mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 13:52:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 191385 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 754

« Odgovor #900 : petek, 02.12.2005 : 16:36:57 »

še drugi... meni je vseeno. 10. imamo sicer že eno rojstnodnevno kosilo, tko da  najbrž zvečer ne bom še nč lačna... bom pa bl gledala...
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #901 : petek, 02.12.2005 : 17:12:56 »

danes se mi je Fabija pred hišo po nesreči snela iz povodca in seveda je šla takoj v lov za mački. točno ve, da sta za hišo. panično ju je lovila po sosedovem travniku, šla je celo kar precej daleč stran k eni hiši, čeprav sta ji mačka že zdavnaj ušla. nalašč se me je izogibala, slišati me ni hotela čisto nič, čeprav sem tulila ko zmešana. sem se ful bala, da bi jo še kakšen avto zbil. gazila sem po snegu, jo iskala, klicala, lovila, ona me je pa v glavo zajebavala in obupano vohala po tleh, če je kje kakšna sled. je bilo pa to po zelo dolgem sprehodu, na katerem se je igrala še z eno psičko. potem se ji je nekje udrlo v en kup snega in je komaj ven prišla. takrat sem dobila možnost, da ji pridem blizu. in seveda je bila kaznovana, ko sem uspela priti do nje. prijela sem jo za kožo in jo vrgla v sneg, pa ležat je mogla itd... uglavnem nič strašanskega. potem mi do doma seveda ni pisknila, pa tudi lepo poleg je hodila. vem, pa da ne glede na vse, bi v podobni situaciji zopet pobegnila za mačkom in mene ne bi slišala!

kaj bi vi naredili v takšni situaciji? kako bi vi kaznovali psa? kašne so moje možnosti glede tega?
aja pa kadar delava na kakšnem traniku zelo uživa in tudi uboga vse ukaze. tudi odoklic na sprehodu uboga, če ni pred njo kaj bolj zanimivega...
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #902 : petek, 02.12.2005 : 17:13:54 »

Citat
z*****vala

waw nisem vedela, da samo spremeni črke v zvezdice...
Logiran
Majchy
rad pišem
Sporočil: 296

« Odgovor #903 : petek, 02.12.2005 : 18:40:45 »

lep pozdrav  Smiley

sama imam samičko pasme sibirski husky in pri njej je podobno kot pri fabiji.ko greva na sprehod in ko je doma je zelo pridna in me uboga, toda če slučajno na sprehodu zagleda srno, mačka, zajca ali kaj podobnega name dobesedno pozabi. ušesa gor, njena preža in začne vleči za divjadjo... takrat sploh ne posluša.

ko je bila majhna je bila na sprehodih vedno spuščena, parkrat mi je spizdila v gozd za srnami, a se je vedno po kakšne 5min vrnila. enkrat pa se je zgodilo da je ni bilo nazaj... drla sem se ko nora, preiskala ves gozd, nje pa nikjer. tako sem se odločila da grem domov.in po kakšne pol ure je prišla nazaj. vsa krvava, ubila je srninga mladiča in srni razparala trebuh (kar sem kasneje zvedela od lovcev)... bilo me je groza. nikoli si nisem mogla misliti kako lahko tak pes kot je živa naredi kaj takega... še zdaj skoraj ne morem verjeti. to se je zgodilo ko je preživljala pubeteto in ko jo je ornk razganjalo. sedaj se je sicer umirila in tudi na sprehodu je dosti bolj umirjena.
vendar je preprosto ne moreš ustaviti ko zagleda kakšno divjad ali mačka Smiley zanimivo pa je da domačim mačkom ne bi skrivila dlake, so najboljši prijatelji Smiley tuji mački pa bolje da ne pridejo v njeno bližino.

vedno ko je meni pobegnila, sem jo okregala, predvsem s spremembo glasu, jo parkrat po riti, ampak tako ali tako je vedela da je to kar je naredila narobe. nagon je pač nagon in mislim da ga je zelo težko zatreti. mogoče se ga da vsaj malce omiliti, samo še zato je potrebno veliko potrpljenja in vzgoje. pri živi vidim, da se je precej umirila (stara je 5 let) in tudi ko imam doma spuščeno ve da ne sme iti k sosedovim mačkom, pa čeprav jo dostikrat zamika. na domačem terenu me vedno zelo uboga, na sprehodu pa malo manj. ko zagleda mačka (itd.) jo ponavadi premamim s kakšnim priboljškom, s tem da jo pokličem k sebi,...

koliko pa je fabija stara?

lep pasji pozdrav, maja & živa
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #904 : sobota, 03.12.2005 : 11:44:07 »

ojej...to je res grozno!

fabija je stara 5,5 let,a mpak kar se tiče nagona se ni umirila. imam vsaj to srečo, da VEDNO, TUDI ČE LAUFA ZA SRNO PRIDE NAZAJ V 1 MINUTI ali prej. Zaenkrat ni še nobeni nič naredila, pač laufa, potem pa laja vanjo, če se ustavi (enkrat je en bambi omagal, pa je pred njim lajala vanj, ni ga pa ugriznila). Veverico, zajca ali mačka bi pa najbrž zagrabila in z njim v gobcu laufala ali pa ga držala pri tleh. mislim, da ga razmesarila ne bi, pa tudi ne bi ga z vso silo zagrabila. Bolj ji je važno, da ga spravi v mirovanje, kot pa da ga ubije.

