mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 23:36:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 173 174 175 176 177 [178] 179 180 181 182 183 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 439432 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Ozzie
novinec
*
Sporočil: 11

« Odgovor #2655 : ponedeljek, 24.10.2011 : 08:47:32 »

super!!!! (torej še samo dober mesec abnormalnega, ostrega grizenja...) HVALA
Logiran
eka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 611

« Odgovor #2656 : ponedeljek, 24.10.2011 : 15:45:00 »

Če vas grize,ste krivi sami, ker mu to pustite.Za grizenje so igrače, nikakor pa ne roke in podobno.Pri nas mladičkom ne dovolim,da me grizejo, vsakemu novemu lastniku to povem.Večina jih ni imela problema s tem, razen tisti,ki niso ubogali in so grizenje smatrali kot igro.
Škoda,ker niste prej povedali, da ste "malce žlahte", pa bi vas povabili na srečanje.
Končni rezultat udeležencev je 32.Hvala vsem, ki ste prišli, bilo je super.
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #2657 : ponedeljek, 24.10.2011 : 19:06:29 »

Ozzie, tudi naš mladiček je nekje pri treh mesecih začel gristi roke (v skupnem "paketu" s poskusom naskakovanja) v upanju, da bo postal "šef" našega krdela. Roll Eyes
Pomaga predvsem, da ste dosledni in mu tega res ne dovolite, jaz sem našega morala parkrat dati na "kuliranje" v boks, ko nikakor ni hotel odnehati, sicer pomaga tudi, da ga okregaš in greš stran, pa hitro pogrunta, da to ni ok.
Zgrizel bo pa gotovo še kaj (naš še vedno obožuje copate in  časopis, pa še kaj bi se našlo. Pazite, da nimate vklopljenih nobenih el.kablov na dosegu zobkov! Angry

Eka, bilo je luštno, Flux se je nadivjal, tako da je v avtu zaspal, še preden smo se uspeli odpeljati. Verjetno se mu je še sanjalo o beaglih Grin
Logiran
Ozzie
novinec
*
Sporočil: 11

« Odgovor #2658 : torek, 25.10.2011 : 11:28:15 »

Kar se grizenja tiče....nikakor mu ne pustimo oz. toleriramo...vedno ga okregamo, če pa še vedno ne zaleže...gre pa tudi on na "kuliranje" v predsobo, kjer pa začne takoj tuliti...ne reagiramo takoj, čez par minut ga spustimo in se vrne bolj umirjen. Če ga še vedno drži, pa še ena doza COOL - DOWN-a.

Za dejstvo, da smo v rodu skupaj...pa sem zvedelašele pred dnevi, ko smo po pošti dobili rodovnik. No, pa vemo sedaj! Smiley

lp
Logiran
kajak
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #2659 : torek, 25.10.2011 : 17:22:18 »

Nikoli si nisem mislil,da bom šeu kdaj na kakšno pasje srečanje.Ampak tole je bilo nepozabno.
Še enkrat hvala EKI in vsem ostalim udeležencem,dobro smo se imeli,predvsem pa naši kosmatinci.
lp
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #2660 : torek, 25.10.2011 : 20:30:39 »

Kajak, kdor pride enkrat v našo veliko "familijo" se skoraj vsak rad vedno vrača.Verjetno bodo naša srećanja spet 2x letno, kot so bila včasih.
Zdaj imam malo časa, je še nekaj razstav letos pred nami, pa parjenje kar daleč, v tujini.
Logiran
ody25
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #2661 : četrtek, 27.10.2011 : 22:22:10 »

Pozdravljeni vsi,

Sem nova na forumu in imam 3mesece starega Beagla Ody-ja. po tem kar sem tukaj prebrala, sem tudi jaz že naredila veliko napak. Ena je lulanje na plenico in sedaj pride z vrta in je lužica v hiši ne na vrtu. Ne vem kako ga naj to odvadim. Pred leti sem imela nemško ovčarko ki je bila zunaj, Ody je pa v stanovanju.
pa še to me zanima, kej imate srečanja in kako je z udeležbo..če je dovoljena tudi za mladiče.
lp
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #2662 : petek, 28.10.2011 : 06:41:44 »

Oj Eka,

pridružujem se mnenju, da je bil ta beagle piknik najboljši, kar jih je dosedaj bilo! Roll Eyes Grin Smiley Tokrat so pa naši dolgoušesniki res veliko dirjali po poligonu, prejšnjič so bili več pri mizah s hrano, kot pa mi sram Angry, tokrat pa ne, res presenetljivo in pohvalno Roll Eyes!

Komaj čakamo naslednjega Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes.

