mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 18:50:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438662 krat)
0 članov in 34 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 611

« Odgovor #1830 : četrtek, 24.05.2007 : 15:24:03 »

Streloplahost, strelomirnost, nima smisla razlagati, ni pa to naravna zasnova, streloplahost pes prinese s seboj(če jo ima) strelomirnost pa se da naučiti, vendar pri goničih malo težje, prav zaradi njihovega nagona in načina dela v lovišču, sicer pa bi take in podobne stvari ljudem lahko obrazložili njihovi vzreditelji,vendar večina od njih sploh ne ve kaj vse je potrbno, saj je bilo mnogim vzrjno dovoljenje "šenkano"med prijatelji.
Upam, da bo zdaj vse malo drugače, saj je v VK nekaj članov, ki so strokovnjaki na svojem področju, v prvi vrsti pa jim je za čestitat, da se kočno držijo PSD-ja in pravil FCI, torej brez PNZ ni vzrejnega dovoljenja!!!
Danes dobim na obisk Cinino mamo.
Logiran
Carmen6
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1831 : četrtek, 24.05.2007 : 15:25:25 »

Zdravo!

Ko že ravno govorimo o streloplašnosti, moram povedati da sem zelo vesela, da imam zdaj kužka, ki ni streloplah.Moja prejšna psička Pia je kar norela, če je že samo malo zagrmelo, da ne govorim za novo leto, ko jo je skoraj pobralo od strahu.Se mi zdaj zdi prav smešno, ko grmi, Živa pa lepo šetka po dežju, kot da ni nič.Zadnjič, ko smo šle pa mimo strelišča, kjer lovci vadijo streljanje na glinaste golobe, je pa sama silila tja, da je videla kaj se dogaja, za streljanje se pa še zmenila ni.Mirno je vohljala tam okrog in se delala , da vse pozna (kot ponavadi) Wink.Zdaj gremo večkrat tam mimo, da ponovimo "vajo".Zato se mi PNZ zdi zelo pomemben, da se našim kužkom ohrani ta njihova posebnost.
Lep pozdrav,
Karmen
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1832 : sobota, 26.05.2007 : 17:51:34 »

Karmen, zelo prav imaš , te podpiram.Danes je bilo ocenjevanje zunanjosti v Bitnjah, med beagli mi je "padla" v oči Nara Napotnikova, katera je dobila oceno odlično(kljub izvrženim komolcem ,šapam, prenizko nastavljenim repom in ne pokončno nošenim repom, krapjim hrbtom, prenizkim križcem...)in spet bo razočaranje, ko bo ta živalca prišla pred oko VK, oziroma renomiranega sodnika.Na tem svetu je pač tako...
Jerkre! Prosim, če me pokličeš, če nimaš številke vprašaj na KZS.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1833 : ponedeljek, 28.05.2007 : 15:09:17 »

Zdravo! Nekaj casa ze nismo nic napisali, pa samo javljamo, da je Xsara ok. V soboto se je zacela gonit, tako da bo kmalu spet zabavno. V soli je zelo pridna, na agilityju pa kakor kdaj. Vseeno sem pa zelo ponosna, ker so nama odobrili prijavo na European Open, ki bo julija v Italiji. Sicer bomo morali prestavit morje, ker ob rezervaciji nisem niti pomislila, da bova sprejeti, ampak taksne tekme pa ze ne bova zamudili! V soboto bomo probali prit na Hrusico, brez Xsare ker goneca psicka pac moti samcke. Eka - ali boste tam?
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1834 : torek, 29.05.2007 : 15:26:04 »

Xsara, cestitke za zmago! Smiley
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1835 : torek, 29.05.2007 : 18:44:39 »

Barbara, čestitke.Seveda bomo v Hrušici,saj poklanjamo pokal za zmagovalca VI.FCI, jaz pa delam, imela bom malo časa, saj imam v krogu čez 70 psov.
Logiran
žAjlA
gost
« Odgovor #1836 : ponedeljek, 04.06.2007 : 10:55:46 »

Pozdravljeni lastniki beaglov! Doma smo se odločili za nakup prav takega psa(samčka), verjetno s Češke. Pred tem smo imeli Labradorja in kasneje mešančka, ki mu je bil podoben (poginil pred pol leta). Kolikor vem v Slo trenutno ni primernih mladičkov(če sploh so), na Hrvaškem pa so dražji z malenkost slabšim rodovnikom(kolikor sem se pozanimal). Konkreten vzgojitelj, od katerega nameravamo vzeti psa je tale:

Kake izkušnje/predlogi/nasveti/... poznavalcev?

