mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 19:50:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 101 102 103 104 105 [106] 107 108 109 110 111 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438730 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #1575 : sobota, 17.02.2007 : 15:33:45 »

Ok torej zastavljam vprašanje kateri vzreditel iz tujine vzgaja dobre beagle?
Kaj je dober beagle?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1576 : sobota, 17.02.2007 : 15:35:21 »

Ok torej zastavljam vprašanje kateri vzreditel iz tujine vzgaja dobre beagle?

Hm, Sama, na mojpes.netu trenutno ni nobenega vzreditelja beaglov med maksi clani, ne iz domacih logov in ne iz tujine, tako da ta podatek takole javno za clane brez paketov ne bo sel skozi. Obrni se na KZS ali na zveze sosednjih drzav.
Logiran

terry
nekaj malega že vem
Sporočil: 122

« Odgovor #1577 : sobota, 17.02.2007 : 16:03:40 »

Evo ena sončna slikica iz današnjega sprehoda
http://www.moj-album.com/slike/62326/P4pkxEPx4clOcyzx.jpg

Pa še ena...
http://www.moj-album.com/slike/62326/mFo0GmhMTJn6LggB.jpg

Drugače pa z Benom že nestrpno odštevava dneve, ko se nama začne že spet šola poslušnosti. Ben pomoje še toliko bolj, ker ve da bo potem že spet dobival poli salamce vsakič ko bo priden  Grin

Lp
Logiran
AnnABananA
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #1578 : nedelja, 18.02.2007 : 19:54:37 »

Sporočam, da je bil danes 18.2.2007 izpred Mercatorja v Šiški na Celovški, ki  je odprt vsak dan, odpeljan (videli so kdo ga je odpeljal in se bojimo, da ga bo prodal za liter vina) neznano kam naš tribarvni beagle, ki sliši na ime Boy. Če bi kdo kar koli vedel ali slišal lepo prosimo, da nam sporočijo na tel. 040 239 896 ali 051 316 525.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1579 : ponedeljek, 19.02.2007 : 00:27:12 »

AnaBanana, groza, pa to je ta mercator pri nas! Evo, iz tega razloga jaz Lune ne puscam pred trgovino, kvecjemu pred kako majhno, da jo imam SKOZ na oceh (slisim jo itak kjerkoli). Sad Kaj ga je kak klosar odpeljal?

Ce ga kje vidimo, sporocim!
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1580 : ponedeljek, 19.02.2007 : 00:31:59 »

Ej, Ana .. tebe pa poznamo .. no, sestra te pozna (Maja) Smiley

Joj, groza .. upam upam upam, da ga najdete! Pa sporoci ce bo kaj novega!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1581 : ponedeljek, 19.02.2007 : 01:42:28 »

Tudi mi bomo zelo pozorni, ce ga kje vidimo in bomo tudi okoli poprosili, naj bodo ljudje pozorni. Sploh si ne predstavljam, kako mora biti to tezko - upam, da bo Boy cim prej doma!!!!
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #1582 : ponedeljek, 19.02.2007 : 08:08:03 »

Uf groza Sad Upam,da vam ga uspe najti. Mogoče še kakšno slikco AnnABananA  od Boya sem dodaj. Bom bolj pozorna sedaj.
Drugače pa ravno zaradi tega Aske ne puščam pred trgovi, ker se bojim takih kraj.
Držim pesti in Aska tačke, da se srečno konča.
Lp
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1583 : ponedeljek, 19.02.2007 : 15:54:11 »

Boya smo nasli, je ze pri Ani!

Sta prisla klosar in en fant/moski k nam zvonit in sprasevat, ce je kuza nas .. pa so poklicali Ano in je prisla po Boya. Mislm, kreteni! Sad Aja, pa seveda je Boy sam prisel h klosarju in bla bla bla ...

