mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 16:50:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 439353 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Barbara Rozman
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 293

« Odgovor #495 : četrtek, 09.12.2004 : 12:49:32 »

mene sicer ne moti, ce xsara laja doma, je pa to motece v kaksni drugi situaciji (ampak res fino lajajo, ne? izgleda taki mali, lustkan, laja pa kot pes cuvaj). to lajanje je meni v glavnem strasno vsec. no, kadar je nezazeljeno jaz naredimo tako: ko zacne lajat, ji recem, naj bo tiho. vcasih (ponavadi) ne pomaga, takrat proizvedem kak res cuden zvok, ki ga od mene ni vajena (npr. zasikam). takrat xsara zacudeno utihne in zacne poslusati in jaz jo tisti hip nagradim. zelo hitro dojame, da dobi priboljsek, ce utihne in je potem res tiho. takrat dobi vecji priboljsek. ta princip pri nama kar deluje, posebno zato, ker xsara za hrano naredi karkoli.
Logiran
Uti
novinec
*
Sporočil: 28

« Odgovor #496 : četrtek, 09.12.2004 : 13:47:42 »

mene sicer ne moti, ce xsara laja doma, je pa to motece v kaksni drugi situaciji (ampak res fino lajajo, ne? izgleda taki mali, lustkan, laja pa kot pes cuvaj). to lajanje je meni v glavnem strasno vsec. no, kadar je nezazeljeno jaz naredimo tako: ko zacne lajat, ji recem, naj bo tiho. vcasih (ponavadi) ne pomaga, takrat proizvedem kak res cuden zvok, ki ga od mene ni vajena (npr. zasikam). takrat xsara zacudeno utihne in zacne poslusati in jaz jo tisti hip nagradim. zelo hitro dojame, da dobi priboljsek, ce utihne in je potem res tiho. takrat dobi vecji priboljsek. ta princip pri nama kar deluje, posebno zato, ker xsara za hrano naredi karkoli.

Hvala, Barbara za nasvet, smo tud to poskušali, a traja kakšno uro, potem pa jo že kakšen zvok spet "premami"....rada bi jo navadila na to, da je vsaj v bloku ne bi motili šumi  Undecided in ne bi zalajala! Ja, lajajo pa za 10 norih  Tongue

Sem pa šla iskat včerajšnje finance....joooooj, kak je luškana Kiss  Kiss  Kiss je zelo podobna Lini, le da ima obe očki rjava, naša pa ima "flek" le čez eno....prava pozerka je  Grin

BTW - a to je tvoja mami?
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #497 : petek, 10.12.2004 : 09:38:33 »

ja, so prisli mami slikat pa so vidli xsaro in so se cisto vanjo zacopali. pol ure so ji s salamco mahali pred gobckom, da je pogledala v objektiv  Wink ampak rezultat mislim da je kar ok.
telefonsko sem ti poslala na privat.
TinkaS: sem govorila z aso in pravi, da bo verjetno prisla, bo pa se sporocila, ce ji kaksna ura posebno ustreza. baje moramo slikat vse tri tamale za nevo, glede na to, da se verjetno ne bomo vsi skupaj dobili pri njej  Sad . a mas slucajno kaksno sliko od soce, sore in scottyja z razstave? vem da si nekaj slikala ...
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #498 : petek, 10.12.2004 : 15:36:28 »

Komaj že čakam, da se vidimo v nedeljo. Kar se slik tiče, kar je z razstave, je vse nekaj megleno, ker so tolk skakali naokrog, da ni nobena posebej lepa. Grem pa jutri do Soče in jih bom tam malo poslikala. Obvestila bom pa še Scottyjeve, če pridejo. To bi blo pa res veselo. Upam, da ne bo prevelike gužve na pst, sicer se bodo pa vsi zelo zabaval. pa dej prosim prinesi Finance, ker jih meni ni uspelo dobit, da vidim malo manekenko.

Se vidimo.

LP; Tina
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #499 : sobota, 11.12.2004 : 09:44:10 »

Ojla!
Danes sem doma in kdor hoče naj se oglasi.V naši bajti bo kmalu živalski vrt.Spet imamo nove člane-tri skakače,kar je velik trn v šapi Scottiju,reveža bo še kap.Zelo sem ponosna na pozerko Savo(upam,da dobim kakšen izvod Financ),kot tudi na vse ostale.Na Reki se vam je v torek pridružilo 9 polbratov in polsestric in že komaj čakam,da jih vidim.Baje so vsi močni in zdravi.
Vanči in Lidi,sporočita če sta se že preselila,sicer vas patudi pričakujem,da vidim mojo najstarejšo malčico,ki je zdaj že dama v zrelih letih.
Tistega beagla iz Viča pa poznam,je bil pri nas na PNZ,tudi od tam jo je mahnil v Šk.Loko,kjer so ga srečali policaji in  ga vrnili latniku,ni kaj ,mesten pes,ki se spozna tudi na promet.Drugače hodi sam tudi na obiske,med drugim k Laninemu bratu,včasih tudi kakšen dan ali dva ostane,je pa tudi reden obiskovalec Spara in nekaterih lokalov na Viču.
Ima vse lastnosti Madžarov,saj je tudi on od tam.Moram reči,da je zelo lep beagle,le malce previsok in predebel.
Če je kdo za trning na vlečki se mi naj čimprej oglasi,ker imam divjega zajca.
LP Neva
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #500 : sobota, 11.12.2004 : 10:11:10 »

