mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 21:34:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189727 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Klavdija
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 868

« Odgovor #1305 : ponedeljek, 01.09.2008 : 21:33:59 »

To je odvisno kar od države do države...
..letos so bili tudi na Švedskem IDcju kupirani psi...ampak pod določenimi pogoji...odvisno je tudi..kako je z zakonom v vsaki posamezni državi...
Je pa sedaj bolj zaostreno, da se v veliki večini ne bodo smeli več razstavljat psi, ki so skoteni in kupirani po 1.1.2008...

....kar pa je malo absurdno za dobermanarje - predvsem za nemce...doberman je nemški pes...in Nemčija očitno ne bo več imela IDC,....

Sem posebej poiskala, da si malo preberete mnenje-besede sodnika za dobermane:
http://dobermannreview.net/infolib/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=39
The Dobermann had rich and interesting past, but the question is, does he have a future? Does the metamorphosis, that the Dobermann is now undergoing, will affect the popularity of the breed? This is a "one million dollars question"...What is a Dobermann? My answer is very simple, the Dobermann is everything that the individual expects him to be, whether he is cropped or uncropped, whether he is docked or undocked...   Kiss

Logiran
tadeja_n
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #1306 : ponedeljek, 01.09.2008 : 23:15:17 »

Jah meni recimo so tudi veliko lepši kupirani dobermani, pa dobro, če nima ušes gre še nekako, samo ko pa vidim dobermana z repom mi pa nekako ni. Pa ga recimo še nikoli nisem imela doma ali pa, da jih poznam že toliko časa, da bi bila že navajena na to. Pač lepši so mi kupirani. In meni je tudi karnekaj, ko vsi takrnajo kako mučijo pse s tem, potem pa ti psi ubistvu živijo takšo življenje, kakršnega bi še marsikateri človeka zamenjal za svojega. Namesto, da se obremenjujete s kupiranimi psi, rajši poglejte za psi, ki se jim res godi slabo, tudi nekaj let....

Drugače pa a ni ravno za dobermane rečeno, da imajo dolgo dobo? jaz sem nekje brala, da celo okrog 14 let?
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.324

« Odgovor #1307 : torek, 02.09.2008 : 08:12:12 »

Citat
rajši poglejte za psi, ki se jim res godi slabo, tudi nekaj let....
Preberi še kakšno drugo temo in boš videla, da delaj/mo točno to Wink.
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #1308 : torek, 02.09.2008 : 08:27:51 »

Ne,nisem bila na Hrvaškem,ampak je določena oseba prišla do nas..
Samo kašni komentarji padajo..samo sliko sem prilimala, da si lahko ogledate mojega srčka in potem naletim na poplavo pljuncev..Bi bilo bolje,da sploh nisem nič napisala,ker itak izpadem po domače povedano kreten in podna oseba.Psu nič ne manjka,je živahen,zadovoljen,hodimo v šolo in nam je lepo.Kaj si pa drugi mislijo,me čisto nič ne gane.
Tudi operacija (ušeska) je potekala gladko,brez komplikacij.Ko se je zbujal iz narkoze,sva s fantom bila ob njem in ga cartala,božala...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1309 : torek, 02.09.2008 : 08:47:59 »

A tako zdaj deluje črni trg kupiranja ušesov in repov? Kar na domu se to naredi? Zelo priročno, ni kaj. Ampak, a ste vi totalno blesavi al' kaj? Ne samo, da kršite zakon, psu še dostojne veterinarske oskrbe ne privoščite. Kaj bi bilo, če bi se kaj zapletlo med narkozo? Kako bi mu pomagali? Ste naredili vse potrebne preglede prej, preverili, če je s srcem vse v redu, saj kot berem nekaj postov više, dobiji umirajo že pred sedmim letom zaradi srca? A se je ta vaš veterinarski padar kar na pragu pojavil ob določeni uri in ste šli direkt v akcijo?

