mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 12:17:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435523 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 611

« Odgovor #330 : sreda, 01.09.2004 : 09:38:03 »

Tistih,ki so v registru KZS ,veliko je beaglov tudi brez rodovnika ali kupljenih pri preprodajalcih z rodovnikom ki ni izvozni,tak pa se ne da nostrificirati.
Logiran
tomazicv
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 40

« Odgovor #331 : sreda, 01.09.2004 : 10:56:55 »

Sej to bi bil lahko klub kamor bi se lahko včlanili vsi ljubitelji beaglov takih in drugačnih. Samo kje bi se tak klub sestajal, da bi lahko beagli noreli in se igrali. Najbrž bi blo treba najti kakšno kinološko drguštvo ki bi imelo primeren prostor.

Neva ti boš sigrno vedla kako in kje in kaj.

LP, Vanja
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Sporočil: 124

« Odgovor #332 : sreda, 01.09.2004 : 12:37:58 »

Hooch,
ustanovitev kluba oz. društva ni tak problem. Rabiš pravilnik in se registriraš za malo denarja (cca. 5.000 SIT). Če pa hoče društvo postati članica KZS, kar je tudi smiselno, potem je potrebno plačati KZSju cca. 250.000 SIT pristopnine, potem pa vsako leto 85.000 SIT članarine.
Vsled temu menim, da vas je skrbnikov beaglov še vedno premalo, da bi se združili na tak način. Morda se boste v prihodnje lahko pridružili kakšnemu večjemu društvu, ki bo vključeval tudi vašo pasmo.

LP
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #333 : sreda, 01.09.2004 : 13:52:03 »

eka,čestitke za vašo novo družinsko članico.Komaj čakam,da jo vidimo.Upam,da Kika ne bo preveč ljubosumna nanjo,pa da Mirča ne bo razgnalo od osvajanja.Hudiča,zdaj smo pa že mi na vrsti!
LP
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #334 : četrtek, 02.09.2004 : 08:21:41 »

Vanči!
Če bi imeli klub bi vsekakor moral biti registriran pri KZS,drugače je vse skupaj brez veze.Saj veš da sem velik nasprotnik vzrejana psov brez rodovnikov,zato v takem klubu ne bi bilo prostora za njih,kajti težimo za tem da vzrejamo čim biljše pse.
Petit!
Midva sva o tem že razpravljala.Najbolje bi bilo res ustanoviti sekcijo za nizkonoge goniče pri večjem društvu,samo ne vem kje bi nas sprejeli.Jaz sem to poskušala že pri dveh velikih društvih,toda zamanj.
Lunca!
Hvala za čestitke,naša nova punca je OK,samo pred Ello se lahko skrije,danes sem jo prijavila v Maribor,malo me skrbi kako se bo obnašala v ringu,ker mene sedaj 10 dni ne bo,brez vsakodnevnih vaj pa sama veš da ni nič.No sicer je pa tako vseeno,saj gremo zaradi družbe začeti pa je tako nekje treba.
MULCI iz BRAKADE kako kaj?
Vsem skupaj LP                            Neva
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #335 : sobota, 04.09.2004 : 00:07:03 »

zdravo! se opravicujem, ker se nic ne javljava, sva bili na vikendu pa ni interneta. drugace smo kar zaposleni s selitvijo pa tudi nasa malcica vzame kar nekaj casa  Grin moram povedat, da je vsak trenutek z njo pravi uzitek in mi ni zal niti ene neprespane minute. vsakic, ko pomaha z repkom, me neskoncno razveseli (torej sem vesela vecino casa  Wink). je dokaj pridna, samo malo prevec grize, verjetno je sveto prepricana da jo stradamo. lacna je res neprestano. raste zelo hitro in je tudi vedno bolj crna. ima pa tak pameten pogled, da se mi zdi, da cisto vse razume. naredi seveda kontra  Cheesy sem opazila, da zelo rada poslusa, ce ji berem. zdaj bereva lovsko kinologijo, zvije se mi v narocje in zraven gleda slike, potem pa zaspi. v ponedeljek bo drugic cepljena, upam, da je ne bo bolelo  Cry zelo rada tudi tece in mislim, da bo izvrstna agilitasica. bom morala tudi sama posteno trenirati, da jo bom dohitevala. lep pozdrav vsem in upam, da se kmalu vidimo - Barbara in Sava Sara
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #336 : četrtek, 09.09.2004 : 11:40:49 »

