o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 15:05:05
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Dobermani - čvek
Strani:
1
...
38
39
40
41
42
[
43
]
44
45
46
47
48
...
106
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dobermani - čvek (Prebrano 196592 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
Spol:
Sporočil: 2.127
Setri so carji!
Re: Dobermani
«
Odgovor #630 :
petek, 17.06.2005 : 16:11:57 »
Na Kohrung se ne spoznam, vem samo toliko, kar sem prebrala in razumela iz Deteljičinega odgovora. Tam se, Andi, preverja samo prirojene stvari, tisto, kar je pes prinesel s seboj. Brez gugalnic ali mostickov. Sama imam lovske pse, zato lahko povlečem paralele z recimo strelomirnostjo. Pes lahko pogleda v smer strela, lahko torej odreagira, izloči se ga pa ob panični ali agresivni reakciji. Predstavljam si, da je tudi tu nekako podobno. Več naj pa napišejo strokovnjaki. Lp N.
Logiran
Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Right_Thing
nekaj malega že vem
Sporočil: 114
«
Odgovor #631 :
petek, 17.06.2005 : 21:35:45 »
http://www.finographics.com/schutzhund/ZTP/udc-ztp.html
http://www.finographics.com/schutzhund/
http://www.caradobe.com/schdobe.html
če prišteješ poleg izpitom še pa še napr. ,patella,hips , CERF eyes, vwd test , thyroix, cardio test , itd...
Mislim da za tisti korung mora bit pes star vsaj 2 leti - do takrat so Nemci z svojimi dobiji teoritečno naredili že vsaj SCH I - pogoji dela in kinološki kader (trenerji,markerji) so bili neprimerljivo boljši. Ne verjamem , da so Nemci kar nešolane pse vozili na teste naravnih zasnov. Kot jih imam v spominu, so bili že po naravi veliki garači, zelo zagnani z treningi in izpiti.
.
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
Sporočil: 600
«
Odgovor #632 :
petek, 17.06.2005 : 22:48:42 »
Zelo zanimivi linki, žal niso v nemščini pa ne razumem vsega.
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
«
Odgovor #633 :
sobota, 18.06.2005 : 10:24:05 »
http://www.finographics.com/forum/index.php
ja , lih zato sem jih dala gor, ker so v angleščini:). zgoraj pa še en "forumček"
Aja pa še replika na par postov nazaj od Deteljice (ko je ravno začela obujati spomine:). Ma tista švedska linija je res švedska (psara Bryanstamms), ampak psica sama je bila direktna potomka Forell-Furstenfeldov , torej starih nemških linij. Vzreditelj Tratnik je imel nekaj legel z Idee v Sloveniji, med drugim tudi leglo to je bilo l 1979 "C", paritvena kombinacija z Don Dayanom Franckehnorstom - evo link od Dayana- torej praktično, so billi C otroci (Carbon in ostali) polbratje in pol sestre napr. od Hertog Alphe v.le Dobrija -ČE SI VIDEL CARBONA, TO JE BIL KOT DA BI Z MARSA PRIŠEL - TAKO VIDNA RAZLIKA MED NJIM IN OSTALIMI - CARBON JE BIL V TISTIH ČASIH RES KRASEN KUŽA - OČITALI SO MU PRIJAZNOST (JE PA IMEL VSE IZPITI TAKRATNI YU ISP III.
http://www.dobermannvereniging.nl/html/stamboom.php?f=hond&ID=36
Nadaljnje generacije te švedske psice (legla so imele predvsem psice B legla od ide) so se nekako pomešale z nadaljno slovensko vzrejo , ali pa potem so parili z psi, ki so jih nekateri drugi lastniki v nekoliko kasnejših letih pripeljali iz Nemčije (tudi Eschehof, Vico , Amos , Boy). Črni Ču je bil pa SLo vzreja (del rodovnika je imel tudi Idejino prvo leglo B - mislim da je bila mama hčerka od Ide Bianca al pa ena od njenih sester ), je bil res odličen delovni pes, glava mi ni bila všeč .
Toliko o dobermanih iz 70-80 let-ih
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #634 :
sobota, 18.06.2005 : 10:56:44 »
Fino , tole obujanje spominov iz 70-80 let. Mislim, da bi se dalo še ogromno napisat. Ko si gor omenjala Don Dayana von Franckenhorsta, sem se spomnila njegove sestre Dea Dolores von Frankenhorst. Ali ni imel g. Razpotnik v tistih časih (ali nekdo frug- se ne spomnim) njenega potomca tu v SLO? Vendar s psom niso hodili na razstave. Ali ni imel g. Rotner kot svojega prvega dobermana v tistih letih- mislim, da mu je bilo ime Ču ali morda Čuj? je to taisti pes? Kdo je bil njegov lastnik takrat?
