o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 18:37:28
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
134
135
136
137
138
[
139
]
140
141
142
143
144
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438617 krat)
0 članov in 24 gostov pregleduje to temo.
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
Re: Beagle
«
Odgovor #2070 :
nedelja, 23.09.2007 : 22:21:27 »
Zivjo,
bom probala prilepit fotke iz bloga, ce ne si jih pa oglejte tam (beaglicaluna.blogspot.com)
Vceraj sva bili v dolini Vrata in pri Pericniku (smo lezli gor po napacni poti, grrr .. sem komaj prezivela, ker me je strah visine in prepadov, pes mi je pa po robu tistih skal lezel, pa se superge imajo precej zlizan podplat), potem pa se v Beljaku (to je itak vse prespala) in pri Jasni v Kranjski gori. Se je kopala v enem mrzlem potoku (fuuuull cista voda) in v Jasni, se ni dala motit. Pa se v eno reko zraven Jasne (ne vem, a je Pisnica? mozno .. ) skocila, ta ji je pa le bila premrzla. Potem je spala celo pot do Lj in zacela za vecerjo najedat sele po 19., torej mi je spet uspelo ji vecerjo nazaj ob 19-ih premaknit (zdaj je ze lep cas tezila ze ob 18:30). Potem je pa sledilo kopanje po enem mesecu s samponom + kapljice za usesa, ker se skoz praska po desnem usesu in stresuje z glavo. Ce ne bo ok jutri, gremo se do veterinarja.
No, da vidim, ce delajo fotke:
http://bp2.blogger.com/_euyKXQs-aTA/RvWZ3Mxn3cI/AAAAAAAAAhA/Pu3JrFSNYvo/s320/IMG_5039.JPG
http://bp0.blogger.com/_euyKXQs-aTA/RvWbJsxn3iI/AAAAAAAAAhw/j2TM6nXJ2tY/s320/IMG_5070.JPG
http://bp0.blogger.com/_euyKXQs-aTA/RvWaisxn3dI/AAAAAAAAAhI/TnhOgEPHWzE/s320/P9221338.JPG
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #2071 :
nedelja, 23.09.2007 : 23:45:09 »
N Xsarinem blogu pa koncno nov video s trikci. Vceraj ni bilo tekme pa smo bili kar malo dezorientirani ... pa smo sli do obale in posneli filmcek
.
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257
«
Odgovor #2072 :
torek, 02.10.2007 : 08:11:46 »
Eka,
če boš imela kaj časa, si preberi na glavni strani rubriko Legalna manipulacija z rodovniki iz bivše države Jugoslavije. In potem se nimaš kaj čuditi, da na razstavi v Srbiji vidiš beagle z basetovimi očmi, glavami kot hrti, velikosti 50 cm, ampak seveda vsi so rodovniški. Mi je celo Srb povedal, da je pri njih ustaljena praksa, da vlačijo iz Madžarske beagle mešančke (ki so vsaj približno podobni beaglom) in jih potem na način, kot je tu opisano, legalizirajo. In potem se ne čudiš več ko vidiš resnične rodovniške spake na razstavi v Srbiji.
LP
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #2073 :
torek, 02.10.2007 : 15:04:12 »
Ferry!
Ni to samo v Srbiji, kaj takega se je oziroma se še dogaja tudi pri nas.Ko bi tisti , ki kupijo pse kake 200evrov ceneje vedeli odkod njihov izvor, bi bilo tudi drugače.Sicer pa ni panike, glavno, da v rodovniku piše beagle in čimprej imeti mladiče, če se le da dvakrat na leto (z isto psico), to je zdaj moto precej znanih kinologov, tudi takih s sodniškimi licencami.Se sploh ne poglabljam več, za mojo dušo bo tako ali tako pri nas kmalu pes povsem druge pasme, katerega ponaredkov v SLO nekaj časa še ne bodo producirali.
Se kaj vidimo ? Vsak čas bo obletnica Hestinega iskanja, tudi gob in kostanja je zadosti, pa kak trening v Gmajni bi lahko izvedli, obeta se lepo vreme.
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2074 :
torek, 02.10.2007 : 18:21:39 »
Ja, saj tako je, najbolj žalostno pa je to, da to ni samo v Srbiji, ampak, da to počnejo tudi slovenski vzreditelji in rezultat - spake in mešančki z rodovniki se bodo vedno bolj širili tudi po sloveniji.
Pa najbolj zanimivo od vsega je, da vsi tako poudarjajo, kako ljubijo svoje psičke in kako jim ni vseeno. Ne vem koga vlečejo za nos.
