o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 06:54:04
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
58
59
60
61
62
[
63
]
64
65
66
67
68
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 190504 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
vicio
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
Re: Dobermani - čvek
«
Odgovor #930 :
nedelja, 11.12.2005 : 18:38:33 »
Sprehod po moje vedno mora biti kombiniran. Malo po svoje, malo igre. Le z igro boš delal na kontaktu s psom. Malo pa pes tudi mora na sprehodu ''cajtnge'' brat in blodit in opraviti potrebo. Sicer pa pretiravanja v vsakem primeru niso dobra. Pes, ki spuščen laufa, že ve koliko lahko (hm, ali pa tudi ne). sam sem veliko z kolesom, ampak se vozim kot kakšna babica in psice laufajo v zmernem tempu in vedno spuščene. Vmes so vedno pavze in razna igra. Psice so fit in brez problemov.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
Sporočil: 754
«
Odgovor #931 :
nedelja, 11.12.2005 : 18:41:55 »
jaz kombiniram, čeprav je precej več sprehodov, kjer je psica frej, z drugimi psi, v hribih...tako kot sem že napisala.
Na kolo ne grem prav rada z njo, ker najprej vleče kot zmešana, potem se ji pa nič več ne da. Če grem, grem še najraje v gozd, kjer je lahko spuščena, jaz pa pač zraven lepo počasi s kolesom.
Tudi rolerji mi niso prveč po godu, saj v tem primeru mora biti psica ves čas na povodcu, pa še jaz nimam nič od tega, ona pa tudi ne (zame prepočasi, zanjo dolgočasno)
Katarina: Kako pa, da si ji mogla dati operirati obe nogi?? Sem prbrala nekaj postov nazaj, ko si pisala o tem...
Logiran
Katarina K
novinec
Sporočil: 41
«
Odgovor #932 :
nedelja, 11.12.2005 : 18:48:18 »
Citat: WildAngel , sobota, 10.12.2005 : 19:37:42
A sem rekla, da ni?
Ah daj no daj - me zanima, če bi ti hodila v hribe in bi ji zraven še žogo metala! Nekej drugega se je postavit na en travnik pa metat žogo al pa it s psom v naravo, po hribih, potokih itd... zato ne govori o dolgčasu. bi prej rekla dolgčas temu, da se vsak dan 1krat postaviš na isto mesto in ji mečeš žogo.
Bi rekla, a je bolje, da je 3krat zunaj kot pa enkrat. Sprehodi so pa vsaj razgibani . Od metanja kep, palice, skakanja po vodi in predvsem skupnih sprehodov z drugimi psi s katerimi se igra! Ja verjamem, da se ti ne bi dalo trikrat na dan loviti z njo po travniku in zato ne meni, da ne razumeš kaj delam z njo!
Koliko je pa stara tvoja psica? Zakaj jo greš pa operirat?