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
Sporočil: 754
«
Odgovor #635 :
sobota, 18.06.2005 : 11:44:53 »
spet nekdo, ki se je naveličal...
http://www.bolha.com/oglas1219165
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.633
«
Odgovor #636 :
sobota, 18.06.2005 : 11:54:23 »
Agnes, preberi še enkrat oba posta od deteljice; plezanje po mostičkih ne moremo ravno uvrstiti med naravne zasnove.
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
«
Odgovor #637 :
sobota, 18.06.2005 : 14:07:19 »
Dea Dolores ni bila sestra od Don Dayana. Ona je bila hči od Arow Harrosberga. Da bi imel kdo njenega direktnega potomca v Sloveniji - mislim, da ne - razen če ni kdo kaj kasneje kupil v psarni Nerlands Stamm, ki je imela v lasti to psičko. Vico,Amos, Boy Eshenhof (ki je bil tudi sin od Arowa) , in Wasko Brunoburg - sin od Berusa Pagodenburga so bili od Slavka. Jaz sem mela sestrico od Waska.
Ču je bil od Rajka. Če je bil njegov prvi doberman ne vem, od Tigre je bil pa zagotovo starejši.
Od cca 91 dalje - pa ne me spraševat - ne poznam novih slo lastnikov
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
«
Odgovor #638 :
sobota, 18.06.2005 : 14:38:50 »
http://www.dobermannreview.co.yu/default.php
evo še link Don Dayan je bil rojen l 73
tole pa leglo Dea Dolores
sama sem mela včasih te podatke vse v knigah - sem jih posodila - in nikoli dobila vrnjene. Hvala bogu, da je sedaj internet in seveda tudi ljudje, ki dajejo te podatke gor .
zgodba o Franckenhorst psarni
Norden Stamm
pa še mnogi krasne zgodbe iz preteklosti
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
«
Odgovor #639 :
sobota, 18.06.2005 : 14:44:09 »
TISTI ZGORNJI LINKI NE DRŽIJO
, OČITNO MAJO TKO NAŠTIMANO, DA SE POKAZE PRVA STRAN
torej dosti zanimih informacij klikneš na
FEATURE
- napr. zgodovina , vsa legla, psarn kot so Franckehnorst, Norden Stam , italjanske psarne, in posamezni psi , kot so napr. Graf Quirinus - ful lepa predstavitev že mnogih pokojnih psov na internetu - predvsem za tiste, ki šele začenjajo z dobiji
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #640 :
sobota, 18.06.2005 : 15:00:20 »
Vsi ti linki (zgodovina psarn Frankenhorst, Norden Stamm , Di Campovalano itd...) so na netu, bom pogledala v svojo bazo, mislim, da sem si shranila. Tiste knjige so bile res prava redkost, sama sem si pravi čas dala narediti kopijo History of the Dobermann od Simona Rietveld'sa, A hundred Dobermann dogs in A hundred Dobermann bitches , ki ju je sestavil in založil g. Zwan. To so res super knjigice, žal so bile izdane le v 200 izvodih. prva opisuje rodovnike in prikazuje slike dobermanov od leta 1900 naprej pa do pribl. leta 1980. V drugih dveh pa so predstavljenivsi najpomembnejši samci in samice od začetka do danes, njihovi rodovniki in ocene. Škoda, ker za linije po letu 1990 ni še nihče česa takega zbral skupaj.
mene so vsi ti psi zelo fascinirali, se mi zdi čisto druga scena kot pa danes. Moti me, ker je doberman postal tako razširjena pasma, linije včasih so bile bolj zdrave, saj je bilo psov (vsaj v Slo ) manj, ker si ga vsak ni mogel privoščiti.
Boy von Escenhof je bil očće od Tigre, ne?
Čuj pa je bil prvi Rotnerjev doberman, tam nekje davnega leta 1976. Baje pes izjemnega značaja.
