mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 13:38:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 191359 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 754

« Odgovor #855 : torek, 22.11.2005 : 12:23:19 »

No potem pa tole temo odložimo na pomlad Wink Ja kaj pa potem pozimi delate? Fabija ima pa ful rada sneg in je rada zunaj tudi pozimi v mrazu... Če se igra seveda... Drrugače se pa takoj tresti začne.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #856 : torek, 22.11.2005 : 12:30:47 »

Boh ne daj pozimi stat na miru z mojim, je treba vedno metat kepe, se valjat po snegu, preganjat Bejbo,... Kakor se malo ustavimo, da bi s kom kakšno rekli, že ritka dol in brrrrrr.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #857 : torek, 22.11.2005 : 12:47:30 »

Pa pse na takšni zadevi verjetno ne moremo kar spustit. Psice bi se po mojem poklale med seboj. Brinko pa bi užival spuščen in imel dela na pretek, hehe. Ga že vidim frajerja med samimi bejbami.
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #858 : torek, 22.11.2005 : 13:21:18 »

Moja psica ni napadalna do psic in ne do psov, tako da glede moje ni problema....
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #859 : torek, 22.11.2005 : 23:54:18 »

moja pa je Angry ampak samo do nekaterih, če je mlada in otrčja , je vredu, pol se še lovi, če pa je strejša in se ji noče podredit, so težave. Pri samcih rabi neka časa, da se ga navadi, potem se igra. Zdaj imamo neke kožne težave, neki mehurčki, napolnjeni z gnojem in krvavo tekočino svetle barve : malo okoli gobca večinoma po zadnjih stegnih, kjer ni dosti dlake, preveč se leižie, očitno jo iritira. Poslušali smo malo mazat Mucoso Skinseptom, malo je pomaglo, a očitno gre za piodermijo kože, ki bo zahtevala antibiotično kuro, po moje bo vet dal kar xiclav. Imate kake izkušnje s tem? Koliko stanejo 500 mg ??  Sicer je psica zelo žiovahna , ješča in dela običajne p............ . Torej ni panike, je pa treba it do dermatologinje.

Jaz sem tudi za srečanje brez tečnežev, in to kje na kosilu, kot je predlagala Andi. tečneži razvajeni se itak raje grejejo ob radiatorjih in uživaško pogledujejo skozo (zaprta!!! Roll Eyes) balkonska vrata, če je kje kak maček na vrtu.... Sicer pa sem v pasji trgovini v city parku videla krasne plaščke po 8 jurjev za pse, ki jih zebe. .... Roll Eyes

Wink
Logiran
Katarina K
novinec
*
Sporočil: 41

« Odgovor #860 : četrtek, 24.11.2005 : 11:13:42 »

Moja psica pa ne mara psov,ker so jo že trikrat napadli,ma pa rada psice.Sam ker tam ne bodo samo psice,zna postat ful živčna,pol bo pa shit.Sem tudi az bolj za srečanje brez bumbarjev,se bomo saj v miru kaj pogovorili.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #861 : četrtek, 24.11.2005 : 11:17:53 »

No superca, potem se pa lahko dobimo tudi zdaj (pozimi) pa se zabubimo v kakšno domačo gostilno, izvlečemo albume in občudujemo pobaline.

Ste za akcijo? Potem bi bilo treba določiti datum, kraj, gotilno, uro,...
Logiran
Katarina K
novinec
*

« Odgovor #862 : četrtek, 24.11.2005 : 11:18:33 »

Imate kake izkušnje s tem? Koliko stanejo 500 mg ?? Sicer je psica zelo žiovahna , ješča in dela običajne p............ . Torej ni panike, je pa treba it do dermatologinje.

