o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 10:42:49
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
150
151
152
153
154
[
155
]
156
157
158
159
160
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 440607 krat)
0 članov in 33 gostov pregleduje to temo.
lana1
novinec
Sporočil: 6
Re: Beagle
«
Odgovor #2310 :
četrtek, 31.07.2008 : 13:04:57 »
hvala za pomoč
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #2311 :
petek, 01.08.2008 : 20:58:39 »
Lanna 1!Zastavila bi ti nekaj vprašanj.Si res prepričana, da si želiš prav beagla? Zakaj? Koliko veš o pasmi?Najprej pa ti svetujem, da preberi vse o beaglih vsaj na tem forumu.Iz tvojega pisanja je razvidno, da nisi prebrala niti treh strani.Beakle(več)imam kar precej časa,verjemi ni vsak primeren zanj, jaz ga včasih tudi komu vzamem.
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 57
«
Odgovor #2312 :
ponedeljek, 04.08.2008 : 00:49:48 »
Jaz in BENNY sva vpisana v Malo šolo v KD Krim-u
weeeeeeeee =)
Logiran
lana1
novinec
Sporočil: 6
«
Odgovor #2313 :
ponedeljek, 04.08.2008 : 09:28:31 »
eka...
kar se tiče mojega stika z beagle je tako, da ga imajo pri moji znanki, pri kateri pa sem kar veliko. sem že njo sprašvala, od kje so ga pripeljali pa je bil pripeljan iz tujine.
kar se pa tiče branja je pa tako da na tem forumu res nisem brala ne vem kaj o njih, ampak sem gledala in brala po drugih traneh.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #2314 :
ponedeljek, 04.08.2008 : 15:36:20 »
Lana, nisem te spraševala o stiku z beagli, temveč poznavanjem pasme.Beagle vzrejam že dolga leta in spoznala sem ogromno ljudi, ki bi imeli radi beagla, ker je mladiček itak vsak luštkan, odrasel tudi, če je vsaj malo v tipu standarda(v SLO jih je na žalost zelo malo), vendar polovica od njih ni v stanju imeti te pasme.Zelo pomembno je, da se osnove socializacije psa začnejo že pri vzreditelju im le-ta pa naj bi precenil bodočega lastnika ali bo psa sposoben obvladovat, ali ne.To pišem zato, ker se po zavetiščih stalno nahajajo(nekateri le toliko časa, da najdejo lastnika)prav beagli, ki so znani kot največji potepuhi.
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257
«
Odgovor #2315 :
ponedeljek, 04.08.2008 : 15:44:26 »
Lana1,
to da ga ima znanka še zdaleč ni dovolj, zavedaj se, da beagle ni le lušten kuža, amapak, da s to "luštnostjo" dobiš zraven še:
- beagle ni zunanji kuža in ni primeren za bivanje v navadni pasji utici zunaj!
- to je kužk, ki ima izedno veliko energije in če jo ne sprošča v naravi, jo bo sproščal v tvojem stanovanju, hiši oz. vrtu (predvsem mislim uničevanje)
- da je to kužek, ki rad laja in da ima izredno močen glas in to zna biti izredno moteče za tvoje domače, sostanovalce, sosede, soseko itd.
- kuža je po duši lovec, zato je njegova primarna dejavnost vohanje z noskom po tleh - iskanje sledi in ne poslušanje tvojega glasu, ravno zaradi tega ni za začetnike, ker je po kratkterju tudi izredno trmast in vztrajen in večinoma imajo še izkušeni kinologi kar nekaj dela, da ga izšolajo, večini to ne uspe in zato mora biti kuža neprestano na povodcu!
