o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 21:33:05
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
39
40
41
42
43
[
44
]
45
46
47
48
49
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 190706 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
Sporočil: 1.357
Re: Dobermani
«
Odgovor #645 :
torek, 21.06.2005 : 11:46:18 »
Citat: Right_Thing , sobota, 18.06.2005 : 10:24:05
http://www.finographics.com/forum/index.php
ja , lih zato sem jih dala gor, ker so v angleščini:). zgoraj pa še en "forumček"
Aja pa še replika na par postov nazaj od Deteljice (ko je ravno začela obujati spomine:). Ma tista švedska linija je res švedska (psara Bryanstamms), ampak psica sama je bila direktna potomka Forell-Furstenfeldov , torej starih nemških linij. Vzreditelj Tratnik je imel nekaj legel z Idee v Sloveniji, med drugim tudi leglo to je bilo l 1979 "C", paritvena kombinacija z Don Dayanom Franckehnorstom - evo link od Dayana- torej praktično, so billi C otroci (Carbon in ostali) polbratje in pol sestre napr. od Hertog Alphe v.le Dobrija -ČE SI VIDEL CARBONA, TO JE BIL KOT DA BI Z MARSA PRIŠEL - TAKO VIDNA RAZLIKA MED NJIM IN OSTALIMI - CARBON JE BIL V TISTIH ČASIH RES KRASEN KUŽA - OČITALI SO MU PRIJAZNOST (JE PA IMEL VSE IZPITI TAKRATNI YU ISP III.
http://www.dobermannvereniging.nl/html/stamboom.php?f=hond&ID=36
Nadaljnje generacije te švedske psice (legla so imele predvsem psice B legla od ide) so se nekako pomešale z nadaljno slovensko vzrejo , ali pa potem so parili z psi, ki so jih nekateri drugi lastniki v nekoliko kasnejših letih pripeljali iz Nemčije (tudi Eschehof, Vico , Amos , Boy). Črni Ču je bil pa SLo vzreja (del rodovnika je imel tudi Idejino prvo leglo B - mislim da je bila mama hčerka od Ide Bianca al pa ena od njenih sester ), je bil res odličen delovni pes, glava mi ni bila všeč .
Toliko o dobermanih iz 70-80 let-ih
hval za pojasnila, jaz nisem imela pojma o vzreji takrat. edino to kar so mi povedli tako mimogrede.
Očitno pa poznaš rodovnik mojega psa. Jaz se še imena vzreditlja ne spomnim ,vem samo ,da je bila vas Tupaliče ali nekaj takega.A toje bil Tratnik? Ker mislim ,d aoni niso imeli prav vzreje, n evem če so sploh imeli še kakšno leglo. Tud niso zgledal kaj posebj nčitani v tej smeri.
gled oneg od Čuja- tudi ves je bil netipičen, ne samo glava-majhen, suh nikakav..ampak bi takoj imela takega.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
«
Odgovor #646 :
torek, 21.06.2005 : 11:57:39 »
Citat: andi , petek, 17.06.2005 : 15:47:59
. Ne razumem pa poante metanja kant v bližini psa in raznorazne fore, ki jih je napisala deteljica, kjer naj bi se preverjala "stabilnost" Še človek se zdrzne če mu naenkekdo v faco odpre veliko marelo, vrže piksno polno kamenja. Me prav zanima kako gre točkovanje. Če se pes zdrzne in odskoči, naredi vaje? Glupo.
Poleg tega me če tale izpit opravljajo samo službene pasme?
saj poanta je ravno v tem, da psa presenti, zato si zmislijokaj takega ,kar ljudjeniso pripravili v naprej, da se razkrij epravinaravni odziv psa, ne naučeni.
Namen je ugotoviti,kao pes reagira,če ga kaj preseneti.- s eumakne, napade, samo pogled, stopnjo reagibilnosti- velik a,majhna, kolikočasa rabi pes z aregeneracijo po taki motnji- takoj, kmalu, se nikakor ne spravi k sebi, kam s eumakne če se ustraši- išče pomoč pričloveku ali beži v prazno, če beži,ali pride potem na odpoklic itd.