Zdravo,

Tako na hitro, da ne boste mislili, da sem vas pozabila.
Sena je O.K. in raste. Malo imamo probleme glede lulanja, ker ne upošteva več časopisnega papirja, pač pa se včasih spomni v stanovanju in se polula kamorkoli. Pa saj ni tako kritično - 90% lulamo zunaj na travi.
Grizemo se vsi - midva ponoči, ko se prvič zbudi okoli pol tretje ure, Sena pa non-stop.
Jemo tako z užitkom, da je včasih prav grozljivo in se nam potem kolca.
Veterinarko smo si izbrali - Sara pravi, da nam bo Sena še dala vetra. Nimam sicer tega občutka. Mene kar uboga, Boštjana pa ima bolj za igranje. Imamo pa problem s postavljanjem - Neva, mene še vedno ne upošteva. Zadnjič pa jo je postavila Sara in je stala 100 na uro. Nimam pojma, kaj naj naredim. Očitno jo boš morala ti hendlat. Zobke pa pokaže brez problema.

No, lep pozdrav in na"slišanje".

Geia

P.S.: Upam, da se bomo kaj kmalu videli, da vidim vašo novo družinsko članico. Pa verjetno bosta Sena in Matjaž tudi vesela srečanja.
Logiran
AnnABananA
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #337 : četrtek, 09.09.2004 : 14:44:12 »

zivjo vsem skupaj!
a res ni nobenega zainteresiranega, da bi se kdaj pa kdaj lastniki beaglov in njihovi kuzki kje dobili, da bi se mulci malo poigrali. mislim da taka srecanja ne morejo skodovati.
sploh tistim, ki ste iz ljubljane to najbrz ne bi bil tak problem
naj se kdo oglasi, ce mu je do tega Cheesy

lep pozdravcek
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #338 : četrtek, 09.09.2004 : 17:50:03 »

hehe, zgleda bo neva morala hendlat vec mulcev ker sava ne stoj niti za piskotka ne. kaj sele da bi pustila zobe gledat pa visino mert! bedarije! kako ste prestali drugo cepljenje? medve sva imeli danes bliznje srecanje z macko, zmagala je macka  Undecided sej bi ji sava z veseljem vrnila pa ji jaz tecnoba nisem pustila. jutri se selimo, potem bom pa kaksen teden brez racunalnika  Cry ne mi torej zamert, ce bom bolj odsotna, moj telefon pa itak vsi veste. anabanana, srecanje je dobra ideja samo nimam pojma kje bi dobili prostor. lahko bi res preorali kako njivo kot je nekdo ze predlagal, se posebno ce so dezevniki spodaj! hehehe
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #339 : petek, 10.09.2004 : 14:16:08 »

Zdravo vsi beagleaši,

Geia, tudi Snoopy se ponoči še prerad zbuja in pojma nimam kdaj se bo navadil prespat celo noč. Poskusila sva tudi že s prestavljanjem ure, pa se je potem spet začel prej zbujat.
Sicer pa ima vsak dan kako uro tako divjo, da sploh ne veva kako naj ga ukrotiva, čeprav je bil na dolgem sprehodu, pa smo se igrali, pa je še vedno kot navit. Preko amazona sem naročila dve knjigi o beaglih in njihovi vzgoji, pa bomo videli, če so tam kakšni ukrepi, ki pomagajo. Sporočim.
Pri veterinarju je bil prav priden in je prešnofal celo ordinacijo in tudi mene je vet opozoril, da ko odrastejo, pa niso več tako pridni baje. No, kakorkoli že.

Kar se pa tiče zmenka z ostalimi beagli, je Snupko čist navdušen, saj se najraje podi za drugimi psi. Na pstju srečujeva Olija, ki je tudi iz Brakade iz prejšnjega legla in potem divjata po travnikih, da je veselje. Samo zmenit se je treba in mogoče ne bi bilo slabo kje v Mostecu na pstju.

Toliko od Snupkota in Tine.