Kot prvo sem jaz z Lio prehodila v hribe,no,bolj griče,ker Molnik,Šmarna gora,Urh,Nanos niso ravno hribi,ogromno in to vsak dan zjutraj.Prvič ljudje se bojijo spuščenih dobermanov in meni se ne da več poslušat glupih opazk ljudi,ki se jih bojijo,čeprav se Lia in Ria tudi zmenita ne za njih.Drugič,če imaš delovnega psa ne hodiš ven z drugimi psi,da se lajhajo med sabo,tretjič ima Lia na razpolago tako Rio,kot Luno cele dneve doma in verjemi,da ji zunaj ni do igranja,niti doma ne več toliko,z drugimi psmi se ne mara igrat,ker so jo že trikrat napadli in to psi ne psice! In četrtič je za razliko od tvoje psice moja tako navezana,da ji prosto laufanje z Rio za srnami ni v zabavo in ravno tako je z Rio,ker skoz hodita zraven in težita naj jima kaj mečem!!In še jaz ne stojim na travniku in mečem žogo ampak skupaj laufamo za njo,se lovimo,skačemo,itd.Predvsem smo pa do nedavnega imeli trikrat na teden poslušnost,obrambo in sledenje vsak dan z mano,tko da moji psi radi delajo z mano in jim to pomeni več ko laufanje po gozdu,predvsem so pa spuščene in če bi hotle bi šle lahko kamorkoli pa ne grejo in hvala bogu da so take in sem na njih ponosna!Oziroma oprosti znajo it,če se prosto šetajo in jim nočem nič metat,potem gre Lia zelo hitro laufat za kakšnim avtom,sej pride nazaj,sam zaštarta pa vseeno,tko da pač za moje pse tvoje sprehajanje ni.Predvsem imajo pa veliko bolj razgiban urnik kot tvoja psica,ampak najbrž ti nimaš oziroma nisi imela istih interesov s psom kot jaz.Tudi moje prejšne psice so ble tko kot tvoja Fabija,pa sem se 4 leta nazaj odločila,da poskusim delat s psom in sem ugotovila,da je pes čist drugačen,da je meni delo s psmi v veliko veselje,čeprav ti vzame ogromno časa ampak se imamo tok kul,da mi niti ene minute dela z njimi ni žal,ravno nasprotno.In vse so tako vesele,ko delajo,da se kregajo če sem prepočasna.Priznam pa da sem dolgo razmišljala,če je delo res dobro za psa.Dokler ne probaš ne veš,ker ko vidiš kako rad pes dela obrambo in poslušnost,ne moreš verjet,da je to res.Ne vem,mogoče bi morala sama poskusit,da bi vidla to veselje v pasjih očeh in njihov nasmeh ob igri s tabo.
Moji psi drugače hodijo povsod z mano,v mesto ,na trg,bilo kam in če jih pustim doma ko grem nekam kamor res ne morejo,je to tako pritoževanje,da lahko kr zmoriš,še Gregata sem prepričala v to da hodijo zraven,čeprav je bil na začetku ful proti,sej veš moški....Tko da one so bolj razvajene kot katerikoli otrok.
Logiran
Katarina K
novinec
«
Odgovor #933 :
nedelja, 11.12.2005 : 18:51:28 »
Citat: vicio , nedelja, 11.12.2005 : 18:38:33
sam sem veliko z kolesom, ampak se vozim kot kakšna babica in psice laufajo v zmernem tempu in vedno spuščene. Vmes so vedno pavze in razna igra. Psice so fit in brez problemov.
Kolo je tud pri nas spomladi in jeseni odličen spehod,sam tri psice naenkrat pa žal ne gre
Logiran
Katarina K
novinec
«
Odgovor #934 :
nedelja, 11.12.2005 : 18:58:01 »
Katarina: Kako pa, da si ji mogla dati operirati obe nogi?? Sem prbrala nekaj postov nazaj, ko si pisala o tem...
Citat
Ja,prva noga je šla tko k sem prejle napisala Primaveri,druga pa tko;ko smo čakale na operacijo,se je babica,kljub prepovedi,spomnila peljat ven Lio in jo je pustila,da se je igrala z berncem na hribu,ker je Lia šparala desno nogo,je levo toliko bolj obremenjevala n si poškodovala meniskus in natrgala vezi v levi nogi,tko da smo mogli operirati najprej levo.Potem se je desna noga čist popravila ampak sej veš enkrat natrgano je lahko samo še bolj natrgano,ker se vezi ne celijo in tko je enkrat,ko sem prišla s faxa domov Lia spet šepala,šli sva k dr.Matku in diagnoza je bila takoj znana.Če hočem,da bo pes OK in da bo lahko tekla normalno,jo moram dat operirat,glede na to,da je stara šele 2,5let,ji ne pivoščim da se upokoji in štrli cele dneve doma,ker ne sme laufat.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #935 :
nedelja, 11.12.2005 : 18:59:52 »
Ja najbrž je pa res drugače, če imaš delovne pse! Naša fabija je pa članica 5 oz. 7 - članske familije, prvi pes in bolj razvajena kot otrok. Najbrž se vsi na napakah učimo in najbrž sem ga tudi sama že v začetku kje usrala,ampak kaj češ - vsak je enkrat začetnik. Kljub temu, da me ne uboga na odpoklic, ko laufa za srno, mislim, da nam je vzgoja dobro uspela in, da fabiji tudi slučajno ni nič hudega - nasprotno!Sedaj vem za ene par stvari na katere morm biti pozorna pri naslednjemu psu, ki bo seveda moj. Razlika je ogromna, če si eden od lastnikov ali pa si ga lastiš sam, ti voziš v šolo itd... Fabijo je vozil brat in ga tudi bolj uboga, čeprav se nič ne ukvarja z njo ali jo crklja.
