o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 18:31:04
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
78
79
80
81
82
[
83
]
84
85
86
87
88
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 190280 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
liza-asta
rad prihajam sem
Sporočil: 1.602
Re: Dobermani - čvek
«
Odgovor #1230 :
petek, 30.11.2007 : 17:13:42 »
Ninja...jaaaa vsi imamo...
jst sem iz Lj. ..pa veliiiko na Primorskem..
ostali pa lepotci s Štajerskega konca
Logiran
Chili
gost
«
Odgovor #1231 :
petek, 30.11.2007 : 22:04:05 »
No super
me veseli da ste vsi ljubiteljji dobermančkov
sm si spremenil ime iz ninja v Chili,kakor je mojemu kuzku ime
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
«
Odgovor #1232 :
petek, 30.11.2007 : 22:21:03 »
No Chili..pa malo nam kaj več napiši od svojega Chilija
Logiran
Chili
novinec
Sporočil: 12
«
Odgovor #1233 :
četrtek, 06.12.2007 : 14:42:38 »
hmm...trenutno je star dobre 4 mesece in zelllo igrav kužek.Sicer sem že pred Chilijem imel dobermana. Ko mi je umru je bil star 10 let,zdaj pa imam tega malega "hudička" ki mi vse zgrize
ps..nič slabega mišljeno je še majhen. Zdaj ga pa čaka šola kot je čakala prejšnjega kužka.
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
«
Odgovor #1234 :
petek, 07.12.2007 : 01:01:31 »
A mali hudiček pa vse zgrize
saj bo minilo
Logiran
slick
še malo sramežljiv
Sporočil: 85
«
Odgovor #1235 :
ponedeljek, 17.12.2007 : 22:08:59 »
Vesele praznike!
http://i249.photobucket.com/albums/gg209/vrtacnik/estitka_slo1.jpg
LP, Rok!
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
«
Odgovor #1236 :
ponedeljek, 17.12.2007 : 23:01:15 »
Rok...hvala in enako tudi tebi
Pa dobra fotka
Logiran
MajcY
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #1237 :
sreda, 26.12.2007 : 02:24:16 »
Citat: drobtinica , sreda, 08.11.2006 : 15:20:09
Vidve sta pa kot leva in desna stranka, očitno se ne bosta
mogli dogovoriti za sredinsko pot
Moj predlog, če se pogovarjamo oziroma pogovarjate o dobermanih na splošno, potem ostanita tu, če pa gre za konkretne nasvete potrebne bodoči lastnici Arčija, pa se sprehodita do tja. A je tako prav? Jaz za tak način navijam zato, ker bi rada iz prve roke izvedela, kaj se bo z njim dogajalo
A sem usekala mimo. Če sem ste lahko
sicer pa
drobtinica...da se ti malo javim
Arč je se vedno pri meni in bo za zmeri ostal tuki tako da se nimas kej bat, je ljubljenec itak vseh ki jih je do sedaj spoznal in je pravi mali pobalinko...zlo rad izsiljuje, zlo rad nagaja, najraje je pa v narocju tako da...uziva
ti pa nalimam se mal slikic...da ga vidis
LP
Maja
no tuki je slikan z mojo kuziko malo snavcarko Šejo, ki je valda ostala pri starcih ker se je oči preveč navezal na njo in brez nje ne more
[url]http://www4.slikomat.com/07/1226/cd5-Slika0.jpg
[/url]
baje loh eno slikco ostalo pa pod url
al kak mate ze
pa bozick k je mel slab dan ker je bil kregan k je snedu potico
http://www.moj-album.com/slike/5786035/9aNpn0kICK69IGtt.v.jpg
pa na poti iz morja..valda more bit kopilot
http://www.moj-album.com/slike/5786035/D2bBoel0AUpN4KSx.v.jpg
ena mal slabsa pozerska (slikano s telefonom)
http://www.moj-album.com/slike/5786035/Jn0aCEUuMuGXtcqs.v.jpg
pa se ena ... k se zbase med noge in zaspi
http://www.moj-album.com/slike/5786035/JBDP8XvD5BjymSUn.v.jpg
ostale slikce so pa tud v albumu...jih je precej..tak da...