Najboljše je,če greš do svoje zdravnice in naj ti napiše recept za antibiotike,pa bo vse rešeno,če bo seveda hotla?Drugače pa poznam psa,ki ima to vsako poletje,pa mu dajo pri veterinarju eno injekcijo in je potem vse ok,sam ne vem katero.Ni pa to nič hudega. :)Lepo se imejte,pa lep vikend,čeprav bo snežen!!!! Cheesy
Logiran
Katarina K
novinec
*

« Odgovor #863 : četrtek, 24.11.2005 : 11:22:14 »

Še eno vprašanje:a kdo slučajno ve,zakaj je slikanje kolkov priznano samo na kliniki?Imam slike ampak so od dr.Matka in baje niso ok,pa me zanima zakaj,sej slika je slika,pa še on je najboljši ortoped pri nas,bo že vedel najbrž,če so vredu? Huh
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #864 : četrtek, 24.11.2005 : 13:11:10 »

Joj joj pa kakšne zverine mate to Cheesy Huh No upam, da se bomo pa spomladi res dobili s pesoti... Ker Fabija do sedaj še ni imela možnosti igre z dobijem...

No potem se pa lahko zmenimo za kakšno pojedino.. Magari prednovoletno! Večina vas je iz Ljubljane ane? Se pravi bi prišla v poštev okolica Ljubljane.. A gostilna a picerija?

Kaval klub? Kakšna sobota? Okrog 19h?

Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #865 : ponedeljek, 28.11.2005 : 11:27:50 »

ahem...nič ne bo?? Undecided Sad
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #866 : ponedeljek, 28.11.2005 : 11:56:28 »

Bo, bo. Ko bo vreme. Saj se ne mudi, hehe.
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #867 : ponedeljek, 28.11.2005 : 12:05:37 »

Kako kaj vaši dobiji uživajo v snegu? Fabija ga ima ful rada! Še posebej je bila zmešana v soboto, ko je zapadel in še ni bilo dežja. To je skakala, se "tunkala" v sneg, lovila kepe.... uglavnem sneg obožuje.. Tisto blato včeraj, polno luž, megla... to ji pa ni bilo kaj preveč všeč...
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #868 : ponedeljek, 28.11.2005 : 12:16:05 »

Pa še nakj me zanima:

Kako je z nagonom po lovljenju pri vaših psih? Naša Fabija se zaganja in lovi vse kar se hitro premika (rolerji, kolesarji, tekači, srne, mačke, zajci, veverice....) Razen mačk, ostalih ne zagrabi, ampak jih samo lovi in laja (kar ni ravno prijetno). Sej jo pripnem, če mi okoliščine to dopuščajo, samo kdaj ga pa kdo prigoni izza ovinka v gozdu in je že prepozno. Ko je pa ona v elementu me pa ne šlivi 5%...

1. Ali je problem v tem, da ni dovolj izšolana in bi v nasprotnem primeru ubogala moj odpoklic tudi, ko ji nagon dela 100/uro?

2. Ali je pač takšna psica in nimam kaj? Drugače vedno uboga, razen v zgoraj naštetih situacijah.

KAko je z vašimi dobiji?
Recimo, da bi zopet kupovala dobermana... kako bi se lahko že v začetku izognila temu preganjanju? Kako bi to videla že v leglu? In kako to preprečila že pri vzgoji v samem štartu? Ker pri 5,5 letni psici nimam več kaj dosti za naredit glede tega..

V bistvu je to edina lastnost, ki me ful moti.
Logiran
gina1
odvisnež
Sporočil: 657

« Odgovor #869 : ponedeljek, 28.11.2005 : 14:11:57 »

Še eno vprašanje:a kdo slučajno ve,zakaj je slikanje kolkov priznano samo na kliniki?Imam slike ampak so od dr.Matka in baje niso ok,pa me zanima zakaj,sej slika je slika,pa še on je najboljši ortoped pri nas,bo že vedel najbrž,če so vredu? Huh
Slike so že v redu, samo on ni priznan kot uradni odčitovalec, na žalost.Angry
Tako, da ti sliko lahko odčitajo le v Mestnem logu ( za tukej sem 100%), pa mogoče še kje( Zaninovič Huh).
Zanima pa tudi mene, če je potrebno slikati tudi tam, kjer potem odčitajo, ali lahko sliko prineseš s sabo ( npr. od Matka )
Ja, če rabiš odčitek za npr. vzrejno dovoljenje, uraden rezultat ... moraš it tja kjer to delajo, če pa rabiš samo glede zdravja, se pa pomoje lahko mirne duše zaneseš nanj.
Logiran
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.