Zadeve niso enostavne in ni ocene tako na splošno, kaj je bolje ,kaj slabše. zagotovo je slabo,če pes sploh ne ragira-al je gluh al pa tumbast, najslabše je, če se pes po dogodku ne more več zbrat in nadaljevat z delom- to je izključitev, če napade ni nujno slabo ,a treba je pazit ,da dveh takih skupaj ne kombiniraš, je slabo, če pobegne od vodvika in noče več prit, je vseeno če se močno ustraši, če se potem takoj pobere in se je pripravljen igrat in delat naprej , če ostane sumičav in sploh ne upa več zraven ni dobro, če je pripravljen it pogledat kaj je bilo je dobro ...v tem stilu se to gleda.
in ja, na žalost samo službene pasme pa še to redkokje in pri nas ne
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
«
Odgovor #647 :
torek, 21.06.2005 : 12:01:53 »
vse to se preverja v zvezi s vprašanjem, ki j epostavljeno v eni temi .."kako vaš pes reagira na", od politike pasme, pa je odvisno, akšnanaj bi bila pričakovana optimalna reakcija.
Da pes požre gospodično,ki se ponoči pijana maje domov, navadno ni optimalna pričakovana reakcija- pes ki reagira na "kante" z napadom je potencialni napadelec takih gospodičen.
Da pes ob čudnem dogodku pobegne in ga ne moerš več ujet prav tako ne....
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #648 :
torek, 21.06.2005 : 19:14:21 »
Citat: deteljica , torek, 21.06.2005 : 11:57:39
saj poanta je ravno v tem, da psa presenti, zato si zmislijokaj takega ,kar ljudjeniso pripravili v naprej, da se razkrij epravinaravni odziv psa, ne naučeni.
Namen je ugotoviti,kao pes reagira,če ga kaj preseneti.- s eumakne, napade, samo pogled, stopnjo reagibilnosti- velik a,majhna, kolikočasa rabi pes z aregeneracijo po taki motnji- takoj, kmalu, se nikakor ne spravi k sebi, kam s eumakne če se ustraši- išče pomoč pričloveku ali beži v prazno, če beži,ali pride potem na odpoklic itd.
Zadeve niso enostavne in ni ocene tako na splošno, kaj je bolje ,kaj slabše. zagotovo je slabo,če pes sploh ne ragira-al je gluh al pa tumbast, najslabše je, če se pes po dogodku ne more več zbrat in nadaljevat z delom- to je izključitev, če napade ni nujno slabo ,a treba je pazit ,da dveh takih skupaj ne kombiniraš, je slabo, če pobegne od vodvika in noče več prit, je vseeno če se močno ustraši, če se potem takoj pobere in se je pripravljen igrat in delat naprej , če ostane sumičav in sploh ne upa več zraven ni dobro, če je pripravljen it pogledat kaj je bilo je dobro ...v tem stilu se to gleda.
in ja, na žalost samo službene pasme pa še to redkokje in pri nas ne
taki preiskusi naravnih zasnov se mi zdijo super. Dober vzreditelj že doma v času, ko ima leglo pripravi polno tovrstnih presenečenj (navezane konzerve, glasni poki, razni čudni zvoki na CD-ju itd), da se mladiči navadijo na čimpestrejše razmere. Žal to počno le redki, vem pa za eno zame najboljših nemških vzrediteljic kraljevih pudlov, ki je svoje mladiče navajala na življenje s tovrstnimi pomagali. Vsi njeni psi so bili odličnega značaja. še sploh pa je to pomembno pri službenih pasmah.Prav bi bilo, da psi , npr. dobermani , ki korung slabo opravijo, sploh ne dobijo vzrejnega dovoljenja.
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
Sporočil: 114
«
Odgovor #649 :
torek, 21.06.2005 : 20:35:19 »
Citat: deteljica , torek, 21.06.2005 : 11:46:18
hval za pojasnila, jaz nisem imela pojma o vzreji takrat. edino to kar so mi povedli tako mimogrede.
