mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 18:45:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 191520 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 600

« Odgovor #720 : četrtek, 25.08.2005 : 00:34:51 »

Pozdravljeni vsi ljubitelji in/ali lastniki dobermanov.
Tudi sam sem se odlocil za nakup dobermana oz. dobermanke in imam nekaj vprasanj.
Zdaj je psicka stara malo vec kot 4 tedne (se slabi mesec oa jo dobim Smiley ), ampak se ji repek ni lepo zarastel, pa baje da je tudi malo predolg. Zaradi tega bo morala se enkrat na operacijo. Mislite da bo na koncu vse vredu z njo al se lahko kaj zakomplicira? Psicka je tudi zelo mirna v primerjavi z bratcem in sestro. Ne igra se toliko z njima ipd. Pomeni to kaj slabega? So se katere druge pomombnejse stvari ki bi jih moral vedeti o dobermanih pred nakupom?
Najlepsa hvala,
Ales

Na tvojem mestu nebi dovolila, da psičko še enkrat kupirajo, saj to pomeni, da bo že pri prej kot dveh mesecih morala v narkozo. Doberman je pasma, ki v starosti ali pa že prej rada oboli zaradi srčnega popuščanja, narkoze pa v tovrstenm kontekstu niso najbolj zaželjena terapija, ker se mi zdi, da utegne tole rezanje repa potekati doma, se temu izogni. Četudi ima več kot tri vretenca dolg repek, je še vedno doberman. ker praviš, da je psica mirna, plaha in zadržana, ji ni treba  ustvarjati še dodatnih nelepih in bolečih dogodkov. Povej vzreditelju, da ti je všeč taka kot je in da ne želiš dodatnega kupiranja repa. To bi namreč pomenilo svežo novo rano , katere šivi se bodo spet odpirali in gnojili-psička biva še skupaj z bratci in sestricami, kajne? Načeti repki pa so seveda posledica dostikrat kar agresivne igre mladičev v leglu. Tvoja psička bo gotovo plaha, nežna in zelo navezana nate, nikakor ne bo agresivna. Tvoja naloga je, da poskrbiš za njeno socializacijo in da jo voziš med ljudi , pse, v mesto, da se na vse navadi.
Vsekakor si preberi knjigo Njegovo veličanstvo doberman avtorja Gordana Gulana (knjigarne)tam vse lepo piše.
Želim ti zdravega, dobro hranjenega in živahnega RODOVNIŠKEGA dobermana. Upam, da nisi nasedel kakemu preprodajalcu, ki ti prodaja psa brez rodovnika , pes pa je čistokrven!! Vzreditelj, ti mora pokazati rodovnika staršev in recimo prijavo legla pri Kinološki zvezi Slovenije, ker rodovnika verjetno ne bo takoj dobil. Psička mora biti čipirana in prejeti moraš modro knjižico, kjer je navedena številka čipa.
Psa pa ti ne smejo oddat pred 8 tednom iz legla. Upam, da vse to pišem brez potrebe in da kupuješ pri resnem vzreditelju.
Vsekakor pa ti v prihodnjih mesecih dolgčas ne bo Cheesy Cheesy
Logiran
ales007
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 3

« Odgovor #721 : četrtek, 25.08.2005 : 08:42:58 »

Najlepsa hvala za odgovor in pojasnila.
Malo ste me prestrasili z tem glede narkoze...  Undecided
Mislim, da bo psicka morala pod narkozo ze zaradi kupiranja uses, tak da.... (prosim ne me kregat zaradi kupiranja). Torej, ce bo psicka v vsakem primeru pod narkozo, naj ji popravijo se rep ali ne? Meni je vzrediteljica rekla da ni lepo zarascen in da je to potrebno. "?"

Brez skrbi o preprodajalcih sem slisal in prebral ze ogromno grdih stvari, tako da v nobenem primeru ne bi kupoval psa pri teh ljudeh. Moja psicka odrasca pri ful prijazni druzini (imajo tudi dva mala otroka) in jo neprestano cartajo.
Logiran
ales007
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #722 : četrtek, 25.08.2005 : 08:49:00 »

Vzreditel je je ga.Košec iz Ljubečne pri Celju.  Leglo 16.7.05
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #723 : četrtek, 25.08.2005 : 10:27:02 »

Torej imajo psi rodovnik ali ne?

Aleš, saj mladič dobermana ni avtomobil pri ličarju, ki ga še malo "popravljamo": malo prirežemo rep, brezveze prirežemo ušesa (kdo jih pa bo? pri nas je to prepovedano pa še domače narkoze na mizi so lahko zelo škodljive Angry) Pravega ljubitelja pasme doberman za eno vretence predolg rep in neprirezani uhlji nebi smeli motiti. Bistvo je očem nevidno, so včasih rekli... Huh
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #724 : četrtek, 25.08.2005 : 10:41:00 »

Kdo pa je ta gospod oz kakšne pse ima?
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #725 : četrtek, 25.08.2005 : 19:12:00 »

Kupiranje uhljev je pri nas prepovedano. Kdo in kako misli torej to delati, glede na to, da gre za slovensko vzrejo? Imajo psi rodovnik?
Logiran
WildAngel
odvisnež
Sporočil: 754

« Odgovor #726 : petek, 26.08.2005 : 09:04:40 »

