mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 06:37:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: klopi
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 61   Dol
Natisni
Avtor Tema: klopi  (Prebrano 156307 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Lizika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34

« Odgovor #165 : nedelja, 10.04.2005 : 10:37:41 »

No js mam pa mal drugacen problem, vendar pa tudi v zvezi s klopi. Moj maltezan je staknl klopa in prisesal se mu je cisto spodaj pod jajckami. Kako ga naj odstranim? Sem mazala z oljem pa ne gre ven, alkohola ne upam uporabiti, ker me je strah da ga bo peklo, s pinceto pa ne gre ven. A ima se kdo kaksno drugo idejo?
lp in hvala za odgovore
Logiran
maja01
živim tukaj
Sporočil: 3.095

« Odgovor #166 : nedelja, 10.04.2005 : 11:21:09 »

S pinceto za klope. Pa veliko vzrtajnosti. Ce ga dovolj dolgo vrtis, bo izpustil. Za naslednjic - klopov ne mazi z nicemer. Ko se dusijo (kar v olju se), izbljuvajo precej sline (? - mogoce so prebavni sokovi - no ne spomnim se) in notri so vse zive packarije, ki jih prenasajo. Torej, pinceto v roke, pa pocasi vrti klopa. Podoben ucinek dosezes, ce po klopu krozis s prstom.
m.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #167 : nedelja, 10.04.2005 : 12:15:02 »

Jaz sem zadnjič pri vet-u gledala(v trgovini) pincete za klope. Ampak so bile plastične. In sem bila skeptična če to kaj deluje...kakšne pincete za odstranjevanje klopov imate vi?

Lp
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #168 : nedelja, 10.04.2005 : 12:27:14 »

Jaz imam kovinsko. Prej sem imela plasticno, ki je cisto uredu delala, dokler ni enkrat moja sestra hotela izpuljenega klopa ubiti tako, da ga je obzgala z vzigalnikom in se je pinceta stopila Roll Eyes

Ko sem kupovala novo, plasticnih ni bilo, pa sem vzela kovinsko. Ampak drugace vsaj takrat ni bilo velike razlike.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #169 : nedelja, 10.04.2005 : 12:40:38 »

Jaz imam plasticno, deluje v redu, je pa ze nekaj casa nisem potrebovala.
Lizika, kako ne gre s pinceto ven? Si sigurna, da ga prav primes?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lizika
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #170 : nedelja, 10.04.2005 : 12:53:20 »

jah, prav te pincee za klope nimam (jo grem juter kupit) z tisto navadno pa ne gre. sem skusala tud masirat s prstom, pa ga boli Sad
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #171 : nedelja, 10.04.2005 : 14:05:06 »

Jaz za klope uporabljam kovinsko pinceto, ki je namenjena prav odstranjevanju klopov in je super. Okoli pincete je tak kovinski tulec, ki ga premakneš navzhor, da se pinceta razpre, nato pa samo zavrtiš pinceto v nasprotni smeri urinega kazalca in klop je zunaj Smiley
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #172 : sobota, 23.04.2005 : 14:01:20 »

Pinceta za klope, bodisi plasticna ali kovinska, je res nepogresljiva, pa se poceni je. Klopa zagrabis in pinceto vrtis kot izvijac, dokler ni klop zunaj. Smer vrtenja sploh ni pomembna. Psa nic ne boli in pravzaprav nima pojma, kdaj ga odstranis. Tudi ranica od ugriza je minimalna. Nas prinasalec je magnet za klope - vsak dan najdemo kaksnega. Me pa malo bega, kaj narediti s klopom potem. Zanesljivo ga je treba ubiti, samo kako? Seziganje je neprirocno in nevarno, ce ga vrzem v odtok ali WC imam pa obcutek, da bo vseeno prezivel. Ima kdo kaksno boljso tehniko?
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #173 : sobota, 23.04.2005 : 14:03:06 »

Pohodi ga-spestaj. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #174 : sobota, 23.04.2005 : 15:01:35 »

Kako, ce je pa tako trdoziv???
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #175 : sobota, 23.04.2005 : 15:07:04 »

Jaz ga ponavadi zavijem v robček/papir in ga s kamnom speštam.

lp,
Nina
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #176 : sobota, 23.04.2005 : 15:15:09 »

Jaz pa v lonček nalijem malce olja in vržem klopa noter, da se utopi.

Bi vas pa vprašala, kaj menite o ovratnicah proti klopom? Mama me prepričuje, naj dam kužu še ovratnico, čeprav sem mu že dala frontline in posprejala sem ga in se mi zato res ne zdi potrebno dajati gor neke grde ovratnice.

Lp
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #177 : sobota, 23.04.2005 : 15:55:19 »

Nas je neprestano v vodi, tako da se razprsila in olja proti zajedalcem prehitro sperejo, zato ima insekticidno ovratnico, ki se lepo skrije pod ta pravo ovratnico. Zadeva 100-odstotno zaleze kar se tice bolh, klope pa vseeno dobi. Prodajajo jih v razlicnih barvah, tako da je mozno izbrati taksno, ki bo najmanj izstopala glede na njegovo dlako.
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #178 : nedelja, 24.04.2005 : 07:53:48 »

Mi vsakič, ko jih odstranimo, klope zažgemo z vžigalnikom Grin Roll Eyes

Čeprav jih je pa zadnje čase neznansko veliko Lips Sealed Frontline sploh ne pomaga več. Smo zadnjič pri veterinarju dobili neke nove ampule, ki so še precej nepreizkušene, a naj bi pomagale. Bomo videli Tongue
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
Sporočil: 116

« Odgovor #179 : nedelja, 24.04.2005 : 09:01:51 »

Moj pes ni nikoli toliko casa na miru, da bi mu ga lahko izpulila s pinceto. Ali pa jaz nisem tako spretna Wink Wink

Tako da mu ga ven potegnem kar z roko.

Frontline tudi nam nic ne pomaga, ker jih mrgoli tukaj. Do sedaj sem zgresila tri klope. Dva sta kar sama dol padla - nagravzno, tretji se mi je pa prav rezal  Grin Grin z Bertelna.

pri veterinarju dobili neke nove ampule, ki so še precej nepreizkušene, a naj bi pomagale. Bomo videli Tongue
Me zanima kaksne so te ampule, ker ce so za kaj, jih bomo z veseljem uporabljali. Bertel ima vsakic, ko pridemo s sprehoda  od 4 pa tudi do 10 klopov na sebi - take, ki se lezejo in iscejo prostor. Angry

LP, Barbara
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 61   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: klopi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.