Logiran
Nikomah
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 269

« Odgovor #1584 : ponedeljek, 19.02.2007 : 16:47:17 »

Pripeljala sta ti psa domov in zato sta kretena?  Undecided
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #1585 : ponedeljek, 19.02.2007 : 16:50:53 »

Hm, sem zelo vesela, da je kuza doma, ampak tisti Mercator je precej obiskan, sama sem bila cela zivcna ze ko sem bicikel pustla zunaj (zaklenjen). Upam, da zdaj ne bo vec sam cakal pred trgovino, sploh pa ne pred tavelikim Mercatorjem. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Albert
odvisnež
Sporočil: 535

« Odgovor #1586 : ponedeljek, 19.02.2007 : 20:57:34 »

Pozdravljeni Wink
jaz bi samo prosila, če mi lahko pomagate in sicer iščem pasmo, ki bi ustrezala mojim staršem in nekako se mi zdi, vsaj po velikosti in izgledu, da bi bil Beaglček primeren, vendar o njih vem zelo malo!
          Zanima me če je primern za vsakodnevna potepanja in teke v hribe (pač oči je gorski tekač in rabi močnega in vzdržljivega psa), če je ubogljiv, življenska doba (želimo psa z dolgo življensko dobo ker zelo težko prebolevamo izgubo mešančka, ki nam je poginil januarja Cry po 17ih letih), pogoste bolezni, ali je primeren za stanovanje, ali zelo izgublja dlako in če ima slučajno kak močan vonj. Seveda pa me zanima tudi okvirna cena takega psa.
Hvala vsem za pomoči!
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1587 : ponedeljek, 19.02.2007 : 23:42:19 »

Nikomah, pes ni moj ... ampak ocitno ze pol Siske ve, da imamo beagla! In kreteni oz. kreten je zato, ker je ukradel psa!

Albert - potepanja & teki v hribe - primeren po moje .. vsaj ce sklepam po Luni
-ubogljiv je kolikor ga navadis, so pa trmasti
-živlenjska doba - cez 15 let, ce se prav spomnim
-bolezni - naj bi bil najbolj zdrava pasma, zato so jih tudi uporabljali za preizkuse v farmacevtskih druzbah Sad Nasa Luna je bila ful bolana .. obcutljiv pes .. nima pa rodovnika
-mi jo imamo v stanovanju .. razen tega, da veliko laja, ni nobenih problemov. Beagla imej pri sebi, ne zunaj .. se rad valja po kavcu Smiley
-ja, zeloo izgubljajo dlako .. Luna trenutno se bolj, kot drugace .. povsod je!
-vonja pa nima nobenega, res! Razen, ce se kje povalja .. Cheesy

Cene pa ne vem ..

Bo pa najbolje na tole znala odgovoriti eka Smiley

LP
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #1588 : torek, 20.02.2007 : 08:11:51 »

Albert, pri Beaglih je takole, zavedati se moraš, da je to lovec in njegova narava je, da lovi in težko mu je zatreti ta nagon oz. ga tako zdresirati, da te bo ubogal in se vrnil, ko bo najdel sled ali kaj podobnega. Mi našega Ferryja ne upamo spuščati, ker bi definitvno odšel svojo pot (nos na tla in se ne zmeni več za tvoje klice). Pravijo, da se Beagle vedno vrne, samo kdaj (čez uro, dve, čez en dan, dva tri?) in pa ceste in lovci - veliko je možnosti tudi, da se nikoli več ne vrne!. Kar se tiče dlake, te je po stanovanju polno in nikoli se je ne boš znebila, to moraš vzeti v zakup, ko se odločiš za to pasmo.

Drugače, pa so to izredno prisrčna, prijazna pasma in kot je Ribica povedala zelo rada laja!

Če se boste odločili za Beagle, kupite psička iz kvalitetne rodovniške vzreje! To pa ti povem zato, ker se pri nas pojavlja izredno veliko nekvalitetnih legel, ki so nerodovniške in na žalost tudi zelo veliko rodovniških nekvalitetnih legel. Podrobno si preberi o tej pasmi in poglej slike (mogoče slike iz kakšne evropske ali svetovne razstave ali CRUFTS-a), kakšen mora biti Beagel, da boš vedela kaj kupuješ!

Za dobrega Beaglečka pa boš odštela od 800 EUR navzgor, vse kar je cenejše je že sumljivo!

LP
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1589 : torek, 20.02.2007 : 08:27:13 »

Izredno smo veseli, da je Boy spet doma - res nas je skrbelo!
Edino eno pripombo imam na Ferryjev opis - beagle res laja, ampak ne kar tako brez razloga. Vcasih ko je sam doma in se spomni, da mu je dolgcas, tuli. Laja pa naceloma ne za brez veze.
Logiran
Strani: 1 ... 101 102 103 104 105 [106] 107 108 109 110 111 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.