LP
Logiran
AnnABananA
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #340 : petek, 10.09.2004 : 18:56:01 »

no vidim da je vsaj nekdo navdusen!
sporoci kdaj bos tam in kje to je v mostecu pa se lahko dobimo! iz kje pa si drugace tinka?
lep pozdravcek
Logiran
Hooch
novinec
*
Sporočil: 33

« Odgovor #341 : ponedeljek, 13.09.2004 : 13:44:01 »

Pozdravljeni beaglasi,

Mi nasega pet in pol mesecnega Hoocha skoraj vsak dan popoldne sprehajamo po Tivoliju (gremo tudi do mosteca!)ali pa v Trnovem (smo iz Trnovega) po pst. V Tivoliju srecujemo kar nekaj beaglov, ki se najraje igrajo med sabo predvsem mladi in mladici).
Tudi mi nismo imeli pojma, kako se psa postavi na razstavi, tako da smo opazovali ostale. V Trbovljah na CAC smo imeli sreco, da se je ravno pred sodnico postavil v "pravo pozo". Ocitno mu je "poziranje" vsec, saj je bil popoldne ko so izbirali najlepsega mladica razstave v se boljsi formi in je na nase veliko presenecenje v hudi konkurenci raznih pasem celo zmagal.
Torej vsi , ki zelite razstavljati beagle, ni postavljanje psa noben bavbav. S kuzkom je najbolje vsak dan vaditi po pet minut pa se bo navadil. Vsakic ko se postavi v pravo "pozo" ga je potrebno izdatno pohvaliti in mu dati kaksno nagrado (najljubso igraco ali priboljsek).

Upam, da se bomo ljubitelji beaglov kdaj srecali v vecjem stevilu.
lp vsem
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #342 : četrtek, 16.09.2004 : 07:47:17 »

Pozdravljeni!
Vidim,da kar pridno ubogate svoje malčke(Geia in Barbara),ne vem kako bo,če boste to dovolili še naprej.Pri nas so vsi lepo stali na mizi in lepo pokazali zobe.Če vam bodo na razstavi nagajali ne bo preveč dobro,zato jim ne popuščajte pri nobeni stvari,ker jih boste "hendlali"sami,saj so to zdaj vaši psi.
Jaz imam veliko dela z našo novo beaglico,ki ima tudi čudne navade,katerih se moramo čimprej znebiti.
Zdaj bomo spet vsak vikend na razstavah.Če kdo želi iti 3.10. na CAC Rijeka naj mi takoj sporoči.
LP  Neva
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #343 : ponedeljek, 20.09.2004 : 08:10:48 »

Zdravo!
Spet je minila ena razstava,med beagli ni bilo videti nič kaj posebnega.Sava,Sena-upam,da kaj bolj ubogata svoji gospodarici,da se bosta v Ljubljani lepo predstavili.Pride tudi Sora.Menim,da bi se vsi skupaj lahko enkrat dobili,da malo potreniramo.
LP Neva
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #344 : ponedeljek, 20.09.2004 : 09:36:33 »

Zdravo,

Kako ste kaj? Ta vikend je bil tako lep, da si nismo mogli kaj, da se ne bi malo potepali. Zato smo šli v soboto na sprehod po Pokljuki. Sena je uživala. Ko je bila utrujena, sva jo nosila vendar je bilo tako zanimivo, da ni mogla zaspati -ves čas je gledala, kaj se dogaja, čeprav je bila že čisto "preč". Je pa zato potem ponoči spala (več kot običajno). V nedeljo smo se skupaj s Šonom (višavski terier) in polovico familije sprehajali po brniških gozdovih in nabirali gobe. Sena in Šon sta se ves čas igrala. Mala žvirca čisto uniči 10. mesecev starega "mačka", tako, da mora na vsakih 10 minut malo počivat. Ona pa nič, kar naprej se mu obeša na brke.
Neva, sem že razmišljala, da bo čas, da se kaj oglasimo pri vas. Glede na to, da imaš vsak vikend kakšno razstavo, mi pa komaj shendlamo s hranjenjem in sprehodi čez teden (včasih bi želela, da bi imel dan malo več ure, da bi si lahko za kakšno urico oddahnila  Tongue), sem mislila, da bi se pri vas oglasili med vikendom. Predlagam, da se slišiva po telefonu in če bosta Barbara in Tinca želeli, lahko pripeljem tudi njiju.
Imam pa še eno zanimivo zgodbo. 4. sestrica - Sora, ki biva Celju, je svojim sosedom že naredila luknjo v sveže položeno angleško (?) travico. In kako to vem? Jah, Slovenija je majhna. Sorini lastniki so sosedi od brata moje zelo dobre prijateljice  Grin.

Glede srečanja beaglov in beaglašev vi samo povejte uro (popoldansko) in kraj srečanja, pa se bomo potrudili, da pridemo tja. Drugače pa se Sena za enkrat sprehaja čim bolj izven Ljubljane (Ljubljansko barje, gorenjski travniki...), kar nam je svetovala naša veterinarka Sara, glede na to, da še ni "dokončno" cepljena

Pa lep pozdrav vsem, ker moram delat.

Geia
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.