hehe, seveda sem kupila izvod financ za v selco, vceraj je bila spet notri, verjetno zadnjic ker bodo potem zamenjali sliko. ampak to je sele zacetek in prepricana sem, da bodo temu oglasu sledili se mnogi drugi  Grin
jutri se potem vidimo v mostecu, verjetno bo prisla tudi uti z lino. upam, da bo vreme solidno.
glede izleta v selco pa zal nisem dobila prevoza: tinka ne more, asa je bolna (razen ce bi cudezno ozdravela), oci pa rabi avto, ker dela  Undecided ce se mi tekom dneva nasmehne sreca, bom pa poklicala. popoldne greva na piknik v malo solo, upam, da ne bo prehladno.
papa!
Logiran
Uti
novinec
*
Sporočil: 28

« Odgovor #501 : nedelja, 12.12.2004 : 14:21:05 »

Srečali so se, Lina je še sedaj čist vesela zaradi družbe, je pa potem še enkrat konkretno zahaklala tisto štango nazaj grede  Undecided , da sedaj kar leži n se smili sama sebi...neroda pač!

Lepo vas je bilo spoznat in videt te lepotce....pravi srčki so  Kiss upam, da se kmalu kaj vidimo!

Pozdravček,

Uti & Lina
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #502 : nedelja, 12.12.2004 : 22:26:05 »

Tudi mene je veselilo tole srečanje danes, čeprav je bilo svinjsko mraz. Je pa Snupko pokazal vse, kar zna: pojedel precej gnoja, se povaljal v neko crknjeno miš al karkoli je že bilo in za finale še pojedel lep kos človeškega iztrebka.   Undecided Potem se mu je doma kar malo vzdigovalo, kar me sploh ne čudi.
Je bilo pa res fino gledat cel tropek malih raziskovalcev in upam, da se v kratkem zmenimo še v večjem številu.  Cheesy

Pozdravčke vsem,

Tina
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #503 : ponedeljek, 13.12.2004 : 08:58:30 »

ja, vceraj je bilo super, xsara je bila po sprehodu tako utrujena, da je sla kar spat in je kosilo jedla ob 16h namesto ob 14h. ampak je treba racunat, da je ona ze pred zacetkom nasega sprehoda uro in pol norela z beaglico inko na poti do mosteca. med norenjem je izpadel tudi eden od mlecnih zobkov, ki biga ze skoraj morali pulit, tako da ostaja v gobcku samo se eden, ki sicer noce izpasti, se pa maje.
danes naju grem prijavit na razstavo, si bosta a seno v konkurenci hihi.
tudi jaz sem za to, da se se kaj zmenimo, krasno je videti, kako malcki uzivajo na taksnih skupinskih sprehodih. vcasih kar pomislim, da bi imela se enega ...
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #504 : ponedeljek, 13.12.2004 : 18:19:30 »

Tegale pasjega potepuha sem pa tudi jaz že opazila. Mu je morda ime Erik? Sicer je bil z njim en fant in ga ni nič kaj lepo vlekel (dobesedno) domov, ker je spet pobegnih  Shocked. No, res je, da ne morem sklepati na podlagi tega, ampak se mi zdi, da bi lahko vseeno malo bolj pazili na svojega psa  Roll Eyes.

lp
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #505 : torek, 14.12.2004 : 22:33:01 »

Nadja!
Seve,to je Erik,eden najpametnejših beaglov v naši deželici,le škoda,da ga je izbral gospodič,ki nima pojma o beaglih,oziroma je vedno  imel premalo časa zanj,a ker Erik ni od muh se je socializiral sam in se znajdel po svoji pameti,res je dober,ni kaj.
V Rijeki je 7 punc in 2 fanta,eno punco bodo zadržali zase,ostali pa iščejo dobre bodoče lastnike,vsi so trobarvni,če koga kaj zanima naj se mi oglasi.
Aša,Tinka,Barbara veseli me,da se srečujete in uživate v vragolijah vaših in mojih mulcev.
SE VIDIMO              Neva
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #506 : sreda, 15.12.2004 : 09:50:43 »