Še vseeno se mi pa zdi, da pes ful uživa na sprehodih, kjer laufa, raziskuje, se druži z drugimi psi ( če seveda nimaš sam treh doma) in to nameravam tudi v prihodnje prakticirat, le da upam, da ne bo problema z nagonom.
Kar se pa tiče strahu ljudi: malokrat se zgodi, da kdo kaj zateži, ker Fabija nobenega ne porajta in gre flegma mimo. Če pa vidim kakšne razposajene otroke, jo pa obvezno pripnem ali če vidim kakega, ki mu že od daleč piše na čelu, da se psa boji.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #936 :
nedelja, 11.12.2005 : 19:04:20 »
Citat
Moji psi drugače hodijo povsod z mano,v mesto ,na trg,bilo kam in če jih pustim doma ko grem nekam kamor res ne morejo,je to tako pritoževanje,da lahko kr zmoriš,še Gregata sem prepričala v to da hodijo zraven,čeprav je bil na začetku ful proti,sej veš moški....Tko da one so bolj razvajene kot katerikoli otrok.
Jaz pa psa k fantu ne smem vzet, ker pri njih niti podrazno ne bodo imeli živali v hiši. Samo meni ni tak problem, ker nas je itak toliko doma, da skoraj nikoli ni sama.
Kar se pa fanta tiče-dostikrat mi reče, da mam mačke pa psa rajš kot njega, pa da lepš z njimi delam, da sem bolj nežna itd... kot pa do njega! In to mi gre res na živce, k ne morš primerjat čustev do partnerja in čustev do živali do katerih te veže skrb...
Logiran
Katarina K
novinec
«
Odgovor #937 :
nedelja, 11.12.2005 : 19:17:50 »
vidiš,moj prejšnji fant mi je očital popolnoma iste stvari kot tvoj tebi!Mislim,da če nimaš doma živali s katero živiš na tak način kot mi tukaj,nikoli ne razumeš partnerja in so potem taki nepotrebni ljubosumni izpadi.
Ja glede dobermanov je pa tako,da imajo eno značilno lastnost in sicer za lastnika vzamejo samo eno osebo in samo to upoštevajo,razen svetlih izjem.Naprimer Lia upošteva samo mene in nobenga druzga,če ji babica reče prostor,bo vedno pogledala mene in dokler ji jaz ne rečem prostor ga ne bo dala! Ria pa bo ubogala tako mene kot fanta enako.
Glede na to,da je Fabija vaš prvi pes,ti čestitam kako ste jo vzgojili,ker dobermani so zelo zahtevni in mislim,da vam je odlično uspelo,pa saj veš na napakah se učimo,tudi Lia,Ria in Luna niso brez napak.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #938 :
nedelja, 11.12.2005 : 19:35:02 »
No vidiš pa sva našli eno zlato sredino
Jaz pa nimam občutka, da bi vzela Fabija samo enega za sviojega. Pri nas je tako: brat jo je vozil v šolo in je bil vedno strog do nje - brez popuščanja. Najbrž meni ne bi uspelo to kot njemu-takrat seveda. V šoli je bilo z njo prcej več problemov, kot pa z drugimi pasmami. Naučil se je, da ji ne sme popuščati-takoj ko je popustil ali jo malce prveveč pohvalil, je že ona to obrnila v svojo prid in ga zaj***la. Mogoče je res on največja avtoriteta zanjo! Ampak kljub temu ne uboga njegovega odpoklica, ko zagleda mačka, srno itd...
