mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 07:35:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189812 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #255 : ponedeljek, 04.10.2004 : 16:17:21 »

He he, si me ravno spomnila na Brinovo depresijo ko je k nam prišla Bejbka in ga ni šlivila pet posto. No in tak je zgledal, ko se je na vse možne načine delal frajerja:

Pri nas je pred službo obvezen vsaj eno urni sprehod in veliiiiko igranja drugače najdem v hiši vse možne storjene lumparije. Piskanje pa je pri nas še vedno, zdaj sem ugotovila da se on pravzaprav tako pogovarja z mano. Ko recimo kuham kosilo in se pogovarjam z njim, (zgledam seveda malo prismuknjena ko mu tožim kakšen je šefe) spušča take glasove, da res ni.
Ma ni kaj, takšnega psa mislim da ne bom imela nikoli več, čeprav bi ga včasih najraje grrrrrr.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #256 : ponedeljek, 04.10.2004 : 16:33:23 »

Hehehe, kakšen je  Cheesy Cheesy Ah saj psi imajo radi, da se z njimi pogovarjamo  Grin
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #257 : ponedeljek, 04.10.2004 : 16:55:59 »

Vrhunska fotka ! Tudi pri nas je prizor podoben  Roll Eyes, le da so madam ljubosumni in nebi trpeli pasje  konkurence na kavču-razen kake mehke blazine Kiss Ali kdo  ve, kaj je s tistimi ubogimi  :'(dobermani, ki jih oddajajo? Jih je že kdo vzel?
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #258 : ponedeljek, 04.10.2004 : 16:58:07 »

Ja meme tudi zanima, sploh tisti grozen razlog o selitvi.....
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #259 : ponedeljek, 04.10.2004 : 17:11:22 »

Ne vem, zakaj imajo ljudje tak predsodek in nočejo vzet malo starejšega (leto ali dve...) dobermana, če si pa tako zelo želijo to pasmo pa si je iz tega ali onega razloga ne morejo omisliti(finance). Saj ni tak problem- od začetka je pes res malo zmeden, a se po mojih izkušnjah v enem tednu privadi na novega lastnika, sploh če se ta veliko z njim ukvarja in z njim doživlja samo pozitivne stvari. Dam roko v ogenj, da bi  dobermanka "odvečnazaradiselitve" padla dol od sreče, če bi ji kdorkoli metal žogo in se z njo igral.... Kaj mislite o tem?
Logiran
corsair
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #260 : ponedeljek, 04.10.2004 : 17:40:06 »

Predvsem se imel občutek, da boste pomagali. Pa vidim, da vam je ljubše ugotavljanje vzrokov, za katere se vam izgleda tudi sanja ne. Očitno ste ljudje, ki še niso bili nikoli v življenski krizi. Selitev je v oglasu pač navedena, zato, ker je to eden od razlogov, sigurno pa ne bo nihče v oglase pisal svojih stisk. Toliko v vednost. Moje mnenje o tem forumu je bilo napačno ... verjetno me res ne boste pogrešali. Lep pozdrav vsem pravim ljubiteljem živali.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #261 : ponedeljek, 04.10.2004 : 17:46:18 »

corsair; upam da še bereš temo. Obrni se na Klub ljubiteljev dobermanov, mislim da ti bo Andreja podala kakšen nasvet.
Naredite plakate s sliko( mogoče res ne s takimi žalostnimi očki) in jih polepite po trgovinah, poštah, trgovinah za male živali, veterinarske ambulante.
Kako urgentna pa je zadeva?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #262 : ponedeljek, 04.10.2004 : 17:54:49 »

Primavera, moje mišljenje zakaj nihče ne vzame odraslega dobija je, da si želijo ljudje psa že od začetka oblikovati sami. Če sem iskrena sama ne bi nikoli vzela odraslega dobija, če ga že od prej ne bi poznala. Ponavadi so taki psi ali psihično totalno na dnu in so pač v breme.
Jaz sem bila ko je bil Brin star 11 mesecev tik pred tem, da ga oddam ker sem enostavno prišla do tiste točke ko nisem videla poti naprej. Pa sem za svoj ego in za malega pobalina vztrajala, jokala na treningih, kričala od ihte in pa seveda od veselja ko sva prebrodila krizo. Še vedno pravim, da je pes samo na pol izdelan in je vsakdanjik z njim poln izzivov. Če ga ne bi imela tako rada kot ga imam in če ne bi imela tako razumevajoče družine, Brina že zdavnaj ne bi bilo več pri meni. In hvala bogu, da sem se takrat odločila vztrajati, ker sem dobila nov zagon.
Primavera; kakšna slikica od tvojega peseka?
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #263 : ponedeljek, 04.10.2004 : 18:40:19 »

No, jaz sem imela res dobro izkušnjo, ko sem po smrti svoje prve dobermanke kmalu kupila drugo, ker se mi je svet skoraj sesul.in ko si enkrat "na dobermanu", ne gre več brez... Novo psičko sem dobila pri starosti enega leta ne da bi jo prej kdaj videla in je bilo vse v najlepšem redu. Zelo hitro se je navadila na novo domovanje, edini problem je bila orientacija po hiši. Je pa res, da je psica od istega vzreditelja kot prejšnja in da je odraščala v okolju, kjer ni doživela slabih izkušenj. Sem imela res srečo, ko sem jo kar tako na endvatri vzela. In ni mi žal. Čeprav se zelo strinjam s tabo, da je pri psu s slabimi izkušnjami ful težje, ampak z veliko znanja o pasmi in predvsem z iskušnjami, sem zihr , da gre.
Zgleda, da so samci res ful drugačni- kolegica ima sedaj 11 let starega dobermana, z njim živi sama in se je gospodič na začetku tudi precej "pobalinsko "vedel-je rekla, da se ji bo zmešalo od te silne energije in njgovih zidarskih opravkov v stanovanju , medtem, ko je bil sam. Ampak se je stvar normalizirala. Kako to, Andi, da nisi vzela psice?

