mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 07:26:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 85 86 87 88 89 [90] 91 92 93 94 95 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189807 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
ika
odvisnež
Sporočil: 644

« Odgovor #1335 : torek, 02.09.2008 : 14:32:20 »

glede kupiranja, pa ne vem kaj se tako obešate na to.dogler bo dovoleno drugje kuirat in ne bo kazni ker imaš kupiranega psa, se bo pač to delalo. in je vse stvar okusa.
meni osebno je amstaff tudi bolj vše kupiran,kaj zdaj linčajte me. tako kot sem napisala, dokler bo dovoljeno,boste videvali kupirane pse.
Logiran
ika
odvisnež

« Odgovor #1336 : torek, 02.09.2008 : 14:33:02 »

Citat
dogler bo dovoleno drugje kuirat

pardon popravek: dokler bo dovoljeno kupirat...
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1337 : torek, 02.09.2008 : 14:38:38 »

Baje so mladički neobčutljivi na bolečino do 5 dneva starosti. Tako sem slišala. Jasno, da psa boli, saj tudi sterilizacija, kastracija bolita. Potem ko anestezija popusti. Ampak nekateri posegi so nujni, drugi zaželejeni (če ga/je ne želimo pariti na primer, da se ne zgodi kak ups), tretji pa nepotrebni in so zaradi ljudi.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023

« Odgovor #1338 : torek, 02.09.2008 : 14:41:18 »

To si pozabila, omeniti, da tudi tam kjer je kupiranje še dovoljeno, je določena starostna meja do kdaj se lahko to opravi. In ta meja je najbrž z razlogom, ne kar tako za štos. Ti si pa to naredila na praktično odraslemu psu. Kot bi jaz sedaj zahtevala, da mojemu psu odrežejo rep, ker včasih je imela pasma rezane repe. Ma mi na misel ne pride, da bi šla mučit psa pa čeprav sem celo življenje živela s to pasmo in vsi so imeli kratke repke.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023

« Odgovor #1339 : torek, 02.09.2008 : 14:47:08 »

Moj post je bil namenjen kimici.

Ika imaš prav ampak tukaj gre predvsem za to, kdaj daš psa kupirati. Ta pes ni bil kupiran kot mladič v leglu in ni šel v nov dom s kupiranimi ušesi. Ta pes je bil kupiran mnogo kasneje s strani veterinarja, ki točno ve da je to prepovedano, ki dela to na črno in lastniki so se prav potrudili, da so našli tega šalabajzerja, ki je psa predelal v njim všečnega.

Meni osebno kupirančki niso tako všeč in sem proti kupiranju.
Logiran
ika
odvisnež

« Odgovor #1340 : torek, 02.09.2008 : 14:53:02 »

ne ,tega kako je ona to izvedla, tudi jaz ne odobravam.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1341 : torek, 02.09.2008 : 14:55:53 »

Meni je to, da kao mladič nič ne čuti bedarija. Dokazano in podprto z video dokazi je, da že zarodek v drugi polovici nosečnosti/brejosti čuti in se "brani" neprijetnih fizičnih dotikov.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1342 : torek, 02.09.2008 : 14:56:39 »

Zavedam se, da bodo ljudje še naprej kupirali pse in razumem, kar je o tem napisala Klavdija.

Je pa za bruhat, da se to zdaj dela na črno kar doma.

Doma smo imeli včasih doge, ko je bilo kupiranje dovljeno, zaželeno in celo norma. Obe psici sta bili kupirani (bili sta očetovi). Če bi jo kupila danes in bi o tem odločala jaz, bi bila nedvomno nekupirana, kaj šele, da bi šalabajzerje vabila k sebi domov.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**

« Odgovor #1343 : torek, 02.09.2008 : 15:08:25 »

Meni je to, da kao mladič nič ne čuti bedarija. Dokazano in podprto z video dokazi je, da že zarodek v drugi polovici nosečnosti/brejosti čuti in se "brani" neprijetnih fizičnih dotikov.

Možno, pač nekje sem slišala tako, ko sem spraševala kakšen je odziv mladih na tetoviranje v uho.
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #1344 : torek, 02.09.2008 : 15:44:39 »

To da pes ne čuti je ena velika laž.
Kako pa mislite da psički, ki so stari par ur najdejo mamine seske? Če se ne motim se psi skotijo slepi in spregledajo šele po nekaj dnevih?? Torej? Ne vidijo, zato pa ČUTIJO. Čudno ne, saj je to skregano z tistim "da pes ne čuti pred 5 dnevom" in podobnim. Torej če pes čuti ga tudi BOLI.

Kimica lepo da boš psa kastrirala, samo mi še vseeno ni všeč to kar si mu naredila.

