mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 00:18:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 169 170 171 172 173 [174] 175 176 177 178 179 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 434349 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Ozzie
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #2595 : sreda, 28.09.2011 : 07:39:25 »

Pozdravljeni Eka.

Rejca dejansko ne poznamo...hči je našla na netu oglas..., mladičke si je prišla ogledat, ko so bili stari mislim da 4 do 5 tednov...in si je izbrala svojega..potem je šla kužka še 1x pogledat, kako napreduje..in dogovorjeni smo bili, da ga dvignemo 21. sept. (bil je star 5 dni manj kot polnih 8 tednov).  Z nami je bila družina lastnikov zelo prijazna..papirji so bili urejeni, (papirje o rodovniku pa nam v kratkem pošlje po pošti - tako nam je ravno včeraj zagotovil po tel). Po vašem pisanju predvidevam, da ga poznate...(mi lahko poveste, kaj pomeni da ni na najboljšem glasu - zanima me  le le zaradi kužka, kar se njega tiče..smo s primopredajo nekako zaključili).
Ja...predvsem pa smo zadovoljni, da ga imamo in nam nudi obilo veselja..(pa tudi nekaj nadlog...  Roll Eyes Hčerkama in nama se je dejasnko prejšnjo sredo spremenilo življenje...tu je ON, in kej drugega sploh ni pomembno  ljubezen

Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #2596 : sreda, 28.09.2011 : 09:59:36 »

Živjo Ozzie,

Eka je že star "maček" na tem področju in res skoraj vse biglaše pozna. Uporaba besede "rejec" je bila namerna, ker se zeloooo razlikuje od besede "vzreditelj". Definitvno je prva izredno negativna, druga pa pozitivna.

Glede na to, da ste kužka dobili premladega, že to pove, da se temu rejcu dejansko j... za žival, le da pobere denar in se jih hitro znebi, žal je tako pri večini slovenskih rejcev biglov, poznam iz svojih izkušenj, zato moj samček ne pari več nobene slovenske psice, ker so potem njeni mladiči dejansko lahko rečem "zavrženi" kamorkoli že padejo. In potem se dogajajo zadeve, ko se dogajajo na Bolhi - en kup revčkov, ki pride v napačne roke in se potem prodaja tam, kot ničvereden predmet in če bo kdo kaj dal zanj "fajn", čene se bo pa zavrgel.

In te začetne navdušenosti lastnikov so itak normalne, samo, ko pa kužek začne kazati tudi svoje negativne stvari (lulanje, grizenje, tuljenje, neposlušnost itd.), pa tak kuža hitro konča na Bolhi ali pa kje na cesti, ker ga tak rejec tudi pod razno nebo vzel nazaj in mu poizkušal poiskati bolj primernega lastnika (zato tudi je rejec). Je bil eden tak tudi tukaj, mislim, da je bil Bossek ali nekaj podobnega, navdušen, navdušen, navdušen, mislim, da ni preteklo pol leta, ko ga je že oddajal preč, nevem kakšen "butast" razlog je že imel, skratka .....

Da ne govorimo o tisočkrat povedani temi, ko smo iz zanesljivih rok (neke veterinarske klinike) izvedeli, da večina rejcev beaglov, hodi po hormonske inekcije, da se psica prej goni in imajo lahko 2x v tranjanju toplejših mesecev mladičke (od pomladi do jeseni), ker pač ti bigli niso nikoli v toplih prostorih in ti rejci se zavedajo, da mladički mraza nebi preživeli in nebi bilo "dinarčkov", kar jim je edino vredno v življenju. Da ne govorim o necepljenju, nerazglistenju, itd. - skratka dolga in zelo boleča tema, ki je ne mislim več pogrevati.

Smo že povprašali na KZS zakaj izdaja tem rejcev za isto psico, ki ima v istem letu 2x mladičke, rodovnike  in zakaj ne ukrepa in odgovorili so nam, ja če se pa ponesreči, saj kužki niso krivi? PROSIM, pa kako se lahko ponesreči vsako leto?!?!?!? Uboge živali v tej naši "prelepi" deželici.  Angry Angry Angry

Lp
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #2597 : sreda, 28.09.2011 : 10:01:58 »

Sorry, popravljam ne Bossek, ampak Špene, se opravičujem.