- kuža izgublja veliko dlake, kar pomeni, da bo tvoje stanovanje, hiška, avto, obleka in vse ostalo vedno polno dlake, dlake se ne da znebiti oz. skrtačiti iz psa, ker je kratka in ščetinasta se dobro zapiči in leze v tkanine in ostale stvari
- je izredno požrešna pasma, kar pomeni, da moraš imeti ti mero pri dajanju hrane, ker jo kuža nima, seveda pa je treba tudi pri sprehodih vedno paziti, da mu kaj neprimernega pride v gobček
Sicer ne vem kakšne pogoje imaš za beagelčka, vendar zavedaj se, da obstaja kar nekaj ljudi, ki jim je po nakupu postalo žal, da so se odločili za to pasmo, zato upoštevaj kar ti je napisala eka in se dobro pozanimaj o vseh stvareh, ki pridejo skupaj s kužkom v hišo in pa tudi o tem (če ne živš sama), kako bodo na vse te + in - reagirali domači in sosedje.
LP
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
Sporočil: 175
«
Odgovor #2316 :
četrtek, 07.08.2008 : 23:41:39 »
Pozdravljeni ljubitelji beaglov. Vidim, da se med seboj poznate in ohranjate stike, kar je lepo videti.
Malce bi vas zmotila, če bi mi pomagali z razumevanjem značaja beaglov.
Več kot berem o beaglih, bolj se mi dozdeva, da imajo veliko močnejši lovski nagon kot irski setri. Seveda so setri v drugi skupini, pa me vseeno zanima, ali je lovski nagon pri irskem setru približno primerljiv z lovskim nagonom pri beaglu, ali pa je beagle hujši? Beagli so mi zelo všeč, plaši me pa to omenjanje močnega lovskega nagona. Pri Mikiju (irski seter), je zadeva taka, da si ga sploh nisem upala sprehajat brez povodca cele 4 leta, od kar sem prišla k hiši. Pa še sedaj ga spustim le zadnje 100m pred hišo, da se nadivja s sosedovim kužkom. V moji glavi, sem veliko dosegla, da mi takrat ne pobegne po svoje in pride rad k meni. Zanima me, ali menite, da bi lahko kaj takega dosegel z beaglom, ali je to nekaj kar po vašem mnenju ni mogoče. Sprašujem le zaradi tega, da si ustvarim sliko o količini lovskega nagona, želje po samostojnosti, trmoglavosti, želje po tekanju v primerjavi s setrom... Mogoče sem nespametna, da primerjam ti dve pasmi, vendar sta oba lovca (sicer drugačnega plena), trmasta in nagnjena k potepanju. Miki sicer ne kaže neke želje, da bi tekel za srnami (vsaj do sedaj tega nisem opazila, čeprav sva splašila kar nekaj srn), prej ga motijo vrabci
. Kot imam sedaj sliko o beaglu, bi se ta takoj pognal? Ali približno prav razmišljam, ali pa si to pasmo čisto narobe predstavljam?
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 57
«
Odgovor #2317 :
petek, 08.08.2008 : 00:46:17 »
moj se takoj za vrabcom pozene, ampak ni tako hudo...4mesce je star in skoraj vedno nekje na varnem je brez povodca, ni tako da se nebi dalo prezivet.
lp
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2318 :
petek, 08.08.2008 : 07:11:38 »
Špene,
beagle naj nebi reagiral na ptičke, .., "požene" - to 100% ne, ampak se le hoče igrati, ker je še otročji.
Beagle ne lovi z očmi, ampak sledi vonju. Naš beagle se za vse živali, ki letajo, skačejo okrog njega sploh ne zmeni, ednina misel mu je vonj, ki ga najde na tleh in njegov smrček je neprestano na tleh, če najde kaj zanimivega ga ne boš zadržal, zato je naš vedno na povodcu (pa smo iz mesta). Če si doma blizu gozda potem je zadeva še težja, naš gre za katerimkoli zanimivim vonjem (srno, zajcem, lisico, ježem, ...) in pride nazaj ko pride nazaj. Pinkpanter, žal ti s primerjavo ne morem pomagati, ker še nikoli nisem imela irskega setra, lahko pa ti le povem, da so beagli znani predvsem po svoji vztrajnosti (tudi po poslušanju poznavalcev, mu ni enakega), to pomeni, ko začne goniti oz. nekaj loviti, to lahko traja ure in ure, od ljudi sem slišala, da zna trajati tudi po nekaj dni. Zato je naš beagle vedno na vrvici in bo tudi vedno ostal, ker on nima ušesk, amapak nosek in ko nekaj zavoha te ne sliši več, pa če si le 1 meter od njega.
