mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 22:21:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 439408 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 611

« Odgovor #345 : petek, 24.09.2004 : 08:59:35 »

Ta vikend bo pri nas precej živahno.V varstvu imamo Scottija,ki se je takoj spoprijateljil z Hesi,igrata se,da ju je kar veselje gledati.Obiskali nas bodo še drugi letošnji malčki,tako da bo pravo družinsko srečanje.

Namen imamo organizirati srečanje ljubiteljev ter lastnikov (rodovniških)beaglov,zato naj se mi vsi zainteresirani javijo.

LP vsem skupaj    Neva
Logiran
Hooch
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 33

« Odgovor #346 : petek, 24.09.2004 : 11:44:30 »

Eka,

Sem takoj za, saj je kot kaže letos kar precej novih rodovnišjih beaglov, tako iz Slovenske vzreje kakor iz tujine . Ali imaš že kakšen predlog kje in kdaj bi bilo to srečanje? Morda bi se ob tej priložnosti, če bo dovolj zainteresiranih dogovorili tudi o ustanovitvi kluba ljubiteljev beaglov, ki bi bil v začetku le interesno združenje, kasneje ob morebitnem povečanju članstva, pa bi se lahko vključili v KZS.

lep pozdrav vsem
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #347 : petek, 24.09.2004 : 18:41:55 »

Srečanje naj bi bilo v Fiesi,bilo bi že lani,pa sem se poškodovala in potem je vse skupaj propadlo.Najprej smo mislili samo na pse iz naše vzreje,ker pa bi želeli pobliže spoznati tudi ostale,bomo sprejeli vsakega,ki se nam bo hotel pridružiti.
LP Neva
Logiran
Hooch
novinec
*
Sporočil: 33

« Odgovor #348 : petek, 24.09.2004 : 19:05:34 »

Mislim, da je edino pravilno, da se dobimo prav vsi, ki imamo beagle, ne glede ali iz slovenske ali iz tuje vzreje. Torej pozdravljam tvoj predlog. Ali se že ve datum tega srečanja in ali se strinjaš, da bi se morda dogovorili, da bi ustanovili klub ljubiteljev beaglov.

lep pozdrav
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #349 : petek, 24.09.2004 : 20:04:15 »

Datum še ni znan,zdaj smo le malo vikendov prosti,saj je čas razstav in tekem,pa tudi glede prostora se moram še zmenit kdaj imajo prosto.
Klub je smiselno ustanavljati le pod pogojem,da je registriran pri KZS,beaglašev mislim da ni dovolj takšnih "tapravih",zato bi bilo bolj pametno organizirati sekcijo za nizkonoge goniče pri enem LKD ali KD,o tem smo se že pogovarjali z ljudmi,ki imajo dovolj znanja in izkušenj,saj za tako stvar ni potrebno le ljubiteljstvo do določene pasme.

LP Neva
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #350 : sobota, 25.09.2004 : 11:27:42 »

Sicer nismo beaglaši,smo pa bassetarji in smo takoj za klub nizkonogih goničev,čeprav vem da je treba v to vložiti ogromno dela.Sicer pa je nas še manj kot vas-tudi mi spadamo namreč med eksotične pasme VI.FCI grupe.
LP
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #351 : sobota, 25.09.2004 : 21:37:04 »

Drraga Lunca!
Dobrodošli vsi "eksoti" iz VI.grupe,sevada,če nam bo uspelo.
LP Neva
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #352 : sreda, 06.10.2004 : 14:02:31 »

No, po dolgem casu se spet javljam z racunalnika na faksu! Medve se imava fino, cez dva tedna se nama zacne mala sola, baje je v skupini se en beagle. cim dobiva prevoz se bova kaj oglasili v Selci, saj bi zelo radi videli Ello in se malo pogovorili o razstavi. Lep pozdrav vsem!
Logiran
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #353 : nedelja, 10.10.2004 : 09:35:34 »

Jahojlala!