Takrat, ko sem jaz dobila Fabija, je bilo tudi že prepovedano, pa ji je kupiral (celemu leglu) nek hrvaški veterinar...
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Sporočil: 205

« Odgovor #727 : nedelja, 04.09.2005 : 19:27:23 »

Novosti iz IDC-ja. Vsi bodoči zmagovalci IDC razstave bodo morali opraviti ZTP. Nisem siguren če velja kaj IPO, ampak izgleda, da je Pezzano svoje dosegel, saj je edini lobiral za takšno zadevo. Pezzano ve, da vsi nimajo priložnosti ta test sploh opravljati in s tem samo povečal dominanco italijanskih dobermanov na tej razstavi. V Italiji pa jim ZTP itak sodi on.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #728 : torek, 06.09.2005 : 00:07:19 »

Hm. Ali ni IPO vsaj 1 pogoj za ZTP?Saj IDC zmagovalec je "zelo redka žival" in meni se ne zdi nič katastrofalnega, če opravi še ZTP, saj procentualno obstaja velika verjetnost, da ga je opravil že pred IDC. Praktično res ni, koristno pa. Se pravi, da bodo Srbi in njihovi frendi vozili pse v Italijo? In da bo Campovalano tenko piskal? Huh
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #729 : torek, 06.09.2005 : 11:21:06 »

Za ZTP ni pogoj noben IPO. Je pa sila nepraktičen, saj ga lahko sodijo samo nemški sodniki, no imaš tudi dva tujca, le da jih ta ne sodita v tujini, ampak le doma. Če hočeš, da ga v Italiji narediš, je najbolje, da plačaš mastno, psa pošlješ nekomu X in da ti bo ga naredil.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #730 : sreda, 07.09.2005 : 00:11:12 »

v vsakem primeru bi morali povečati število kompetentnih sodnikov, ki bi lahko sodili na ZTP, če že sprejemajo taka določila, glede financiranja se mi8 ne zdi tako grozno, plačaš pač, saj je to naložba v vzrejo, bedasto se mi zdi le, da psa pošlješ nekomu npr. v Italijo, psa maltretira po poligonu, verjetno biva v kakem boksu in če ne dela , jih dobi po grbi. To pa ni za dobermana in to počno le kvazi vzreditelji, ki se jim ne da ukvarjati s svojim psom in jim gre le za zaslužek in slavo, ki jim naj bi jo prinesel morebitni bodoči plemenjak. Angry Č e pa pride pes domov z opravljeni8m ZTP 1 B , jih pa še od gospodarja dobi po grbi...Fuj in fej! Masovni vzreditelji "tovarnarji "z več kot tremi psicami ponavadi še opazijo ne, da je en od psov v tujini na šolanju, zanima ga le keš.
namesto, da bi poostrili zdravstveno kontrolo , da se miopatija ne bi kot kača vlekla skozi vse več linij, samo gledajo, kako bodo služili in drug drugemu nagajali. Kakšno korist ima od tega pasma?  Huh
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #731 : nedelja, 18.09.2005 : 19:31:40 »

Danes v Lendavi sem videl nekaj več dobijev. Celih 7. Glede na to ta sta dve veliki razstavi v okolici (Klub sieger madžarske, sodi Wibli in Double winner ODK v Tullnu), je bilo kar dosti.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #732 : sreda, 28.09.2005 : 15:25:09 »

Danes sem izvedel, da je lepotec Volvo Betelges poginil zaradi dilatacijske miokardiopatije. Lastnika sta javno napisala rezultate. Ne bi omenjal, kdo je oče tega psa, vendar sumim, da zadeva prihaja prav od njega. To mi je zaupal prijatelj iz Italije, ki je kar insajder na sceni (vsaj v Italiji). Mi je pa en drugi zaupal, da imajo pse na dopingu v Italiji in to zelo pogosto. Veterinarji jim mešajo preparate. Sila zanimivo.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #733 : petek, 30.09.2005 : 01:45:27 »

Shocked
Vicio, katere rezultate sta napisala? Poročilo kardiologa?

Potemtakem si si premislil glede plemenjaka za tvojo Abo?Huh nenazadnje gre za isto linijo. Sad

O Italijanih bo zdaj veliko slišati, nikoli pa se ne bo dalo vedeti, kdo v resnici lansira "novice": Lojzetova stran bo s strani insajderjev kriva, dokler bo pač ta imel patronat nad italijansko dobi sceno.... Mi bomo pa še naprej pezzali mladiče s DKM in upali na njih dolgo življenje. Pa kaj, če bodo imeli uničene še ledvice, važno, da mišice izstopajo. Grem takoj jutri pa škatlo steroidov v Hervis pa še z diuretiki jih bom zmešala, da bodo mišice kar bodle v oči, pred razstavo pa še kak Efedrin ruknemo pa bo....  Angry Pol pa na tekoči trak in 20 km-le po kaj bi psa vodili v gozd, zdaj , ko dežuje??!! Angry Lips Sealed
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #734 : petek, 30.09.2005 : 02:27:29 »

http://www.dobermann-dgw.com/volvo.php?lang=gb

Vicio, tule piše, da je bil Volvo "cardio free". Zanimivo, ni kaj.
Glede na to, da gre za pravo tovarno dobijev Angry, je dobro, da so sploh opazili, da je umrl....
Logiran
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.