Lp
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #2075 :
ponedeljek, 08.10.2007 : 14:04:07 »
eka: 27. so nam dali dobrodelno tekmo za KD Zelezniki v LJ. Zjutraj bomo sli na tekmo toliko da placamo startnino in mogoce odtecemo prvi tek, potem pa pridemo v Hrusico. Vsekakor pa pridemo.
LP - Barbara in Xsara
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #2076 :
sreda, 10.10.2007 : 08:46:40 »
Barbara!Upam, da se prej še kaj vidimo.
Logiran
milivanili
novinec
Sporočil: 16
«
Odgovor #2077 :
sreda, 10.10.2007 : 08:59:15 »
Joj tile beagli so pa res nekaj posebnega.
Eka, a prideš v Maribor na razstavo?
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2078 :
sreda, 10.10.2007 : 12:33:27 »
Imam eno vprašanje, kako cepite svoje beagelčke, skupaj steklino in paravirozo ali naredite to z enomesečno razliko? Naš Ferry je bil prvič v Nemčiji cepljen ločeno, doma smo ga tudi enkrat cepili ločeno, potem pa nam je nazadnje rekel veterinar, da je vseeno, če se cepi skupaj in da ni nobene razlike. Samo po tem cepljenju je dobil hudo drisko, da ga je tako bolelo črevesje, da je držal nogico gor, kot, da bi imel zlomljeno.
Ali ima kdo podobne izkušnje ali je bil to mogoče res samo splet okoliščin? Zdaj ne vem kaj narediti, ker imamo naslednji teden cepljenje?
Lp
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #2079 :
sreda, 10.10.2007 : 12:46:02 »
Jaz jo cepim 2x. Nekje aprila imava ta coctail, julija pa še potem steklino. Nekako se mi zdi bolje, strah jo je pa tako v vsakem primeru. Takoj ko skoči ven iz avta bi šla že nazaj tudi, ko vidi kam sva prišle. Stranskih učinkov pa zaenkrat še ni imela in upam, da bo tako tudi v bodoče.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #2080 :
sreda, 10.10.2007 : 13:24:52 »
eka: lahko bi se prej kaj oglasili - sporoci, kdaj imate cas. Mi imamo vikende bolj ali manj zasedene s tekmami, med tednom smo pa prosti.
Ferry: tudi mi cepimo 2x, edina reakcija do zdaj pa je bila bulica na mestu cepljenja, ki je cez nekaj tednov izginila.
LP - Barbara
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2081 :
sreda, 10.10.2007 : 14:24:44 »
Super, hvala vsem za info, bom tudi jaz cepila ločeno, veterinarju pa bom povedala, da le ni tako nedolžno cepljenje skupaj in da je naš Ferry zaradi tega kar pošteno trpel in da naj v bodoče dobro premisli, kako bo svetoval glede cepljenja.
Tudi Eka mi je rekla, da škoduje kužku tako cepljenje, žalostno je le, da to dela veliko veterinarjev in da lastniki tega sploh ne vedo.
LP
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #2082 :
sreda, 10.10.2007 : 15:33:18 »
Mi tudi cepimo loceno - steklino imam zdaj v oktobru, vse ostalo pa v avgustu, tako ko pridemo iz morja. Je tko cepljena ze od samega zacetka, ker smo s steklino pac se pocakali, tako kot ste svetovali tukaj na forumu. Cip je pa ze prej dobila.
Reakcij nobenih, samo nisi je smel prijemat tam, kjer je bila cepljena, ker jo je bolelo pac.
Logiran
lunca
odvisnež
Spol:
Sporočil: 583
«
Odgovor #2083 :
četrtek, 11.10.2007 : 07:38:45 »
Ferry, v Sloveniji je od lani registrirana vakcina,s katero lahko cepiš vse naenkrat,kužne boletni in steklino.Imenuje se Eurican DHPPI2LR in je od francoskega proizvajalca Merial.Jaz sem jo kar dostikrat že uporabila,pa ni bilo nikakršnih reakcij.Sem pa že ugotovila,da nekateri cepijo z vakcinami ,ki niso tako kombinirane.Tako npr uporabijo navadni Eurican za kužne bolezni in naprimer Defensor istočasno.Ni mi pa jasno zakaj je Ferryja bolela noga,saj se cepivo aplicira subkutano(podkožo),tisto pa ne boli.Če ga je cepil pa i/m,tisto pa boli,vendar je tako cepljenje nepotrebno.
LP Tjaša
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #2084 :
četrtek, 11.10.2007 : 07:43:42 »
To cepivo je tudi Ben letos dobil - se pravi oboje hkrati cepljen. Pa ni bilo nobene reakcije, niti bule na mestu uboda.
Logiran
Strani:
1
...
134
135
136
137
138
[
139
]