o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 20:33:48
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
107
108
109
110
111
[
112
]
113
114
115
116
117
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438804 krat)
0 članov in 25 gostov pregleduje to temo.
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
Re: Beagle
«
Odgovor #1665 :
petek, 23.03.2007 : 14:39:44 »
No, da ne bo kdo prevec mislil, kako pridna je xsara: zadnje case ima eno obupno obdobje in me res spravlja ob zivce. Danes mi je, ko sem bila na faksu, s pulta ukradla vitaminsko pasto za pse in vrecko kosmicev, pojma nimam, kako je splezala gor. Pa tudi sicer ze tri dni na sprehodu ne uboga popolnoma nic. Ne vem, ali se ji malo mesa zaradi vremena, ampak me vsak dan parkrat spravi v jok. Nobena kazen ne zaleze (kaznujem jo z boksom in da mora drzat prostor, pac s prisilnim mirovanjem). Madona sem huda!
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #1666 :
sobota, 24.03.2007 : 17:57:16 »
Barbara!
Saj veš pomlad še človeku zmeša glavo, kaj šele enemu trmastemu beaglu.Bolj boš jokala, bolj se bo norčavala iz tebe, zato primi vajeti v svoje roke.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1667 :
sobota, 24.03.2007 : 19:45:00 »
Citat: eka , sobota, 24.03.2007 : 17:57:16
Bolj boš jokala, bolj se bo norčavala iz tebe, zato primi vajeti v svoje roke.
Eka, saj vem. Pa mislim, da je po vcerajsnjem par urnem bivanju v boksu dojela, da sem res huda. Nekaj casa me sploh ni upala pogledat. Danes je bila ze boljsa, mogoce tudi zato ker so tisti kosmici posteno pognali njeno prebavo. Baraba!
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1668 :
ponedeljek, 26.03.2007 : 07:30:24 »
Barbara!
Bo že.Če ti ne bi vsake toliko časa kaj ušpičila, to sploh ne bi bila taprava Xsara.Bomo videli ali bo tudi med tanovimi kak posebnež.
Pred kratkim sem srečala znanko, ki je posvojila beagla,pes ima sicer rodovnik, podobe pa ne čisto "biglovske" izgleda kot da bi se vmešal zraven še kak planinski gonič ali brandel brak.Ko sem izvedela od kod pes izvira me to sploh ne čudi.
Prav zanima me kaj vse bomo videli na CAC G.Radgona.Mislim, da bo precej zanimivo.V LKD Gorenjske se dogovarjamo, da gremo tja organizirano, v čim večjem številu.
V kratkem bomo na tem forumu dobili nekaj novincev.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #1669 :
ponedeljek, 26.03.2007 : 10:57:03 »
Pozdravljeni!
Po dolgem času se oglašam, ker imam vprašanje. Zanima me, če se tudi vaši kužki drsajo po riti po opravljeni veliki potrebi. Naša Biba je začela to delat zadnje čase kar pogost, vendar ne vedno. Glist zagotovo nima, ker jo redno razglistujem in jih tudi v blatu ni. Slišala sem tudi za zamašene analne vrečke, vendar ima blato normalno trdo in tudi grize se ne okoli zadka.
Je možno, da jo samo srbi? Ne bi rada zganjala panike in kar letela k veterinarju in bi prej rada slišala še vaše mnenje oz. izkušnje.
Drugače pa se normalno obnaša, je tudi normalno živahna,...
Hvala že vnaprej za odgovore in lp.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1670 :
ponedeljek, 26.03.2007 : 13:29:50 »
Ja, Luna to pocne obcasno, ponavadi potem doma, ko je sprehod ze mimo ... Zunaj samo, kadar je se kje kaj ostalo in jo moti (ce pozre kak las ipd.).
Drugace pa lahko mal pohvalim Luno (upa, da ne prehitro) - jo imam spet lahko spusceno, ampak zaenklrat prakticiram to le v Tivoliju, pa se to stran od gozda in zeleznice. Ampak moram imet piskote, ce ne je konec ljubezni
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #1671 :
ponedeljek, 26.03.2007 : 14:07:33 »
Če veš da nima glist in če se to dogaja kar pogosto, bi jaz rekla da so to analne vrečke. Opazuj če se hoče tudi kaj grizt okoli repa al pa kaj podobnega. Meni je Ben to delal ko je bil majhen, pa se je to potem umirilo in že dolgo časa nismo to delal. Se pa polnijo vrečke čisto neodvisno od trdote iztrebkov. Lahko je samo neko vnetje in pač ene parkrat stisneš in je potem ok, moja sestra recimo pri svojih dogah to redno stiska. Meni je veterinarka rekla, ker so se mu na en mesec ful polnile, da bi mu potem dala tudi neko zdravilo v vrečke, da se ne bi tolk nabiral. samo se je potem samo uštimal in nismo stiskal vrečk že več kot pol leta. Tako da jaz ti predlagam, da če si izločla da niso gliste, pa kakšni laski in podobno, bi šla do veterinarja, če jih ne znaš samo stisnit.
Barbara...
Ne zgubljaj preveč živcev....sej veš da ima vsak kdaj kakšen "nor" trenutek...še vedno imaš zelo pridno beaglico, kljub temu da jo zna na trenutke kaj "metat".