Me čisto nič ne gane, da sta ga s fantom cartala in božala, ko se je zbujal iz narkoze. To mu nič ne bi pomagalo, če bi se kaj zapletlo. Vsaj ornk veterinarja bi mu privoščila, če ga že morata rezat.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1310 : torek, 02.09.2008 : 09:52:19 »

Točno to. Itak se pa pes, ko se zbuja iz narkoze tako kot človek nekaj časa niti še ne zaveda. Če sta si tako želele kupiranega, bi pa šla v tujino po rodovniškega (Hrvaška še vedno dovoli kupiranje).

Kimica ti misliš, da je idealna vzgoja psa cartanje?? Preberi si kaj. Pes mora vedeti kdo je šef doma. Pa ne govorim o fizičnem nasilju nad njim, ampak vseeno je treba imeti načelno vzgojo, drugače ti pes preprosto zleze čez glavo. Crkljanje itak mora biti, ampak je pa to daleč od vsega kar pes potrebuje.

Pa ne čudi se nad komentarji, ki se pišejo - po eni strani sprašuješ za nasvete, po drugi pa takole vse kontra narediš (od nerodovniškega nakupa, do kupiranja). Sicer pa saj vem - če je že mešanček, mora imeti vsaj kupirana ušesa, da izgleda kot doberman. Joj, joj.

Drugače mi izgleda lep psiček.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.679

« Odgovor #1311 : torek, 02.09.2008 : 10:49:09 »

Mešanc in kupiran na domači mizi?

To je pa čisto zrelo za prijavo.  Angry

V matični domovini, me zanima... Le kaj pravijo oni o kupiranju, ko so pa pasmo ustvarili?
 Roll Eyes

A vam jaz povem? Prepovedana ja! In ne samo tam. In seveda ne smeš prit na razstavo s kupiranim psom.
Ja res je preveč pričakovat da imajo ljudje kaj etike. Vse je treba prepovedat pa še ne bodo nekateri zastopli.
Dokler ti pes skoraj ne izkrvavi ali pogine med narkozo. Pa še to samo pri tistih ki imajo vsaj malo empatije, če so si pred tem zatiskali oči.
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1312 : torek, 02.09.2008 : 12:48:13 »

Vem,da je malo kritično,ampak ni nas bilo strah,ker smo imeli dobrega veterinarja zraven,ki je bil pravi profesionalec in je vse prej preveril.
Kot cartanje je bilo mišljeno pri zbujanju iz narkoze,da se ne bi ustrašil ob vrtoglavici ipd.
In nekateri ste še vedno premalo obveščeni.Na Hrvaškem je že od 1.1.2008 prepovedano kupiranje.
In kot sem že večkrat omenila,zame nerodovniški pes-brez papirjev še ni mešanček.In ne zgelda kot doberman,je doberman.In je lep psiček.Prekrasen,pameten.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1313 : torek, 02.09.2008 : 13:01:18 »

In predvsem pohabljen psiček.

Veterinar, ki ga je prišel rezat k vam domov je pa navadna p***a, zrela za prijavo in izgubo veterinarske licence, ne pa "profesionalec", kot praviš. Navaden zaslužkar.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1314 : torek, 02.09.2008 : 13:02:01 »

Ajaja pa koliko si ti dejansko stara? 5 let? če pes nima rodovnika je mešanček. Pa saj v bistvu so mešanci čisto OK, samo ljudje, ki plačujejo šteparjem pa niso, ker jih dobesedno nategne in jasno izkoristi njihovo nevednost oziroma, če želiš lahko napišem tudi to kar res mislim - idiotizem.

Jaz se za kupiranje ne zanimam, mam huskyja, vem da tukaj ni dovoljeno, za drugot me pa niti ne zanima, ker sama psa ne bi nikdar dala kupirati.

Sicer me pa dejanja posameznih veterinarjev sploh ne presenečajo več, ampak te so daleč od strokovnjakov.
Logiran
alexy
midi
*
Sporočil: 1.308

« Odgovor #1315 : torek, 02.09.2008 : 13:03:47 »

Kimica prej ko bos dojela, da rodovnik ni samo list papirja za razstave in da cistokrvni brez rodovnika ne obstajajo, ampak so navadni mesancki, bolje bo zate.

