v stanovanju kot pa... ko mu ga kot mladičku održejeo. Pa saj o dobermanih bi lahk človk razpredal brez konca in kraja. Lep pozdrav pa javte mi svoje izkušnje ali pa vedenje o dobrih leglih. Lp Borut
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #220 : četrtek, 05.08.2004 : 15:43:16 »

Psarna ***Psarna Iz Lakotenc

Psarna **
Mislim, da je v Sloveniji to to. Priznam, da nimam pojma če delajo UZ srca, za kolke je itak obvezno, za hrbtenico pa pomoje redko kdo dela. So priznani vzreditelji in mislim da tudi vredni zaupanja kar se tiče papirjev.

Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #221 : četrtek, 05.08.2004 : 20:47:57 »

Sensor32, palačinke čez obraz so po standardu zaželjene pri nekupiranemu dobermanu. Za preprečevanje vnetja pa redno čiščenje ušes. Me pa zanima, kdo to kupuje rodovnike oz kateri vzreditelj je to. boš naredil marsikomu uslugo, da psov pri njemu ne bodo več kupili. Glede testov pa niso vsi obvezni, samo kolki. Kardio test je prostovoljno in Woblerjev sindrom (vratni del hrbtenice). Opravljajo pa še test na očeh. To ponavadi delajo samo popularni vzreditelji, pa še to ni legitimno, saj dosti ponarejajo. Kake štorije so mi že govorili, da te rit vrže. Mislim, da so najbolj pošteni mali vzreditelji.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #222 : sreda, 11.08.2004 : 09:16:04 »

Stran o Brinu je narejena, nahaja se na http://www.agility-slo.net/strani/maja/
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #223 : četrtek, 19.08.2004 : 17:50:17 »

I will lend to you for a while, a Doberman pup, God said
For you to love him while he lives and mourn him when he's dead.
Maybe for twelve or fourteen years, or maybe two or three.
But will you, 'till I call him back, take care of him for me?
He'll bring his charms to gladden you, and should his stay be brief,
You'll always have his memories as solace for your grief.
I cannot promise he will stay, since all from earth return,
But there are lessons taught below I want this pup to learn.
I've looked the whole world over in search of teachers true,
And from the folk that crowds life's land, I have chosen you.
Now will you give him all your love, nor think the labor vain,
Nor hate me when I come to take my Dobie back again.
I fancied that I heard them say "Dear Lord Thy Will Be Done",
For all the joys this Dobe will bring, the risk of grief we'll run.
We'll shelter him with tenderness, we'll love him while we may,
And for the happiness we have known, forever grateful stay.
But should you call him back much sooner than we've planned
We'll brave the bitter grief that comes, and try to understand.
If, by our love, we've managed, your wishes to achieve,
The memory of him and his love, will help us while we grieve.
When our faithful bundle departs this world of strife
We'll have yet another Doberman and love him all his life.
Logiran
jimmy
novinec
*
Sporočil: 6

« Odgovor #224 : nedelja, 29.08.2004 : 22:32:55 »

Mislim, da je psarna aegida zelo dober naslov za dobermane. Sam imam psičko iz te psarne in sem zelo zadovoljen. Pred nakupom sem se zelo dobro prepričal, saj z prejšnjim dobermanom nisem imel sreče. Imel je probleme s srcem, zaradi katerih je tudi pri slabih 7 letih poginil. Možnost sem imel videti tudi babico moje psičke, katera je pri 12-ih leti še vedno zelo igriva in povsem zdrava.
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.