mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 18:56:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438297 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
uLa*
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 458

« Odgovor #2460 : torek, 17.02.2009 : 20:10:54 »

Aja, pardon  sram

Ja, če boš tam se 100%  Cheesy
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #2461 : torek, 17.02.2009 : 20:14:31 »

uuu komaj čakam.. še 3 dni šole..  Roll Eyes Roll Eyes Tongue Shocked
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66

« Odgovor #2462 : torek, 17.02.2009 : 20:49:31 »

Heeh jaz mam pa počitnice že 14 dni Tongue
Tam bom sigurno, tako da se vidimo Wink
LP
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018

« Odgovor #2463 : sreda, 18.02.2009 : 21:20:33 »

uuu komaj čakam.. še 3 dni šole.. Roll Eyes Roll Eyes Tongue Shocked

Še 2 dni šole Roll Eyes
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2464 : četrtek, 19.02.2009 : 10:11:50 »

Hehee... Wink
Jaz pa komaj čakam da je konec počitnic ker je tak dolgčas Roll Eyes
Seveda takrat ko Boni spi!! Grin
Zdej si je končno "opomogla" od gonitve in je postala spet živahna Cheesy Tongue Sva se cufale pa skrivale igrače in iskale učeraj skorej ceu dan, pol sta pa še na obisk prišle 2 prijateljici z beagli in je blo noro Tongue Wink
LP
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #2465 : četrtek, 19.02.2009 : 13:06:41 »

Hehe Smiley Wink
Saj meni bo vrjetno tudi nina malo nakazala...sva se zmenili Wink
Drugače pa upam da nama rata čimlepšo pozo narest in da jo nebodo motili drugi psi... Roll Eyes Smiley
Evo šeena slikca ko smo včeraj vadili... Smiley Wink

LP

hmmmm Huh  A nima bigel ravno  hrbtno linijo?....... pa nekam dolg je kot kakšen arteški  ali pa nemški gonič.

kar srce me boli kaj se dogaja s to pasmo Cry   
Logiran
nezzek
živim tukaj

« Odgovor #2466 : četrtek, 19.02.2009 : 14:33:50 »

damayanti  saj je rekla Larra, da je njena psička zelo težko stala v pravi pozi..
najbrž tudi zato tako dolga izgleda..
 Wink
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #2467 : četrtek, 19.02.2009 : 14:40:41 »

damayanti,ne samo ravno hrbtno linijo! Od kdaj so Beagli tako strmi v zadnjih nogah in tako visoki?Jaz bi tudi prej rekla,da je to nemški gonič.Sicer po sliki težko oceniš ampak za moje pojme ima ta psica že sedaj 43cm.
LP Tjaša
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2468 : četrtek, 19.02.2009 : 14:56:42 »

Draga lunca tale psička in točno 37 cm, jo je veterinar zmeril Wink
Jaz dobro vem, da vam je za tole rekla...(je nebom omenjala)! Ravne hrbtne linije pa nima tukaj zato, ker se je skoz prestopala ker ji drsi na parketu...
LP
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2469 : četrtek, 19.02.2009 : 15:42:45 »

Draga lunca tale psička in točno 37 cm, jo je veterinar zmeril Wink
Jaz dobro vem, da vam je za tole rekla...(je nebom omenjala)! Ravne hrbtne linije pa nima tukaj zato, ker se je skoz prestopala ker ji drsi na parketu...
LP

Glede na to ,da imam sama lovsko pasmo , ki je bolj ali ne v moških / lovskih/ rokah, ponavadi  bolj podrobno pogledam ( tudi v spletni album ne samo ene slike) vsako  " moško pasmo" Wink In prepričana sem bila ,da je še ena  junakinja (-kot nezzek z barvarko....  bavarski barvar,  hanoveranski barvar, nemški gonič..... so pač pasme- bi se temu reklo tipično moške- in v lovskih rokah...a ne?)
 Moja napaka Tongue,   ampak po pravici povedano po slikah sem bila prepričana ,da je nemški ali pa arteški gonič..... dolg trup... dolg v ledvenem delu....... malce visoka  po primerjavi s punco v ozadju.... stara 8 mesecev= moje sklepanje  nemški ali  pa arteški gonič
Šele potem sem prebrala, da je psička bigl   Huh  .
Tiho pa tudi ne morem biti Angry.... glede na to, da sem z bigli odraščala  in določena čustva gojim tudi do te pasme. ( moj  ded je bil velik ljubitelj biglov in jih je imel  stalno  po 4 -   nemške linije)

To kar se pa pojavlja  v zadnjih letih v Sloveniji Angry... kar naj bi bil bigel Angry.... pa ne bom ponovno.  ( moj star fotr- kolikor je bil zaljubljen v to pasmo... se na take bigle v grobu obrača... Lips Sealed)

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2470 : četrtek, 19.02.2009 : 15:58:45 »

p.s.  nezzek ;

na tej dotični sliki me hrbtna linija še ni toliko zmotila.... kot me je na drugih slikah v albumu. Pa ,če je že ravno psički drselo na parketu.

Moti me tale naša" lovska kinologija" Angry Angry... resnično Angry. Pa naj bo to pri ptičarjih Angry, goničih Angry, in retriverjih Angry. Moti me odnos do  lovskih pasem Angry. Motijo me določene stvari v samo vzreji Angry. Moti me to kako  nekateri delajo PNZ-je Angry... moti me to kako se podeljujejo vzrejna dovoljenja Angry.  Moti me ta ku*čeva šteparija mladičev  zaradi zaslužka....... Pa da bi vsaj bribližno po standardu štepali.... če že  morjo..... NE.... To kar nekaj Angry Angry Angry.   Moti me tudi odnos nekaterih "KAO" priznanih lovskih kinologov do psov Angry.  Pohabljajo pasme!!!    In vse bodo zje*al!! Angry

Saj v končni fazi tale larra ni nič kriva pa tudi, psička je  fletna in luštna.... ampak tipičen bigl pa to ni !!! ... pa ne rabiš  bit nek extra poznavalec.