Tudi jaz imam doma pasmo kateri so sekali repe zato ker naj bi si jih obtolkli med šarjenjem. No ko bi lovci morali to dokazat ni bilo dokazov psov ki bi zaradi šarjenja imeli potolčene repe.
Moja Bella nima kupiranega repa, pa mi na začetku ni bilo jasno kako je lahko z repom.. pa sem se navadila oz. se mi zdaj zdijo kupirani grozni.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**

« Odgovor #1345 : torek, 02.09.2008 : 16:03:58 »

Ja saj najbrž imate prav glede čutenja bolečine. najbrž so rabili postaviti neko mejo, da je pač do tistega dneva starosti dovoljeno kupirat repke. Tudi weimiji so meni grdi brez pol repa.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1346 : torek, 02.09.2008 : 16:59:48 »

Meni sicer niso grdi kupirani, ampak se mi pa zdi kupiranje čisto brez potrebe. Razen zaradi zdravstvenih razlogov. Naprimer odstranitev petega prsta.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #1347 : torek, 02.09.2008 : 17:25:21 »

Ja no,mislite kar česte-boli me..
Noben mesar ni bil,ker,ko je še bilo dovoljeno je delal to povsod po Sloveniji in še dandanes počne to pravim rodovniškim dobermanom,katera legla zeloooooo dobro poznate-nekateri.In če to tam lahko počne,ne vem zakaj ne bi tudi drugim?!TA ŽE NI BIL MESAR!!Stežka sem dobila njegovo cifro,ker nihče ni želel riskirati,ker je prepovedano,ampak na koncu sem le dobila od gospodiča,ki mi je zaupal.In ni se zmotil. Kopalnica??? Kdo je pa sploh omenjal kopalnico idiot???
Zame bo zmeraj doberman,mešanček pa bo tisti,ki bo mešan med npr. ovčarjem in pudlom.
kaj tebi ni jasno banda pokvarjena?!?!
kakšen profesionalec je ta tvoj veterinar, da na črno dela stvari, ki so prepovedane in hkrati še v sklopu mučenja?!
kakšen profi neki!!!
moj veterinar je profi, ker zavrne evtanazijo muce, kaj šele kaj hujšega!
zelo rada bi vedela ime tega ''veterinarja'', z veseljem bi tudi jaz imela njegovo številko. pošlji mi jo zasebno

lp
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.261

« Odgovor #1348 : torek, 02.09.2008 : 18:25:26 »

Nikoli, ampak res nikoli ne bom razumela ljudi, ki dajo kupirati svojega psa. To se mi zdi popolnoma nepotrebno mučenje živali. Nisem še slišala niti enega dobrega razloga za kupiranje. Da je pa ljudem bolj pomemben izgled psa, kot dejansko pes, je pa tudi porazno.

Resnici na ljubo bi tukaj morali razumeti ljubitelje te pasme, ki niso poznali drugačnega dobermana, kot z kupiranimi ušesi in repom.

Vse se da navaditi in če je to v dobro psa, ne vem zakaj bi bil problem za njih.

Logiran
Klavdija
odvisnež
Sporočil: 868

« Odgovor #1349 : torek, 02.09.2008 : 18:41:38 »

Čisto moje osebno mnenje; ko se je pripravljal ta zakon...bi morali tisti, ki so na vrhih (npr.IDC) in se trudijo za samo pasmo doberman (ki je po standardu še zmeraj...kupirana)...nekaj narediti. Vsi so bili tiho...zdaj pa je šmorn kot ga imamo.
Moje mnenje je, da niti eno drugo pasmo ni kupiranje tako "prizadelo" kot dobermana. Dobermana namreč "dela" njegov izgled..vsaj v očeh velike večine ljubiteljev te pasme. Roko na srce.
Prav tako ne smemo pozabiti njegove zgodovine...zakaj je ta pes bil ustvarjen. Tudi to privlači...bodimo odkriti...
Ne govori se zastonj, da ta pes ni za vsakega.

Sedaj je pa šmorn...."ala neki borci za zaščito živali" Wink zahtevajo od ljubiteljev pasme...strastnih ljubiteljev.....da ti uničijo svojo najdražjo pasmo. Celo bojazen obstaja, da zaradi tega zakona dobermanov ne bo več....Ni daleč nazaj, ko je ena slo vzrediteljica izjavila sama...da bo upadalo zanimanje za to pasmo... In če so že vzreditelji tako črnogledi..oz.ljubijo to pasmo samo tako "površinsko"? Kam to vodi?
In zakon je bil tukaj....standard se ni spremenil...greš na sprehod..srečaš kupiranega dobermana...greš na razstavo..srečaš kupiranega dobermana...itd. In verjamem..da "en majhen človek" ne razume...zakaj ga tudi on ne bi kupiral???
In kaj...pokličeš veterinarja..želiš to narediti tako kot je potrebno...te veterinar po hitrem postopku odslovi.
Kaj sedaj? Ljudje pač hočemo nekaj....in to lahko dobimo. Če ne zakonsko..pa pač malo postrani....