Se mi zdi, da najraje ima pa mene in mojega fanta...no pa sestrico. Nas je vedno najbolj vesela, ko pridemo domov. Mi jo crkljamo, ji dopuščamo, da se sprehaja za nami po hiši in ji posvečamo ful pozornosti. Brat pa nima takšnega odnosa-on ima zgolj "posloven" odnos. sprehod, red, disciplina, nič crkljanja, skrbi zanjo.
Nihče drug je ne bo peljal k vetu kot pa jaz, nihče drug ne bo jemal določenih znaov za resne itd..
Mami pa oči pa...čez dan se mami pizdi zaradi dlak, zvečer jo pa na kavču čohata... to je pa to.
Vse ima rada, mislim, da mene najbolj, kljub temu, da brata bolj uboga.
Ko je čas za sprehod recimo... Ona stoji pred vrati in gleda mene in piska, hoče it z mano ven. Oči ali brat jo čakata v garaži, ona pa na hodniku in gleda mene...
Uglavnem moti me ta nagon - če bi bili na to pozorni že od malega bi bilo tudi drugače, ampak kdo je pa takrat to vedel...
Ko se jaz in fabija na sprehodu igrava me ful uboga.. naredi vse kar ji rečem in je vesela - rada dela. ampak vse to do takrat dokler kaj ne priteče mimo...
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #939 :
nedelja, 11.12.2005 : 19:49:35 »
pa še neki.. takrat poletzi, ko sva sami doma ene 14 dni..ni ista, se vidi, da ji ni ok, da ni polne hiše.. tko, da - navezana je na vse.
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #940 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 00:03:57 »
Uf, ste spet napisali!! Namesto, da bi prevajala tekst, ki ga moram jutri nujno oddat, berem forum
Nasploh se mi zdi, da imajo ti naši dobermani vsi po vrszti krasna življenja, vsaj po opisih sodeč. Če ima človek prvega dobermana, je res težko bit na vse pozoren, enostavno ne veš, kako in kaj, v knigah pa tudi ne piše vse. Sama sem npr. pred leti, ko sem s prvo psico hodila v pasjo šolo in trenirala za izpit C, psico pred odhodom na poligon vedno ful zlaufala, čez kakšno uro pa sva odšli v šolo, kjer je vladal red in disciplina. Vedno so vsi govorili, kakšna tempirana bomba energije je doberman in kako je eksploziven. Moja psica je bila bolj mirna in zadnje kar se ji je dalo, je bila hoja poleg v krogu in usedanje na mokro travo ali celo na sneg
V žepu sem imela klobaso pa smo mahali pred nosom, nagrajevali skošči sira in salamice ipd, a psici se ni dalo nič. Šele kasneje mi je potegnilo, da se vendar hodi z nesprehojenimi psi na poligon. Nisem se posluževala tako drastičnih ukrepov kot nekateri, ki so svojega dobija pred odhodom na tekmo za 3 dni zaprli v boks sredi kuhinje, da je lahko le nemočno opazoval življenje okoli sebe, šel ven na WC, jedel ni nič IN JASNO, da je pol na poligonu delal kot mašinca. Doumel je, da mu je delo nagrada in edina možnost, da se lahko giba....