Ody25, tudi mi smo našo beaglico prvo navadili na pleničko in to ni nič narobe, potem pa je s časom ta plenička izginila, seveda se je potem zgodila tudi kdaj kakšna "nesreča", ampak izključno zaradi naše malomarnosti, ker nismo opazili, da je psička kazala, da jo lulat. Hodila je k vratom, kjer je ležala plenička in je bila izredno živčna in ker pač nismo reagirali se je polulala. Drugače pa je zelo hitro dojela, da je dobro zunaj lulat in ne notri, seveda pa boš morala pleničko odmaknit, samo pri 3 mesecih je še prezgodaj. Mi smo našo dobili pri 4 mesecih in kužki imajo še zelo majhne mehurje in jih zelo pogosto lulat, mi smo ga njej odmaknili nekje pri 7 mesecih, ko res ni tako pogosto lulala več.

Ne smeš se sekirati, da se sedaj raje polula notri na pleničko kot zunaj, to je čisto normalno, pač dokler je tako je Ok, ko pa bo plenička izginila, pa boste morali biti zelo pozorni, ker ko ga bo lulat jo bo iskal in bo živčen, takrat pa hitro na povodec in ven in kužku je zelo hitro jasno, kaj je prav in kaj ne in bo povezal, da se lula zunaj, vendar je za vašega kužka to še prezgodaj, razen če ne mislite vsake 2 uri ven na sprehod, potem pa lahko odmakneš plenčko že zdaj.

Lp
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #2663 : petek, 28.10.2011 : 09:27:04 »

ja, Ferry, ko je pa Flux svojemu atu in ostalim korenjakom bil za zajca pa še kaj sram - haha:
http://www.youtube.com/watch?v=4TzbvAqmyrQ
ampak se je mulc sčasoma znašel in tudi on skušal poditi ostale Smiley

Kar se lulanja tiče,  mi smo takoj, ko smo Fluxa prinesli domov, začeli z navajanjem na lulanje zunaj - res moraš zelo pogosto ven, ampak smo v hiši in se mi zdelo to bolj enostavno. Zunaj se je polulal na časopis, ker jih je že vzrediteljica navadila in ni bilo težav. Ponoči je bil v boksu in ko je hotel lulat, nas je zbudil s cviljenjem (ker se v boks kuža polula, če res ne more več zadržat), od zaćetka smo vstajali tudi 2x na noč, ampak se je splačalo in je bil hitro čist.  Tako da - če se je vseeno zgodila nesreča, smo bili sami krivi.
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #2664 : petek, 28.10.2011 : 09:52:23 »

Ja, joe cool,

res sreča, da ni Flux tudi tega podedoval po očetu Roll Eyes, ker naš Ferry je bil pravi "polulanec" in je šel ponoči kar 2x, včasih tudi 3x na papirček, nič jokal, zlelel je iz pojstelje in potem si samo slišal potoček po časopisu. Tudi čez dan je lulal toliko, da smo nehali šteti in je šele pri 9 mesecih zdržal celo noč brez lulanja.

Je pa izredno čist in te prej s tuljenjem, cviljenjem in skakanjem vate požre vse živce, kot pa da bi kaj opravil v stanovanju. Če pa nas ni doma in ima prebavne motnje in se zgodi nesreča, potem je pa reveža tako sram, da se kar skriva sram. Res ga moram pohvaliti kako čist je, ker npr. imamo afghanistanaca in je sicer čist, vendar, če ga tišči na potrebo veliko ali malo, se pa kaj prav dosti ne trudi, da bi ti povedal in če ne opaziš je kaj hitro nesreča, sicer se potem sekira, vendar pol manj kot naš Ferry.

Lp
Logiran
natta
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #2665 : sobota, 29.10.2011 : 17:12:52 »

beagle piknik! kako to dobro zvuči! koliko je beagliča bilo?
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #2666 : ponedeljek, 31.10.2011 : 11:08:53 »

Vseh skupaj 32,nekaj izmed njih jih lahko vidiš na CACIB ZG 19.11., Natta.
Logiran
natta
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #2667 : ponedeljek, 31.10.2011 : 14:57:40 »

jako se veselim, već sam si i zamjenu na poslu našla!
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #2668 : torek, 01.11.2011 : 11:40:07 »

Tudi,jaz se veselim snidenja.Upam,da se bodo naše "punce" dobro uvrstile.
Logiran
AndrazM
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 89

« Odgovor #2669 : sreda, 09.11.2011 : 09:56:49 »

A je beale boljše šolati v "navadni" pasji šoli, ali v lovski šoli?
Logiran
Strani: 1 ... 173 174 175 176 177 [178] 179 180 181 182 183 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.