Corsair, ne obtozuj prehitro, to, da opazujemo žalostne očke dobermanke, ki je postala odveč, še ne pomeni, da nismo malo obrnili telefona. Rezultat: vsi že imajo psa ali več, nekdo bi jo pa imel, a ga predobro poznam, da mu jasno psice nebi oddala, ker vem , kako so živeli njegovi psi od vedno.....
Predlagam, da objaviš oglas še na portalu Mat kurja-prva stran, tam je ful frekventno....

Andi- s fotko se trudim, a je ne znam spraviti gor-morda kak hekerski nasvet? Slikce imam v mapi.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #264 : torek, 05.10.2004 : 13:15:00 »

Primavera, ja res vsi pravijo, da ko imaš enkrat dobermana ne greš več stran. Si zasvojen he he. No pri meni ni tako. Pasma mi nekako ne paše oz nisva za skupaj Grin Poleg tega se mi zdi, da bi v vsakem naslednjem dobermanu iskala Brina. Mogoče če bi dobila umirjenega dobermana kot je Aba od vicia bi drugače govorila. Zaenkrat ostajam na avstralčkih, v mojih sanjah pa še vedno ostaja boston terier. Brin bo pa vedno pes no.1 zame. Danes sva po dolgem času zopet probala agility, sva požrla živčke sirtaki Grin

Fotko pa le pošlji Jani po mailu mojpes@mojpes. net in ti jo bo dala gor.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #265 : torek, 05.10.2004 : 13:19:38 »

Aja, zakaj nisem psice vzela? V leglu je sicer bila rjava psička, vendar je delovala preveč odmaknjeno. Ni je zanimala okolica, ne ljudje, ni se igrala z ostalimi psički, samo sedela je v kotu in se tresla.
Logiran
linchaich
živim tukaj
Sporočil: 3.241

« Odgovor #266 : torek, 05.10.2004 : 13:31:11 »

Mislim, da je pravi mail jana@mojpes.net !
Logiran
xerox
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 33

« Odgovor #267 : torek, 05.10.2004 : 14:16:32 »

tudi mene zanima kaj mislite o tem da človek vzame pod streho 5 let starega dobermana oz. psičko! bi bila težav pri tem da jaz nebi bil njeni prvi lastnik? Huh dajte kakšen nasvet! mogoče pa se ravno jaz odločim in jo vzamem k sebi ampak ne za vsako ceno! psička se mi smili ampak vseeno si nebi rad nakopal prevelikih težav.
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #268 : torek, 05.10.2004 : 14:18:14 »

Lep pozdrav vsem skupaj! Smiley Smo se ravnokar vrnili s čudovitega sprehoda, kjer se nam je pridružil še mlad otročji nemški ovčar , ki je pobegnil od doma in z nami naredil 8 km! Spet bomo tja do sedme ure imeli "negibnega dobermana" v hiši, kar je sicer redkost, kajne Andi Roll Eyes?
Moja psica očitno paše bolj v umirjene vrste, ne blazni po hiši non stop, razen, če je ne pelješ na sprehod...kar se pa itak ne dogaja.

Meni pasma res odgovarja , nad daljšedlakimi nisem navdušena -ne vem na otip imam raje kratkodlake pse. Pa tudi ta dobermanska tečnost in zahtevnost sta mi všeč, z drugimi pasmami pa sama itak nimam iskušenj, saj smo od nekdaj imeli dobermana v hiši. Kiss

Fotka moje psice ni prav lepa , ker se je ravno premaknila, ko smo jo slikali-jaz socialc imam le eno njeno fotko, saj nimam digitalca. Takoj , ko me kdo z njim obišče, ga bom porabila za slikanje in takrat pride tudi slikca gor-najbolje res, da jo kar Jani pošljem...
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #269 : torek, 05.10.2004 : 14:37:25 »

Xerox po moje bi moral psico najprej videti in se natančno pozanimati, v kakšnih razmerah je odraščala (je že kdaj menjala lastnike Huh >:(je socializirana,kako dolgih sprehodov je vajena ima morda z otroci slabe izkušnje in jih zato ne mara, je sterilizirana-če je ali ima težave z inkontinenco, je nasploh zdrava, kakšne zdravstvene probleme je do sedaj imela, zahtevaš na vpogled njen rodovnik. Predvsem pa z rentgensko natančnostjo opazuješ njen odnos do sedanjih lastnikov. Če je psica patološko navezana na lastnika, zna biti malo težje, ker bo zelo, zelo žalovala za njim (njo). Če je bila bolj sama sebi prepuščena , bo lažje, samo zaupanje si boš moral pridobiti-se pravi, da se z njo čimveč ukvarjaš, jo crkljaš, hraniš, dolgi sprehodi in veliko nagrajevanja....). Načelno nisem proti, sem prepričana , da bi perfektno skrbel zanjo, čeprav z dobermanom baje do sedaj nisi imel izkušenj. Na splošno pa je 5 let stara psička že popolnoma odrasla in umirjena-če seveda ni kak nervozen značaj. Fino bi bilo izvedeti, od katerega vzreditelja je. Če bi poznali starše, bi se že dalo kaj več sklepati.

Moj nasvet je, da si jo greš pogledat, pol pa vidiš kako in kaj. Zelo si želim, da bi se zanjo že našel kak dober lastnik.
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.