Moram priznat, da moja prva psica kljub vrhunskemu rodovniku ni bila primerna za delo, bila je preveč mirna, preveč scrkljana in preplaha, tako, da dlje od izpita C nismo prišli. Zablokirala je obramba (tudi zaradi mojega neznanja in smrti našega super markerja, ki je res znal s psi)Sva pa bili odični v sledenju in poslušnosti. Imam precej slabo vest, ker sedanje psice ne šolam, saj je bistveno bolj dovzetna, eksplzivna in radovedna, moja mama pravi, da ima "mevljo v riti", karkoli že to pomeni...
način sprehajanja po okoliških gozdovih in travnikih imamo kar dobro organiziran, sem pa sama edini sprehajalec, skoraj nikoli ne srečan nikogar, pa tudi psico vedno le jaz vodim na sprehod, naši doma imajo strah, da jim nebi kam pobegnila in se bojijo, da se ji kaj ne zgodi na sprehodu, tako,da ji mečejo kako žogico na vrtu, pa pogovarjajo se z njo, ko je dopoldan sama z njimi. Imam to srečo, da moja psica nikoli ni sama doma. Sedaj imamo malo bolj pestro življenje, ker jo maram vsak dan skopati
, ker je fasala neko dermatozo. Dobiva tudi antibiotike. Na sploh je dlaka naša šibka točka že odkar sem jo dobila. Zdaj ima iz X razloga še prhljaj, kljub rumenjakom, olivnemu olju, sardinam in Hills briketom... Očitno ima slab imunski sistem. Poleg tega ima še vnetje levega očesa, ki kljub antibiotičnim mazilom in skoraj 14 dnevni kuri antibiotikov s tabletami , ne izgine! Naročila sem si OLEOVIT kapljice, ki so mi zadnje upanje. Sicer se pa moj veterinar boji, da nima uvihnjene veke, kar pomeni, da bo potrebna operacija! Katarina, je z Riinim zdravjem vse v redu? Kajti brat je tudi imel strašne težave z zdravjem (če hočeš, ti lahko pošljem fotke od obeh na privat mejl, smo imeli poleti bratca na obisku)
Tisto o prejšnjih fantih je res zanimivo: pri nas je bilo obratno, psa sem kupila jaz in garala prek študentskega servisa, da sem zbrala tiste marke, skupaj sva ga šla izbrat, domov pripeljala čudovito samičko dobermana, ki se nam je vsem vsedla v srce. Fnt je bil bolj navdušen nad psico kot nad mano
, ampak meni je bilo to popolnoma o.k. , tudi njegovi starši, ki prej v življenju niso imeli psa v stanovanju , so jo takoj sprejeli in smela je celo na kavč
Ko sva se ćez leta razšla, je zavladala prava bitka, od koga bo psica. Jasno, da je ostala pri meni, on pa je obdržal njeno najlepšo , največjo uokvirjeno sliko, od katere se niti danes po desetih letih noče ločiti, čeprav si je že ustvaril svojo družino in ima otroke.... Pazite torej na pse in podpišite predporočne pogodbe
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #941 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 11:21:35 »
Pri nas pa priboljški niso nikoli imeli kakega posebnega učinka-nje nisi mogel podkupiti. Se spomnim, ko je brat hodil z njo v šolo in so delali vajo, ko je pes moral sedeti, lastnik se je moral sprehoditi na drugi konec in potem odpoklic. Fabija ga je non-stop zaj****la. Samo, da jo je odpel iz povedca, mu je ušla in laufala kot zmešana po poligonu, med psi, ni hotela nazaj... In to se je stalno dogajalo. Potem mu je pa vaditelj naročil naj se sam naredi kot, da je odpel povodec in stopi korak vstran. No, ko je psica zopet hotela uiti jo je on cuknil kot pri norcih, da se je ene dvakrat obrnila okrog... od takrat naprej ta vaja ni bila več problem. Potem ni hotela ležat prostor na tleh. Ali je dvignila rit ali pa prednje tace. To sta uštimala tako, da je brat stopil na sam začetek povodca pri glavi in stal toliko časa, da se ni ulegla-potem pa pohvala. V šolanje je mogel vložiti ful več truda kot kašni z zlatimi prinašalci itd... pa še izkušenj še ni imel.