Pri njej ni važno ali je domač teritorij ali tuj, ker itak ona vidi pred sabo samo mačka in nič drugega. doma je še bolj sitna, kar se tega tiče.

To je pri tej psici edina stvar, ki me moti in za katero vem, da sem deloma tudi sama kriva (vsaj kar se domačih mačkov tiče)...
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #905 : sreda, 07.12.2005 : 17:45:28 »

Wild, imaš srečo, da pri vas očitno ni lovcev. Pri nas jaz ne upam reskirati.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #906 : sreda, 07.12.2005 : 18:01:54 »

Pa kaj smo/ste lastniki dobijev res tako nedružabni? Sem prepričana, da ta forum bere veliko lastnikov, ki se ne javijo. Ni čudno, da so vzrejni pregledi stalno prazni, da o klubu ni nič slišati. Okoli ringa znajo biti lastniki pasme pa precej glasni Wink

No, se vidimo na razstavi Smiley
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #907 : četrtek, 08.12.2005 : 10:15:01 »

Mah...sej je 3/4 postov mojih... Kar se tiče srečanja se sploh ne bom več obremenjevala, ker itak ni od nobenegea nikakršnega odziva...
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #908 : četrtek, 08.12.2005 : 10:20:49 »

Aja še nekej glede inkontinence. Fabija je sedaj sterilizirana že 1 leto in razen nekaj lužic po 2 mesecih, je od takrat suha... Tako, da upam, da spadamo med tistih  par procentov neinkontinentnih dobermank..

Ali se lahko pojavi inkontinenca šele po več letih od sterilizacije?
Logiran
Majchy
rad pišem

« Odgovor #909 : četrtek, 08.12.2005 : 13:22:12 »

Wild, imaš srečo, da pri vas očitno ni lovcev. Pri nas jaz ne upam reskirati.

ja tudi pri nas kar mrgoli lovcev Sad in se že zaradi tega ne upam spustiti žive s fleksija...že ko na sprehodu koga srečava so vsi takoj najbolj pametni in se kar smejijo .... nesramni so do konca...  Angry

p.s. v bližnji prihodnosti bo moj fant kupil dobermana Smiley psičko Smiley tako da ga bo treba včlanit na tale forum da bo malo bolj živahno razpoloženje pod temo dobermani.... drugače pa so tudi meni dobiji fuuuuuuul lepi psi  Cheesy (sama imam sibirsko huskyco) Wink

sem si ogledovala vaše albume in imate zelo lepe dobije Wink

LP, Maja***
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #910 : četrtek, 08.12.2005 : 16:02:31 »

Hehe, pri novih članih med forumaši, ki so si omislili mladiča dobermana, je začetniško pisanje sem gor zelo pogosto, s časom pa glede na izkušnje, zamre. Po moje za to obstaja čisto preprosta razlaga: male žverce zahtevajo celodnevni pogon in spijejo vso energijo in od šivankastih zob pogrižene ročice lastnika, ponavadi nimajo volje še udarjati po tipkovnici, si v redkih prostih trenutkih raje malo spočijejo.... Ugtavljam, kako prikladno je imeti tri leta starega dobermana: po dopoldanskem enournem sprehodu, kjer je po travnikih in gozdu skoraj spustila dušo, moja psica že tri ure glasno smrči na svojem ležišču, ki je seveda ob radiatorju in se tako s celim hrbtom dotika radiatorja Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes , čeprav je v jedilnici 22 stopinj!!! Najraje bi odrla kožo vsakemu lastniku dobermana, katerega pes mora bivati zunaj, še sploh zdaj čez zimo.  Angry
Logiran
gina1
odvisnež
Sporočil: 657

« Odgovor #911 : četrtek, 08.12.2005 : 16:03:22 »

Aja še nekej glede inkontinence. Fabija je sedaj sterilizirana že 1 leto in razen nekaj lužic po 2 mesecih, je od takrat suha... Tako, da upam, da spadamo med tistih par procentov neinkontinentnih dobermank..

