o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 17:02:54
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
94
95
96
97
98
[
99
]
100
101
102
103
104
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438569 krat)
0 članov in 30 gostov pregleduje to temo.
aska2005
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.672
Re: Beagle
«
Odgovor #1470 :
četrtek, 04.01.2007 : 15:09:00 »
eka se delno strinjam s tabo. Samo vseeno sem mneja in dolgo časa sem se upirala temu, da bi upoštevala nasvete inštruktoric/rja, da naj jo le začnem hranit jo tako preko nagrad, da tako dobi svoj dnevni obrok. In opazila sem to, da od takrat dalje, ko s tem začela, ni več izbirčna, ko dobi v skledo, ker prej ji tud kdaj pa kdaj kaj zraven morala dati, sedaj zmaže vse (jih zgrize na srečo in ne golta). To res deluje in pomaga pri tem, ko hočeš psa učit. Sej ne delaš tega večno, pač v času šolanja. Ali pa tako zjutraj v skeldo, ostalo preko nagrad čez dan preko nagrad, preostanek od tega pa zvečer. V tem ne vidim nič narobe. Od Ribice psička pa je stara že 1 leto in pol in če proba tako, ne bo nič narobe. Razen, če ima rada kako igračko in ji je tista kot nagrada še boljša.
Ribica v kako pasjo šolo pa vseeno pojdi, verjemi, da ti potem ne bo žal.
Tudi s Beagli trenirajo agilty in kako jih je veselje gledat kako šibajo in to delajo z veseljem.
Lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1471 :
četrtek, 04.01.2007 : 15:25:09 »
Citat: lunca , četrtek, 04.01.2007 : 15:05:57
Če pes ne je, ni lačen!Tudi če to traja 2-3 dni ,še nobenega ni pobralo.Naš je to probal samo enkrat.Trajalo je točno 1 teden,preden mu je končno kapnilo,da razen enih in istih briketov,ki jih je dobival vsak dan ne bo drugega na jedilniku.Od takrat z njim ni problemov.
To imaš popolnoma prav. Nobenega ne bo pobralo, če nekaj dni zaradi trme ne bo pojedel. Že ni lačen dovolj. Ko bo, bo pojedel in naučil se bo,da pač , če ne poje, ne bo dobil nič drugega. Pri mladičku , ko rabi še hrano zaradi odraščanja, je to bolj težko, samo vseeno prej to pogruntajo bolje je. Kar se tega prek roke tiče, to pride v poštev pri šolanju psa. Pač najslabše je pripelajti na trening že lepo sitega psa. Tak potem ne bo delal prav nič, razen če mu je večja motivacija igračka, kar v primeru moje ni bila.
lp
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #1472 :
četrtek, 04.01.2007 : 16:21:47 »
Najprej vsem lep pozdrav.
Nisem si mogla kaj, da se ne bi odzvala na debato "hranjenje & šolanje".Moje osebno mnenje je zelo podobno Ekinemu in Luncinemu (a sem prav napisala
). Menim, da ni dobro, da se psu CELE obroke "pofutra" IZKLJUČNO preko trikcov. Naša Sena dobiva na dan dva obroka (na 1/2 razdeljen priporočen dnevni obrok, vendar ne tehtamo!!!), poleg tega pa še kakšen priboljšek. Mogoče kdo meni, da je Sena "malo bolj okrogla", pa ni. Njena teža se giblje od 12 - 13 kg, kar je za njeno velikost čisto o.k.. Kljub temu se jo da s priboljški VEDNO "nahecat", da dela, če to hočemo. Beagli so pač "požeruščki" z občasnimi štrajki.
