mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 13:49:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 191381 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 754

« Odgovor #915 : četrtek, 08.12.2005 : 16:19:40 »

jaz sem pa že kar malo pozabila kako je imeti dobermana mladiča... Wink Cheesy
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #916 : četrtek, 08.12.2005 : 16:23:42 »

fabija je stara 5,5 let, sterilizirana pa je bila lani, kak mesec ali dva predn bi se morala začeti gonitev.  Mi smo ji dali propalin ene dvakrat, potem sem pa zvedela kako vpliva na srce in ožilje, začela dvomit, da je mogoče iemla samo prehlajen mehur itd... in prenehala s propalinom, tako, da je še cel lonček doma in čaka... upam, da na potek roka Wink takrat se je potem po ene pol leta pojavilo ene par kapljic, potem pa nič več, ampak smo rekli, da bomo brez propalina dokler se bo dalo. in res od takrat ni več problema. sem se bala, da bo na jesen in zimo problem, pa zaenkrat - morm potrkati - še ne duha ne sluha...

Če se spet pojavi, bomo pač počakali dokler res ne bo tako hudo, da se ne bi dalo zdržati brez...

Kakšni so dnevni urniki vaših dobijev?
FABIJA - DNEVNIK
-zjutraj okrog 6h do 7h tek z očijem po gozdu (ne glede na vremenske razmere vsak dan)
-zajtrk in dopoldanski počitek ( če sem jaz doma, se seveda slini okrog mene)
-če smo doma ob 12h že piska, ker hoče ven, če pa nismo pa zdrži pridna dokler se pač prvi ne vrne domov. Takrat obvezno sprehod. Traja odvisno od časa, od tega kakšno je vreme (če je takšno kot te dni, ni ravno najbolj razpoložena, jaz pa še manj)- od pol ure do 1,5 ure..
- potem pop sprehajanje po hiši, dokler je mami ne nagoni ležat na kavč, da slučajno ne bi bila kje kakšna dlaka
- če je lačna, dobi še malo za jest
- večerni sprehod za ene pol ure (pozimi okrog 18h, poleti lahko tudi kasneje)
- večerja in spat ter se čohat na kavču, ko naši gledajo tv.

- vikendi so pa malo drugačni..kakšni hribi...
- med našim kosilom med vikendom, ko se vsi skupaj zberemo ona vedno da mir in leži na svojem prostoru. Seveda vedno ve kdaj smo zaključili in takrat pride fehtat. vedno dobi kakšen meso pa krompir pa omakce... potem pa v ponedljek vedno na veliko serje Wink Cheesy

takšne je njen dan. Poleti pa seveda precej časa preživi na terasi ali na travniku pred teraso...

Jaz bi bila tudi Fabija...Che bella vita Roll Eyes Roll Eyes Cool Cool Cheesy
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #917 : petek, 09.12.2005 : 10:17:06 »

Hehe.. ni ji hudega ne  Wink

Kaj pa vaši psi delajo čez dan? Kar se pri nas sprehodov tiče je lažje, ker nas je 5 in je vedno nekdo doma... Če bi imela sama psa čez, zraven službo ali šolo, mi najbrž ne bi znesli 3 sprehodi na dan...

Zdele fabija leži zraven mene na tepihu in veselo godrnja... ampak čakajte še 10 minut, ko se bom šla gor v sobo učit - mi bo pa tukej spodej piskala, cvilila in se sama sebi smilila Shocked

Kdo bo v ljubljani razstavljal? Kaj pa tisti, ki ne boste, boste svoje kosmatince vseeno pripeljali s sabo?
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #918 : petek, 09.12.2005 : 10:28:30 »

Citat
Wild, imaš srečo, da pri vas očitno ni lovcev. Pri nas jaz ne upam reskirati.