Ali se lahko pojavi inkontinenca šele po več letih od sterilizacije?
Lej mi imamo podobno situacijo, sicer ni dobermanka je pa bokserka in tudi kopirana, ko obstaja tudi ena varianta, da so kupirane (repki seveda  Wink) psičke še bolj podvržene inkontinenci.
Tudi naša je začela puščati lužice kakšne par mesecev ( 3,4 ) po sterilizaciji, pa smo takrat začeli uporabljati propalin ( ampak zelo neredno, ker smo bili pozabljivi  sram) pa se je stanje takrat čisto uredilo.
Tako, da je kapljice dobivala kakšen mesec, potem pa smo čisto prenehali. In je punca čisto nehala puščati urin. Zdaj bo že 3 leta od sterilizacije, pa je še vse čisto ok.
Vsaj pri nas je bilo tako, imam pa propalin vedno doma za vsak slučaj.
Upam, da se tud pri fabiji dokončna inkontinenca sploh ne pojavi.
Btw - koliko je fabija stara ? A je bila sterilizirana pred al po gonitvah ?
Ups....malo smo zasmetile tolo temo, upam, da boste preveč jezni. Tongue
Logiran
Majchy
rad pišem

« Odgovor #912 : četrtek, 08.12.2005 : 16:07:30 »

Hehe, pri novih članih med forumaši, ki so si omislili mladiča dobermana, je začetniško pisanje sem gor zelo pogosto, s časom pa glede na izkušnje, zamre. Po moje za to obstaja čisto preprosta razlaga: male žverce zahtevajo celodnevni pogon in spijejo vso energijo in od šivankastih zob pogrižene ročice lastnika, ponavadi nimajo volje še udarjati po tipkovnici, si v redkih prostih trenutkih raje malo spočijejo....

saj to velja za večino psov Wink

Najraje bi odrla kožo vsakemu lastniku dobermana, katerega pes mora bivati zunaj, še sploh zdaj čez zimo. Angry
se strinjam, še jaz ko imam huskyja ga dostikrat dam v sobo da spi pri meni, pa čeprav je to pes, ki je rojen za sneg in zimo Tongue
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #913 : četrtek, 08.12.2005 : 16:13:24 »

Za huskija bi rekla, da mu je lepše zunaj na mrazu (pasme sicer ne poznam po značaju), vedno sem mislila, da v zakurjenem stanovanju trpi.
Dobermana in njegove dlake ne moreš primerjati, če pogledaš dobermana po trebuho in med zadnjim stegni, je koža skoraj gola. Potem pa ves čas drgeta, da si ohranja toploto, kalorična vrednost hrane pa mora bit 3x višja. To se že 2 leti trudim dopovedati nekemu lastniku dobermanke, katerega reva mora biti zunaj v boksu (dlako ima kot kak rotvajler) pa mi žal ne uspe Sad
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #914 : četrtek, 08.12.2005 : 16:18:09 »

fabija je stara 5,5 let, sterilizirana pa je bila lani, kak mesec ali dva predn bi se morala začeti gonitev.  Mi smo ji dali propalin ene dvakrat, potem sem pa zvedela kako vpliva na srce in ožilje, začela dvomit, da je mogoče iemla samo prehlajen mehur itd... in prenehala s propalinom, tako, da je še cel lonček doma in čaka... upam, da na potek roka Wink takrat se je potem po ene pol leta pojavilo ene par kapljic, potem pa nič več, ampak smo rekli, da bomo brez propalina dokler se bo dalo. in res od takrat ni več problema. sem se bala, da bo na jesen in zimo problem, pa zaenkrat - morm potrkati - še ne duha ne sluha...

Če se spet pojavi, bomo pač počakali dokler res ne bo tako hudo, da se ne bi dalo zdržati brez...

Kakšni so dnevni urniki vaših dobijev?
FABIJA - DNEVNIK
-zjutraj okrog 6h do 7h tek z očijem po gozdu (ne glede na vremenske razmere vsak dan)
-zajtrk in dopoldanski počitek ( če sem jaz doma, se seveda slini okrog mene)
-če smo doma ob 12h že piska, ker hoče ven, če pa nismo pa zdrži pridna dokler se pač prvi ne vrne domov. Takrat obvezno sprehod. Traja odvisno od časa, od tega kakšno je vreme (če je takšno kot te dni, ni ravno najbolj razpoložena, jaz pa še manj)- od pol ure do 1,5 ure..
- potem pop sprehajanje po hiši, dokler je mami ne nagoni ležat na kavč, da slučajno ne bi bila kje kakšna dlaka
- če je lačna, dobi še malo za jest
- večerni sprehod za ene pol ure (pozimi okrog 18h, poleti lahko tudi kasneje)
- večerja in spat ter se čohat na kavču, ko naši gledajo tv.

- vikendi so pa malo drugačni..kakšni hribi...
- med našim kosilom med vikendom, ko se vsi skupaj zberemo ona vedno da mir in leži na svojem prostoru. Seveda vedno ve kdaj smo zaključili in takrat pride fehtat. vedno dobi kakšen meso pa krompir pa omakce... potem pa v ponedljek vedno na veliko serje Wink Cheesy

takšne je njen dan. Poleti pa seveda precej časa preživi na terasi ali na travniku pred teraso...

Logiran
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.