Ti problemi so se sevada pojavljali na začetku. Ona je točno vedela kaj bi mogla naredit in kako, ampak je nalašč......
Na koncu tečaja ga je ubogala kot pesmica... izpit sta naredila s skoraj 100%
Primavera - tista s fantom je pa dobra
Andrej ima Fabijo ful rad (veliko bolj kot mačke) in ona njega. Njegovi doma so pa totalno proti. Že samo, da Fabija sredi suhega vremena samos prednjima tacam,a stopi skozi vrata - kjer so ploščice, gre že s cunjo brisat
Stara mama namreč.
Upam, da bova nekoč imela enega psa... samo njemu je bolj do amstafov ali pitbulov (red nose), čeprav so mu dobiji ful lepi (samo samičke s kupiranim repom in ušesi). Najboljš, da bi imela kar vsak svojega
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #942 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 11:31:26 »
Citat
Nisem se posluževala tako drastičnih ukrepov kot nekateri, ki so svojega dobija pred odhodom na tekmo za 3 dni zaprli v boks sredi kuhinje, da je lahko le nemočno opazoval življenje okoli sebe, šel ven na WC, jedel ni nič IN JASNO, da je pol na poligonu delal kot mašinca. Doumel je, da mu je delo nagrada in edina možnost, da se lahko giba....
a to delaj??
S Fabijo smo delali kot običajno, jedla je normalno, samo, da je bila namesto večernega sprehoda pač na vrsti šola..
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #943 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 11:35:57 »
Citat
Sedaj imamo malo bolj pestro življenje, ker jo maram vsak dan skopati , ker je fasala neko dermatozo. Dobiva tudi antibiotike. Na sploh je dlaka naša šibka točka že odkar sem jo dobila. Zdaj ima iz X razloga še prhljaj, kljub rumenjakom, olivnemu olju, sardinam in Hills briketom... Očitno ima slab imunski sistem. Poleg tega ima še vnetje levega očesa, ki kljub antibiotičnim mazilom in skoraj 14 dnevni kuri antibiotikov s tabletami , ne izgine! Naročila sem si OLEOVIT kapljice, ki so mi zadnje upanje. Sicer se pa moj veterinar boji, da nima uvihnjene veke, kar pomeni, da bo potrebna operacija
!
ej, ko berem vse te poste kako skrbimo za naše pse, jih vozimo k vetu, se sekiramo, jih crkljamo itd...
Bogve kako bomo mi ravnali z otroci
Meni doma skoz pravijo kako pretiravam, kompliciram... da isto preživi in se ma fino tudi, ko mene ni, pa nihče ne komplicira... Da je bolj, da otrok sploh nimam, ker se jih nihče ne bo smel dotakniti...
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #944 :
torek, 13.12.2005 : 00:20:25 »
Wild, super fotke! šele zdaj sem jih videla. najboljša mi je tista z Burberys šalom na Joštu..Važička Fabija.
pri naši se kaka oblekica niti dve sekundi nebi obdržala na njej, bi šlo vse v prafaktorje. Nasploh pa psov ne oblačim, le pred leti, ko nam je enkrat crknila centralna pozimi in smo bili en dan v mrazu, sem pokojno psico morala celo noč pokrivat z deko, to je pomenilo vstajanje na pol ure , kadar se je pač razkrila in je začela piskat, ker jo je zeblo. Ko sem vstala kakih 5x, sem jo raje oblekla v volnen pulover, sprednje tace v rokave in je bil mir do jutra. Sicer je pri nas razvada da se pse pokriva z dekco, čeprav je v sobi 22 stopinj. Ampak dopovej to našim
Logiran
Strani:
1
...
58
59
60
61
62
[
63
]