bos imela dela...ce te pa kej zanima pa vprasi..bos zvedla iz prve roke
P.S. Rok enako tud vama...pa valda vsem ostalim forumcem
Logiran
MajcY
novinec
«
Odgovor #1238 :
sreda, 26.12.2007 : 04:28:28 »
nevem če ravno paše sem ... ampak ker je doberman...sm si drznila...
moj zlo dober prijatelj, ki je doživel hudo nesrečo in je še vedno nezavesten...
z dovoljenjem njegovih najbližjih sem šla na obisk tokrat z arčem in moram povedati, da sm bila zelo presenečena nad arčevo reakcijo. Arč je po hitrem postopku zavil ob vhodu v hišo v Blaževo sobo in tam prevohal vsak sleherni kotiček njegove sobe, ko smo se nabrali ob Blažu, sem ga prijela za roko (Blaža) Arč se je približal, položil glavo na posteljo, Blaževo roko sem dala Arču za povohat in potem sem mu jo postavila na arčevo glavico. Lahko samo povem, da je Arč nepremično stal dokler roke nism odmaknila... to dejanje Arča si nism niti pod razno predstavljala da se lahko to zgodi..pa vendarle se je...upamo da bo Arč pripomogel k hitrejšemu okrevanju...
Blažev oče je seveda nekaj teh trenutkov ujel tudi v objektiv fotoaparata...in te slike so vidne na Blaževem blogu:
http://vlado.blog.siol.net
P.S. Močno upam da s to objavo ne kršim pravil...
LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #1239 :
sreda, 26.12.2007 : 08:46:20 »
MajcY, Blazu zelim, da bi mu slo cim prej na bolje, morda tudi s pomocjo Arcija, saj pravijo, da psi lahko delajo cudeze. Njegovim svojcem in tebi pa moc, da mu s svojo energijo pomagate premagati strasne posledice nesrece in se cimprej vsi skupaj veselite ob njegovem okrevanju.
Vse lepo v prihajajocem letu.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
MajcY
novinec
«
Odgovor #1240 :
sreda, 26.12.2007 : 12:38:56 »
Jana hvala...tud tebi enako...vse lepo!
Logiran
dogica3112
novinec
Sporočil: 37
«
Odgovor #1241 :
petek, 28.12.2007 : 23:53:15 »
Mene pa zanima, ker pač dobermani veljajo za napadalne pa nevem kaj še... bla bla bla
Kako naj prepričam domače za dobermana...
Kako se obnesejo kot ''napadalni'' ljubljenčki?
Logiran
MajcY
novinec
«
Odgovor #1242 :
sobota, 29.12.2007 : 10:22:07 »
dogica, predno se odlocis za nakup, si preberi vse o tej pasmi. Potem premisli ali si sposobna takega psa voditi ali ne. Moras se zavedat moci tega psa. To ni pes, ki ga kupis, se igras par mesecev potem pa ga das na stranski tir. s tem psom se je treba ukvarjat noc in dan
tako kot z vsakim psom, le da je razlika ali imas doma prinasalca, kokerspanjela ali pa dobermana. Jst osebno morm povedat, da arca nimam od zacetka. Posvojila sem ga pri 4 letih, bil je cisto nesocializiran, ni poznal ukazov sedi prostor taco, kaj sele poleg in pa odpoklic. Vse je bilo treba zaceti na novo, in morm rect, da imam enega izmed bolj pametnih dobermanov, saj se je v enem letu naucil toliko stvari kot marsikateri ne v parih letih. Res je tezko ljudi, ki imajo slabo mnenje o dolocenih pasmah ravno zaradi "medijev" ki objavljajo zgodbe take in drugacne..
primer:
http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20071228_3113678.php
..prepricati o nakupu psa.
Sama ti ne znam povedat kako prepricat starse, saj jih niti nikol nism vprasala za mnenje, ampak sem enostavno kosmatinca vedno prinesla domov in potem ni bilo debate ali ostane ali ne (hvala starsem)
Enostavno jst brez kuza ne morm.
In zakaj sm se odlocila za arca?
Pri nama je bila ljubezen na prvi pogled. On v zacasnem skrbnistvu kjer je bil tudi po 24ur na dan zaprt v hisi brez sprehoda..jst pa s prevec casa, saj sm si takrat vzela nekaj mesecni dopust da mal uzivam v zivljenju, da grem mal se potepat po svetu. Potem sm nek vecer razmisljala ko je bil arc pri meni v varstvu, da si ne zelim, da bi bil zaprt v stanovanju saj si ja zasluzi, da bi tud on uzival v zivljenju. No arc ni sel vec v zacasno skrbnistvo, ampak samo se do veterinarja na cepljenje, cip sva prepisala na mene in tako je arc postal moj "prvi doberman".
Imela sem nemalo problemov z njegovo dominantnostjo in nevzgojo. Lajal je na pse, ce so bili ti za kako ograjo, se mu je trgalo, in ker sm ga dala na povodcu cist na kratko, me je zacel grizti v koleno, sam tolko da je uscipnil, da sem bila modra. Tega sva se zlo hitro odvadla, saj je vedel, da bo kaznovan. Od takrat naprej niti 1x vec ni poskusal lajat v kuza se manj me uscipnit v koleno. Z vzgojo in solanjem sva zacela prakticno takoj. Vsi nasveti so mi nekako prisli prav, se najboljse nasvet znanca, ki mi je rekel, pokazi mu kdo je gospodar in da se ga ne bojis.
Po pravici povedano, sem mogla arčev EGO zbiti na minimum, da zdej deluje tako kot se zagre, se mi pa zdi...kot "napadalni" ljubljencki....da je vse to le nagon...
glede na to..kako arc obozuje ljudi...vsak clovek, ki tece na prostem, v arcu zbudi nek nagon..po plenu, in mislim da je to cist logicno...
tud napadalnih psov ni...za moje pojme...je le slaba vzgoja....
jst sm svoje zivljenje prezivela v druzbi psov, in sem marsikaj dozivela...
glede na to da so me obdajale "napadalne" pasme...rotti, doberman, belgijski ovcar, pittbull, stafford in tako naprej...sem dozivela ugriz od civave in pa šarplaninca.. (pa je kje omenjeno, kolikokrat so ti psi ugriznili cloveka) ? Zlo malo...tako da...doberman zna bit krasen ljubljencek...le veliko truda in sole in ljubezni je treba v to vlozit, pa imas cudovitega spremljevalca...pasma ne igra posebne vloge. In mocno upam, da ti bo pes sopotnik enako od prvega do njegovega zadnjega dne. Psa se ne smes oz ne mors navelicat!
Jst sama vzgajam Arca, sama ziviva, tako da...moji starsi ga imajo le takrat, ko greva oba na obisk
drugace pa...ni kraja kamor ne bi sla skupaj z njem...
Tko to je...ce ti je pes zivljenje
P.S. Jana prebrala sm tvojo zgodbo...tvoje zivljenje..haha...kako sva si podobne... k da bi brala moj zivljenjepis
Logiran
dogica3112
novinec
Sporočil: 37
«
Odgovor #1243 :
sobota, 29.12.2007 : 23:49:08 »
Sosedi imajo dobermana... DIVJAKA na kub!!!
neukročen divjak, res!!
Zaj pa vsi mislijo če so pač eni tak neodgovorni, da ne vejo da obstaja tudi pasja šola, recimo,
da je vsak pes tako nevaren...
Logiran
MajcY
novinec
«
Odgovor #1244 :
nedelja, 30.12.2007 : 00:18:47 »
Ni vse v soli..ta pes potrebuje trdo roko, bi rekla da je pes za poznavalca in ne navadnega smrtnika. Jst ti priporocam, da prvo preberes vso literaturo o tej pasmi in se potem pocasi odlocis. Vedt mors kaj prinasa ta pasma v tvoje zivljenje, ga mislis imet za ljubljencka, mislis resno delat s tem psom, al mislis ga imet le zato ker ti je vizualno vsec.