do sedaj nisem še nobenega srečala. Fabija nikoli ne teče prav daleč za srno - jo imam skoraj skoz na očeh lahko - itak ji srna vedno pobegne. Skoči pa tudi nje v njo. Saj lovec ne sme ustreliti psa, tudi, če pes kolje divjad! Ok , kaj bi bilo v praksi je druga, ampak po zakonu je baje tako...
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #919 : petek, 09.12.2005 : 11:29:40 »

Saj lovec ne sme ustreliti psa, tudi, če pes kolje divjad! Ok , kaj bi bilo v praksi je druga, ampak po zakonu je baje tako...

samo ne se prevec zanasat na to. nekateri lovsi bodo pse pihnili, pa ce jim zakon to dovoljuje ali pa ne.
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #920 : petek, 09.12.2005 : 17:40:51 »

http://www.dobermannreview.co.yu/

A ste že videli to stran?

Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #921 : petek, 09.12.2005 : 18:06:59 »

sej vidim, da je vicio moderator foruma...
od fabije oče (baron nike renewal) je bil pa prejšnji mesec star 10 let - sem prebrala na tistem forumu... pa baje, da je zdrav!
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #922 : sobota, 10.12.2005 : 18:17:06 »

Kar pridi malo pokukat k dobermandzijama.
Logiran
Katarina K
novinec
*
Sporočil: 41

« Odgovor #923 : sobota, 10.12.2005 : 19:18:48 »

zakaj pa Nike ne bi bil zdrav?Prav odlično zgleda za svoja leta in je v dobri kondiciji!!Glede tvoje Fabije in njenega nagona je pa tko,očitno dosti hodiš na sprehode v gozd in psa ne zabavaš ti ampak se zabava sama.Več kot očitno ji je s tabo dolgčas in jo zanima vse kar se premika,ker je to njej odlična igra!Predlagam ti,da greš z njo ven in se igraš ter ji ne pustiš,da voha po tleh in se zabava po svoje.Jaz svojega psa nisem nikoli sprehajala tko da sem jo spustila s povodca in udri po svoje.Grem na travnik z žogo,frizbijem,bilo čem,skačem z njo,se naglas derem,da naj čim prej pride do žoge in njo to neskončno zabava.Poskusi,boš vidla,če bo kaj boljše.Predvsem pa zdaj ko sem prebrala,da hodiš TRIKRAT na dan na sprehod z njo sploh ne razumem kaj delaš z njo?Jaz jo peljem ven enkrat ali dvakrat pa je pes totalno zlaufan,pa je isto hiperaktivna in je v odlični kondiciji?!Glede večerje pa mene ne bo,v petek greva z Lio k dr.Matku operirat še drugo nogo,tko da bo full boga in je za nič na svetu ne pustim same doma.
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #924 : sobota, 10.12.2005 : 19:37:42 »

Citat
zakaj pa Nike ne bi bil zdrav
A sem rekla, da ni? Shocked

Citat
Glede tvoje Fabije in njenega nagona je pa tko,očitno dosti hodiš na sprehode v gozd in psa ne zabavaš ti ampak se zabava sama.Več kot očitno ji je s tabo dolgčas

Ah daj no daj - me zanima, če bi ti hodila v hribe in bi ji zraven še žogo metala! Nekej drugega se je postavit na en travnik pa metat žogo al pa it s psom v naravo, po hribih, potokih itd... zato ne govori o dolgčasu. bi prej rekla dolgčas temu, da se vsak dan 1krat postaviš na isto mesto in ji mečeš žogo.

Citat
Jaz svojega psa nisem nikoli sprehajala tko da sem jo spustila s povodca in udri po svoje.Grem na travnik z žogo,frizbijem,bilo čem,skačem z njo,se naglas derem,da naj čim prej pride do žoge in njo to neskončno zabava.Poskusi,boš vidla,če bo kaj boljše.Predvsem pa zdaj ko sem prebrala,da hodiš TRIKRAT na dan na sprehod z njo sploh ne razumem kaj delaš z njo?Jaz jo peljem ven enkrat ali dvakrat pa je pes totalno zlaufan,pa je isto hiperaktivna in je v odlični kondiciji?