Lp
Logiran
Ozzie
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #2598 : sreda, 28.09.2011 : 14:07:24 »

Da nebom delala krivice našemu rejcu, se moram popraviti. Sama sem zračunala, da je bil 26. star 2 meseca, a me je moja hči** opomnila, da je bil Ozzie star polnih osem tednov ob prihodu domov. Smiley My mistake
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #2599 : četrtek, 29.09.2011 : 13:12:50 »

Ni panike,

lepo, da ni odšel od doma prezgodaj, bodi pa pozorna na razglistenje, tukaj ponavadi ni tako, kot mora biti.

Lp
Logiran
Ozzie
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #2600 : četrtek, 29.09.2011 : 18:36:14 »

uh....jst upam, da vse štima....ima vse dokumente...cepljen je bil...hm...Imamo pa 15.10. naslednje cepljenje in bom verjetno tam tudi kej zvedela... Se pa kr velik čoha....je to normalno?...sicer večinoma, ko ima na sebi oprsnico....pa tudi, ko je nima. Je zelo živahen, zeeelooo rad grize ...sploh druge pse...in nas  Shocked
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #2601 : petek, 30.09.2011 : 06:14:41 »

Ja,

verjetno se čoha zaradi oprsnice. Zakaj pa oprsnica?Huh

Ta je bila v osnovi iznajdena za vlečne pse (pasja vprega) in je namenjena za to, da pes vleče, načeloma vsak vzreditelj, ki se malo spozna na zadeve, to odsvetuje izključno pa pri mladih psih, ki se morajo še vsega naučiti, predvesem pa hoje na vrvici, in oprsnica mu je idealni pripomoček za še lažje vlečenje lastnika po sprehodih. Mogoče je zdajle še premlad, počakaj še kakšen mesec dva, da pridobi na moči in samozavesti, potem boste pa kar na nos leteli od vlečenja.

Lp
Logiran
Ozzie
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #2602 : petek, 30.09.2011 : 06:42:23 »

Oprsnico smo izbrali, ker se nam je zdelo, da je pa vseeno bolj humano, za takega malega kužka, kot pa da mu damo ovratnico in ga vlečemo okoli vratu. Ker je naš Ozzie zelo zdivjano in razigrano bitje...živimo v bloku, kjer je ogromno psov...in, ko vidi koga...leti k njim...in se ga ne da ustavit...poleg tega, jih grize na polno (sicer v igri..a vseeno). In NEKAJ nam ga mora pomagati zadržati. A mislite, da je vseeno bolje, da mu damo ovratnico? Hmm..to je bila naša mala dilema..pa je na koncu zmagala oprsnice... Hvala za vaše nasvete!
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


WWW
« Odgovor #2603 : petek, 30.09.2011 : 12:05:02 »

Ozzie, tudi mi imamo mladega (6 mesecev) beagla, v začetku smo naredili napako in nismo ubogali vzrediteljice -ker se je nekaterim družinskim članom zdelo nehumano imeti psa na vrvici-in smo ga deloma sprehajali na flexu. Poleti smo flex ukinili, pes namreč vleče, kolikor mu razmere dopuščajo, če mu pa ne dopuščajo, pa se prilagodi. Je pa naš mladenič že tako močan, da bi jaz s svojimi ne prav veliko kilogrami že po zraku frčala za njim, če ga ne bi navadili na navadno sprehajalno vrvico in ukaz "poleg". Včasih ga sicer še kaj zmoti  Roll Eyes(psi), ampak v glavnem je ok.
Najboljše, da se takoj navadi, kdo koga vodi, sicer bo on sprehajal vas, če bo ugotovil, da je lahko šef (beagli imajo sploh dober občutek, kako nadvladati lastnika, če se le da)
Lp
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #2604 : petek, 30.09.2011 : 13:45:40 »

Ja Ozzie,

tako kot je napisal joe cool, najmanj primerna je oprsnica in pa razpuščen flexi pri kužku začetniku, ker več kot mu dovoliš, bolj slabo je  in kuža bo begal naokoli in vlekel kolikor se pač da. In oprsnica mu ta vlečenje zelo "dovoljuje", ker ga nič ne tišči, skratka pri vlečenju se v oprsnici dobro počuti. To vlečje že v sami mladosti, ko pa samo okostje še ni dovolj razvito pa zna povzročiti tudi nepravilen razvoj kosti - npr. skrivljene tačke, predvsem sprednje, da ne govorimo o kolkih in displaziji, ki so ravnotako že problem tudi pri beaglih.