To sem napisala leta 2006...
Citat
Jasno je , da si je G.Friderich Louis Dobermann zamislil dobermana s porezanimi uhlji in repi..se pravi kupiranega.To je imelo vsekakor svoj razlog; saj je doberman bil "ustvarjen" za naloge...Vsekakor je moral imeti "hud" videz, in na sebi nič motečega, kar bi ga oviralo npr.pri boju z kakšnimi nepridipravi....
To je v bistvu doberman kakršnega še danes ljudje smatrajo za "pravega" dobermana, nekateri celo mislijo, da se je takšen skotil.
Jasno je, da v današnjem času, ob pogledu na nekupiranega dobermana, ki v bistvu na hitro spominja morda na kakšnega ptičarja...ne moremo razumeti, da je sedaj to doberman.
Kakor, da bi od jutri naprej imeli nemški ovčarji kupiran rep in ušesa dolga kot koker španjel....
Ampak zanimivo je, da sčasoma in z druženjem z nekupiranimi dobermani spoznaš, da je nekupiran doberman prav toliko DOBERMAN kot kupiran. Stvar je samo v tem, da se preprosto rečeno..oči navadijo na drugačno podobo...
Kljub prepovedim v nekaterih državah se še zmeraj pojavljajo in se kupirajo dobermani. Zdaj zaradi česa ljudje še to počnejo...bi bila lahko debata kar dolga...Vsekakor je edini pravilni razlog, in naj reče kdor kar hoče..edino optika- zunanji izgled.
Bolezen ušes..lomljenje repov ..so le izgovori.
Dandanes je postal doberman celo družinski pes in nima nobene potrebe po "hudem" videzu.

Zdaj...kaj pa se je v bistvu zgodilo s temi prepovedmi..kar mene najbolj moti....

Prej, ko je bilo dovoljeno, so ljudje kupirali dobermane pri strokovnjakih- veterinarjih.Odprto brez zadržkov so spraševali in iskali pomoč, če so potrebovali nasvete pri kasnejšem povijanju ušes (ušesa je potrebno namreč povijat, da sploh stojijo!)...
Danes pa se dobermani kupirajo povsod..celo nekateri kar doma...vozijo jih čez meje....iščejo luknje...ko se pojavijo težave..ne upajo k našim veterinarjem, da ne bodo kregani...ne upajo se o težavah pogovarjat....itd.
Takratko seveda potegne pes.Pojavljajo se uničena ušesa, katera so kupirali kao "strokovnjaki", ušesa ne stojijo, ker nihče več ne upa niti svetovat..kako ušesa postavit...itd., čudne oblike ušes, različno kupirana ušesa....na koncu pa še nezadovoljni lastniki.
Vsekakor se ta zakon ne izvaja kot bi se moral.....in marsikateri državi zadeva uhaja....

..če smo pa po eni strani čist odkriti....na svetu se dogajajo prave katastrofe živalim..pa se svet bolj malo briga....Zakaj vtikat nosove nekam...naj se vsak lastnik sam odloči...ne moremo sedaj reči..da so pa vsi vzreditelji in ljubitelji dobermanov, ki so vsa leta nazaj kupirali ušesa..mučitelji živali!?
Vsekakor je bila takrat zadeva opravljena na strokoven način...tako kot mora....verjamem pa, da danes marsikateri pes, ki se ga nestrokovno kupira..zaradi prepovedi...ali kljub prepovedi...utrpi veliko škode in bolečin.

Moje mnenje še ostaja enako..in vidim, da na tem področju v teh treh letih ni nič kaj bolje...zakon pa je že dolgo..in ostaja enak.....

Torej kaj...ne vem...kaj naredit. Kot sem začela sporočilo..ne vem..morda bi morali takrat urediti zadevo enako kot za lovske pse....ne vem...Hkrati pa delat na izobraževanju..."Zakaj ne kupirat ? Kako škodo utrpi pes s kupiranjem?
Spremenit standard... itd...še kaj pametnega bi se našlo... Sad

Še zmeraj pa lahko kupimo popolnoma kupiranega psa. In potem nič tebi nič meni....lahko  tudi posvojimo brezdomčka...kakorkoli.
Ali pa kupiramo, ker ima pes zdravstvene težave....pogosta vnetja ušes...ali pa si je rep kot mladič zaprl v vrata avtomobila....in to je to....Na razstavo prineseš samo potrdilo veterinarja. In lahko razstavljaš.

LP Smiley

Logiran
Strani: 1 ... 85 86 87 88 89 [90] 91 92 93 94 95 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.