9 mladicev? koliko pa tehtajo?
vceraj sva diplomirali iz male sole, spomladi pa bova nadaljevali v svrku ali iliriji. ce bi sel v nedeljo spet kdo na sprehod, mi sporocite. kar se mene tice bi to lahko postala rutina  Grin
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #507 : sreda, 15.12.2004 : 10:05:26 »

sele zdaj sem izvedela, da slike v financah se niso zamenjali in da je notri se vedno xsarina reklama  Smiley samo dizajn je nov.
eka: mulci iz rijeke so tisti od luckyja, ne? kdo je pa mama? pa z aso sva te hoteli malo vprasati o prvi gonitvi, ko se vidimo. da ne bo presenecenj ravno na razstavi ...
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #508 : sreda, 15.12.2004 : 16:34:14 »

Zdravo biglaši,

Jaz sem še čisto "preč" od sprehoda in kašljam kot kakšen slon. Je pa Sena dobila nekaj navadic od Snupkota  Wink - spet je začela pobirat kakce, sploh jo zanimajo tisti, skriti v grmovju, največkrat človeški. Tako je v ponedeljek na popoldanskem sprehodu zaužila precejšno količino "skritega zaklada" in je potem bruhala, moja sestra (uboga reva) je morala pa tisto sranje za njo pospravljat. Očitno bo morala Sena spet močno zbolet zaradi žretja drekcev, da bo potem nehala (za nekaj časa). Ampak, jaz se ne morem kar tako sprijaznit s to navado, pa sem šla malo knjige pregledat. V eni svetujejo, da posuješ drekce s (kajenskim) poprom, kar naj bi kužka naučilo, da se poslastica pač ni tako dobra, kot je mislil. No, bom videla, kako se bodo stvari odvijale, ampak verjetno bo malo smešno, če bom hodila po naselju in ves čas v roki nosila stekleničko popra za posipanje Grin

Barbara, mislim, da bom šla danes ali jutri plačat za 15. januraja. Mah, kakšna konkurenca, "mački" bi lahko nastopali v paru.  Cool Ampak, a si predstavljaš, kako bi ju midve morali spet na razen vlečt, ko se tako radi ena v drugo spuščata. Tongue
Tudi jaz bi se zopet dobila v nedeljo. Sploh bi bilo fino, če bo fino mraz, da jaz malo svoj prehlad nahranim  Cheesy Kaj pa, če bi se tokrat dobili na PSTju pri Žalah, pa gremo potem lahko knam še na kakšne limonce? Saj vesta s Tino, da bom v nedeljo še nekaj dolžna od petka (kakšne uganke, a bo sploh kdo to razumel?). Druga varianta pa je, da se dobimo v mestu, gremo na kuhančka, potem pa na grad, kjer bodo mulci lahko okrog šibali. Pa še Scottija in njegove povabimo?

Neva, oprosti, da vas ni prišel nihče pogledat v soboto. Midva sva oba še vedno (že 2 tedna) na zelo slabem glasu (beri:prehlad), tako, da sem v soboto jaz večino dneva prespala. Očitno nam ne bo uspelo sestaviti skupne voščilnice. Sem pa razmišljala, če se hitro organiziramo, bi lahko pri nas "skombinirali" eno voščilnico in jo dali naredit. Potrebujemo digitalne fotografije od vseh mulcev, Luckiya in Elle. Barbara ima sigurno svojo manekenko zdaj neštetokrat fotkano, Tina, ti imaš verjetno tudi kakšne luštne Snupkotove fotke. Scotty ne bi bil problem, ker ga imamo mi na fotkah z razstave, ravno tako imamo Sočine slikce. Nimam pa, na veliko žalost, nobene fotke od Sore. Če bi lahko dobili še njeno fotografijo, se bova midva potrudila, da nekaj "fletnega" skupaj sestaviva. Torej, pokličite me, če ste za stvar in bi hoteli letos pošiljat voščilnice z mulci iz Brakade. Seveda moramo hitro ukrepat, ker so prazniki že blizu!!!

Evo, temu se reče mail!!!

Geia
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #509 : petek, 17.12.2004 : 09:06:07 »

Vse najboljse asa!!!!!!!!!!!!  Wink
joj, za sliko se ne morem odlocit, katera je najlepsa ... ti jih bom par poslala pa sama izberi.
glede nedelje sta oba plana ok, povejte, kaj vam bolj ustreza. (torej izbira se med limoncami in kuhanim vinom  Grin)
geia, si mi pa dala idejo: bom jaz seno pred razstavo peljala na sprehod da bo malo dreka pojedla pa se kje se bo povaljala, potem bo pa xsara sigurno zmagala, ko je ze po naravi rjava! hehehe (sej se hecam!).
a vama je zobek ze izpadel? medve ga se kar cakava!
lepo praznuj  in pozdravi se, pa se vidimo v nedeljo (ne pozabi prinesti poper!).
papa!
Logiran
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.