Moj Bigi ima "že" 11 mesecev, pa sva šele sedaj pobrskala po forumih in vas obveščava, da obstajava tudi midva. Tako, da če bodo beagli imeli kje srečanje (kot sem videla, ste se o tem pogovarjali) se bi tudi midva z veseljem pridružila.  
Logiran
mobubi
novinec
*

« Odgovor #354 : nedelja, 10.10.2004 : 09:53:12 »

Ja, pa imam kar moje prvo vprasanje za tiste, ki imajo starejse beagle. Ko greva z Bigijem na sprehod zaenkrat nimam tezav, da bi zaradi njegovih lovskih nagonov zbezal in da bi ga morala nenormalno casa cakat in iskat. Sem pa slišala, da začnejo po enem letu bežat po sledeh in da kar gre. Je to res? Me je kar malo strah, ker res ne bi hodila z njim na sprehod tako, da je samo na povodcu!
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #355 : nedelja, 10.10.2004 : 19:56:51 »

Mobubi!
Prosim,ce nam kaj vec poveš o tvojem beaglu(od kod izvira,kakšno ima telesno oceno...),saj ostali v tej rubriki ,se več ali manj poznamo med seboj.
Barbara!
Sava Sara je prav luštna psička,pred razstavo se bomo vsekakor dobili skupaj,prideš pa lahko tudi že prej,če hočeš.Če bo vse prav,bo Lucky Boy decembra spet očka,saj ga je v petek obiskala ena luštna biglica iz Rijeke,željna njegovih "otrok".
Tina!
Če ste se že vrnili iz jadranja,nam sporoči kako kaj mali mornarček Snoop.
LP vsem Neva
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #356 : nedelja, 10.10.2004 : 20:17:44 »

Zdravo vsem,
včeraj smo se vrnili z jadranja in lahko rečem le, da naju je Snupko prijetno presenetil, ker je res pravi mali mornarček. Imeli smo čudovit sončen teden v Dalmaciji, Snupko obvlada že vse otoke in na koncu se je navadil že tudi, da hodi sam zadaj na krmo in se polula. Seveda ni šlo tako gladko od začetka, saj se mi zdi, da ni mesta na jadrnici, kjer se ni polulal, a po enem tednu je že dojel. Zjutraj in zvečer z byboatom na obalo, vmes pa na krmo lulat. Večino vožnje pa je seveda prespal v enem od naročij naše posadke in užival na sončku, ki ga obožuje in je zdaj čisto nesrečen, ker mora v dežju na sprehod.
Zdaj je pa doma malo zmeden, kar se lulanja tiče in mu včasih še uspe najti kakšno preprogo, ampak mu je potem tako hudo, da se res ne mormo jezit.
No, toliko o jadranju. Upam, da bom kmalu videla še kakšnega drugega beaglečka iz tega legla, če ne prej pa novembra na razstavi, kamor pride tudi Snupko.

Pozdravčke vsem,

Tina
Logiran
tomazicv
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #357 : ponedeljek, 11.10.2004 : 12:31:41 »

mobubi:

Ne se preveč bat. Najina Lana je stara 3,5 let in je od vsega začetka spuščena na sprehodih v gozdu in po travnikih. Navajena je divjadi, saj se gleda iz oči v oči s srnami skoraj vsak teden in na srečo do sedaj ni bilo problemov. Ko sva prvič videla srno na 10m je bila stara pol leta in ni vedela kaj naj naredi. Če bi jo spodbujal bi 100% tekla za srno, tako pa sem sam tekel v drugo smer in jo poklical, tako da se stekla za menoj, srna pa v drugo smer. Ob naslednjih srečanjih pa je vedno pokazala zanimanje tako da je postala pozorna, vendar nikoli ni stekla za njimi več kot par korakov. Jo pa seveda še vedno moram zelo odločno poklicati v takih trenutkih, sicer bi najbrž šla za njimi. Tudi kadar je sama malo dlje stran v gozdu (recimo do 100m) ne teče za njimi ampak samo noro voha po tleh ,......

Je pa včeraj prvič tekla za veverico, ki ji je zbežala na drevo. Lana ni vedela, da lahko živali plezajo po drevju in je tekala okoli drevesa, kot da bi veverico ugrabili marsovci. Bila je prav prikupno zmedena.