Bi rekla, a je bolje, da je 3krat zunaj kot pa enkrat. Sprehodi so pa vsaj razgibani . Od metanja kep, palice, skakanja po vodi in predvsem skupnih sprehodov z drugimi psi s katerimi se igra! Ja verjamem, da se ti ne bi dalo trikrat na dan loviti z njo po travniku in zato ne meni, da ne razumeš kaj delam z njo!

Koliko je pa stara tvoja psica? Zakaj jo greš pa operirat?

Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #925 : nedelja, 11.12.2005 : 00:10:28 »

Tudi sama sem zagovornik sprehodov, kjer je pes spuščen (moja itak ni nikoli na povodcu) in da lahko laufa po mili volji. Tu bi se strinjala z Wild, ki pravi, da se pes bolje zlaufa po gozdu oz travnikih, brez frizbija. Pri na sprakticiram kongo zadaj za hišo na travi , kjer je cca. 40 m dolga zelenica in to samo takrat , ko nimam časa in se mi kam mudi. To je ponavadi eden izmed dveh tavelikih sprehodov (gozdna varianta). Se pa izogibam metanju predmetov, če je le možno, še zlasti palic ne mečem. Pred leti se je namreč mojim znancem iz Trsta, ki so imeli dobermana, ki je navdušeno prinašal palice, zgodilo nekaj strašnega: pes se je, ko je pritekel do 50 cm palice nanjo nabodel, kajti zapičena je bila v zemljo in je en del štrlel navzgor. Prebodel si je srce in ni mu bilo pomoči. Poleg tega mi je še ortoped pred leti svetoval naj čimmanj mečem žoge in frizbije, saj sunkovito bremzanje , ustavljanje ipd zelo škodi vezem in da sploh ni dobro za sklepe, še zlasti ne za zelo mlade ali zelo stare pse. Ravno tako psa ne gonim s kolesom.
Ravno danes smo imeli čudovit sprehod po gozdu (imam srečo in živim tako kot Wild na super terenih za sprehajanje psa-sami travniki, gozdovi in skoraj na vsakem koncu izvir pitne vode, kar zelo prav pride poleti. (Edinole Wild prednjači, saj ne srečuje medvedov Cool) Moja psica se je uro in 45 minut podila po gozdu, jaz sem se ji skrivala za drevesa, edinole malo boleče je bilo, saj se zelo rada v polni brzini zaletava vame!! Srn nismo videli, si je pa našla nekaj drugega zanimivega, zaradi česar je naredila kar veliko kilometrino od najbolj strmih terenov do tekanja čez totalno goščavo. Sem pa pred kratkim
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #926 : nedelja, 11.12.2005 : 00:20:23 »

(sem se zatipkala!) pred kratkim sem našla kar precej globoko luknjo , ki je prej nikoli neisem opazila, pa poznam vsako drevo in krtino v gozdu. Ko sem pokleknila zraven, sem vrgla notri kamen in padel je nekam zelo globoko. Kar streslo me je ob misli, kaj bi naredila, če mi psica pade notri!!! Tako, da se tistim delom zdaj izogibam, a ker je teren kraški, verjetno to ni edina jama Shocked
Sem pred časom spreljala reportažo iz Nemčije na TV, ko je neki gospe v kraško jamo padel jazbečar in tro 25 m globoko iun je preživel. Takoj je aKtivirala gasilce , a mu tidi ti niso mogli pomagati, zato so na pomoč priskočili še jamarji in vojska. Po 5 dneh so psa rešili , bil je živ, gospa je poravnala strošek okoli 3 tisoč evrov in vse se je srečno končalo.
Pri oji spici j etreba biti še sploh reviden, saj je kot sneta sekira, bezlja in teka kot nora, sploh ne prever, kako varno je. Poleti mi je v Baški na Krku skoraj padla v prepad, ujela sem jo zadnji hip, ena noga je že molela dol. Sploh ne upošteva globin in strmin. Prejšnja dobermanka pa je bila zelo previdna....