Ni problem v psu, problem je lahko samo v njegovem človeškem družabniku. Jaz osebno si želim, da bi s Seno včasih več "delala", to priznam. Razen enega tečaja v njeni rosni mladosti, se s formalnim šolanjen nismo kaj veliko ukvarjali. Pa je kljub temu zelo lepo vzgojen pes. Na povodcu ne vleče, pozna osnovne ukaze, trikce bi se jo dalo naučit dokaj hitro (smo že probali), če ji rečemo, da česa ne sme, uboga. Seveda pa ima tudi tako, čistio svojo, "napako", ki je verjetno ne bomo nikoli odpravili. No, če bi se res ekstremno potrudili... Sena rada pobira različne dišeče zadeve po tleh in jih pošilja v svoj želodec. Včasih mi gre kar na bruhanje, pa kaj morem. Tako pač je. Pazim lahko le, da je preventiva pred kurativo. Pač že za 100 m naprej gledam, če leži kak burek ali pa kos pizze na cesti
Kar se tiče hitrega prehranjevanja in goltanja briketov. Sena je v tem res prvakinja. Tako kot njen oče Lucky. Pa očitno tudi njena mala sestrica Žana. Pa verjetno 3/4 beaglov. Tako pač je. Jaz ji še vedno govorim, da naj bolj počasi je, pa me ne sliši
. Ja saj ni čudno, če ma pa ušesa dol obrnjena in ji sluhovode prekrijejo
.
Vem, da so bili nasveti glede hranjenja v povezavi s šolanjem namenjeni predvsem Ribici, vendar pa se na tem forumu trenutno verjetno zadržuje tudi nekaj lastnikov mladičkov. Zato pa bi rada omenila še eno pomembno stvar, ki se je, po mojem mnenju, moraš
Žanči
in ostali družabniki mladičkov (pa naj bo to beagle ali pa pes druge pasme) zavedat, in sicer - kužki so še majhni, zato je treba na njih še posebej skrbno paziti. Najprej morajo zrasti, da bodo zdravi in krepki, kajti tak kuža je pravo veselje. Zdaj jih lepo normalno hranite, ko bodo pa že starejši, boste pa tako in tako že vedeli, kaj imajo najraje in kakšni so. Pa ne prehitevat stvari. Odkar je Sena že dama (2,5 leti) opažam, da je še bolj dojemljiva za učenje. Takrat se vedno spomnim, kaj mi je govoril stric, ko sem bila še otrok. Psa se da največ naučit, ko je enkrat že star dve leti.
Ribica
nikoli ni prepozno. In
Žanči
zdaj je čas za igranje, še prehitro bo zrasla. Potem boš pa, tako kot jaz in Barbara, hodila k Eki in nostalgično gledala male bube, kako so fletne, da bi jih kar cepil, da bi za vedno ostali taki majhni
.
Uživajte in veliko lepih, zdravih in uživaških trenutkov z vašimi pasjimi prijatelji v 2007 vam želim Geia z družino.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1473 :
četrtek, 04.01.2007 : 16:29:37 »
Geia, z večino tvojega pisanja se strinjam, kot pasja inštruktorica pa moram dodati nekaj: si se mogoče vprašala, če se Sena zdaj pri 2,5 letih mogoče tako rada uči prav zato, ker si jo šolala že v rosni mladosti? Če je ne bi, tudi zdaj ne bi bila tako pripravljena na sodelovanje. Mladičke se začne učiti zato, ker so kot gobe, ki vase zvedavo vpijajo svet. Seveda se jih ne uči hude poslušnosti, ampak se polaga temelje. Uči se jih osnov in vlečenje vrvice, ki ga je omenila Žanči, vsekakor sodi mednje. Če Žanči ne bo zdaj začela svoje psičke učiti pravilne hoje na povodcu in bo čakala, da bo psička najprej odrasla, jo bo pozneje zelo težko odvadila vlečenja. Se strinjam, da je takrat, ko imaš mladička, čas za igro, pa tudi za osnovni bonton, kamor spada lepa hoja na vrvici, sedi, prostor, ne grizemo rok, ne grizemo pohištva in predvsem odpoklic (pa še kaj bi se našlo). Če mladička teh stvari ne začnemo učiti v rosni mladosti, se ne navadi tudi na zelo pomemben odnos s svojim vodnikom, ki je sodelovanje med učenjem. Ko odraste, bo na to sodelovanje veliko manj pripravljen, saj bo že privzel določene navade.