Logiran
butek
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #1672 :
ponedeljek, 26.03.2007 : 17:15:02 »
nekaj slik ´´sestric´´, žane in cine:
http://www.moj-album.com/album/7170815/
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1673 :
torek, 27.03.2007 : 07:41:43 »
Živjo!
Jerkre, probaj stisniti analke, saj to ni nič posebnega in zato ni treba hodit k veterinarju.
Terry!Kako kaj Ben, že kar nekaj časa se nismo videli.
Butek!
lepe slikice polsestric, vidim pa, da še vedno delata hudo napako.Na obeh sem videla oprsnici.Saj me ne briga kako ima kdo opremljene svoje pse, a oprsnica res ni priporočljiva, sploh za mladiče, zato pri nas vsak mladiček dobi ob odhodu ovratnico in povodec.
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #1674 :
torek, 27.03.2007 : 08:52:42 »
Eka!
Ben je ok, prava mala žverca, ampak po drugi strani pa zelo priden. Že spet hodiva v šolo na poslušnost in moram rečt, da je zelo priden in nič ne trmari, da kdaj ne bi delal. ko zavijem z avtom na vadbišče, se mu čisto "utrga" in samo čaka, da gre lahko med svoje prijateljčke in prijateljce...sploh če te mamljivo dišijo.
Drugače pa nestrpno čakamo na piknik, da se pridemo pokazat in znorat naše pesjankote.
Butek super slikci bejbik...a to sta polsestrice po krvnih zvezah al sta priženjeni
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1675 :
torek, 27.03.2007 : 11:52:07 »
Terry!
Piknik vsekako bo,Žana in Cina pa sta krvni sestri , od obeh je oče Lucky Boy.Tudi naši so zelo radi hodili v šolo,tako , da bom šla z Luno bčasno delat družbo našim tečajnikom.Tudi Sena hodi spet v šolo.
Zdaj pa hitim v službo, čao.
Logiran
butek
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #1676 :
torek, 27.03.2007 : 14:56:06 »
kot je ze eka napisala Cina in Žana imata istega ata, ekin Lucky.
eka
verjamem da je ste napisali dobronamerno kar se tiče oprsnice, vendar s Cino nimam nobenih problemov kadar ´´zahtevam´´ hojo ob nogi ali pa mirno sedenje ob nogi. res pa je da je potrebno več vstrajnosti da dosežeš ta cilj. zame je ta vstrajnost poplačana s tem, ko vem da žival manj ´´trpi´´ ko povodec rata prekratek...
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #1677 :
torek, 27.03.2007 : 16:59:16 »
Pozdrav!
Pravkar sva prišle od veterinarja. Analne vrečke so bile res zamašene, čeprav se je potem, ko sva odšle po opravljeni potrebi še vedno podrsala po tazadnji. Veterinar mi je prepovedal kakršnekoli priboljške (ko sva na sprehodu imam s sabo vedno narezano poli klobaso).
Povedal pa mi je tudi, da bi morala shujšat na najmanj 13 kg (sedaj ima 15 kg). Vem, da ni suh pes, ampak tako predebela pa se mi tudi ni zdela - še posebej zato, ker je v odlični kondiciji.
Sedaj pa me zanima koliko kaj tehtajo vaši beagli in kako naj se hujšanja lotiva? Previdevam, da to glede na njihovo požrešnost ne bo mačji kašelj. V začetku bom zmanjšala obrok briketov iz 150 gr na 120 g pa bomo videli.
Prosim za mnenja.
Lp
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1678 :
torek, 27.03.2007 : 18:53:03 »
Hm, Luna ima 15 kg pa veterinar pravi, da je lih taprava (ceprav meni se ne zdi, je mal okrogla .. :/ ). Ji je pa itak treba it kremplje postrizt, pa lahko pogleda se te vrecke.
Poje pa 200g briketov na dan + piskote na sprehodu. Tako, da ji bom zradai nagrad na sprehodu zmanjsala na 150g briketov na dan. Sicer ne bo navdusena, samo debela pa tudi ne bo. Se pa zdaj spet dosti vec giba, odkar je spuscena, ker se na sprehodu res utrudi, pa se po 2 uri sva spet zunaj.
LP, Ribica
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1679 :
torek, 27.03.2007 : 20:33:32 »
Eka: mislim, da imamo mi v gornji radgoni tekmo takrat, ko je razstava. 21.04. se mi zdi. Se pa pred tem itak se kaj vidimo.
Xsara tehta okoli 12,5 kg, veterinarji so s to tezo zelo zadovoljni, sploh zato, ker ima res misice in ne mascobe. Poje pa priblizno 2X na dan po dve pesti (pomoje ene 120-130g) + piskote in se kaj. Sena tehta in poje priblizno enako. Je pa to odvisno od hrane, kolicine gibanja, letnega casa in, seveda, posameznega psa, pa se kaj bi lahko nasteli. Poznam pa veliko predebelih beaglov, tudi enega, ki ima 24 kg. To se mi zdi prevec.
Logiran
Strani:
1
...
107
108
109
110
111
[
112
]