Katarina, koliko pa tehta Lia? vem še za eno dobermanko, ki ji bo potrebno operirat kolenske vezi, ampak ona tehta 50 kg.
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #927 : nedelja, 11.12.2005 : 12:43:43 »

Tudi Fabija ni previdna... začuda se ji ni še nič zgodila, ko teka po kakem šavju ali se preganja s sosedovo bokserko med drevesi. Medvedov zaenkrat še nisem srečala  Shocked Se je pa enkrat v naših koncih zgobila ena divja svinja  Huh - načeloma jih pa ni tukaj. Včasih na sprehodu razmišljam o raznih strategijah, če bi prišel medved, svinja itd... ampak bi bile pomoje bolj neuspešne, fabija me sigurno ne bi reševala, ampak bi jo popihala domov  Undecided Aja Fabija se boji velikih kosmatih psov (razen berncev) in ko jih srečava začne panično lajati in gasa par metrov okrog mimo psa... Pa ni imela nikoli slabe izkušnje... Tko da v medveda najbrž ne bi skakala Wink

Tudi jaz se sprašujem koliko je to dobro za vezi, ko ji kaj mečem. Saj ona zalaufa za palico, kepo, frizbijem itd na vso moč in se v šusu ustavi ter obrne...

Katarina: a kolenske vezi ima poškodovane? ima to kaj veze s stalnim lovljenjem predmetov? Pa še nekaj me zanim. Rekla si, da greš 1krat na dan ven. kako pa psici zdržita cel dan brez lulanja in kakanja? Ali ju spustiš ven pred hišo? Ker Fabija ima sigurno malo potrebo večkrat na dan kot 1krat... Kaka pa 2krat.

naslednjega psa bom tudi jaz navadila na dva sprehoda, pa vmes kakšno lulanje, ker najbrž si naslednjega ne bom več delila s celo družino in ne bo časa. Fabija je pa že od malega navajena, da lahko 3krat dnevno laufa, se igra itd...

Da bi pa imela psico na sprehodu non-stop na povodcu recimo... to mi je pa mučenje, nobene svobode gibanja itd. Če sem kje kjer je cesta, hiše, ljudi itd imam seveda pripeto, ampak vmes pa ona mora nujno laufat. To je pa v gozdu...

Danes po kosilu gremo na Jošta - to je en hrib blizu (od doma gremo lahko peš in se hodi ene 2 uri do vrha- ves čas po gozdu). vmes so izviri in fabija jih že dobro pozna Wink.

Logiran
Katarina K
novinec
*
Sporočil: 41

« Odgovor #928 : nedelja, 11.12.2005 : 18:13:02 »

[
Katarina, koliko pa tehta Lia? vem še za eno dobermanko, ki ji bo potrebno operirat kolenske vezi, ampak ona tehta 50 kg.
Citat
Lia tehta 33,5 kg kar je za njo idealna teža,tisti ki ima pa dobermanko s 50 kg je pa kr ornk omejen v glavi!Ona si je poškodovala nogo,ker je v polnem teku z zadnjo nogo stopila v veliko luknjo in je bil pritisk očitno prevelik, pa še Lia ima zelo dolge noge,tko da je bilo najbrž več faktorjev in se je zgodilo kar se je,žal. Sad
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #929 : nedelja, 11.12.2005 : 18:35:22 »

Slikce od danes...

http://wildangel.moj-album.com/album/1658356/

pa še malo za hec:

http://wildangel.moj-album.com/album/184861/?os=1658330
http://wildangel.moj-album.com/album/184861/?os=1658327
Logiran
Strani: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.