No tolk o mojih izkušnjah z bezljanjem odlaslih beaglov na sprehodih.

Je pa na tem mestu treba reči še to, da najin pes ni mišljen, da bi bil lovski pes. V teh primerih pa ti bo Eka povedala kako poteka vzgoja in treniranje.

LP, Vanja
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #358 : ponedeljek, 11.10.2004 : 15:16:35 »

hehe, seveda se strinjam, da je Sava Sara cudovita psicka, par slikic je tudi v galeriji, samo ne znam narediti linka  sram danes bo tretjic cepljena - vem, da bi morala biti 7., samo sva mele drugo cepljenje par dni kasneje, ker je tisti dan bruhala pa je veterinarka rekla, naj malo pocakava. z veseljem se bova oglasili v selci, sem ze zmenjena s prijateljico, da bo peljala enkrat te dni, samo se ne ve, kdaj dela. za razstavo vadiva vsak dan dvakrat, je pa izjemno trmasta in vcasih vse uboga, drugic pa se usede in naredi prav tak nedolzen izraz na obrazu, kot da nima pojma, kaj zdaj hocem od nje   Roll Eyes  kaksen nasvet glede tega bi mi prav prisel. tudi s tinko in snupkotom se bova dobili ko bo kak lep dan, v tem dezju je malo tezje. lep pozdrav vsem kuzkom in njihovim skrbnikom - barbara in sava sara
Logiran
mobubi
novinec
*

« Odgovor #359 : torek, 12.10.2004 : 20:23:49 »

O, moj Bigi je bil tudi letos z nami na jadranju in je tudi s svojo pridnostjo presenetil vse! Voda oziroma plavanje mu je tako postalo všeč, da sedaj vsakič ko gremo mimo kake mlake, že plavamo v njej! Niti z lulanjem ni bilo težav. Če se nismo pol dneva ustavili, je pol dneva držal! Nisem mogla verjet, ker za ga v hiši odvadit to delat mi je rablo enga časa!!! Ko je bil še majhen bi kmalu ostala brez strehe nad glavo, ker ga nisem mogla odvatit, da je stranišče za pse zunaj in ne na tapisonu!!!pa še prebavne motnje je imel precej časa.
Sicer pa sem Bigija naročila v Trstu (ker v jih v Kranju takrat ni bilo in jaz nestrpnica nisem mogla mesece čalat!) in je pripotoval iz Madžarske.  Ima rodovnik, pa ga niti prevest še nisem dala in niti ne vem če bom, ker ne nameravam hodit na razstave. V bistvu mi ni bil niti na začetku cilj, da dobim psa z rodovnikom, ampak samo da dobim beagelčka. Nekako nisem za hodit na raztave oziroma mi to nič ne pomeni. Verjetno me obsojate, ampak mogoče tako razmišljam, ker nisem ša na nobeni bila pa ne poznam tistih teh pravih občutkov... Mogoče me še prepričate Wink   Glede na beagle, ki sem jih še srečala (v Trstu se jih kar nekaj sreča na ulici) se mi zdi moj- to je moja nestrokovna ocena - ful lep  Grin .Mogoče sem malo pristranska, ampak tudi v zoo shopu so mi rekli, da je najlepši beagel od vseh beaglov ki obiskujejo tisto trgovino. Sicer pa je pomembno samo to, da je on moj razvajen sonček. Se pa ful bojim, da mi ne zbeži na cesto, ker je prav neumen na cesti. Sploh se nič ne boji avtomobilov in kar gre in se sprehaja po sredini voznega pasa!!!!  Grozno!!!
V malo šolo sem hodila z njim, naprej pa ne več, ker je to precej daleč od našega doma in ne znese. Si je pa v mali šoli dobil "love of his life" boksarko Mašo! Tako sta srčkana ko se brez onemoglosti igrata in grickljata in ... neham zaenkrat, sicer bo to tako dolgo, da se vam ne bo dalo niti brat. Js bi kar pisala o njem še par strani!!!  
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.