Mi smo npr. našega prvega beagla navadili na zatezno ovratnico, pa mi je že veliko ljudi reklo, ubogi kužek to je pa mučenje, samo naš beagelček se je z njo odvadil vlečenja in hodi lepo ob nogi, ovratnico pa ima popolnoma sproščeno in ne trpi ne on in ne mi.

Sicer pa svetujem kakšno pasjo šolo, malo kasneje, ker bodo tebe in tvojega kužka naučili pravil, da nebo trpel ne on in ne ti, s katerokoli ovratnico oz. vrvico, le oprsnic ne, ker so pa res neprimerne tudi za učenje.

Lp

Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #2605 : petek, 30.09.2011 : 16:32:47 »

Ozzie!Glede rejcev ne bom komentirala, ogromno je bilo že napisanega, ne izpustim nobenega vzrejnega pregleda, ogledala sem si že mnogo legel in dobro vem kakšna je "bigl scena" pri nas.Nekaj jih je že obupalo, saj se mladičev ne morejo znebiti niti za 300 evrov, nekateri pa svoj škart producirajo še kar (tudi 2 X letno) naprej , po drugi strani pa jamrajo, da je vedno slabša prodaja, kvaliteta pa jih itak ne briga.
Vsekakor čimprej ukinite oprsnico, čeprav to verjetno ni vzrok praskanja.Ne vem sicer kako je potekalo razgliščanje pri teh mladičih, svetujem pa vam, da preden peljete Ozzija na cepljenje preventivno daste tabletko.S katero hrano hranite malčka in katero so dajali mladičem pri rejcu?Tudi jaz vam predlagam obisk kake pasje šole.Če ste kje iz LJ ali okolice, priporočam  pasjo šolo na Brodu.

joe cool!Upam,da trenirate.Flux je izjemno dojemliv kuža in ne bo nobenih problemov, če boste trenirali vsak dan vsaj 10 minut.Se vidimo jutri.
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


WWW
« Odgovor #2606 : petek, 30.09.2011 : 17:30:33 »

eka živjo,
včeraj nikakor ni hotel lepo stati, lovil je rep, nakar je ugotovil, da imam v žepu "sladkiške", potem je bilo pa konec Tongue. Upam, da bo danes boljše.
se vidimo jutri
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #2607 : četrtek, 06.10.2011 : 06:11:32 »

Včeraj smo končno srečali Fluxa in je pravi mali vražiček  Evil, tako kot je bil njegov oče, no, je še kar nekaj podobnosti v obnašanju, pa, da se pobaham Wink, da ni podedoval samo karakter, tudi lepoto Roll Eyes.

Res smo zadovoljni z njim, upam, da se bo ta "živahnost" kmalu malo umirila, da bo lažje na razstavi, ker je kužek res lep in bi bilo škoda, da se ne pokaže.

LP
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


WWW
« Odgovor #2608 : četrtek, 06.10.2011 : 07:44:47 »

Ferry, v Fluxovem imenu hvala za pohvalo Smiley, smo res veseli, da imamo tako lep primerek beagla, razen tega je pa zelo popestil dogajanje pri nas doma.
Ja, včeraj sta Flux in Daisy "razturala" v šoli,  lepo je videti dva dirkajoča beagla Grin, bila sta pa tudi najbolj glasna Roll Eyes. Flux je sploh užival, ker se v prejšnji skupini ni mogel igrati z ostalimi psi, ki so bili za njega premajhni.
Sicer tudi vadimo, da se bo v prihodnje na razstavah obnašal, kot je treba...
lp
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #2609 : petek, 07.10.2011 : 08:13:23 »

Živjo!To bo veselja v šoli.
Ferry!Sedaj si končno spoznala Ferrijevega sina in vidiš, da je vse tako, kot sem ti pripovedovala.Jaz od ostalih domačih vsak dan poslušam očitke, zakaj ni ostal doma.
Je že prav tako, odločila sem se za prave lastnike in vesela sem, da so upoštevali moj nasvet in vzeli prav njega.Pa še blizu smo.Se na srečanju kaj več pogovorimo.Bo kar veselo, udeležbo je do sedaj potrdilo 23 lastnikov naših kosmatincev.
Logiran
Strani: 1 ... 169 170 171 172 173 [174] 175 176 177 178 179 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines