mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 18:32:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 152 153 154 155 156 [157] 158 159 160 161 162 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438604 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Larra
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66

« Odgovor #2340 : torek, 12.08.2008 : 23:17:28 »

jah tud to sem razmišljala ampak to nebi bilo vredu, ker bi mogla pomojem 1m x 1m dat ker ima tolk kablov... Grin Smiley
Mislim sej za takrat kukr prideva tja (kar je bolj malokrat) je to res bedasto delat...ampak kot sem povedala ne morem kablov skrit pod nobenim pogojem... Undecided Rada bi pa jo tega odvadila...!!! Pa nimam pojma kako?...
Pa tud ne vem zakaj je zmeraj najboljše gozt ravno tisto česar se ne sme...igrač ima pa toliko da ne ve s katero naj se igra... Undecided ?
Nekje sem zasledila da predmete namažeš z limoninim sokom...ampak ne vem ali deluje...še nisem poskusila in pomojem za kable tudi to nebi učinkovalo Huh
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 227

« Odgovor #2341 : nedelja, 17.08.2008 : 23:41:31 »

ko pride na sled (vonj ujame z noskom in ne z očmi), je ni stvari, ki bi ga zadržala, pa če mu pršut pred nos moliš,

S tem se pa strinjam Smiley Jaz sem enkrat se  z Luno sprehajala med Toskim celom in Katarino, pa je en pes pritekel mimo nas, ocitno je gonil, ker se je Luni kar odpeljalo. Vlekla je, jokala, lajala, tulila ... pa sem ji jaffa piskot dala pred gobec (te zavoha cez celo stanovanje, tudi ce spi, grrr), pa ga ni tudi povohala ne.

Jaz jo v gozdu spustim samo, ce je Sena zraven, sicer ne. Se nekako vseeno malo bolj skupaj drzita, ko pa Luna zacne delat kroge izven poti, jo pa po hitrem postopku pripnem na povodec, v izogib kaksnemu solo izletu. Zaenkrat smo jo sicer najdlje cakali 15 min, in enkrat smo se ene 20 min dajali v gozdu na Katarini (midva v japonkah, tam pa robidobvje in strmo ..), sicer pa ni bilo sile - zaenkrat. Smiley
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #2342 : ponedeljek, 18.08.2008 : 07:14:55 »

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če kdo s svojim beaglom kolesari. Moja se ob kolesu kar dobro obnese, me pa skrbi, ker ne bo mogla tečt tako dolgo zraven. Zanima me, če slučajno veste za kakšno košaro, ki je dovolj velika in seveda ima dovolj veliko nosilnost, da bi jo potem, ko se utrudi, dala v košaro?

Lp
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #2343 : ponedeljek, 18.08.2008 : 10:36:17 »

Pri nas v mestu ima en dve biglice, ki vedno tečeta ob kolesu, vendar pa sem jaz proti takim "športom", predvsem zaradi varnosti psa in lastnika, če pa je že to 100% natrenirano, pa sem proti, zaradi zdravja psa. Obstajajo tudi v Sloveniji beagli, ki imajo okvare kolkov, le da lastniki tega ne vedo, ker jih ni obvezno slikati. Koliko je beaglov z displazijo kolkov?? Pomoje veliko.

Lp
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #2344 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:10:29 »

Ferry sprašujem o košari za na kolo za beagla in ne o tvojem mnenju o teku psa zraven kolesa. Sicer je pa beagle lovski pes in če so sposobni gonit divjad tudi po 6 ur ne vem zakaj ne bi bili sposobni preteči 4 km ob kolesu. Sicer pa vsak za svojega psa najbolje ve kaj in koliko je zmožen.  Zaradi varnosti je pa tako, kakor ga imaš naučenega a ne? Če pes ve, kaj pomeni poleg in je kolesa navajen potem tudi to ne sem biti problem. Sicer pa nimam psa od včeraj.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2345 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:28:57 »

Beagle divjadi ne goni po asfaltu. Tek po asfaltu zelo obremeni sklepe in vezi. Konj se na primer po asfaltu sploh ne jezdi razen v hodu.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #2346 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:37:58 »

Lepo vas prosim prihranite to za koga drugega. Sprašujem če ve kdo kje se dobi dovolj velika košara za kolo, ki bi bila primerna tudi za beagla oziroma jo kdo celo že ima?
Logiran
Ferry
rad pišem

« Odgovor #2347 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:44:40 »

Jerkre,

Prihranite za koga drugega? To je tako kot bi jaz tukaj vprašala, kolikokrat lahko beagla udarim po hrbtu da bo še ok, no sej zatem ga bom pa pobožala in bo vse OK. Kaj pomeni košara, nagrada za predhodno mučenje???

tako, kot je napisala kalsang, si mogoče svojega testirala za dispalzijo, če nisi, ti svetujem, ker boš najbrž presenečena, ker je veliko verjetnosti, da ima to obolenje in kakšno nadaljnjo škodo mu boš delala z nenaravnim tekom??? Torej, če se tebi zdi, da je za psa naravno, da teče po asfaltu in to neprestano enak tempo, ki ga pač sam ne more diktirati, potem očitno nisi v življenju opazovala beagla v lovišču, kako dela, ker potem nebi dajala takih izjav. Sicer pa sem tako nemočna pri raznoraznih mučenjih štirinožcev, žal, vem pa, da moje izjave na forumu povečini vzete kot žaljivke.

Lahko le rečem, moj Ferry takih mučenj nebo doživljal (košara gor ali dol)!

Predvsem svetujem tistim korajžnežem, ki svoje pse veselo mučijo ob svojem kolesu ali motorju, naj se spustijo na tla in tečejo z njim, pa bodo videli, kaj doživlja pes na svoji koži oz. še bolje bi bilo, da bi kakšnega takega lastnika zavezali za avto, pa naj teče, bomo videli kako mu bo šlo.

Lp
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #2348 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:55:25 »

Pa ti nisi normalna in ne govori prosim, da mučim svojega psa, ko nimaš pojma kdo sem in kako za njega skrbim!!!!! Pa ti sploh veš kaj pomeni mučenje? Potem ga verjetno mučim tudi s tem, ko gre z mano na Triglav in hodi po skalah? In valjda se s kolesom ne bom peljala 30 km na uro ampak se bom verjetno  prilagodila njej in njenim zmožnostim. In kdo je rekel, da bo to vožnja po asfaltu? Nisem lastnica beaglice od včeraj ampak sva skupaj že 4 leta in bom verjetno vedela, kaj zmore in kaj ji je v veselje in ne mučenje!

Vprašala sem samo za košaro.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2349 : ponedeljek, 18.08.2008 : 12:17:01 »

če si tako pametna, potem bi mogla vedeti, da nobena košara ne bo zdržala teže beagla.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #2350 : ponedeljek, 18.08.2008 : 12:27:11 »

A res, meni se 13 kg ne zdi tako veliko, da ne bi bilo košare na tem svetu, ki bi vzdržala takšno težo. Vidim, da tu ne bom dobila pomoči.

Hvala vseeno.
Logiran
Ferry
rad pišem

« Odgovor #2351 : ponedeljek, 18.08.2008 : 12:33:46 »

Ok Jerkre, nisem normalna, če vprašam, če si jo testirala za displazijo, žal pri nas ni obvezno, je pa že izredno nujno, sploh če je kuža izpostavljen večjim naporom (npr. tudi daljšemu stopnišču itd).