In ne, zal vas veterinar ni bil profesionalec, ampak mesar. Kajti profi veterinarji ne pocnejo prepovedanih stvari, se manj pa to pocnejo pri nekomu doma v kopalnici.
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1316 : torek, 02.09.2008 : 13:12:59 »

Ja no,mislite kar česte-boli me..
Noben mesar ni bil,ker,ko je še bilo dovoljeno je delal to povsod po Sloveniji in še dandanes počne to pravim rodovniškim dobermanom,katera legla zeloooooo dobro poznate-nekateri.In če to tam lahko počne,ne vem zakaj ne bi tudi drugim?!TA ŽE NI BIL MESAR!!Stežka sem dobila njegovo cifro,ker nihče ni želel riskirati,ker je prepovedano,ampak na koncu sem le dobila od gospodiča,ki mi je zaupal.In ni se zmotil. Kopalnica??? Kdo je pa sploh omenjal kopalnico idiot???
Zame bo zmeraj doberman,mešanček pa bo tisti,ki bo mešan med npr. ovčarjem in pudlom.
Logiran
alexy
midi
*
Sporočil: 1.308

« Odgovor #1317 : torek, 02.09.2008 : 13:17:47 »

Ah puncka ko bos odrasla bos ze vedela o cem govorimo.. Ce je kastriran in ce ga mislis parit naprej te pa sploh ne bom sprasevala, ker itak vem kaksen bo tvoj odgovor..

Ob takihle izjavam se zacnem sprasevat, zakaj vlagamo toliko energije in casa v osvescanje ljudi o steparjih, rodovnikih, s/k,... ko pa je miselnost ljudi se vedno enaka kot pred 30 leti Roll Eyes
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1318 : torek, 02.09.2008 : 13:20:08 »

Zakon o zaščiti živali

20. člen

Prepovedano je in se šteje za mučenje živali popolno ali delno amputiranje telesnih delov in popolni ali delni odvzem ali uničenje organov ali tkiv vretenčarjev, ki je storjeno naklepno, razen če je:
- poseg po veterinarski presoji potreben za ugotavljanje bolezni in za rešitev ali ozdravljenje živali;
- poseg v znanstveno-raziskovalne namene v skladu s predpisi;
- sterilizacija oziroma kastracija potrebna za zmanjšanje razmnoževanja živali, agresivnosti, načina reje ali preprečevanja razmnoževanja živali z dednimi hibami;
- popoln ali delni odvzem organov ali tkiv potreben za transplantacijo, za vzgajanje celičnih ali tkivnih kultur ali pregled izoliranih organov, tkiv ali celic, za diagnostične namene ali pripravo gojišč v skladu s predpisi;
- poseg pri rejni živali potreben, da se v reji preprečijo večje poškodbe ali obolenja.

Prepovedani so naslednji posegi:
- odstranjevanje krempljev mačkam, odstranjevanje glasilk živalim in boleče podkovanje kopitarjev;
- krajšanje kljunov perutnini, razen če so opravljeni z namenom, da se preprečijo večje poškodbe in obolenja v rejah;
- amputacije ali kastracije z elastičnim obročkom;
- krajšanje uhljev živalim, razen v primeru, če je poseg v korist živali;
- krajšanje repov psom, razen mladičem pasemskih psov, ki niso starejši od 5 dni, pri katerih se rep krajša v skladu s pasemskimi in kinološkimi standardi, ter psom, če je poseg v korist živali; navedene posege lahko opravi le veterinar.

IX. KAZENSKE DOLOČBE

45. člen

Z globo od 2.400 do 84.000 eurov se kaznuje pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki:

[...]
6. ravna v nasprotju z 20. členom tega zakona;
[...]

Z globo od 1.600 do 4.100 eurov se za prekršek iz prejšnjega odstavka kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika.

Z globo od 800 do 1.200 eurov se kaznuje posameznik za prekršek iz prvega odstavka tega člena.
Logiran

kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1319 : torek, 02.09.2008 : 13:20:18 »

http://www.moj-album.com/slike/11167219/Tu1li7XJAqp6qZj4.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/11167219/RlQlofUvT10EwQbw.v.jpg

Še par slikic.
Logiran
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.