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
«
Odgovor #641 :
sobota, 18.06.2005 : 15:46:03 »
Citat: Primavera , sobota, 18.06.2005 : 15:00:20
Vsi ti linki (zgodovina psarn Frankenhorst, Norden Stamm , Di Campovalano itd...) so na netu, bom pogledala v svojo bazo, mislim, da sem si shranila. Tiste knjige so bile res prava redkost, sama sem si pravi èas dala narediti kopijo History of the Dobermann od Simona Rietveld'sa, A hundred Dobermann dogs in A hundred Dobermann bitches , ki ju je sestavil in založil g. Zwan. To so res super knjigice, žal so bile izdane le v 200 izvodih. prva opisuje rodovnike in prikazuje slike dobermanov od leta 1900 naprej pa do pribl. leta 1980. V drugih dveh pa so predstavljenivsi najpomembnejši samci in samice od zaèetka do danes, njihovi rodovniki in ocene. Škoda, ker za linije po letu 1990 ni še nihèe èesa takega zbral skupaj.
mene so vsi ti psi zelo fascinirali, se mi zdi èisto druga scena kot pa danes. Moti me, ker je doberman postal tako razširjena pasma, linije vèasih so bile bolj zdrave, saj je bilo psov (vsaj v Slo ) manj, ker si ga vsak ni mogel privošèiti.
Boy von Escenhof je bil oèæe od Tigre, ne?
Èuj pa je bil prvi Rotnerjev doberman, tam nekje davnega leta 1976. Baje pes izjemnega znaèaja.
Hojla,
če maš original knjige ,se priporočam, če bi si jih lahko skopirala. Točno History of dobermann sem posodila , pa še neke druge - pa jih nisem nikoli dobila nazaj.
Boy je bil v bistvu polbrat od Tigre. Prvo je Rajko pripeljal Tigro (je bila najstarejša), potem sta prišla v SLo Vanessa (Rajkova) in Vico , ki je bil potem prodan na Japonsko (od Slavca), potem je Slavc pripeljal Amosa in nato še Boya - mislim, da so bili vsi od Queen , torej od polbratje in polsesstre. Tigra mislim, da je bila hči od nekega Eschenhof psa, za Vica , Amosa sem žal pozabla, Boy je bil pa od Arow Harrosber ga sin.
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #642 :
sobota, 18.06.2005 : 23:06:59 »
No lepa reč!
Pred dvema urama sem na sprehodu skozi gozd srečala
dva medveda
, ki sta poskušala nekaj dobiti z drevesa , saj sta se s sprednjimi tacami vzpenjala gor. pri tem so nastajali precej čudni glasovi-nekaj med mijavkanjem , brundanjem in rečanjem pomešano s pokanjem vej. jaz in psica sva šli po delu asvaltne ceste, ki zavija v gozd. Ustavili sva se in poslušali, od kje prihaja čuden zvok in potem sva ju zagledali. psica je stala čisto mirno in le opazovala, na srečo sem jo imela na povodcu, kar je zgolj slučaj. Potem sta nas medveda zagledala in zbežala v nasprotno smer. Najbolj me je postalo strah, da ni kje še mati, kajti očitno sta bila še mlada (velikost dobro rejenega prašiča). Odšli sva potem v nasprotno smer in srečno prišli v dolino do naselja. vse to se je dogajalo nad Višnjo Goro, zraven vikend naselja Polževo...
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
Sporočil: 754
«
Odgovor #643 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 12:32:10 »
dobro, da ne hodim tja na sprehode!
fabija bi se ju zihr ful ustrašila!
Danes se je spet na smrt prestrašila enega samojeda. že, ko ga je od daleč zagledala, se je naježila, potem pa začela lajat in jokat ter na vso moč stekla mimo njega - revček jo je samo začudeno gledal, lastnica je bila pa seveda vsa prestrašena, da bo doberman napadel njenega samojeda
sem ugotovila, da se fabija boji velikih in kosmatih psov
pa pojma nimam zakaj...nikoli ni imela slabe izkušnje.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
«
Odgovor #644 :
torek, 21.06.2005 : 11:27:50 »
Rezulati AIAD Campionato Sociale 2005 so na
http://www.ildobermann.it
Najboljšo obrambo je uprizoril Ferrofarah Gomez di Campovalano, ki je tudi postal AIAD Sieger. Sicer pa je bil ta pes na pripravah za ZTP na Češkem, pri Ludeku Silhavyju, ki je letos IDC prvak v delu z Cara's Res Sascha.
Logiran
Strani:
1
...
38
39
40
41
42
[
43
]