LP
aljaž
Logiran
žAjlA
gost
« Odgovor #1837 : ponedeljek, 04.06.2007 : 11:45:26 »

Spoštovani moderator! Shocked Če že spreminjaš objave oz. dele objav se pod to PODPIŠI, če imaš kaj (da ne rečem...) in pa obrazloži! Čeprav konec koncev niti ne vem kaj je bilo narobe z objavljeno povezavo. Ali naj odprem novo temo v "nakup pasme"?? A verjamem da bi tudi tisto cenzuriral s takim fobičnim obnašanjem. Zaželjen bi bil kak tvoj predlog, kako bi prišel do informacije, ki sem jo želel na tebi primeren in dopusten način?

Sicer pa najlepša hvala za nadvse koristne informacije, ki si jih s svojim dejanjem omogočil.... Lips Sealed

LP
aljaž
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1838 : ponedeljek, 04.06.2007 : 11:46:50 »

žAjlA, preberi si pravila delovanja tega foruma, pa ti bo vse takoj jasno! Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1839 : ponedeljek, 04.06.2007 : 11:58:41 »

žAjlA, kot je ze predlagala Kalsang, najprej branje pravil, ki bi morala biti prebrana ze pred registracijo, saj si se z njimi strinjala, sicer mojpes.neta NE BI SMELA uporabljati.
Nikoli pa seveda ni prepozno, da naredimo tisto, kar smo v naglici pozabili/izpustili/ignorirali ...
Tale forum pac ni navaden forum.

Poleg tega pa predlagam nekoliko mirnejso kri, ki jo bos ob nakupu psa potrebovala. Nasa histerija tudi psom skodi.
Vaja dela mojstra.

Pa prijeten dan zelim.
Logiran

žAjlA
gost
« Odgovor #1840 : ponedeljek, 04.06.2007 : 12:21:45 »

Že vnaprej se vsem bralcem opravičujem za OT tegale odstavka.
Hja sprva sem mislil da je tole malo bolj odprt forum pa izgleda, da je bolj namenjen lastnikom dobermanov, višavskih terierjev in ostalih popadljivosti podvrženih pasem. V ospredju pa takisto ni dobrobit naših ljubljenčkov temveč kolikor plačaš toliko dobiš. Resnično pa predlagam da se pod cenzurirane objave podpiše kdo in zakaj je to naredil. Da ne bo prihajalo do takih konfliktov.
Sicer pa, pač se bom sprijaznil, ok.  Wink
@Jana: kot administratorki strani bi ti (kot si ti meni za pravila) predlagal da bolj pozorno bereš naše objave in pričneš uporabljati pravi spol. hvala.

Nazaj k temi:
Torej če preoblikujem svoje vprašanje in se navežem na že objavljen in cenzuriran post. Zanim me kaj lastniki beaglov menite o mladičkih s češke mame Dufosee Perlina (izvor VB, sicer s Češke) in očeta Dufosee Newman (izvor VB, sicer z Danske).
Spoštovani mod. po vseh pravilih bi tole moralo biti OK, je tako?

LP
aljaž
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1841 : ponedeljek, 04.06.2007 : 12:24:37 »

Žajla!res je treba prebrati pravila za sodelovanje na forumu.Za informacije o mladičih je pristojna KZS,imaš slabe informacije, da teh mladičev v SLO ni(kjerkoli si jih že dobil),poznam tudi pse iz HR in ne vem koliko se spoznaš na rodovnike, poznam tudi večinoma čeških vzrediteljev, saj sem član njihovega beagle kluba in povem ti, da kvalitetni psi tudi tam niso poceni, dobra stvar se plača, kjerkoli to že je.
Včeraj sem na CAC Hrušica delala s sodnikom iz MK,sodil je zelo korektno,res za čestitat.Če bi bilo več takih, bi bila kvaliteta psov precej boljša kot je.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1842 : ponedeljek, 04.06.2007 : 12:28:34 »

Oh, Aljaz, oprosti, ce sem ti na "mojem bojnem polju" popravila sporocilo, v katerem je bila nedovoljena objava. Podpisani so popravki sporocil, kjer gre za vsebino, pri tebi je slo za neupostevanje pravil, zato podpisa ni.
Ce ti ustreza, ostani, ce ne ustreza, je prostora dovolj drugje. Zastonj. Dolzna pa ti itak nisem prav nicesar.
Popadljivi so pa predvsem lastniki, veliko bolj, kot psi.

Zakljucujem pink-ponkanje. Pravila so jasna. Bo ze nekaj na tem, da ima vsak pes svoje ime.
Logiran

žAjlA
gost
« Odgovor #1843 : ponedeljek, 04.06.2007 : 12:32:08 »

Jana, hvala za opravičilo. In res je, dolžni smo samo umreti. Wink
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1844 : ponedeljek, 04.06.2007 : 13:14:39 »

O, aljaz, ste se le odlocili za beagla? Smiley

Logiran
Strani: 1 ... 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.