LP
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
«
Odgovor #2319 :
petek, 08.08.2008 : 07:26:35 »
Ferry hvala. Torej definitivno ne pes zame, čeprav so taki cukri. Škoda. Očitno se bom morala odpovedati sanjam, da bi nekoč imela Beagla, bom pa še pogledala po pasmah goničev, kajti ustrezal bi mi pes, ki me "v rit brca", da grem ven. Trenutno to nalogo vedno uspešneje opravlja moj kuža luža setrček...
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2320 :
petek, 08.08.2008 : 08:00:21 »
Pinkpanter,
ni se treba odpovedati sanjam, tudi beagle se da izšolati, pač z veliko več vloženega truda in časa, če pa v tem ne uspeš, pa pač povodec, pa je zadeva rešena. Če pa imaš ograjen vrt, pa je tako super. Žal je bil naš Ferry v svojim mladih letih, ko je še hodil v šolo izredno neješč (kar je redkost) in je šolanje z raznimi nagradami (hrano) pač odpadlo, kar je bilo še težje za nas, je pa drugače izredno pameten kuža in pa izredno trmast in čeprav točno ve kaj hočeš od njega, bo to naredil le takrat, kadar se bo njemu zahotelo. In našemu lahko cel zrezek pred nos moliš, če bo najdel sled, mu zrezek nič ne pomeni, tako pač je.
LP
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
«
Odgovor #2321 :
petek, 08.08.2008 : 08:33:42 »
Hm, smo oskrbniki gorske koče med gozdovi, kjer bi jaz želela imeti psa spuščenega. Z setrčkom je to mogoče. On je najbolj vesel, ko ga spodaj, ko zavijemo z glavne ceste spustimo in teče ob avtomobilu do koče (bi bil užaljen, če bi se peljal). Tam naredi kratek obhod, da preveri ali je studenec še vedno tam kjer je bil, pa kateri kužki so prišli mimo od kar naju ni bilo gor in podobno. Če beagle zmoti vsaka sled (in živali pridejo do koče čez noč in puščajo sledi in polhi tudi živijo na postrešju itd.), potem bi moral biti ob koči vedno privezan, oz. bi moral nekdo vedno paziti nanj. Kar je sicer mogoče, vendar ne takrat ko pridejo gora planincev in imaš delo. Ni sicer delo, da bi dol padel, je pa toliko, da ne moreš stalno gledati kje kuža je. Pri Mikiju tega ni potrebno - prodal bi se za čohanje in ko pridejo planinci rad posedi z njimi. Tudi, če naredi obhod v gozd, je to v krogu 200m od koče, nazaj pa tudi je v 5 min.
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2322 :
petek, 08.08.2008 : 09:23:45 »
Ja, v takem primeru, pa je potem res neprimeren, je definitivno bolj "potepinski" kot seter, sploh pa v gozdu.
Lp
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
«
Odgovor #2323 :
petek, 08.08.2008 : 10:13:59 »
Jah - mamo pač napačen način življenja (sploh je danes težko uskladit način življenja in zahteve naših domačih živali). Se bom zadovoljila s tem, da občasno kje kakšnega prečoham. Mogoče mi pa celo uspe kdaj spoznati nekoga, ki ima beagelčka in kuha dobro kavo in je iz Kranja...(celoten "servis" torej)
V zameno bom ponujala prav tako dobro kavo, čohanje setra in 3 mačk (med njimi Maine Coon-ko, če bo lastnik beagla imel pomanjkanje dolgih dlak
)
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2324 :
petek, 08.08.2008 : 12:44:38 »
Ja, mogoče bi se pa dalo s kakšnim dogovorit za zamenjavo na kupe kratkih ščetinastih, za dolge tanke dlakice.
. Te od beagla so res super, so tako ščetinaste, da res zlezejo v vsako reč, tako (celo v ročno uro), da ni dolgčaš, pa še količinsko jih je veliko, tako, da bi bil dober posel.
Lp
Logiran
Strani:
1
...
150
151
152
153
154
[
155