Logiran
alexy
midi
*
Sporočil: 1.308

« Odgovor #2471 : četrtek, 19.02.2009 : 16:09:59 »

damayanti amen! Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj

« Odgovor #2472 : četrtek, 19.02.2009 : 16:32:30 »

damayanti se popolnoma strinjam s tabo.
Jaz osebno ne morem (pa mislim, da nisem edina) psa dobro oceniti preko slike. Je čisto nekaj drugega kot v realnosti. In vem kako pomembno je postavljanje psa v pravilno pozo. Ker lahko je en pes krasen pa ga hendlar narpbe postavi.. pa gre vse v kur**.

Odnos do lovskih pasem je pa (sploh psov 6 fci skupine) običajno porazen. Razen parih pasem, ki so bolj družinske kot lovske.
Jaz imam rada lovske pasme in mi te tudi najbolj ležijo, kot po zunanjosti pa tudi po karakterju.
Vsak ima svoje kriterije.

Mi je pa žal vsake "glupe" paritve, ki bolj pokvari pasmo, kot jo "popravi". Zato pa so tukaj vzreditelji,.. ki se trudijo in res so zlata in pohvale vredni!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2473 : četrtek, 19.02.2009 : 17:23:50 »

da se razumemo....
... nisem ocenjevala psa na podlagi slike( ne ocenjujem nobenega psa- za take stvari obstajajo ljudje ,ki imajo naziv sodniki)
.... osebno mi pasje procesije in rastave  dol visijo- prav tako profesionalni handlingi in postavljanja v razno razne  raztavne poze . ...
... nisem rosno mlada- v življenju sem videla že kar precej biglov- pravih.  Tako na delu kot na kavčih, kar precej sem v tujini in kot vsak pasjeljubec - si ogledam, vsakega lovskega psa- še posebej ptičarje in goniče Wink- še prav posebej se vtaknem v gordone, nemške ptičarje, in bigle.
pa tud kakšen lep gonič ... hanoveranec , nemec  ali bavarec mi pade v oči  Wink

na prvi pogled  tudi za laika  beagle je   kvadratast  robusten  nizek pes / to vemo vsi, ki vsaj približno pasme poznamo,   a ne? Wink.   Kvadratastega robustnega pa vidiš tudi po slikah.... ( tudi tukaj na forumu, jih je kar nekaj resnično lepih- mi je všeč ferry pa ari od sare... eden lep vem da je mak, pa od ribice lunca( čeprav nima rodovnika) je tudi zelo lepa, pa še enih par ne vem točno imen  ..... pa razen ferryja ki je bil od naše Dine sošolec nisem še nobenega v živo videla.... - vsi so kvadratasti.

če ni tak.... sklepaš ,da gre za  nemškega goniča... nemški gonič pa je višji ,daljši v ledvenem delu in v trupu.....

V naši  Sloveniji, se dela z pasmami kot svinja z mehom. Ne samo pri goničih.... kar v vsej lovski kinologiji.

.......in tako se je v neki temi( na tem forumu) celo lovski kinolog in velik ljubitelj goničev odločil za boksarja . Meni to pove dovolj. Če je tak obupal, potem je  v tej naši lovski kinologiji nekaj resnično hudo narobe.

Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #2474 : četrtek, 19.02.2009 : 17:29:24 »

Kar je na sliki videti slabo, je v realnosti še veliko slabše, pa saj posameznikom(še otrokom,ki mislijo da so najpametnejši) ni za zamerit, saj ne vedo kaj blebetajo.
Aja, dolžina telesa ni nikakor odvisna od podlage na kateri pes stoji.Res pa je, da se s postavlanjem da prikriti določene hibe in nevešč sodnik te lahko spregleda.
Damayanti!
Sicer vas ne poznam, a po vašem pisanju menim, da ste videli kar precej psov in jih znate tudi gledati tako, kot jih vidite.Verjamem, da bi bilo vašemu dedu hudo, če bi lahko videl, kaj sedaj  vse  pod imenom BEAGLE vidimo pri nas.Namesto, da bi se ljudje trudili in spravljali na svet kaj standardu primernega, parijo vsevprek, četudi paritvena kombinacija ni dobra.Sicer je pa ponovično drezanje o izgledu in poreklu slovenskih beaglov brez pomena, vsaj dokler bo to najtržnejša pasma pri nas.Kako se pridobivajo PNZ , telesne ocene in vzrejna dovoljenja, je pa zgodba zase, že stokrat napisana in dokler ne bo res revizije temu ne bo konca(ne samo pri beaglih, večinoma pri vseh lovskih pasmah).
Upam, da je še kaj ljudi z istim razmišlanjem, kot ga imate vi.Pravite, da ste ljubiteljica beaglov, oglasite se kdaj pri nas in si oglejte naše crkljivce.Niso svetovna špica(in tudi v naši vzreji je nekaj"falerjev"), so pa vsaj v tipu standarda.Ker se z leti pri vzreji v SLO  samo nazaduje, smo se odločili, da bodo mladiči naše najmlajše že vodeni pod tujo rodovno knjigo.
Logiran
Strani: 1 ... 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.