To je glavni namen tečajev za mladičke (poleg socializacije).
lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1474 :
četrtek, 04.01.2007 : 17:06:56 »
Geia in Kalsang sej imata prav. Z mojo trmo sva začeli hodit v pasjo šolo, ko je dopolnila dobrih tri mesece in sva še vedno dejavni v klubu, trenutno samo pri agilityju, ker drugih tečajev sedaj ni. Samo je od pasme do pasme odvisno tudi ta pozornost, pri nekaterih je to mnogo težje doseči. Moja dobivala v skledo do skoraj konca OŠ (14 dni pred izpitom šele samo tako preko roke). Potem čez poletje spet v skledo samo (no + priboljški). Razen na dan treningov poleti malce manj zjutraj je dobila. Jeseni (2006) pa šele tako preko roke in je delovalo. Sedaj dobi v glavnem vse v skledo spet. Pač od večerje odštejem to kar dobi preko nagrade. In, ko šolaš psa probaš vse možne variante. Drži pa to, da prej ko začneš psa šolati bolje je. Samo vseeno nikoli ni prepozno..
Lp
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #1475 :
četrtek, 04.01.2007 : 21:04:07 »
Veliko se vas spomni, kaksne borbe smo imeli s xsaro, ker ni jedla. to ni trajalo 2-3 dni, ampak par mesecev. Bila je tako suha, da me je eka postrani gledala, ces da ji ne damo. Odkar dobi hrano pri solanju, poje vse (tudi ce kdaj dobi iz sklede). Vendar pa ima obroke vedno ob isti uri (ob 8h zjutraj in ob 20h). Takrat imava cas rezerviran za solanje in dobi vse naenkrat, samo ne vedno iz sklede. Mislim, da ni s tem nic narobe. Tehta pa toliko kot Sena, samo da je 1cm vecja. Vsi veterinarji do zdaj so nam rekli, da je to super teza za njo. Kolicina briketov je odvisna od znamke in od posameznega psa (od prebave in od kolicine gibanja). Xsara poleg briketov dobi tudi malico (sadje, skuta, meso ...) in piskotke. Meni pa je veliko lazje, ker normalno je - grozno je gledat kuzka, ki noce jest!
aska2005 - trenutno se z agilityjem pri nas aktivno ukvarja kar nekaj beaglov, poleg nase tudi Besi, Inka in Lucy iz zagreba. Res jih je lepo gledat, ko laufajo. Kje pa vi trenirate? Ali se poznamo?
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 170
«
Odgovor #1476 :
četrtek, 04.01.2007 : 21:22:55 »
Citat: Ribica , sreda, 03.01.2007 : 22:55:57
Grem pa gledat za tiste hilsove, itak Luna dobro prenasa vse njihove dietne in ovcko ..
ej ribica jaz mam ene dve kili hilsa doma, ki ga oddajam, ker je Ben alergičen in če hočeš ti ga lahko dam, jaz ga itak ne bom ponucala in mi je bolše, če ga kdo porabi, kot, da meni tukaj v sobi stoji.
Logiran
ločanka
novinec
Sporočil: 42
«
Odgovor #1477 :
četrtek, 04.01.2007 : 22:18:36 »
Ojla! Bistra tukaj. Uček je OK!
lp.Bistra & Lara
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1478 :
četrtek, 04.01.2007 : 22:53:39 »
Citat: Barbara Rozman , četrtek, 04.01.2007 : 21:04:07
aska2005 - trenutno se z agilityjem pri nas aktivno ukvarja kar nekaj beaglov, poleg nase tudi Besi, Inka in Lucy iz zagreba. Res jih je lepo gledat, ko laufajo. Kje pa vi trenirate? Ali se poznamo?
Možno, da se poznamo. Nisem te teme brala od začetka priznam
Poznam pa Inko in midve vadiva to v istem klubu kot Inka.
Lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1479 :
četrtek, 04.01.2007 : 23:14:20 »
Barbara Rozman pa tukaj je še slikca od Inke:
http://aska1.moj-album.com/album/5951878/?os=5952167
http://aska1.moj-album.com/album/5951878/?os=5952164
http://aska1.moj-album.com/album/5951878/?os=5952161
http://aska1.moj-album.com/album/5951878/?os=5952158
http://aska1.moj-album.com/album/5951878/?os=5952149
http://aska1.moj-album.com/album/5951878/?os=5952143
Kakšna bi se še našla, je pa prava lepotička tale Inka in izredno prijazna psička
. Z Asko se prav lepo razumeta
lp
Logiran
žanči
novinec
Sporočil: 25
«
Odgovor #1480 :
četrtek, 04.01.2007 : 23:55:08 »
Vidim, da imata Sena in Žana poleg goltanja briket skupno tudi pobiranje raznih smeti po tleh. Takole šele dobro opaziš koliko svinjarije ljudje zmečejo po tleh. Žana ima ves čas smrček pri tleh (kot prava lovka) in pobere vsako smet ali ostanke hrane. Jaz pa ji stalno jemljem iz gobčka. 'Ne' je postala najbolj pogosta beseda mojega repertoarja. Obstaja pa tudi velika verjetnost, da se zabijem v kakšen drog, ker stalno gledam Žano kaj spet pobira in ne gledam kje hodim. Ni šans, da jo po temi peljem tam, kjer ni luči, ker potem ne vidim kaj pobira. Je pa zelo simpatično, če ji dam kakšno leseno palčko, ker jo potem dolgo rada nosi v gobčku.
Aja, zanima me še kako vozite vaše beagelčke v avtu? Verjetno, če je večji avto ni problema. Zaenkrat mam pleteno košaro z vratci, ki mi jo je posodila prijateljica od svojega mačka in jo imama na zadnjem sedežu. Žana je notri zelo pridna. Ampak, ko bo zrasla, bo to premajhno. Mislila sem nabaviti tisti plastični boks, samo ne vem, če je potem primerno, da je na zadnjem sedežu, oziroma, če je to v skladu s predpisi. V karavanih ni problema, ker maš lahko kletko zadaj v prtljažniku, jaz pa nimam tako velikega avta.
Lp vsem
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1481 :
četrtek, 04.01.2007 : 23:56:16 »
Box je lahko na zadnjem sedežu, ni problema! Je zelo uporaben.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1482 :
petek, 05.01.2007 : 00:13:31 »
aska2005: Ja, Inka je krasna kuzika, samo malo prevec rada se potepa. Parkrat jih je prav posteno prestrasila. Se pa tudi s Xsaro rada igra in super laufa. Mi imamo dvobarvno beaglico in smo na vseh tekmah.
zanci: Box je izredno uporaben, mi ga imamo doma, da gre lahko noter, kadar hoce mir, med voznjo pa ga damo na zadnji sedez. Po zakonu mora biti pes locen, da se resevalci ne bojijo, ce pride do nesrece (drugace lahko odklonijo resevanje).
O pobiranju po tleh pa sploh ne bom zacela, ker zaradi tega se pa tudi mi skos kregamo ;-)
nazaj delat ....
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1483 :
petek, 05.01.2007 : 00:16:52 »
Barbara Rozman potem Inka ni tvoja? Kakor koli je Inka je izredno prijazna psička in prdno in rada izvaja agility vaje.Super je
Lp
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1484 :
petek, 05.01.2007 : 02:11:30 »
Mislim, da je Inkinemu cloveku ime Ines (vsaj tako pise na startnih listah). Vedno si zapomnem imena od kuzatov, od ljudi pa ne. Pol pa nekatere srecujem na sprehodih ze par let, pa kar ne vem, kako jim je ime in cakam, da jih bo kdo nagovoril ... Grozna sem!
Logiran
Strani:
1
...
94
95
96
97
98
[
99
]