Sicer pa si tako v enem od prejšnjih postov napisala (beri nazaj, če si pozabila), da se zanimaš za košaro, zato, ker se bojiš, da tvoja beaglica teka ob kolesu nebo zmogla, a potem smo pa mi nenormalni, ker pomislimo, da bo revica tekla ob kolesu, kakorkoli, kjerkoli je to zanjo nenormalen tek, ki jo telesno kvari, pa je meni čisto vseeno če jo imaš že 10 let. Doba lastništva še ne pomeni, da si dober lastnik, s takimi vprašanji kot jih postavljaš ti sigurno nisi, potem se pa razburjaš, ko dobiš komentarje na tvoja bedasta vprašanja.

Jerkre, še eno vprašanje, kako jo pa hraniš, da ima samo toliko kg oz. koliko pa ima višine? Načeloma beagli presegajo 14kg (razen če je višina izredno nizka cca. 36cm). Naš Ferry jih ima 19kg in ima 40-41cm.

Lp
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #2352 : ponedeljek, 18.08.2008 : 12:52:48 »

Seveda in zato ker me skrbi oz. vem, da ne bo tekla ob kolesu z mano celo uro ampak samo 5 min bi rada imela košaro, v kateri se bo potem peljala. Ne vem kakšno neumno vprašanje je to bilo? Če bi vprašala samo za košaro in ob tem ne bi omenila teka ob kolesu bi bilo pa verjetno ok? In če takšne košare ne bom našla oz. mi je nihče ne bo mogel izdelati jo pač ne bom jemala zraven.
Se mi je pa zdi to čisto nekaj normalnega, da je zmožna tečt 5 min ob kolesu, glede na to, da tečeva skupaj (po gozdu in tavniku, da ne bo spet hude ure) 4x na teden po 30 min + 30 min hitre hoje. Da ne govorim o turah, ki jih imamo po visokogorju - in vse to ji je v veselje in na blazinicah nima niti praskice (in jih nikoli ni imela), ker je na to navajena, in smo jo navajali postopoma že od malega. In se mi pač ne zdi potrebno razlagati kaj vse zmore in kaj ne, da potem dobim konkretno odgovor na vprašanje in ne same očitke.
Ima pa 13 kg in je čisto normalna višino ima pa 38 cm. Hranim jo 2x na dan, zjutraj in zvečer.
Sicer pa zelo pazim kaj in koliko dobi, ker bi brez problema imela tudi 17 kg, če bi jedla toliko kot bi sama hotela.
Logiran
Ferry
rad pišem

« Odgovor #2353 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:04:31 »

Zavedaj se, da smo na tem forumu ljudje, ki hočemo le dobro in če ne poveš vsega tako kot si napisala sedaj, potem je to čisto normalna reakcija.

Prav lepo je slišati, da ima toliko gibanja, vendar kot sem napisala prej, preglejte jo za displazijo, da se boste lahko izogibali takim dejavnostim, ki kolkom škodijo, seveda pa je še vedno gibanje zdravo, samo ne vse vrste gibanja in to smo hoteli pojasniti z zgornjimi komentarji (tek ob kolesu ni dober za zdravje kateregakoli kužka).

Meni se za to višino zdi presuha, vendar je možno, da ima slabšo kostno konstitucijo. Ker če je drobčkana tudi po telesni strukturi (načeloma mora imeti beagle močne kosti in nabito telo), potem je to mogoče prava teža. Normalno pa je, da je treba pri beaglu paziti na pravo količino hrane, sicer pa obstaja veliko brušur in člankov, kako se preveri ali je kužek presuh oz. predebel.

lp
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Sporočil: 122

« Odgovor #2354 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:07:19 »

Ne bom presojala ali je prav ali ne. Na bostonskem forumu sem videla, da obstajajo prav velike košare za na kolo, in sicer so lahko ali spredaj ali pa zadaj. in čez košaro je še zaščitna mreža za psa. Res da so bostonci nekoliko manjši, samo max. dosežejo tudi do 11kg. tako da malo poglej. Obstajajo pa vozički, ki se jih namontira na kolo in pesjana vlečeš v svojem vozičku.
Logiran
Strani: 1 ... 152 153 154 155 156 [157] 158 159 160 161 162 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.