Za vsako pasmo ali mesanca, je treba imeti cas, se odpovedati marsikateri stvari, eni potrebujejo vec, drugi manj, mam pa obcutek, da to ni pes, s katerim se ukvarjas 4 leta ga izsolas in vse, potem pa ga imas kot hisnega ljubljencka, mam obcutek da te na vsake toliko casa mal prekontrolira, ce si lahko kej vec dovoli ali je se vedno ista pesem, ko je ne je ne.
Jst za arca vem, da stalno preverja, ali mu bom dovolila narediti eno stvar, katere pol leta nazaj nism. In ce vidi, da se mu podredim, si ustvari neko kontrolo, ce vidi da je se vedno NE kot pol leta nazaj, ve da imam se vedno jaz kontrolo. Nenehno preverjajo, znajo pa tud zlo zlo izsiljevati in se delati neznansko boge zivalce.
Pri meni je primer Arc zivi z mano v stanovanju, ima svoj kavc, spi na postelji, po moznosti pod kovtrom (nekateri pravjo da nism resna) ampak, ce pride sredi noci, ko da glavo pod kovtrck zacutm mrzl smrck, valda mu odmaknem kouter in ga zadelam, da revcka ja ne bo zeblo. Ko se vozi z avtom, mora sedeti na sprednjem sedezu, ce to res ne gre, da se s fantom kregata, potem ga s tezavo odstopi in gre na zadnjega, s tem da ima prednje tace na prednjih stolih in sedi zadaj na stolu, tako da ima vse pod kontrolo. Kadar fant prespi pri meni, spi obvezno med nama. Ko je kosilo ali so na mizi piskoti ali kaj podobnega, pa ga pogledas v oci, mislis da se mu je podrl ves svet, potem se malo zastoka zravn, pocvili, pride do tebe naslon glavo na noge in te gleda tako kot da bo samo se rekel, kill me. Pa ne smem popustit, ker potem nima mere.
Jst bom tko rekla..jst vse pse isto tretiram, pa naj bo mesancek, rodovniski, velik, majhen, zame je kuza kot clovek, oziroma mi kuza veliko vec pomeni kot marsikateri clovek. Ne bom izpostavljala dobermana kot psa s katerim se mores veliko ukvarjat, veliko vec kot z drugimi, ni point v temu, z vsakim psom se je treba ukvarjat in ne po nekaj letih ga potisnit na stranski tir, ker ti vec pomeni druzenje s prijatelji, ali pa morje ali pa marsikej drugega. Se vedno gres lahko kamr hoces, samo zavedat se je treba, da ta kuza, ko enkrat zacuti, da je sam svoj gospodar, da njegov gospodar nima casa, lahko zna bit pravi strup. Izpostavljam ga lahko predvsem po ugrizu...
Mislim da je velika razliga, ce te ugrizne prinasalec, nemski ovcar ali pa doberman. Ima precej mocnejsi ugriz kot katera koli druga pasma in ne pozna bolecine, tako da...ko vzames dobermana, vzames zelo pametnega mocnega in preracunljivega psa.
Jst te podpiram pri izbiri, vendar precitaj in se pogovori, ce je to pes ki si ga resnicno zelis in kateremu bos zadovoljila potrebe, katere ima skozi celo zivljenje. Lahko pa recem, ce je kuza pravilno naucen in ce se ukvarjas z njem, zna bit pravi druzinski. Lahko recem da je vse v enem..dober prijatelj, cuvaj, in zmazancek.
[url]http://www4.slikomat.com/07/1229/sjm-jst.jpg
[/url]
pa tkole
[url]http://www4.slikomat.com/07/1229/9x3-P72201.jpg
[/url]
Logiran
Strani:
1
...
78
79
80