Oèitno pa poznaš rodovnik mojega psa. Jaz se še imena vzreditlja ne spomnim ,vem samo ,da je bila vas Tupalièe ali nekaj takega.A toje bil Tratnik? Ker mislim ,d aoni niso imeli prav vzreje, n evem èe so sploh imeli še kakšno leglo. Tud niso zgledal kaj posebj nèitani v tej smeri.
gled oneg od Èuja- tudi ves je bil netipièen, ne samo glava-majhen, suh nikakav..ampak bi takoj imela takega.
Hojla,
ne to ni bil Tratnik. Ti so kupili pri njemu hčerko od Idee - zdej točno ne vem al je bila Britkas BlackBianca al pa Britkas Black Beauty, ampak žal so se ti potomci nekako zlili z ostalo slo.populacijo - mogoče je od nadaljnjih ljudi manjkal nekdo, ki bi nadaljeval točno to vizijo,ki je bila v štartu zastavljena. Tratniki so bili razpeti med Slovenijo in Švedsko (žena Brit je bila Švedinja)- na koncu so ostali na Švedskem. Psička Bryanstamm Idee je bila prava sestra od Bryanstamm Iquida Iranda - to je o psička , ki jo je imel v lastni slavni vzreditelj, trener in tekmovalec v klasiki Jens Kolenberg (psarna Norden Stamm) . Ekola tole je bila mama od Tratnikove Idee in Kolenbergove Iquide Irlande
http://www.dobermannvereniging.nl/html/stamboom.php?f=stamboom&ID=755&detail=1
- torej , če si ti kupla v Tupalčah, je bila po mami tale Gravin Gazie PRABAKICA OD TVOJA DOBIJA:).
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #650 :
torek, 21.06.2005 : 22:39:20 »
Morda veš, Right Think, katere pse je imel pa g. Razpotnik?
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
Sporočil: 754
«
Odgovor #651 :
sreda, 22.06.2005 : 10:47:48 »
samo o tejli temi, ki zdele teče, pa jaz pojma nimam
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
«
Odgovor #652 :
četrtek, 23.06.2005 : 10:01:07 »
Citat: WildAngel , sreda, 22.06.2005 : 10:47:48
samo o tejli temi, ki zdele teče, pa jaz pojma nimam
Hehe, zlata osemdeseta in jugo scena.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #653 :
četrtek, 23.06.2005 : 10:27:48 »
takrat pa mene še ni bilo
Logiran
sanci_cat
odvisnež
Spol:
Sporočil: 947
«
Odgovor #654 :
četrtek, 23.06.2005 : 17:17:54 »
To sem na enmu forumu prebrala dans...
Sem misla, če vas zanima...
http://www.doberdogs.com/WolfPak/white.html
http://www.geocities.com/Heartland/Plains/6623/white.htm
Lp, Sanja
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 117
«
Odgovor #655 :
sreda, 29.06.2005 : 10:01:08 »
Citat: Primavera , četrtek, 16.06.2005 : 19:20:40
na našem koncu v Grosuplju se je izgubil mlad črn dobi Atos Del Nasi, ki ima eno uho dol, drugo mu lepo stoji. Lastnik nudi 200 evrov nagrade, tistemu, ki ga najde.
Ali že kdo ve če se je pes našel....?
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #656 :
sreda, 29.06.2005 : 12:53:06 »
Ne, ni se še našel...
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #657 :
sreda, 29.06.2005 : 14:42:55 »
pa kako se pes lahko kar izgubi??
pomoje je prej možno, da ga kdo ni maral, pa ga je potihoma pospravil...
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 117
«
Odgovor #658 :
četrtek, 30.06.2005 : 08:07:10 »
Baje da je pes sam odkorakal, ker se je počutil malo zapostavljenega zaradi ostalih dveh dobijev, ki sta mlajša od njega... Itak so ful hitro ljubosumni. Naš se kar očetu uleže na glavo če se preveč ukvarja z mačko na kavču
...
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #659 :
četrtek, 30.06.2005 : 10:26:06 »
tud, če bi kar odkorakal, bi pomoje našel pot nazaj...itak bi ga pa kdo prepoznal in povedal lastniku. ne more se pes kar takole v zemljo vdret! ČE ne drugega bi kje našli povoženega itd...
Logiran
Strani:
1
...
39
40
41
42
43
[
44
]